Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 01, 2024, 00:55:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Има ли булки от Пловдив? - 2 част
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Има ли булки от Пловдив? - 2 част (Прочетена 152927 пъти)
milenium80
Сватбар
Публикации: 293
Buongiorno Principessa!
Отг: Има ли булки от Пловдив? - 2 част
«
Отговор #240 -:
юни 05, 2008, 07:39:20 »
Да, и аз мисля че не е нужно да има питка и в къщи. Ще се ограничим до 3 бр.като ще чупим питката в ритуалната зала, свекървата ще ни захрани, а за ресторанта ще оставим варианта майка ми да държи питата, а свекърва ми отново да ни захрани и тогава ще има пожелания от двете майки и ще се плучи добре
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #241 -:
юни 05, 2008, 08:14:28 »
момичета, при нас имаше 3 пити.
1 - за ритуалния дом. Там питахме изрично дали "трябва" да носим пита, и жената каза, "Само ако искате!" - така че, това не е задължително - използва се за захранване (от свекървата) и чупене (не си спомням вече в какъв ред)
2 - за църквата. За там е задължително, използва се само колкото попа да ни захрани.
3 - за ресторанта. Тъй като бяхме с фолклорно посрещане, на което до последно не знаехме сценария, питката се ползваше за захранване (от двете майки) и след това за разчупване.
Та, в общи линии, всичко освен питката в църквата е въпрос на лични предпочитания!
Активен
Оля
Сватбар
сем. Желеви
«
Отговор #242 -:
юни 05, 2008, 08:43:59 »
Според мен пита се чупи в гражданското, в църквата само са захранва (задължително я искат заедно с виното и меда), а за ресторанта предполагам, че зависи от посрещането което се организира и личното желание на младоженците.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #243 -:
юни 05, 2008, 15:59:41 »
Момичета, ми то от толкова захранване ще се наядем само с хляб и няма да остане място за вкусотийките .....
това беше в кръга на шегата
мен сигурно ще ме взимат от хотел, така че .... изобщо няма да имам кой знае колко вкусотийки
за питата в булката попитах, защото го гледах на една сватба,
на мен също ми се видя излишно
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #244 -:
юни 09, 2008, 05:49:59 »
Пловдивските булки, съвсем в мъглата сме. Няма активност тук нещо. Аз с нищо ново не мога да се похваля. Утре имам изпит и ме тресе яко шубе, взела съм си почивен ден даже и голямо учене пада. Вчера бяхме на парти по случай завършването на братовчедка ми и понеже аз у тях крия роклята, ме нападнаха цяла тълпа девойки да им я показвам. Едва я навлякох, беше адска жега, 30 градуса и лепкаво влажно, чак ти става мокра косата... моля се само климатика в ресторанта да работи добре, иначе ще се мре... Та навлякох роклята и тълпата от девойки крещеше неистово
.. луда работа направо.. Това е от мене, пишете какво става с вас.
Активен
bobyrbulka
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #245 -:
юни 09, 2008, 10:01:57 »
Здравейте, пловдивски булки! Моля за бърза помощ
!!! Сватбата ми е след по-малко от 2 седмици
, а още не съм ходила на пробен грим, нито знам къде да отида
. На всичкото отгоре живея в София и през седмицата няма как да ходя и да обикалям салоните...добре, че последната седмица преди сватбата съм в отпуска...От прочетеното във форума разбрах, че сестрата на Гаро е добра ( а как се казваше тя???) . Моля, споделете опита си - искам хем да имам всички елементи на грима, хем да изглежда естествено и не много забележимо
.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #246 -:
юни 09, 2008, 10:02:31 »
Еличка, ми как няма да викат бе мила. То такава красива булка да не се вижда всеки ден
При мен новото е че поканите ни са готови, и на големите и на шаферките. Има в галерията. Модела на халките си избрахме, ето го:
http://www.sara-trade.bg/shop/customer/product.php?productid=6677&cat=3&page=3
Песента за първия танц също, но това май не е кой знае каква новина.
Аааа, фризйорката ми свали 5см коса и сега със сигурност ще ми трябва допълнително коса за сватбата, че иначе няма да ми стане прическата. Казах ви вече че реших Гаро да ми прави косата и грима.
Майка ми ме изнервя, но това е нормално. Та такива работи покрай мен. В общи линии нищо кой знае колко ново и интересно.
«
Последна редакция: юни 09, 2008, 10:04:58 от misskapriss
»
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #247 -:
юни 09, 2008, 10:04:41 »
Цитат на: bobyrbulka в юни 09, 2008, 10:01:57
Здравейте, пловдивски булки! Моля за бърза помощ
!!! Сватбата ми е след по-малко от 2 седмици
, а още не съм ходила на пробен грим, нито знам къде да отида
. На всичкото отгоре живея в София и през седмицата няма как да ходя и да обикалям салоните...добре, че последната седмица преди сватбата съм в отпуска...От прочетеното във форума разбрах, че сестрата на Гаро е добра ( а как се казваше тя???) . Моля, споделете опита си - искам хем да имам всички елементи на грима, хем да изглежда естествено и не много забележимо
.
Ами и аз знам че е добра, мен само Гаро ме е гримирал до сега. Но тя пък има доста награди, така че би трябвало да е добра. До колкото знам от майка ми тя поставя по-тежък грим от Гаро, той залага повече на естественото в жената, но не го казвам от собствен опит, така че не мога да съм на 100% сигурна. Успех!
Активен
bobyrbulka
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #248 -:
юни 09, 2008, 10:07:13 »
Цитат на: misskapriss в юни 09, 2008, 10:04:41
Гаро, той залага повече на естественото в жената, но не го казвам от собствен опит, така че не мога да съм на 100% сигурна. Успех!
А как да намеря Гаро
- има ли сайт? Къде работи, или някакви други координати??? Всяка информация ми е от полза, че всичко съм оставила за последния момент
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #249 -:
юни 09, 2008, 10:10:30 »
Ами салона му се намира в една от пресечките на бул. Руски, от към бул. 6-ти Септември се пада втората или третата, съвсем близо е. Телефон мога да ти дам чак довечера. За сайт не знам да има. Ще ти пиша довечера на лични. Ако случайно забравя подсети ме моля те
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #250 -:
юни 09, 2008, 13:33:25 »
bobyrbulka ето го сайта на сестрата на гаро
www.beautymakeup-m.com
за самия гаро не знам да има сайт,
повечето големи салоно в Пловдив предлагат и грим и прическа, пробвай Арлет ако искаш
misskapriss
халките ви са много хубави, до Раковски ли ходихте? ние мислим да идем тази или другата седмица, може и да си харесаме нещо, поне знам че имало много голям избор, ако си ходила на място моля те сподели, дали има смисъл да се ходи.
Аз ще си ходя при мойта фризьорка, и си търся грим само, може да пробвам с Минка сестрата на гаро, че поне живее до нас, открих и едно салонче пак до нас и пишеше професионален грим 2-25 лева, мн евтино, мисля да се пробвам, кой знае, може ио да е добро
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #251 -:
юни 10, 2008, 02:03:40 »
Момичета, от къде поръчвате кумското пиле- в ресторанта ли се поръчва или другаде?
Активен
roumyana
«
Отговор #252 -:
юни 10, 2008, 11:20:09 »
Момичета нещо взе нервно да ми става, наближава времето, а аз съвсем не съм готова, направо съм зациклила.
докато си мислих че с организацията всичко съм решила, като почнах да обсъждам в подробности нещата, изведнъж се оказва, че много неясноти има.
Вие колко време ще отделите за взимане на булката, снимки, отиване до мястото - ресторанта в нашия сучай
при нас няма да има музика по извеждане на булката, няма да има хора, аз си мислх да идем на фотосесия след взимането ми, но изведнъж се оказа, че ние като тръгнем от нас колона, те гостите какво ще правят докато ние се снимаме? аз мисля да снижа до минимум гостите у нас, но все ще има.
каним всички в ресторанта в 18 4аса, като самата церемония ще е от 18,30, аз си мислих към 17,30 да идем да се снимаме някъде из стария град, ама пък хората, какво ще пртавят през това време?
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #253 -:
юни 10, 2008, 12:18:33 »
roumyana, не е задължително всички да тръгват заедно с вас. За фото-сесията сте необходими само вие и кумовете (и евентуални шафери и шаферки ако имате).
Мен ме взимаха от Стария Град и направихме така: Ние излязохме за снимки, а гостите останаха да си хапват и пийват, след около 20 минути се върнахме и тръгнахме заедно (но ние имахме и ритуална и църква преди ресторанта)
Вие може да трънете за снимки, а останалите гости по-късно по малко по малко да се изтеглят към ресторанта, където да пристигнат преди вас и да ви изчакат.
При всички положения времето за снимки трябва да го съгласуваш с фотографа. За времето за транспорт от едно място до друго е най-добре да се довериш на шофьора на младоженската кола - все пак той ще определя темпото и маршрута на движение.
Активен
roumyana
«
Отговор #254 -:
юни 10, 2008, 12:26:06 »
Alucinado благодаря ти, то и аз така го бях планувала, ама майка ми каза че трябвало заедно да тръгнем всички и аз затова и се зачудих. при вас хубавото е било че снимките са съвпадали с мястото на взимане
. Моите снимки ще са в Стария град също, там е и ресторанта, оф ами ще измислим нещо. То така или иначе ще имаме welcome drink , така че и в ресторанта да идат хората пак няма да е неловко, защото ще си пийват шампанско.ма време принципно, ама все си мисля различни варианти и
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...