Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 12:40:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Има ли булки от Пловдив? - 2 част
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Има ли булки от Пловдив? - 2 част (Прочетена 152544 пъти)
milenium80
Сватбар
Публикации: 293
Buongiorno Principessa!
Отг: Има ли булки от Пловдив? - 2 част
«
Отговор #75 -:
май 09, 2008, 15:23:38 »
момичета браво на вас!!! Много информация сте събрали. Да попитам някакви отзиви за тортите на "Сладък рай"? Нашеят ресторант работи с тях и си мисля ако са хубави направо то там да я поръчам.
misskapriss
ние срещнахме доста затруднения с бутилките, защото аз исках да са нови, а не събрани от някой ресторант. Звънях в стъкларския завод, но никой не ми вдигна. Впоследствие разбрах, че т търгуват само с фирми и само на едро/което не означава че 30 или 40 бутлки за тях е едро/. Нашите ги уредихме чрез познат, много са сладки, за ракията са 0.500ml. и ще стоят много добре по масите. За виното са си стандартни. Дано другите момичета помогнат повече. Иначе днес се срещнахме с оркестъра за извеждне на булка. Не са цигани, което ми хареса, гайда, тъпан и акордеон са инструментите които ние си избрахме. Имаче може каквито си пожелаетевие, такива да са. Цената за един инструмент е около 30 лв. Това е от мен
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #76 -:
май 09, 2008, 15:47:26 »
Здравейте, момичета, аз живея в София , но сватбата ни ще е в Пловдив в Малкия Бунарджик. Miminka стискам палци за големия ден утре, да се забавлявате много
Ще чакам да споделиш впечатления от рестуранта
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #77 -:
май 09, 2008, 16:23:34 »
Цитат на: milenium80 в май 09, 2008, 15:23:38
момичета браво на вас!!! Много информация сте събрали. Да попитам някакви отзиви за тортите на "Сладък рай"? Нашеят ресторант работи с тях и си мисля ако са хубави направо то там да я поръчам.
misskapriss
ние срещнахме доста затруднения с бутилките, защото аз исках да са нови, а не събрани от някой ресторант. Звънях в стъкларския завод, но никой не ми вдигна. Впоследствие разбрах, че т търгуват само с фирми и само на едро/което не означава че 30 или 40 бутлки за тях е едро/. Нашите ги уредихме чрез познат, много са сладки, за ракията са 0.500ml. и ще стоят много добре по масите. За виното са си стандартни. Дано другите момичета помогнат повече. Иначе днес се срещнахме с оркестъра за извеждне на булка. Не са цигани, което ми хареса, гайда, тъпан и акордеон са инструментите които ние си избрахме. Имаче може каквито си пожелаетевие, такива да са. Цената за един инструмент е около 30 лв. Това е от мен
Мерси миличка за инфото за оркестъра. Ще се пробвам и аз да се свържа с тях да видим дали са свободни за нашата дата
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #78 -:
май 09, 2008, 16:42:25 »
milenium80
сега звъннах на този човек с оркестъра. На мен ми каза че струва по 40лв на инструмент, а не 30 както е казала на теб
. Много странно, не че съм за 30лв отгоре, но все пак въпроса е принципен.
Активен
soksi77
Любопитен
«
Отговор #79 -:
май 09, 2008, 18:17:43 »
здравейте момичета,
днес много се отчаях защото датата на нашата сватба е 02,08,2008 г и днес говорихме с църквата за бракосъчетание на тази дата и ни отговориха, че Пловдивския владика забранил всички църковни бракове от 30,07 да 15,08, включително.
Ако имат идея къде може да се извърши църковен брак на 02,08, помогнете
мерси
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #80 -:
май 09, 2008, 18:30:25 »
soksi77
, никой няма да ти извърши църковен брак на тази дата, забранени са бракосъчетанията по принцип на тези дати. Ние също искахме на тази дата да ни е сватбата. По принцип църквата е първото нещо, което трябва да се резервира. Майка ми като отиде да пита и са и обяснили, че не може. В църковните календари също има всички дати, на които венчавки не се извършват. По тази причина ние ще правим сватбата на 27 юли. Искахме на 26 (тогава е годишнината на моите родители също
), но ресторанта пък беше зает, след което се разбра, че забраняват и съботните венчавки и останахме да сме на 27 юли. Аз подписване на граждаски брак няма да имам, така че и без венчавка се обезсмисляше всичко.
Моят съвет е, ако държиш да имаш венчавка в деня на сватбата, да си преместиш датата. Успех.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #81 -:
май 09, 2008, 23:01:05 »
soksi77 в книжката която ми дадаха от Дома на младоженците пише в кои периоди не се извършват бракосъчетъания, даже според каноните не можело срещу неделя, срещу сряда и петък, както и в сряда и петък, и то остава неделя и понеделник.
Ако държиш да имаш църковен брак трябва или да смениш датата или мисля че по принцип , ако пишеш писмо до (не съм сигурна кой) владиката ли или някой подобен, може даразреши , ако важно обстоятелство налага това, измислете нещо, че някой заминава в чужбина или от тоя род. Иначе са забранени и изнесените църковни ритуали, но ако имаш познат поп става.
Активен
soksi77
Любопитен
«
Отговор #82 -:
май 10, 2008, 12:18:15 »
благодаря Ви за информацията, един от вариянтите е след сватбата някоя събота или неделя да направим църковния брак(тъкмо повод за още едно купонче)
Активен
miminka
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #83 -:
май 10, 2008, 18:44:49 »
lilsan,интересно ми е как се държи персонала,има ли проблеми с управителите,спазват ли си обещанията,има ли изненади накрая след сватбата?такива неща ме интересуват,благодаря
Активен
miminka
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #84 -:
май 10, 2008, 18:50:20 »
а за тортата ще си поръчвам от фирма елена,там правят с крем брюле тортите и излизат 1,40 парчето,исках много да са с фондан,но там не правят с фондан,а и излиза много скъпо голяма торта с крем брюле и с фондан.А в сладък рай видях страхотна торта за кумуве,много красива и елегантна.
Активен
Галюша
Ентусиаст
в живота няма щастие само щастливи мигове
«
Отговор #85 -:
май 10, 2008, 21:42:44 »
още една кандидат булка от пловдив се присъединява към вас
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #86 -:
май 11, 2008, 06:20:51 »
Момичета, днес взех роклятаааааа
. И толкова съм щастлива
!
Предадох я на пазене в къщата на роднини надалеч от очите на мъжа ми и така сега 2 месеца
Не мога да ви опиша чувството - като я взех от магазина и тръгнах да ходя у една приятелка да и я показвам и карам и роклята ми се вози на задната седалка и направо бях най-щастливия човек на тази магистрала
и се обадих на майка да и се похваля и така.....
извинявам се за лиричното отклонение
, но не мога да си трая да не го споделя.
galiusha
, добре дошла
. Ами много си лаконична, ние такива ги нямаме тука
, айде сега казвай подробностите, кога е събитието, докаде си стигнала и т.н. Чакаме
«
Последна редакция: май 11, 2008, 08:15:35 от ellie_bellie
»
Активен
Галюша
Ентусиаст
в живота няма щастие само щастливи мигове
«
Отговор #87 -:
май 11, 2008, 16:05:20 »
ами на 06.09 в малкия новотел другото тепърва започвам да уреждам ама имам една приятелка дето познава кажи речи цял пловдив и тя ще ми уреди много неща ,знам и къде ще ми шият роклята но това другия месец защото шивачката е в чужбина друго засега няма ние доста късно започнахме подготовката и всички ресторанти бяха заети
Активен
dafni85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #88 -:
май 11, 2008, 16:10:10 »
Ели мила честито рокля
*YAHOO*много се радвам за теб
@}->--миличка няма ли да ни покажеш снимчица
Добре дошли на всички нови бъдещи булки с каквото можем ще помагаме
И аз да си кажа поръчах си подаръчетата за гостите от едно магазинче до магазин Менделсон гълъбче с панделка в цвят екрю на 20 май ще са готови и ще ги покажа
А вие до къде сте стигнали булки
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #89 -:
май 11, 2008, 17:31:11 »
Цитат на: ellie_bellie в май 09, 2008, 18:30:25
soksi77
, никой няма да ти извърши църковен брак на тази дата, забранени са бракосъчетанията по принцип на тези дати. Ние също искахме на тази дата да ни е сватбата. По принцип църквата е първото нещо, което трябва да се резервира. Майка ми като отиде да пита и са и обяснили, че не може. В църковните календари също има всички дати, на които венчавки не се извършват. По тази причина ние ще правим сватбата на 27 юли. Искахме на 26 (тогава е годишнината на моите родители също
), но ресторанта пък беше зает, след което се разбра, че забраняват и съботните венчавки и останахме да сме на 27 юли. Аз подписване на граждаски брак няма да имам, така че и без венчавка се обезсмисляше всичко.
Моят съвет е, ако държиш да имаш венчавка в деня на сватбата, да си преместиш датата. Успех.
Друг вариант е попът да е от друга епархия, знам, че тези от В. Търново се съгласяват да венчаят изнесени ритуали по ресторанти и то в ... др. градове.
Когато си запазвахме ресторанта, собственикът ни каза, че ако желаем, може да извика поп точно от В.Търново да ни венчае в самия ресторант и без значение в колко часа (понеже в Пловдив владиката забранил преди 18 ч.).
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...