Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 18:49:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: На който му се шие рокля :)  (Прочетена 15465 пъти)

lyubopitka
Любопитен
*
Публикации: 28

Моят сватбен албум

« -: април 05, 2009, 03:21:12 »

Аз много обичам да шия, и смело съм решила да си ушия булчинската рокля! (ужас... хаха)
Знам два-три магазина за платове в София, но не съм много навътре, особено след като не съм там. Тук в Щатите е скъпо всичко, та реших от България да си донеса материалите. Някой може ли да препоръча магазин за платове в бели отенъци? smile Някой наемал ли си е да си шие рокля? Или нечия майка или близка...

Мерси!
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: април 05, 2009, 10:52:15 »

Естествено, не знам колко си навътре с шиенето и кроенето, но шиенето на булченска рокля хич не е проста работа. И аз имам доста на брой дрехи, които съм си шила сама, но за булченската рокля да си шия хич не съм си го и мислила сериозно. Обаче, си купих една кройка на Бурда, като бях решила да я дам на шивачката, за да няма изненади. Е, шият ми друга рокля, защото смених модела, но кройката си ми седи. Ето тази е http://www.burdafashion.com/content/viewer.jsp?imagePath=http://burdafashion.bsb-adv.de/images/repos/1/000/001/328/000001328206

Магазини с дантели и официални платове има 2-3 на Алабин, а на Екзарх Йосиф има повечко, има сатени и тафта, но дантели там не си спомням.

Във всеки случай, ако не ти е професия, намери си точна кройка на това, което ще шиеш за по-сигурен резултат.

И сега като разгледах на Бурда сайта, явно в априлския брой има няколко семпли булченски рокли
http://www.burdafashion.com/ru/index/1270777-1640676-1695463-1695474.html
« Последна редакция: април 05, 2009, 22:41:39 от pebbles » Активен
Dasy
Новак
*
Публикации: 12

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: юни 03, 2009, 18:07:33 »

Момичета,аз съм чувала,че не хубаво сама да си шиеш сватбената рокля.
Активен
Нев
Ентусиаст
**
Публикации: 83

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: юни 04, 2009, 07:55:45 »

Любопитка, наистина е много важно, колко добре се справяш с шиенето, но pebbles е права, че е доста трудно, а според модела може да е и много трудно. Това съм завършила и от практиката (макар, че вече не практикувам), знам, че си има много тънкости. Бих те посъветвала, най-малкото, да съобразиш виида на плата със възможностите на шевната си машина, защото, дори обикновен сатен или по-фина дантела, могат да ти скъсат нервите, ако машината не е подходяща, да не говорим и за това, че при самото кроене трябва да се следи, коя част на роклята или каквото др шиеш, трябва да се скрои на верев примерно иначе ефекта после би могъл и да се различава, а при лъскавите, макари и едноцветни платове е мн. важно да се следи и за посоката на плата.  girl_impossible Не искам да си мислиш, че те разубеждавам или ти натрапвам мнението си, просто искам да съм полезна, затова съм толкова описателна, ако все пак се нагърбиш с тази задача, бих се радвала ако мога да помогна  girl_wink
« Последна редакция: юни 04, 2009, 07:58:04 от nevVn_Sm » Активен
lyubopitka
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: юни 10, 2009, 19:48:08 »

Благодаря за отговорите! Оценявам загрижеността ви, и разбира се на никого не се сърдя за нея... Шиенето на булчинска рокля просто звучи доста оптимистично по принцип, така че разбирам реакциите ви. Моят оптимизъм обаче се крие във факта, че аз не обичам големите, натруфени и детайлни булчински рокли, които разбира се биха били кошмар да си ушиеш сам. Моята цел е нещо семпло и просто, но елегантно. Може би по-скоро като бяла вечерна рокля, отколкото рокля-принцеса. Взех си платове от Алабин - единият е шифон с ликра, ама от матовите, че не обичам лъскаво. Пада тежко, както го искам. От такъв плат съм шила рокля за спортни танци, и машината добре се справи. Другият плат е по-фин, полупрозрачен, не помня как се казваше, с леки перлени отблясъци. Него мога да го сложа само за ефект някъде. С комбинацията от тези двата вида пък съм шила друга рокля, за стандартни танци, като двата бяха различни цветове, с тежкия отдолу и лекия отгоре, и понеже лекия е полупрозрачен, се виждаше долния цвят през него и се получаваше трети цвят където се припокриват. Булчинската ще е само бяла, така че подобни ефекти няма да има, но ми хареса перления отблясък, та може да пробвам да го добавя някъде.

А между другото, Dasy, защо да не е хубаво да си я шия сама? Суеверно нещо ли? Ако е така, не ме мисли - аз не вярвам в такива неща, така че няма да ме хване Wink

Благодаря ви отново за отговорите! Ще кача снимки като дойде заветният ден, да видите как съм се справила  smile А има ли някоя мацка в този форум която сама да си е шила роклята? И дали мога да видя снимчица, така за кураж?  pardon
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: юни 10, 2009, 21:10:59 »

Аз не съм чувала някоя да си е шила сама роклята но има една мацка, която си купи рокля и после я преправи. Грабна ножицата и раз два, направи много успешни подобрения. Bravo Справи се много добре. Така че най-вероятно и ти ще се справиш, особено ако модела не е много сложен.  good Все пак хубаво си прецени  кое как, за да няма неприятни изненади на финала. Успех и ни дръж в течение, на мен поне ми е много интересно как ще стане  girl_wink
Активен
lyubopitka
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: юни 10, 2009, 22:36:11 »

Мерси, Капризче! Ще докладвам как върви. Аз съм си оставила два месеца за работа, и съм взела двойно повече платове, точно заради потенциални оплесквания, хихи... blush Но ще гледам да не е сложна, хем че така ми харесва, хем да не стане гаф някъде.
Активен
Dasy
Новак
*
Публикации: 12

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: юни 11, 2009, 15:19:44 »

lyubopitka,това е суеверие за роклята smile.Спомням си,че покрай сватбата на наша комшийка имаше голяма суетня,кой ще и шие роклята.Тя и майка и бяха шивачки и дума не се даваше роклята да бъде шита от майката или от булката,но така и не мога да ти кажа каква е историята на суеверието. pardon
Активен
dolunata
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #8 -: ноември 08, 2011, 13:21:44 »

Здравейте искам само да Ви предопредя да не си шиете рокля в малкия ЦУМ на 2-я етаж аз направих тази грешка за балът ми! добре,че не трябваше да обличам това подобие на парцал!! Надявам се да съм била полезна smile
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: