Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 30, 2024, 14:08:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Пловдив? - 2 част  (Прочетена 152766 пъти)

mariqna
Любопитен
*
Публикации: 42

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: юни 04, 2008, 10:18:51 »

Ако някой знае как стой въпроса с питите може да каже. Аз обмислях варианта да си ги правим с майка ми и свекървами, но май няма да има време покрай всичко останало. Колко време преди сватбата се дава заявка за тях? А това което ме интересува най-много е каде ще ми ги направят красиви. Иначе във всички фурни ги правят предполагам.  crazy
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: юни 04, 2008, 10:52:05 »

misskapriss добър избор, по принцип гайдата и кларнета са горе долу дено и също звучене, ако не бъркам де Girl_hide
Момичета исам да ви попитам къде в Пловдив правят хубави погачи, че наближава моят ден, а си нямам и идея откъде да ги поръчам

Аз мисля че във всяка фурна можеш да поръчаш, а и както казва mariqna може и сама да я направиш. Мисля че и готови има в по-големите магазини, но ако искаш нещо специално отиди до някоя фурна, би трябвало всяка да може да ти изпече питка по твой избор. give_rose
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: юни 04, 2008, 15:14:00 »

момичета, ма те колко пити общо трябва да са?

аз знам за църквата, гражданското и ресторанта; освен това май и в булката трябва да има пита

ако греша, поправете ме, моля

Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: юни 04, 2008, 17:45:27 »

gostenka_82 аз ги броя така: 1 за църквата, 1 за ресторанта за захранване, 1 за ресторанта за чупене (от булката и младоженеца). За гражданското не съм сигурна, че ти трябва, нито пък за в булката, но може и да бъркам. Аз се надявам баба да ми ги омеси, нейните пити са невероятни, само дано да има сила жената...
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: юни 04, 2008, 17:57:19 »

охх и аз не знам колко са тия пити,
не знам и кога се разцхупва, кога се захранва, някои ги правят и на двете места
още повече че нашия ритуал е изнесен и ще е малко тъпо да гу дублираме нещата, не знам наистина кое кога се прави, хайде някоя булка с опит да каже.
Активен
milenium80
Сватбар
Публикации: 293

Buongiorno Principessa!

« Отговор #230 -: юни 04, 2008, 18:17:09 »

Питите са 3 на брой по принцип. Едната е за граждонския ритуал и там се разчупва, втората е за църквата, а третата е за ресторанта, където свекървата захранва. не съм чувала за питка в булката, но това е вече въпрос на избор Wink
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: юни 04, 2008, 18:19:22 »

milenium80, а в ресторанта за чупенето на питата от булката и младоженеца, същата, с която свекървата е захранвала ли се използва или друга?
Активен
milenium80
Сватбар

Buongiorno Principessa!

« Отговор #232 -: юни 04, 2008, 18:24:56 »

ellie_bellie на всичките сватби на които съм ходила питката се чупи в ритуалната зала, а за ресторанта остава само захранването от свекървата. Но ако решите може същата питка от захранването да е разчупите отново, но по принцип ако чупите в ритуалната става безмислено отново да чупите и в ресторанта.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: юни 04, 2008, 18:51:26 »

Аз до колото знам, няма нужда от пита за гражданското или поне аз не помня такова нещо. Питата се чупи в ресторанта по някое време. Преди това със същата пита свекървата може да захрани семейството. Ние поне така мислим да направим. Не съм чувала и за пита за булката. Но в различните краища на страната е различно, така че не се знае.  pardon
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: юни 04, 2008, 19:01:31 »

milenium80, а в ресторанта за чупенето на питата от булката и младоженеца, същата, с която свекървата е захранвала ли се използва или друга?

извинявам се, че се намесвам в пловдивската темичка, но искам да споделя и аз..

Ние имахме две пити за ресторанта. Първата ни захраниха с нея, а втората аз и Влади я разчупихме. Ние сами решихме, че няма да чупим вече начупена пита от захранването и за това имахме 2. Оново въпрос на личен избор.
Активен
milenium80
Сватбар

Buongiorno Principessa!

« Отговор #235 -: юни 04, 2008, 19:15:37 »

Може би ALUCINADO би ни отговорила най-точно. Но за ритуалната почти съм убедена че трябва да има пита, на сватбите на кито сме ходели там чупеха питката, но може б това си е въпрос на избор pardon
Активен
milenium80
Сватбар

Buongiorno Principessa!

« Отговор #236 -: юни 04, 2008, 19:27:58 »

момичета сега набързо си пуснах сватбата на една приятелка - има пита в ритуалната зала, дори нещо нареждат че "хлябът е символ на семйното огнище....", разчупиха първо питата и тогава свекървата ги захрани.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: юни 04, 2008, 21:51:43 »

момичета,

на книжката от ритуалното в Пловдив пши че всичко освен документите е по желание, даже питата и халките

аз съм от София и досега не съм била на сватба, на която в гражданското младоженците чупят пита

ох, май ще трябва да питам за какво е тая пита там, ама пишеше с мед, не само пита, а пита и мед

и в църквата една трябва да има една

за ресторанта, ако е само за захранването - една, но ако има чупене - аз лично мисля да е друга, значи още една

еееее до тук 4 пити .....

а на една сватба скоро гледах, че като дойде младоженецът при булката, в дома на булката чупиха пита над главите им

момчето е от ... сандански ли беше, май да, т.е. може да е по македонски обичай

но, ако в гражданското има разчупване .... тогава в ресторанта пак... малко излино май идва ...

Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: юни 04, 2008, 21:54:15 »

Аз мисля че Милениум е праава, много по-логично е първо да се разчупи питата, а после да се захрани.
защото ина4е младоженците ще разчупват вече начената питка. н ие може да ги слеем в едно, в смисъл едно селд друго да са, то ще е смешно да има долу един пут пита и после горе пак още веднъж па макар и след половин час да е.
Ще поитам управителката, тя има мн опит и ни даде ценни съвети
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: юни 04, 2008, 23:14:42 »

Аз говорих с майка и тя също ще пита управителката в ресторанта да види как се прави. Иначе на мен отделно ми трябва една за църквата и това е. Вкъщи няма да има пити, струва ми се ненужно, защото ще има други мезета и сладки неща.
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: