Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 06:28:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Как протече раждането?
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
26
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как протече раждането? (Прочетена 219142 пъти)
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
Сърцето ми се раздели на две....
Отг: Как протече раждането?
«
Отговор #45 -:
май 26, 2008, 12:17:35 »
mirindadimi наистина всяка болница си е с различни изисквания ,но както Сиска е казала освен стандартните неща който ти пише в тези списъци си носи задължително подплънки за гърди ,Гермастан или Лансинокс на мене много ми помогна за първите дни за свикване на зърната,а за бивацина мисля че там не ти трябва а за вкъщи да си поддържаш раната чиста
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #46 -:
май 26, 2008, 12:20:07 »
Чета навсякъде и все различни мнения относно-Дамски превръзки/и какви да бъдат/или Лигнин е по-добре да се носи!!!Едни казват че превръзките запарвали на шевовете и за това по-добре лигнин защото не позволява изпотяване отдолу,други че лигнина се размествал и не било удобно!! *crazy*Раждали майчета бихте ли споделили как беше при вас
Повечето болници имат в сйтовете си списък с нужните неща!!!Навсякъде пишат много работи и накрая забележка да не се носи чак толкова багаж за в болницата!!!
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #47 -:
май 26, 2008, 12:25:16 »
Аз ще споделя Клео
Там където аз раждах не дават да си слагаме превръзки (то си е за нас де)
понеже ако имаш шевове отдолу превръзката спарва!Лигнина не е толкова неудобен да знаете...навивате го като превръзка и готово и едни такива гащи,които са като салфетка (такава материя) да придържа лигнина да не се размества!Така раната "диша" За промиване на шевовете нищо не ми искаха!Лекаря ми ми каза,че е достатъчно да поддържам раната суха и чиста
(става въпрос за шевове отдолу)
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #48 -:
май 26, 2008, 12:29:15 »
Сиска, Маги, супер сте!
За 5 минути ми дадохте отговор на въпроси, които само от опит човек може да сподели.
Благодаря ви!
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #49 -:
май 26, 2008, 12:30:40 »
Много ти благодаря @}->--Даваш страшно важна информация
Аз съм чувала че искат смрадлика за помивки!!!
Чиста и суха в смисъм миеш се с топла вода и сапун
*crazy*Или само вода????
И да значи наистина има много вярно че тея превръзки запарват!!То при мен си запарваха и много ми беше гадно преди та си представям след раждане!!!!
Чувала съм за майки които родили секцио си носят тампони в болницата!!!Нещо което според мен не е много удачно!!Вярно че отдолу си непокътната но все пак
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #50 -:
май 26, 2008, 12:34:09 »
При нас пък в болницата само като родиш веднага ти слагат не точно лигнин ами нещо като памперс за големи но без да го затваряш а само да ти седи между краката,а на другия ден вече ни питаха дали искаме такова или превръзки.И като си сложиш превръзка наистина е хубаво да си с тези ежедневни гащи който е казала Сиска много са удобни
.На мен за шевовете ми казаха да се пръскам с Бивацин няколко дена профилактично
Да kleo_20 това за смрадликата забравих да го кажа ,но не се носи в болницата ами казат после в къщи да си правиш промивки на шевовете ,тя наистина много помага
«
Последна редакция: май 26, 2008, 12:37:23 от m_a_g_i_vs
»
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #51 -:
май 26, 2008, 12:44:39 »
На мен лекаря ми каза само с вода и начесто да се мия (това за болницата) но аз накарах мъжа ми да ми купи и донесе Тантум Роза -на прахчета е ! Разтваря се половината пакетче в шише 0.5л. с хлатка вода и се "поливаш" с него *THUMBS*Тази процедура я правих 3-4 пъти,а като се върнах в нас само с интимен сапун без да пипам много-много шевовете!Като ми махнаха конците....все едно нищо не е било :)нито боли,нито се усеща по различно на допир мястото!
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #52 -:
май 26, 2008, 13:13:39 »
Сисе много много благодаря
Не зная дали е темата но исках да питам!Как се справихте с страха,паниката,стреса??Рано е да ги изпитвам но всеки път когато се замисля за раждане или някой ми каже че ще раждам и страшно много се стряскам!!Чак ми се доплаква от притеснение!!!Много ама много съм страхлива и не зная как ще се справя с раждането като му дойде времето! :'(Бебка трябва да излезе и милата ще разчита на мен :'(и не е виновна че майка и е такава ненормалница
Мисълта за Септември месец ме убива направо!Искам да заспя и да се събудя след като е минало всичко!!!Нито съм първата нито последната дето ще ражда :'(ама пусти му страх!!Паника от болката и ужас от неизвестното!!Не зная кое би било по-стряскащо-това че ти е за пръв път или спомена за предишния и мисълта че ти предстои отново
Охх извинявам се оплаках си душата
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #53 -:
май 27, 2008, 11:19:44 »
Ние сме в
Тина Киркова
и като взимах болничния и документите за хоспитализация питах докторката какво да си нося тя ми каза за мен тоалетни принадлежности, чашка, прибори за хранене и
може
една нощница,чехли и превръзки но да не са много дебели
защото след секциото съм в интензивното
не знам каква е разликата. Аз по принцип предпочитам Always Ultra с 3 или 4 капки
За бебчо трябва да нося само памперси и мокри кърпички нищо друго
Това е в тази болница
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #54 -:
май 28, 2008, 07:06:03 »
kleo_20 не се притеснявай ,не се шашкай така,мисля че всяка жена преминава през този страх и паника от неизвестното.Но в крайна сметка то като те напъне да излиза бебчо ти нямаш избор страх не страх,боли не боли ще раждаш. И мен ме беше адски страх най вече дали ще се справя с раждането ,но като започне там акушерките и д-ра ти помагат казват кога да напъваш,кога по малко ,кога повече и така всичко ще мине и ще замине .Бъди силлна непоказвай страх нали всичко е за бебчето Успех
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #55 -:
май 28, 2008, 08:28:40 »
Според мен както е казала Маги, не трябва да се шашкаме. И освен това е много важна нагласата - не трябва да мислим за раждането като едва ли не апокалипсис, а като ново начало, нова фаза от съвместния ни живот с бебо... И освен това хич не е полезно да слушаме ужасяващи разкази от вече раждали - вярно е болка ще има, но просто трябва да приемем, че ще е трудно, но не и невъзможно...
Най-важното трябва да вярваме в себе си - от хилядолетия жените са се справяли с това, защо да не се справим и ние?! Истинското изпитание според мен е вече след раждането, как ще отгледаме и възпитаме мъниците! Горе главата, момичета, само няма да се плашите
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #56 -:
юни 03, 2008, 08:47:38 »
Аз чакам вече се нарастващо нетърпение новите мамчета да разкажат за раждането. Пределно ми е ясно, че не им е до писане във форума, ама на.... чакам си. Че те са и няколко вече като се почне от Ванис ,което е доста отдавна .
Активен
mi64o
Ентусиаст
«
Отговор #57 -:
юни 09, 2008, 09:37:05 »
Ох мамчета с какъв интерес прочетох всичките ви истории,но честно казано се наплаших още повече,колкото повече наближава ме осебва страх от неизвестното,но ще се справим аз и моята принцеса.
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #58 -:
юни 09, 2008, 11:34:15 »
На края на бременността ми изчитах с голям интерес всякакви разкази на вече раждалите за това как е протекло.....исках всичко да знам -какво ти правят,кое след кое следва и т.н Верно,че при вкички по различен начин протича,но на мен ми беше много интересно и не съм се плашела от по "Ужасяващи" разкази
Докато раждах Дани за миг не си затворих очите (е.....само докато напъвах)
искх всичко да виждам...кой,какво ми прави!Мен неизвестността ме плаши повече от гледката
Активен
kleo_20
Leader
«
Отговор #59 -:
юни 09, 2008, 11:43:02 »
И в този ред на мисли да питам аз нещо че имам чувството че тези 6 месеца минаха като сън и ей сега ще дойде моят голям ден!!нашият де!!
между контракциите боли ли??/нали казват да станат на 5 минути и към болницата е въпроса ми е примерно през тези 5 минути боли ли те както по време на самата контракция??Или още по-точно нали сравняват болката като със силен менструален цикъл-та така ли непрестанно боли или примерно 15-20 секунди докато трае контракцията и после те разпуска @}->--Дано мамите са ме разбрали
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
26