Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 18, 2024, 06:47:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Как протече раждането?
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
26
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как протече раждането? (Прочетена 219181 пъти)
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
Сърцето ми се раздели на две....
Отг: Как протече раждането?
«
Отговор #60 -:
юни 09, 2008, 12:00:34 »
kleo_20 боли самата контракция, а интервала между тях не
а и в началото контракциите не са чак толкова силни и стряскащи за да се притесняваш
«
Последна редакция: юни 09, 2008, 12:02:18 от m_a_g_i_vs
»
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #61 -:
юни 09, 2008, 12:06:09 »
Ха, ами аз понеже винаги съм била със супер безболезнен цикъл, почти незнам какво е това силна менструална болка.Имала съм най-много някакви леки неразположения в слабините.Значи трябва да си напрегна въображението и да си представя какво би била силната болка
Активен
сиска
Така ми е добре...
«
Отговор #62 -:
юни 09, 2008, 12:56:07 »
Цитат
.Значи трябва да си напрегна въображението и да си представя какво би била силната болка
колкото и да си го напрягаш-не можеш да си представиш тази болка..но като му дойде времето ще разбереш
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #63 -:
юни 09, 2008, 12:58:42 »
Толкова ли е силна???И наистина какво се усеща между контракциите???Аз толкова се плаша от неизвестното макар че не може човек никога да е напълно подготвен но все пак!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #64 -:
юни 09, 2008, 13:01:00 »
Стига бе
Клео
...... то колкото и да ти го обяснят момичетата сигурно едно с едно не си прилича, така че дишай спокойно - неизвестно ще е на 100 процента
.То като почне и ще свърши и малко да боли и много, само това ще ти е в главата-да излезе дребо и това е.Споко!!!!
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #65 -:
юни 09, 2008, 13:43:12 »
Цитат на: kleo_20 в юни 09, 2008, 12:58:42
Толкова ли е силна???И наистина какво се усеща между контракциите???Аз толкова се плаша от неизвестното макар че не може човек никога да е напълно подготвен но все пак!
а ти от секциото отказа ли се? Аз май съм останала с грешно впечатление, че искаш секцио... А пък една моя приятелка едвам се добрала до болницата и родила в асансьора на родилното и при двете си раждания - толкова било бързо, че даже не разбрала че ражда, не се втелясвай предварително, не може да знаеш дали не си от "лесно-раждащите" преди да пробваш, нали?
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #66 -:
юни 09, 2008, 13:46:27 »
Ами аз не съм се отказала ама мъж ми не ми дава!! :angry:Каза ми че искал да родя нормално нямало по-хубаво от нормалното раждане!!Ако доктора каже нормално да не съм си правела оглушки за секцио!!!
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #67 -:
юни 09, 2008, 14:05:43 »
Цитат на: kleo_20 в юни 09, 2008, 13:46:27
Ами аз не съм се отказала ама мъж ми не ми дава!! :angry:Каза ми че искал да родя нормално нямало по-хубаво от нормалното раждане!!Ако доктора каже нормално да не съм си правела оглушки за секцио!!!
Tака ами, то всеки си решава сам, но защо ти е да те режат ако нямаш показатели или случая не наложи. Ще стискаш зъби и ще се опиташ да докажеш на себе си, че си способна да се справиш и с това предизвикателство на живота.
И аз май съм станала като Сиска - искам всичко да знам, да видя, да пипна, направо се плаша от любопитството си. Сякаш ще пиша роман след това....
И сега с тези покупки само си записвам кое е добро, кое не, чета по нета и ходя със списъците по магазините. Ама такава съм си обичам всичко да е под контрол, че когато има ред по-лесно се реагира с извънредни ситуации!
Аз сега се връщам от болницата, където мисля да раждам (едната от тях де, тъй като според ситуацията съм се спряла на две) и там ми показаха родилното, стаята за подготовка преди раждане, стаите за бременни, и дори в един от кувьозите там видях едно малко недоносено бебче....толкова малко и сладо, че само към него гледах докато ми обясняваше акушерката за процедурите и условията.
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #68 -:
юни 10, 2008, 01:22:18 »
Да ви разкажа и аз на две на три как мина моето раждане докато не съм забравила На 15.05 се срещнахме по обед с доктора които ще ни прави секциото – прегледа ни човека и каза великата дата 20.05 запази ни час ангажира и операциаона и каза от болницата ще ви се обадят утре да ви кажат в колко часа да отидете и какво да си носите.Прибрахме се по живо по здраво аз си се мотах из нас и вечерта към 22.00 ми падна тапата.Мъж ми спеше викам няма да го будя нито имам болки а и тапара беше много чиста без кръв без примеси викам си ще устискам поне още 2 дни.Сутринта го изпратих на работа и го предупредих че може и да не устискаме до 20.05. Към 10 запалих колата отидох на пазар – мотах се пазарих близо 2 часа и таман да плащам на касата оле – с извинение напикавам се.Не мога да го контролирам.Касиерката вика какво става обяснявам тя вика не е тоалет водите ви са се пукнали госпожо искате ли помощ.Отказах защото нищо не ме болеше.Аиде пак на колата и у нас разтоварих торбите ама то взе да тече повече .Обадих се на мъжа ми тои вика бягаи в болницата.Таман застягах багажа обадиха се от болницата да ми кажат какво да нося на 20,05.Викам няма 20 идвам сега часът беше вече 2 след обед.Аиде пак на колата и в болницата .Приеха ме хората Започнаха да правят изследвания след около 1 час се почви и съпруга почакахме малко докато се освободи операционна и в 17.30 следобед малкото жабче проплака.Родих секцио със спинална упоика,мъжът ми беше с мен в операционата докторите си говориха за някакви пъпеши чух си детето и го видях в момента в които го извадиха. Да не ставам многословна няма страшно за всички които са предпочели секциото станах още същата вечер след 3 дни вече чистех след празнувалите в къщи.Кураж и късмет
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #69 -:
юни 10, 2008, 05:42:32 »
Vessi, ти си направо мъжко момиче , как си запазила самообладание в тази ситуация !
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #70 -:
юни 10, 2008, 07:55:32 »
Веси, браво, мила!
Бебчо явно много е бързал да се видите!
И аз все си мислех, че нашата мома ще тръгне преди датата за секцио, но на нея май хич не й се излизаше.
Радвам се, че и ти бързо си се възстановила след секциото. Целувки на малката шушка с шрекрасно име!
Активен
Picolina
«
Отговор #71 -:
юни 10, 2008, 12:52:49 »
Веси,насръхнах при твоя разказ ще има да разправяш каква Геройня си била
Много се радвам,че всичко е било ок при теб а и бебчо си е знаел кога да се появи
Активен
dgudge
Сватбен ШАМАН
Щастлива съпруга и майка
«
Отговор #72 -:
юни 10, 2008, 13:53:38 »
Ей това е бързо раждане
Браво на смелата майка щом сама се е оправила
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #73 -:
юни 10, 2008, 20:10:30 »
Честно казано майката му е самообладание.И контракции си имах - в магазина започнаха през около 45мин докато се бутам из нас звъня по телефони и после чакам в болницата станаха през 15 мин.Като знаеш, че няма кои да ти помогне и ако си извикаш такси трябва да чакаш поне 45мин /това е много странно тука/ въоръжаваш се със всичкия кураж които имаш и се закарваш в болницата сам.В такива моменти на човек му минават такива тъпи мисли ....през цялото време ме беше страх да не измокря колата бях си послала един чуван за смет на седалката и не смеех да мръдна.Абе загубена работа явно е начин мозъка да се разтовари.
Активен
Natalia Borisova
«
Отговор #74 -:
юни 10, 2008, 20:53:15 »
Браво Веси!
Поздравявам те за самообладанието!
Важното е да запазиш спокойствие, а не да се шашкаш и всичко ще бъде наред!
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...