Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 18, 2024, 08:47:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 26   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как протече раждането?  (Прочетена 219320 пъти)

darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: март 11, 2009, 00:32:35 »

айде да се включа и аз за катетъра blum Преди да вляза в родилна зала, за нормално раждане, една акушерка се опита да ми сложи, но мен ме заболя и лекарят ми й каза да не го слага. Изобщо незная защо й трябваше да опитва, но се радвам че я спряха на време. Една болка по-малко blum
Активен
shaska
Сватбар
Публикации: 238

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: март 12, 2009, 09:00:08 »

ЕЕЕЕЕЕЕЕ момичета най-накрая-имам си малка златна кукла.Родих на 6.03 нашето съкровище-Палома-3,200 и 48 см. Та да разкажа за раждането...
Болките започнаха още на 5.03 в 11,00 ч. но бяха поносими...започнаха по време на консултацията за бебка, бях на запис, но машинката не показваше контракции, а мен си ме наболяваше.Та викам на доктора-Докторе боли, а той ми вика: "Еми ще раждаш де...".Та прибрихме се с таткото от Майючин дом, болката беше ниско долу и ме прерязваше, ама беше и през цял 1 ч...а иначе си чатех, решавах кръстословици, та чак и спинках....Голямата борба започна към 19,00...контракциите станаха на 45 мин., после на 30, 15-20 и айде към болницата. Приеха ме с 2 см. разкритие в 23,00 ч.Настаниха ме и ми казаха като станат на 5-7 мин. да се обадя..Еми точно за 40 мин. нещата станаха.Доктора дойде прегледа ме и установихме заветните 3,5 см...последва бръснене, клизма (която да кажа хич не ме болеше) и айде в родилна зала...А там лелееееее..падна едно повръщане и имах чевството че стойката за система до мен направо ще я изкривя...След още някои хиляден преглед доки каза че разкритието е 7 см. и ще пука мехура. След като спука мехура и ми изтекаха водите, някъде на 10 мин. болките станаха непоносими та си поисках обезболяващо (не упойка).Биха ми един бусколизин (който не помогна) пуснаха система с окситоцин, ама докато свършат тая работа разкритието беше пълно и така към родилна зала....Там с 3-4 напъна бебка Паломка излизе..е сега имам малко шефчета ама изживяването като ми я дадоха да я видя беше неповторимо....Та момичета и аз заставам зад това мнение, че самото изгонване на плода не е болезнено, болезнени са контракциите за получаване на разкритие, но всичко се забравя след като видиш малкото вързопче.....
Да пожелая на всички леко раждане и с бебоците всичко да е наред.
Активен
MMariana
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1094

"До всеки успял мъж стои по една амбициозна жена"

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: март 12, 2009, 13:28:03 »

какво хубаво разказче, ето едно лесно раждане на една малка принцеска. Радвам се, че всичко е минало по вода  give_rose
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: март 12, 2009, 16:12:09 »

Имам един въпрос колко дена доло горе напред от термина се прави планово секцио?
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: март 12, 2009, 16:24:55 »

Около седмица, може би най-много две преди термин, повече е рисковано според мен и не ти препоръчвам да се съгласяваш ако ти предлагат така.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: март 12, 2009, 19:20:29 »

планово секцио, поне доколкото аз знам, се прави около 2 седмици преди термин  good, но има и показания и за по-ранно - зависи от доста фактори  girl_wink
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: март 12, 2009, 19:41:16 »

Диде и аз ще съм с планово секцио и моят доктор ми каза ,че може да го направим колкото се може по-рано,за да не тръгне нормално раждане,защото има много такижа случаи.Но инъче оринтировъчно и аз знам ,че 2  седмици преди термин,но както каза solecito строго индивидуално е Yes
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: март 12, 2009, 19:46:38 »

Прави се обстоен преглед на бебето, на размерите му, на степента на зрялост на плацентата, на количеството на водите, има ли калцирани участъци по плацентата, как са органите на бебето и едва тогава се насрочва дата за секцио, но иначе принципно се прави между две  и една седмици преди термин.
Аз силно се надявам да не ми препоръчат и второто ми раждане да е секцио. Смятам, че плановото секцио е доста стресиращо за детето. При мен понеже се наложи да е по спешност, поне съм доволна, че раждането тръгна само, макар и да не завърши така. Но ако ми препоръчат секцио, сигурно пак така ще пожелая ако е възможно - да изчакам да тръгне сам родовия процес. Ама дотогава има поне две години.....
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: март 12, 2009, 19:55:22 »

Не мислите ли, че е по-добре да започне нормално раждане отколкото бебенцата да се родят недоносени, да седят в кувьози и т.н.? Повече от две седмици категорично носи такъв риск според мен, а и лекарите не винаги познават за това, което виждат на ехографа.
Активен
сиска
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: март 12, 2009, 19:58:26 »

Смятам, че плановото секцио е доста стресиращо за детето.
Аз съм на същото мнение.Една от причините да съм така скептично настроена към плановото секцио е тази,че според мен бебето не е готово да излезе от утробата...2 седмици по-рано например.За тези 2 сед. то ще наддаде толкова много на тегло,ще укрепне повече...Не ми се струва редно да се месим на природата и да даваме тон за започване на раждането.Ако си тръгне само бебето,а в последствие се наложи секцио по спешност си е друга работа...организма е готов,процеса е започнал,просто има леки отклонения от "пътя" smile
Не искам да предизвиквам пак спорове give_rose просто изказвам мнение...
« Последна редакция: март 12, 2009, 20:01:57 от сиска » Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: март 13, 2009, 08:20:48 »

Моят термин беше 11.03, а родих с планово секцио на 28.02. girl_wink За наддаването на тегло - ами Ели не беше наддала нищо за двете седмици от последния преглед до раждането. pardon Според мен всичко зависи от конкретния случай - няма 2 еднакви раждания. nea
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #266 -: март 13, 2009, 09:28:55 »

Offtopic
Последните 4 седмици бебетата наддават супер малко, само няколко грама на ден.
Главното противипоказание на планираното секцио е, че бебетата се раждата неподготвени. При нормално раждане и в тялото на майката и на бебето се отделят стрес-хормони, които подготвят малкия организъм за настъпващата промяната. Планираното секцио, на горките бебета "им идва като гръм от ясно небе"
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: март 13, 2009, 09:56:48 »

Мерси момичета исках да знам припципно  good
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: март 13, 2009, 10:10:58 »

А има ли някакво изследване направено, точно за този стрес на планово извадените бебета, как им се отразява в последствие, колко време трае, и оставя ли някаква следа в живота им. Защото, ако е стрес за няколко дни, който отминава след това, не виждам да е проблем. Въпроса е после да няма последствия нежелателни. Ако някой има инфо да сподели
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: март 13, 2009, 10:16:21 »

А има ли някакво изследване направено, точно за този стрес на планово извадените бебета, как им се отразява в последствие, колко време трае, и оставя ли някаква следа в живота им. Защото, ако е стрес за няколко дни, който отминава след това, не виждам да е проблем. Въпроса е после да няма последствия нежелателни. Ако някой има инфо да сподели

специално за това милото попита д-р Марков в софия , та той каза, че едно бебе родено чрез секцио е стресирано и неподготвено за живота по-малко от това което е родено по естествен път, тъй като едно нормално раждане си има някакъв ред на "действие" и то се подготвя, а секциото го вадят за 5 мин и горкото бебе не знае къде се намира, каза също така, че бебето родено по естествен начин е по-калено , защото се е борило, за  да вдиша първата глъдка въздух !!!!!

при положение, че няма показатели, и аз съм за естественото раждане и се надявам и така и да родя  good
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 26   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: