Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 09:00:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Как протече раждането?
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
26
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как протече раждането? (Прочетена 219395 пъти)
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: Как протече раждането?
«
Отговор #255 -:
март 11, 2009, 00:32:35 »
айде да се включа и аз за катетъра
Преди да вляза в родилна зала, за нормално раждане, една акушерка се опита да ми сложи, но мен ме заболя и лекарят ми й каза да не го слага. Изобщо незная защо й трябваше да опитва, но се радвам че я спряха на време. Една болка по-малко
Активен
shaska
Сватбар
«
Отговор #256 -:
март 12, 2009, 09:00:08 »
ЕЕЕЕЕЕЕЕ момичета най-накрая-имам си малка златна кукла.Родих на 6.03 нашето съкровище-Палома-3,200 и 48 см. Та да разкажа за раждането...
Болките започнаха още на 5.03 в 11,00 ч. но бяха поносими...започнаха по време на консултацията за бебка, бях на запис, но машинката не показваше контракции, а мен си ме наболяваше.Та викам на доктора-Докторе боли, а той ми вика: "Еми ще раждаш де...".Та прибрихме се с таткото от Майючин дом, болката беше ниско долу и ме прерязваше, ама беше и през цял 1 ч...а иначе си чатех, решавах кръстословици, та чак и спинках....Голямата борба започна към 19,00...контракциите станаха на 45 мин., после на 30, 15-20 и айде към болницата. Приеха ме с 2 см. разкритие в 23,00 ч.Настаниха ме и ми казаха като станат на 5-7 мин. да се обадя..Еми точно за 40 мин. нещата станаха.Доктора дойде прегледа ме и установихме заветните 3,5 см...последва бръснене, клизма (която да кажа хич не ме болеше) и айде в родилна зала...А там лелееееее..падна едно повръщане и имах чевството че стойката за система до мен направо ще я изкривя...След още някои хиляден преглед доки каза че разкритието е 7 см. и ще пука мехура. След като спука мехура и ми изтекаха водите, някъде на 10 мин. болките станаха непоносими та си поисках обезболяващо (не упойка).Биха ми един бусколизин (който не помогна) пуснаха система с окситоцин, ама докато свършат тая работа разкритието беше пълно и така към родилна зала....Там с 3-4 напъна бебка Паломка излизе..е сега имам малко шефчета ама изживяването като ми я дадоха да я видя беше неповторимо....Та момичета и аз заставам зад това мнение, че самото изгонване на плода не е болезнено, болезнени са контракциите за получаване на разкритие, но всичко се забравя след като видиш малкото вързопче.....
Да пожелая на всички леко раждане и с бебоците всичко да е наред.
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"
«
Отговор #257 -:
март 12, 2009, 13:28:03 »
какво хубаво разказче, ето едно лесно раждане на една малка принцеска. Радвам се, че всичко е минало по вода
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #258 -:
март 12, 2009, 16:12:09 »
Имам един въпрос колко дена доло горе напред от термина се прави планово секцио?
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #259 -:
март 12, 2009, 16:24:55 »
Около седмица, може би най-много две преди термин, повече е рисковано според мен и не ти препоръчвам да се съгласяваш ако ти предлагат така.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Дива и щастлива.....
«
Отговор #260 -:
март 12, 2009, 19:20:29 »
планово секцио, поне доколкото аз знам, се прави около 2 седмици преди термин
, но има и показания и за по-ранно - зависи от доста фактори
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #261 -:
март 12, 2009, 19:41:16 »
Диде и аз ще съм с планово секцио и моят доктор ми каза ,че може да го направим колкото се може по-рано,за да не тръгне нормално раждане,защото има много такижа случаи.Но инъче оринтировъчно и аз знам ,че 2 седмици преди термин,но както каза solecito строго индивидуално е
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #262 -:
март 12, 2009, 19:46:38 »
Прави се обстоен преглед на бебето, на размерите му, на степента на зрялост на плацентата, на количеството на водите, има ли калцирани участъци по плацентата, как са органите на бебето и едва тогава се насрочва дата за секцио, но иначе принципно се прави между две и една седмици преди термин.
Аз силно се надявам да не ми препоръчат и второто ми раждане да е секцио. Смятам, че плановото секцио е доста стресиращо за детето. При мен понеже се наложи да е по спешност, поне съм доволна, че раждането тръгна само, макар и да не завърши така. Но ако ми препоръчат секцио, сигурно пак така ще пожелая ако е възможно - да изчакам да тръгне сам родовия процес. Ама дотогава има поне две години.....
Активен
Бухтичка
Професор
«
Отговор #263 -:
март 12, 2009, 19:55:22 »
Не мислите ли, че е по-добре да започне нормално раждане отколкото бебенцата да се родят недоносени, да седят в кувьози и т.н.? Повече от две седмици категорично носи такъв риск според мен, а и лекарите не винаги познават за това, което виждат на ехографа.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #264 -:
март 12, 2009, 19:58:26 »
Цитат на: ina_lemon в март 12, 2009, 19:46:38
Смятам, че плановото секцио е доста стресиращо за детето.
Аз съм на същото мнение.Една от причините да съм така скептично настроена към
плановото
секцио е тази,че според мен бебето не е готово да излезе от утробата...2 седмици по-рано например.За тези 2 сед. то ще наддаде толкова много на тегло,ще укрепне повече...Не ми се струва редно да се месим на природата и да даваме тон за започване на раждането.Ако си тръгне само бебето,а в последствие се наложи секцио по спешност си е друга работа...организма е готов,процеса е започнал,просто има леки отклонения от "пътя"
Не искам да предизвиквам пак спорове
просто изказвам мнение...
«
Последна редакция: март 12, 2009, 20:01:57 от сиска
»
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #265 -:
март 13, 2009, 08:20:48 »
Моят термин беше 11.03, а родих с планово секцио на 28.02.
За наддаването на тегло - ами Ели не беше наддала нищо за двете седмици от последния преглед до раждането.
Според мен всичко зависи от конкретния случай - няма 2 еднакви раждания.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #266 -:
март 13, 2009, 09:28:55 »
Последните 4 седмици бебетата наддават супер малко, само няколко грама на ден.
Главното противипоказание на планираното секцио е, че бебетата се раждата неподготвени. При нормално раждане и в тялото на майката и на бебето се отделят стрес-хормони, които подготвят малкия организъм за настъпващата промяната. Планираното секцио, на горките бебета "им идва като гръм от ясно небе"
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #267 -:
март 13, 2009, 09:56:48 »
Мерси момичета исках да знам припципно
Активен
goldi
Баш Майстор
«
Отговор #268 -:
март 13, 2009, 10:10:58 »
А има ли някакво изследване направено, точно за този стрес на планово извадените бебета, как им се отразява в последствие, колко време трае, и оставя ли някаква следа в живота им. Защото, ако е стрес за няколко дни, който отминава след това, не виждам да е проблем. Въпроса е после да няма последствия нежелателни. Ако някой има инфо да сподели
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #269 -:
март 13, 2009, 10:16:21 »
Цитат на: goldi в март 13, 2009, 10:10:58
А има ли някакво изследване направено, точно за този стрес на планово извадените бебета, как им се отразява в последствие, колко време трае, и оставя ли някаква следа в живота им. Защото, ако е стрес за няколко дни, който отминава след това, не виждам да е проблем. Въпроса е после да няма последствия нежелателни. Ако някой има инфо да сподели
специално за това милото попита д-р Марков в софия , та той каза, че едно бебе родено чрез секцио е стресирано и неподготвено за живота по-малко от това което е родено по естествен път, тъй като едно нормално раждане си има някакъв ред на "действие" и то се подготвя, а секциото го вадят за 5 мин и горкото бебе не знае къде се намира, каза също така, че бебето родено по естествен начин е по-калено , защото се е борило, за да вдиша първата глъдка въздух !!!!!
при положение, че няма показатели, и аз съм за естественото раждане и се надявам и така и да родя
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...