Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 12:53:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Има ли булки от Пловдив? - 2 част  (Прочетена 152551 пъти)

milenium80
Сватбар
Публикации: 293

Buongiorno Principessa!

« Отговор #75 -: май 09, 2008, 15:23:38 »

момичета браво на вас!!! Много информация сте събрали. Да попитам някакви отзиви за тортите на "Сладък рай"? Нашеят ресторант работи с тях и си мисля ако са хубави направо то там да я поръчам. misskapriss ние срещнахме доста затруднения с бутилките, защото аз исках да са нови, а не събрани от някой ресторант. Звънях в стъкларския завод, но никой не ми вдигна. Впоследствие разбрах, че т търгуват само с фирми и само на едро/което не означава че 30 или 40 бутлки за тях е едро/. Нашите ги уредихме чрез познат, много са сладки, за ракията са 0.500ml. и ще стоят много добре по масите. За виното са си стандартни. Дано другите момичета помогнат повече. Иначе днес се срещнахме с оркестъра за извеждне на булка. Не са цигани, което ми хареса, гайда, тъпан и акордеон са инструментите които ние си избрахме. Имаче може каквито си пожелаетевие, такива да са. Цената за един инструмент е около 30 лв. Това е от мен smile
Активен
vanyusha
Сватбар
Публикации: 272

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: май 09, 2008, 15:47:26 »

Здравейте, момичета, аз живея в София , но сватбата ни ще е в Пловдив в Малкия Бунарджик. Miminka стискам палци за големия ден утре, да се забавлявате много weddingday Party time Ще чакам да споделиш впечатления от рестуранта smile
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: май 09, 2008, 16:23:34 »

момичета браво на вас!!! Много информация сте събрали. Да попитам някакви отзиви за тортите на "Сладък рай"? Нашеят ресторант работи с тях и си мисля ако са хубави направо то там да я поръчам. misskapriss ние срещнахме доста затруднения с бутилките, защото аз исках да са нови, а не събрани от някой ресторант. Звънях в стъкларския завод, но никой не ми вдигна. Впоследствие разбрах, че т търгуват само с фирми и само на едро/което не означава че 30 или 40 бутлки за тях е едро/. Нашите ги уредихме чрез познат, много са сладки, за ракията са 0.500ml. и ще стоят много добре по масите. За виното са си стандартни. Дано другите момичета помогнат повече. Иначе днес се срещнахме с оркестъра за извеждне на булка. Не са цигани, което ми хареса, гайда, тъпан и акордеон са инструментите които ние си избрахме. Имаче може каквито си пожелаетевие, такива да са. Цената за един инструмент е около 30 лв. Това е от мен smile

Мерси миличка за инфото за оркестъра. Ще се пробвам и аз да се свържа с тях да видим дали са свободни за нашата дата  pardon
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: май 09, 2008, 16:42:25 »

milenium80 сега звъннах на този човек с оркестъра. На мен ми каза че струва по 40лв на инструмент, а не 30 както е казала на теб crazy. Много странно, не че съм за 30лв отгоре, но все пак въпроса е принципен.
Активен
soksi77
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #79 -: май 09, 2008, 18:17:43 »

здравейте момичета,
днес много се отчаях защото датата на нашата сватба е 02,08,2008 г и днес говорихме с църквата за бракосъчетание на тази дата и ни отговориха, че Пловдивския владика забранил всички църковни бракове от 30,07 да 15,08, включително.
Ако имат идея къде може да се извърши църковен брак на 02,08, помогнете

мерси
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: май 09, 2008, 18:30:25 »

soksi77, никой няма да ти извърши църковен брак на тази дата, забранени са бракосъчетанията по принцип на тези дати. Ние също искахме на тази дата да ни е сватбата. По принцип църквата е първото нещо, което трябва да се резервира. Майка ми като отиде да пита и са и обяснили, че не може. В църковните календари също има всички дати, на които венчавки не се извършват. По тази причина ние ще правим сватбата на 27 юли. Искахме на 26 (тогава е годишнината на моите родители също  tease), но ресторанта пък беше зает, след което се разбра, че забраняват и съботните венчавки и останахме да сме на 27 юли. Аз подписване на граждаски брак няма да имам, така че и без венчавка се обезсмисляше всичко.
Моят съвет е, ако държиш да имаш венчавка в деня на сватбата, да си преместиш датата. Успех.
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: май 09, 2008, 23:01:05 »

soksi77 в книжката която ми дадаха от Дома на младоженците пише в кои периоди не се извършват бракосъчетъания, даже според каноните не можело срещу неделя, срещу сряда и петък, както и в сряда и петък, и то остава неделя и понеделник.
Ако държиш да имаш църковен брак трябва или да смениш датата или мисля че по принцип , ако пишеш писмо до (не съм сигурна кой) владиката ли или някой подобен, може даразреши , ако важно обстоятелство налага това, измислете нещо, че някой заминава в чужбина или от тоя род. Иначе са забранени и изнесените църковни ритуали, но ако имаш познат поп става.
Активен
soksi77
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #82 -: май 10, 2008, 12:18:15 »

благодаря Ви за информацията, един от вариянтите е след сватбата някоя събота или неделя да направим църковния брак(тъкмо повод за още едно купонче)
Активен
miminka
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: май 10, 2008, 18:44:49 »

lilsan,интересно ми е как се държи персонала,има ли проблеми с управителите,спазват ли си обещанията,има ли изненади накрая след сватбата?такива неща ме интересуват,благодаря
Активен
miminka
Ентусиаст
**
Публикации: 59

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: май 10, 2008, 18:50:20 »

а за тортата ще си поръчвам от фирма елена,там правят с крем брюле тортите и излизат 1,40 парчето,исках много да са с фондан,но там не правят с фондан,а и излиза много скъпо голяма торта с крем брюле и с фондан.А в сладък рай видях страхотна торта за кумуве,много красива и елегантна.
Активен
Галюша
Ентусиаст
**
Публикации: 50

в живота няма щастие само щастливи мигове

« Отговор #85 -: май 10, 2008, 21:42:44 »

още една кандидат булка от пловдив се присъединява към вас
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: май 11, 2008, 06:20:51 »

Момичета, днес взех роклятаааааа  tease. И толкова съм щастлива  goody
Предадох я на пазене в къщата на роднини надалеч от очите на мъжа ми и така сега 2 месеца  Girl_hide
Не мога да ви опиша чувството - като я взех от магазина и тръгнах да ходя у една приятелка да и я показвам и карам и роклята ми се вози на задната седалка и направо бях най-щастливия човек на тази магистрала   Yes и се обадих на майка да и се похваля и така.....
извинявам се за лиричното отклонение  girl_wink, но не мога да си трая да не го споделя.
galiusha, добре дошла  nazdrave. Ами много си лаконична, ние такива ги нямаме тука  tease, айде сега казвай подробностите, кога е събитието, докаде си стигнала и т.н. Чакаме  diablo
« Последна редакция: май 11, 2008, 08:15:35 от ellie_bellie » Активен
Галюша
Ентусиаст
**
Публикации: 50

в живота няма щастие само щастливи мигове

« Отговор #87 -: май 11, 2008, 16:05:20 »

ами на 06.09 в малкия новотел другото тепърва започвам да уреждам ама имам една приятелка дето познава кажи речи цял пловдив и тя ще ми уреди много неща ,знам и къде ще ми шият роклята но това другия месец защото шивачката е в чужбина друго засега няма ние доста късно започнахме подготовката и всички ресторанти бяха заети
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 501

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: май 11, 2008, 16:10:10 »

Ели мила честито рокля yahoo *YAHOO*много се радвам за теб  give_rose @}->--миличка няма ли да ни покажеш снимчица Girl_hide
Добре дошли на всички нови бъдещи булки с каквото можем ще помагаме girl_wink girl_wink
И аз да си кажа поръчах си подаръчетата за гостите от едно магазинче до магазин Менделсон гълъбче с панделка в цвят екрю на 20 май ще са готови и ще ги покажа smile
А вие до къде сте стигнали булки
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: май 11, 2008, 17:31:11 »

soksi77, никой няма да ти извърши църковен брак на тази дата, забранени са бракосъчетанията по принцип на тези дати. Ние също искахме на тази дата да ни е сватбата. По принцип църквата е първото нещо, което трябва да се резервира. Майка ми като отиде да пита и са и обяснили, че не може. В църковните календари също има всички дати, на които венчавки не се извършват. По тази причина ние ще правим сватбата на 27 юли. Искахме на 26 (тогава е годишнината на моите родители също  tease), но ресторанта пък беше зает, след което се разбра, че забраняват и съботните венчавки и останахме да сме на 27 юли. Аз подписване на граждаски брак няма да имам, така че и без венчавка се обезсмисляше всичко.
Моят съвет е, ако държиш да имаш венчавка в деня на сватбата, да си преместиш датата. Успех.

Друг вариант е попът да е от друга епархия, знам, че тези от В. Търново се съгласяват да венчаят изнесени ритуали по ресторанти и то в ... др. градове.

Когато си запазвахме ресторанта, собственикът ни каза, че ако желаем, може да извика поп точно от В.Търново да ни венчае в самия ресторант и без значение в колко часа (понеже в Пловдив владиката забранил преди 18 ч.).

Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: