Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 27, 2024, 19:39:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 32 33 [34]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Взимане на булката - 2 част  (Прочетена 195213 пъти)

nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194

Моят сватбен албум

« Отговор #495 -: ноември 02, 2012, 13:51:05 »

Много ви благодаря give_rose Много по-лесно е човек да вземе решение, когато чуе и чуждо мнение. Аз също смятам, че е голям риск да тръгне от там, но не се бях сетила изобщо за хотела.
Ето какво реших да направим. Младоженецът, заедно с гостите си ще тръгне от хотела, в който ще е и сватбата след това. Това е най-известния хотел в Трявна, така че който и да попитат, ще може да ги ориентира. smile След това ще вземат кумовете от жилището на сестра ми и идват за мен. Така ще бъдат спазени всички процедури Bravo Наистина ви благодаря give_rose Толкова неща са ми в главата, че на моменти блокира crazy Представям си как ще е седмица преди сватбата star
И все пак, какво смятате, че трябва да има подготвено за ядене и пиене в хотела, където ще се събират? girl_impossible
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #496 -: ноември 02, 2012, 13:52:51 »

Ако финансово не е проблем, направете лека почерпка във фоайето на хотела - соленки, сладки, хапки и нещо за пиене. Не е нужно да сядат по масите в ресторанта, а просто да се съберат някъде и да хапнат преди тръгване. Каквото и да решите, няма как да не се справите с организацията, щом сте направили най- важната стъпка. good
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #497 -: ноември 03, 2012, 15:05:21 »

Като човек женил се между два града те съветвам ТРЪГНЕТЕ ОТ ЕДИН И НЕ ОБИКАЛЯЙТЕ БЪЛГАРИЯ  още повече в зимна обстановка.  pleasantry
Може да поизмъча малко младоженеца с някакви въпросчета пред входната врата, да плати, а пък обувката после да я търси и да сложи някаква банкнота, за да ми "стане". Обаче като я обува банкнотата вътре ли стои? Сигурно трябва в един момент да я махна?
Внимателно, така че да не се вижда махаш банкнотата и обуваш обувката.
Кумата ли влиза първо да ме забули, ако е така после младоженеца отмята булото и аз влизам непокрита в ритуалната зала или Кумата ме забулва на излизане от нас и седя забулена и в ритуалната зала до като не ме разбули младоженеца?
Ти си решаваш, може да те забули и после младоженеца да те разбули или да го направите самото разбулване в ритуалната зала.
Понеже съм казала да няма оркестър при взимането, мислех си дали не трябва да зжучи някаква музика като лек фон и каква?
Музиката е такава каквато на вас ви харесва, ако ви харесва поп-по,ако ви харесва чалга-чалга. Но по-добре да има някакъв музикален фон, отколкото да няма .  blush
Още нещо - младоженеца трябва да носи букет на Кумата и може би червено вино(или друг алкохол) за Кума, а после за булката дава букет и на майка ми нали? На мен трбва ли да носи, и кога дава букета на майка ми, преди да ме е видял нали? Трябва ли да носи нещо друго?
Младоженеца носи букет на кумата, а след това по желание кума/младоженеца носи букет и на тъщата. Кума от своя страна посреща младоженеца с ракия/уиски, а кумата с нещо сладко(бонбони). Букетите се дават когато се видят, в случая с тъщата-преди да те е видял, защото тя го посреща преди теб.
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #498 -: ноември 05, 2012, 12:12:02 »

nikoletasss, преди време сме взимали булка от друг град и пътуването до там и обратно до Пловдив мен ме скапа - само по магистрала, но беше бая топло, размотаване, беше дневна сватба, станахме в ранни зори, фризьор, гримьор... На връщане няма да казвам с каква скорост се караше и се чудех дали сме на сватба или ще правим погребения. Беше ад!  beating

Не се притеснявай кой как ще го приеме това взимане. Говори с мъжа ти и се разберете как на ВАС ДВАМАТА ви е удобно. Майка и татко са от 300 км родом, но майка са я взимали от братовчеди на татко.

Аз също имах много гости от други градове - бях дала адреси на родителите ми (оттам ме взимаха), на църквата, на хотела. Всеки идваше, където му е удобно. За улеснение - бях дала телефона на татко - той  трябваше да упъти, тези, които не можеха да се ориентират, а и той не ходи по фризьори и гримьори, за разлика от нас с майка. В крайна сметка мисля, че никой не му е звънял, а са се оправили сами. Намери човек, който може да изпълнява тази роля и давай неговия телефон за връзка в деня.
Активен
steisy
Ентусиаст
**
Публикации: 51

« Отговор #499 -: ноември 15, 2012, 09:14:49 »

nikoletasss, сватбата на сестра беше в Трявна. Младоженеца тръгна от хотела (където после беше сватбата), от там се бяха погрижили да има почерпка и бяха украсили една от стаите специално за случая. Не съм присъствала, но след това на видеото видях че са се справили доста добре!
Активен
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194

Моят сватбен албум

« Отговор #500 -: ноември 16, 2012, 13:18:46 »

Просто....не мога да не ви разкажа. След като пратих родителите си да питат в хотела, дали ще може младоженецът да тръгне от там, управителката им обяснила, че няма никакъв проблем. Даже им разказала как лятото имали сватба, на която и булката и младоженецът са от Варна, но решили, хората, да се женят в Трявна. Младоженецът тръгнал от лобито на хотела, минал, взел кума от ресторанта и се отправили към булката, която била в някоя стая. От там дружно се повели към градината на хотела, където бил подготвен изнесен ритуал. След това обратно в ресторанта за тържеството.  huhhuh.gif huhhuh.gif huhhuh.gif Така им било кеф на хората, така са го направили, на мен ми идва малко в повечко това размотаване. Представям си гостите как вървят като стадо напред-назад из хотела.

А аз се притеснявах, че ще трябва милото да тръгне от хотел. Както вече много пъти се коментира - всеки си прави нещата както му е удобно и както му харесва good good good
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #501 -: ноември 21, 2012, 09:26:56 »

Активен
Страници: 1 ... 32 33 [34]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: