Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Кафе или чай? => Темата е започната от: pandapanda в април 01, 2021, 07:35:29Титла: Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 01, 2021, 07:35:29
(https://tamsynmorgans.com/wp-content/uploads/2017/04/AprilFlatlay-1600x1820-1-1170x1331.jpg)

Пожелавам ни прекрасен месец с весели празници и много успехи!

Маги, стискаме ти палци!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 01, 2021, 08:15:03
Честит нов месец! *INLOVE*

Маги успех и да идваш тук заредена от емоции!

Успяхме да метнем Звяр сутринта, малко гледаше объркано. Излъгахме го че е на градина и че е понеделник, трудно се лъже понеже знае всеки ден кой ден от седмицата е, но успях да го убедя че е понеделник. Облече се, обу се и го изпратихме сам на вратата върна се естествено почти разреван хахах, амаа обяснихме му и после доволно се посмя. Таа сега мъдри отмъщение.

Мен снощи сатурновата дупка жестоко ме удари и вече бях пред нервен срив, нещо много ме удари емоция и всичко, ама днес съм по-добре.Много ми е съвестно да го пусна на градина понеделник, ама наистина вече не се издържа, утешавам се с факта че другата седмица най-вероятно ще са малко деца заради ваканцията на големите. От снощи и една приятелка е положителна, ей така от нищото, седят вкъщи, не са ходили никъде, съмнява се че е от децата, че кашляха миналата седмица след затварянето... Хайде да минава вече тази гадост значи!Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 01, 2021, 09:04:32
Честит месец!
 Панди, снимката е чудесна!
 Аз днес съм по-организирана и успявам да давам наставления на ММ за балони и изненади.
 Булка, и астралната ти е в дупка. Вчера имаше даже и наказание. Ей как мразех и не разбирах майка като каже "само да ти се купи нещо и обръщаш палачинката и си правиш каквото искаш". Сега го виждам нагледно какво е имала предвид.
  Ще ми се да се почне оптимистично месеца, ама май го караме на фантазия без реално основание, но да бутаме дните пък каквото сабя покаже :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 01, 2021, 09:15:15
Добър ден!
Маги, честит първи работен ден!
Булче, много сте лоши.
А Ники се събуди и първите му думи бяха "вече е април месец", явно следи календара  :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 01, 2021, 09:35:06
Адиктед, тук е същото, само че баба го казваше- пуснеш котката под миндера, тя се кАчи отгоре на миндера.
То вече и нямам въображение какво да му купя- играе с коли и лего, трансформърсите ги бях скрила, ма май са му писнали- днес ги извадих и не държаха интереса много.
Булката, смелост и търпение, ще излезнем всички от бурята.
Моят едва го уча кое е зима, кое лято, няма шанс да знае какво е април.:))
Мен ми седи на главата да се пазарува днес храна, работата е в първа глуха като ден, а и нещо не спах добре. МЕстихме се по диваните, няква бабичка надува вече крайно тв нощем, но не мога да се ориентирам коя от всичките и се чувствам безсилна.
ПАнди, много хубаво пожелание за месеца! *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 01, 2021, 11:14:25
Хайде, дано е мил април, че и ние покрай него! :) *INLOVE*
Снощи и аз като за последно през март си изкарах акъла и ревах дълго и безутешно :P. Включих мобилния си да се зарежда, изпюка, че е готов и като го погледнах- екранът целия нацепен, направо изгърмял. Опитах да отворя иконите на приложенията, няма контакти, всичко изтрито. Няма телефони - бе, пълен ужасссс. Опитвам се да набера Родния /не беше вкъщи в момента/ не може. Едни 5 минути ми се подкосиха крака и яко ме зацепи глава, сърцето ми се разтупка, не мога да си поема въздух. Викам си, ей сега ако ми стане нещо и бърза помощ не мога да извикам. Отидох да си налея чаша вода, белким се освестя и какво да видя - телефонът ми си седи на плота цял целеничък. Да вземе Родният да си остави счупения стар телефон от преди два месеца, същия като моя сега, на масичката, където обикновено стоят мои техники. Зареждала съм неговия. Е на това му викам предпървоаприлска лъжа }:-> За нищо сме без телефони, хубаво, че не се гътнах. Съответно от стрес му ударих един рев за разклатените ми нерви, за обстановката, за ситуцията и за световния мир.  :( После цяла нощ не спах и сега гледам на кръв.
Маги, честито официално връщане на работа! Да сте здрави и спокойни ти и семейството и всичко ще е наред! Майка ти също ли изкара вируса, не я споменаваш в семейната статистика?
Булка, как не мога да се свържа с доброто дете да му подшушна някое готинко отмъщение, да видиш ти ще го премяташ ли така :funny:
Рони, така са децата, връщат ни всичко и затова се водят като "учители" на родителите си в земния живот. Ето защо като видя някоя превъзнесена майка да пише за детето си "благодаря, че избра мен", тайничко злорадствам, че ще "види тя, още нищо не знае" ;) :LAUGHTER:
Еми, да продължа и аз приказките на бабите с поговорката: Подай му пръст, да ти захапе ръката!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 01, 2021, 11:28:39
Свекс, ше ме прощаваш, ама се посмях с удоволствие на разказа ти. Гледай какви инстинкти за самосъхрание имаме хората!
За : "Благодаря ти че избра мен!"  :! :! :! , сори ама такива неща и да ги мисли човек, не са им мястото в социалните мрежи. Ако наистина си щастлив, няма да има нужда от такива реки от думи. И да, децата винаги поднасят неочакваното, така че... доста смело се изказват подобни персони. Може би епохата ни е такава, да се напъват някакви социални и лични послания, тип идеалното инстаграм семейство. Все по често срещам такива идеали във ФБ и инста. Преди им вярвах, сега им съчувствам :)) >


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 01, 2021, 15:03:11
Свекърва, това е било перфектна първоаприлска шега. Булче, и вие добре сте се представили. Аз се с ММ да се пошегувам, че се е успал, ама той не се трогна, въпреки, че ми повярва. Трябваше да му кажа, че 10:30, че да се стресне, ама аз събудих Бамбук в 7 че и три часа и половина да забравя за ММ беше прекалено. Та в 7:30 му казах, че е 8:30.

Преди няколко дни имаше земетресение. Слабо и кратко, ама прозорецът издрънча и орхидеите се разклатиха, пък и бях сама. Тук не бях усещала, на 3 етаж сме. А преди това повече от 10 години на 8 етаж, често се случваше. Много е гадно чувството. Аз доста се панирам. Добре, че децата от блока играеха под прозореца. Това ме успокои.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 01, 2021, 19:52:43
Тук съм, нещо не мога да си оправя телефона, не мид ава достъп до форума, от компютъра не мога, рестрикциите са големи  :huh:
Добре беше днес, позабравила съм някой неща, други си ги спомних.Главата ме боли от толкова взиране в екрана, да ви кажа.Аз съм с един монитор, колегите са с два, чакам скоро и мен да ме зарадват със втори.

Свекърва, майка го изкара, същата като моя мъж е.Добре е вече и в понеделник поема щафетата и ще гледа Б1 и Б2.

След работа излязох с една стара съфорумка, на гости е в Плевен и нейните близнаци и моята дивачка тичаха и караха тротинетки на воля.

Днес напазарувах сама.Купих си фон дьо тен, мокри кърпички, ей такива неща на спокойствие.Никой не пищеше и не ме дърпаше за крачола.

Статусите отдавна ги избягвам, тия възвишени неща да си ги заврат някъде.Децата са нещо прекрасно и са отражение на нас самите.Паднало ни се е това което сме произвели, гени кво да го правиш.Да са живи и здрави, да си отпушат ушите по-раничко и да не спират да правят вино, щото иначе сме за никъде.

Аз днес никой не излъгах, толкоз бях ошашкана, че отново съм на работа, че забравих.

Айде лека ви вечер  и целувки от мен!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alleksia в април 02, 2021, 07:01:34
Рано-рано, добро утро!

Маги, успех в работата @}->--

Готини първоаприлски шеги сте спретнали, много се смях с телефона на свекърва, ще ме прощаваш @}->--

Хаха, с тези статуси и аз много се дразня, особено ако видя някой в двн като предишните 3 - децата не слушат и се бият, а някоя маминка се изпльоскала с някоя благословия подобна докато аз час по час си викам, добре бее с какво съм го заслужила това?! После и моите деца укротяват и аз си казвам благодаря, че избрахте мен :))

Ние сме 5 дни в почивка заради католическия великден, няколко дни неше еазкошно времето, но от днес трябва да застудее, ще видим с какво ще се занимаваме.

Хубав ден!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 02, 2021, 08:25:05
(https://i.pinimg.com/originals/a7/d4/c3/a7d4c36b4d872357402a7f7120445dbd.jpg)

Честит рожден ден, Булче! Послучай юбилея - 30! - съм ти организирала парти - на открито и ще сядаме през един стол. Само редовните във форума са поканени!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 02, 2021, 08:28:43
Добро утро!
Булка, да си ни жива и здрава!
Ми аз съм благодарна за наследника, ама не пречи понякога да ни идва да се избием и на двамата. Той е същия както много ме обича, така си търси нова майка  =]
Тука го дават да вали 2та почивни дни, много тъпо!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 02, 2021, 10:23:30
Булката, честит празник, майка също е днес. Да си здрава и успешна! :)
С какво ще ни гощаваш днес на трапезата украсена от Пандето? :P

Аз бях да ми вземат кръв за тсх тат и мат, да видим докъде съм го добутала.
Маги, да си спокойна в работата и все така да пазаруваш с мирна глава :)) , очила за компютър имаш ли?

Честит празник и на Адиктед и Ж, да са здрави и усмихнати и да не се ядосват взаимно! :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 02, 2021, 11:00:28
Честито на Булката и на съфорумки с астралните и близнаци в семействата!
Панде, страхотна организация!  *INLOVE*
Да ви кажа, много ми е трудно с пожеланията в тези пандемични времена. Иска ми се да пиша пътешествия, щури преживявания, успехи, вдъхновения, смях и разни такива забравени шаблони от миналото, да измисля нещо наистина оригинално и ново.
Вчера имаше РД моя бивша колежка, стана на 50, много я обичам и я чувствам като мое допълнение, мотиватор и подкрепа във всяко отношение, та се напънах да мисля как да я поздравя с думи. Е, освен "активно спокойствие за вдъхновение", което е почти аксиморон и безсмислица, нищо друго не измъдрих и си останах само с "да си жива и здрава". От едно обучение преди повече от 20 години си спомних, че беше посочила за любимо свое цвете теменужките, накъсах от парка няколко и приложих снимката. Не бях питала дали диви или облагородени предпочита и много се зарадвах, че отново сме на една вълна - харесваме дивите, заради нежността и силната индивидуалност на цвят и мирис, чисто по овнешки ;). Та мисълта ми е, че и поздравителни картички с цветя вече ми е зорно да подбирам, като не е ставало дума кой, какво харесва *crazy*
Чакам разкази как са минали празниците *INLOVE*
Моята католичка хич не е добре, има температура и била като парцал. Ходили с мъжа и на снимка на дробовете, чисто е всичко и това ми дава надежда, че скоро ще е наред.
Хубав ден на всички ни!  :butterfly: :sunshine:
Еми, стискам палци за добри резултати!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 02, 2021, 12:19:46
Свекърва, аз харесвам лалета, фрезии и зюмбюли.  Също и хризантеми. Ама и рози не връщам.  @}->--


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 02, 2021, 12:36:24
аз май всички цветя харесвам, но предпочитам да ми подаряват нещо сладко :)) , иначе обожавам лалета, зюмбюли, момини сълзи и рози.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 02, 2021, 12:49:46
Да е жива и здрава, Ж! Много весели и безгрижни игри!

Всички цветя са красиви по свое му, ама и аз предпочитам нещо, което не умира за3 дни. А мишката пък ненавиждам, много гадно ми миришат. Майка като иска да гледам нейните и с 300 мъки ги полива, а после с часове им усещам вонята.
Наще заминаха към Смолян и цял ден сме сами с Ники, а на мен нещо ми е смотано и съм недоспала, горското дете ще умре от скука! Сутринта бяхме в двора да се катери, ма а сега по заваля, а и мен леглото ме влече....


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 02, 2021, 13:18:42
Честит рожден ден на Ж! Да е здрава, весела и любознателна!


Вчера моите, докато карали колела минали покрай една къща, пред която имало оставени нещо за подаряване. ММ видял, че има настолни игри като за Бамбук и взел 4. Снощи играхме на едната, тя е децата да се научат да разделят боклука. Аз видях, че е от 1990 г и се учудих, че тогава е имало такова игри. Ама ММ разбира се друго му хрумна - идеално запазена игра на 30г. - eBay и Амазон я продават за по 70евро, а отделни части има по 5-10 евро. За сега няма да я продава, ама трябва много да я пазим. Само на него може да му се случи да намери vintage board game :)) :)) :))  други игри са съвременни, но две са с думи и не са за нас за сега. Другата е с цветове, ама всичките са готини и супер запазени.

А тези дни гледах интервюта с Мария Бакалова и части от филма. Впечатли ме играта ѝ. Откачена работа, ама то не е лесно.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 02, 2021, 13:31:24
Панди, понякога твоят мъж прилича на мен, ма рядко :)) , аз съм си търговец по душа и каквото видя, мисля как да му взема повече пари. А те буквално на земята ли оставят такива неща за подаряване? в кашон ли? Много ми е интересно, защото и леля ми ми е разказвала, че докато е било разрешено от общината, и мебели са оставяли отвън, за да си ги събират хората в нужда.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 02, 2021, 14:11:07
Специално за Мюнхен зная от наши приятели, че има точно определени места за оставяне на запазени стари вещи. Социални служби ги събират и препродават, като парите отиват за подпомагане на бедните. Нашите приятели, по- точно мъжът, силно търговски ориентиран, в началото си взимал разни неща, ама синът им ги хванал, накарал им се едно хубаво и трябвало да върнат всичко.  ;)
Преди пандемията един път правихме с моите пенсионерки нещо от типа "гаражна разпродажба" с благотворителна цел, голям кеф беше. Сега хич нямам мераци нито за продаване, нито за купуване  :[.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 02, 2021, 14:24:13
Привет в новия месец! Да сме живи, здрави, щастливи, а ако може и спокойни!

Аз последно време съм доста нотоварена (имам чувството, че винаги, когато ви се отчитам, все това пиша...), засега не съм намерила правилния баланс между астрофизиката и фотографията. Много работа имам в ТУ, отделно още повече за дисертацията. Но много съм загубила мотивация на този фронт, защото на всяка крачка има препятствия - бюрокрация, още не мога да започна на постоянна длъжност, някой някъде прибира пари и не му пука за друго, всички са изнервени. Все по-често фотографията ми се струва по-здравословното призвание. Ще видим.

Честити рождени дни на Булката и на Ж. - да сте прекрасни!  *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 02, 2021, 14:36:05
Привет! Благодаря за пожеланията! Сега сядам, разбих се, но сме щастливи. Без да се пънем всичко се нареди перфектно. Накрая дъждът ни изгони от зоопарка. Много се кефи на къщата подарък и на книгите. Тортата беше по-скоро очаквана, за да се яде. Само питаше "А сега може ли да ядем..." Имаше разлика от миналата есен, сега й бяха интересни животните, качваше се по оградата да ги гледа, на маймуните подвикваше, даже с една ходи да се закача на стъклото, бе доволно. Поръчахме Хепи и си хапнахме и сега релакс.
 
 Моята проследяваща се е преместила в Токуда и вече й викам направо почваме, щом има кой да ме изражда. Преди работеше във ВМА и не израждаше. Детето й е по-малко от Ж., та явно се е стреснала там и е отишла в частната...Мило ми стана като й пуснах снимка с благодарности, че днес е с нашия медальон по случайност.❤


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 02, 2021, 15:18:28
Еми, специално тези са били в кашони пред къщата. И друг път съм виждала така. Иначе има група, която е за подаряване за нашия регион. Или играчки срещу шоколад. И в продавалник има много неща, които се подаряват. Най-вече някой като се мести. Нашето легло с матрак и подматрачна е така - жената трябва да изпразни апартамента, а не можела да продаде леглото, защото е на 4 етаж без асансьор и никой не искал да го вземе. И разни други такива неща има аз нас, едни пъзели май. Още не сме вземали нещо, с идеята да го продаваме. Ама ни стана интересно с тази игра. Иначе съседите от първия етаж се занимават с това, пък даже са си местни :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 02, 2021, 15:19:29
Благодаря за пожеланията и специални поздрави на мини ми на Адиктед в бъдеще!

Значи Свекс много рядко се зачита кой какво ми е написал на стената, ама някак чак на мен ми направи впечатление че за първи път ти е постно посланието, защото винаги пишеш нещо в допълнение. Не се притеснявай, аз имам нужда единствено от спокойствие тази година, да бъда по точна по спокойно да приемам случващото се около мен

Иначе празника ми минава както винаги, приемам поздравления, хапнахме и ние Хепи, посреща доставки цял ден, колело, гримове, подаръчна кошница. Абе хубав е деня.

Панде ей сега ще кажа на мм за играта хахах той ще се изкефи много на тази история  :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alleksia в април 02, 2021, 15:32:28
 Булче, честит рожден ден! Аз ти пожелавам да си жива и здрава и да се с ъдват мечтите ти @}->--

Чеситит празник и на Ж.! Също да е жива и здрава и да я слушат родителите й ;)

При нас също има такива групи за подаряване/продаване, а също в центъра за рециклиране има едно обособено място, на което се оставят неща, които са годни за употреба, дрехите също се разделяна здрави и скъсани, като здравите отиват в червения кръст и разни асоциации.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 03, 2021, 09:10:29
Добро ви утро, вчера не успях да се добера до вас.Нещо телефона ми прави проблеми и не ми дава да вляза във форума.

Да са живи и здрави двете овнета Булката и астралната и близначка на Адиктет принцесата!Много да са обичани, другото ще се нареди.

Аз нямам нищо за казване, умора, нерви и малко ядове, но то се очакваше.Просто ме е яд много на моя мъж, но като почне работа той ще ми мине.

Хубави почивни дни ви пожелавам.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Vivi20 в април 03, 2021, 15:17:47
И при нас оставят пред къщите каквото им падне. Понякога е яко, но понякога са неща дето ако падне дъжд върху тях са до там. Има една къща, отпред има 3 матрака, ами разбирам че са ги сменили, ама кой ще вземе стари вкиснати матраци? Ама пестят пари, щото да дойдв някой да имги вземе струва бая пара.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 04, 2021, 13:09:22
Не се притеснявай, аз имам нужда единствено от спокойствие тази година, да бъда по точна по спокойно да приемам случващото се около мен
Е, това вече е друго, мога да ти спретна едно следрождендено пожелание да  приемаш спокойно случващото се около теб, да ти се подреждат нещата така, както ти желаеш и да ти се случват хубавите предсказания на астроложката! *INLOVE* Хем съм и сигурна, че ще го прочетеш сега и няма да мина незабелязана :funny: Много си ми на сърце, знаеш си го! *INLOVE*
Изгласувахме се, чувстваме се задължени, при положение, че сме ваксинирани. Отбелязвам факта, защото съм на мнение, че управлението на страната е за хора в активна възраст, работещи и живеещи в България, но тази година положението е малко по- друго... Много бързо стана, перфектна организация имаше, съвсем по правилата. Машинките са хубави, стори ми се обаче, че има повече хартиени бюлетини по урните. Не ни харесаха за анкета после, сърдити сме им ;)
Маги, хич не му се ядосвай на момчето, като ще ти мине утре. ;) Майка ти леко ли изкара?
Моята католичка е зле, няма сила да стане от леглото, не и се говори, вече осми ден надвечер вдига до 37,6С и взех да се притеснявам :'(. Мъжът и поне е съвсем добре от третия ден и се грижи за нея
и животните /куче, котка и 30 кокошки/.
НИ1 вчера мина втора игла, утре е снахата. Дано мине леко и бързо и при двамата. Остава ми дерта за сватовете само. Казаха, че от понеделник ще сменят плана, тоест ще се придържат към съществуващия по възраст, без приоритетни служби и имам малки надежди да успеят за иРНК ваксини заради тежките им заболявания. НИ2 предложи да ги кара с колата, но не ми се ще, че през седмицата ходи пак присъствено на работа и да не им лепне нещо :[ :\.
Хайде, хубав ден на всички ни и спорна седмица от утре! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 04, 2021, 18:36:11
Мен затова малко ме дразни брата на половинката и жена му, колко активно пропагандират кой и как ще гласува и срещу какво да се гласува ( във ФБ ) , при положение че идват тук за година, после си бият шута, а и в момента си получават заплатите от небългарска страна. По същия начин много шумно се пазеха от вируса, накрая тя се зарази от майка си и преди да го разбере,  плесна детето при свекърва си, въпреки че знаеше че е била в контакт с доказано болна. разбира се, на 10 тия ден вече бяха извели детето на площадката и даже канеха свекървата и свекъра на село да прекарали заедно уикенда *crazy* P-(. Та този тип Чегевара хипита с био мио наклонности изключително ми лазят по нервите. :angry:
успяхме да обясним на брат ми защо да гласува, на бащата на половинката- не. =]. Половин победа пак си е победа....
да се надяваме че другата седмица вече ще има рнк за записалите се за нея..


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 05, 2021, 08:07:43
Е, това вече е друго, мога да ти спретна едно следрождендено пожелание да  приемаш спокойно случващото се около теб, да ти се подреждат нещата така, както ти желаеш и да ти се случват хубавите предсказания на астроложката! *INLOVE* Хем съм и сигурна, че ще го прочетеш сега и няма да мина незабелязана :funny: Много си ми на сърце, знаеш си го! *INLOVE*

 *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* друго си е, ей така те искам  *INLOVE*

И ние гласувААме вчера, имаме някакъв зверски късмет че пред нашата стая да няма никога никой, аз гласувах аналогово, мм машинно. Но по коридорите цареше хаос, зверски опашки, никаква дистанция, полицаи крещят по бабички. Снощи до късно стояхме да гледаме, без думи съм от поредния спретнат цирк... Амааа тук сме се събрали различни хора, не искам да обидя някой :)

За ваксините, много се скарах с майка ми, стигнах до там да пиша на др. Бацелова да и докажа че не е противопоказно да се ваксинира. До тук половин спечелена битка, баща ми е почти навит, др.Снаха и тя ще се включи в борбЪта, нея по я слушат  :[

За капка, вчера ми се развали пералнята, изби един бушон тъкмо когато приключваше и даде грешка, грешката показва че е счупен нагревателя, но пущината само пълни с вода и не изпомпва... Та на ръка изцеждах цяла пералня и вкъщи е всичко влажно сега...Ще викаме и майстор.

Та тъй, хубава седмица на всички  *INLOVE*
 


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 05, 2021, 08:28:55
Привет!
 Аз вчера до последно се чудих като всички са ми еднакво противни, но се реших към 16 да ида. Ж. се събуди и вика какво значи да гласуваш, ММ й обяснява и тя " Да изберат чичовци дето да дават подаръци всеки ден", та се мотивирах от нея. :) Пред училището пускаха на групи. Разбира се, имаше мрънкачи, че на други места не ги карали да седят навън. Аз пък бях доволна.Нашата секция беше празна и в първата стая на коридора, но трябваше после да го мина целия, за да изляза. Опитали се бяха, но пак недомислено. Бабите от комисията ме убедиха да съм машинно, костюмиран мъж ми обясни как и защо. Една много интелигентно изглеждаща баба направо го игра мажоретка. Много се радваше, че съм се съгласила, че по-лесно щели да броят.На миналите избори шеф на комисията беше брат от малцинствата и тогава помня, че не ми беше добро изживяването. Сега си беше супер.Има малко добри, но и доста лоши страни от направения народен избор, ама... да видим какво ще спретнат в следващите дни.

 Ж. още държи да ходи с рокля, само си кълчи пръстите дори несъзнателно да ги наглася на 3 и въобще е много важна. :D

 Ох, Булка, така като се наредят в серия нещата много ме изнервят и само чакам кое ще е следващо. Дано се отстрани проблемът. ММ е с ръка Модерна от вчера. Казва, че не го боли, но има голям червен кръг. Четох, че трябва да даде другата следващия път, ама дано вземе да изчезне, че пък уж е по-ефективно да си е в същата...
 Спорна седмица!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 05, 2021, 09:02:03
Здравейте!

Аз се възползвах от правото си да не гласувам. А и винаги съм смятала, че не трябва да гласуват тези, които не живеят в страната. Има и причини поради които бих гласувала, но точно сега не е моментът за ходене по Виена.

Днес е почивен ден тук, утре свършва ваканцията. Вече ми липсват учителките. Не знам как успяват така добре да го дисциплинират, а аз само развалям дисциплината.

А, до отбележим и че Реге на пусна Bridgerton и каква голяма драма е това за фенките му :)) :))
А пък аз след като прочетох 23 книги на Джулия Куин най-после ще я сменя :)) сега чета любимата ми Софи Кинсела :)

Хубава седмица :)Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 05, 2021, 09:22:50
Здравейте!
Тези дни не съм влизала изобщо, че бях на въртележка с хубави и не дотам хубави емоции.
Да ни е честит април! Цветен, слънчев и да носи позитивното! Ето посланието и от любимия ми календар
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5248149868590893&id=183587435047187

Честит рожден ден на Булчето и на Ж. на Адиктед!
Честито завръщане на работа и на Маги!
Пожелавам ви нещата да се подреждат по ваш вкус, колкото и на моменти да изглежда почти невъзможно  ;)

Свекс, аз харесвам рози, лилиуми и орхидеи. Иначе зюмбюлът и фрезията са ненадминати по аромат. Фрезията я свързвам с татко, а лалето с прабаба ми. Глухарче и мак харесвам много на "картинка". В живота няма как да стане букет от тях. Хем са феерични и нежни, хем са устойчиви в природата и са ми много интересни :)

Вчера изобщо не успях да се доредя до секциите. Преди обяд имаше огромни опашки отвън и хората са чакали по 1 час. Имало някакви проблеми. По обяд заваля, а цял ден бях сама с децата и не успях да ги подаря на някого за половин час  =] Ако изключим Евро изборите, това са първите, които пропускам. Каквото дойде! =]

В събота пък имахме среща с ВиК. Наша съседка подала оплакване, че налягането никакво го няма. Правиха, струваха, уж по-добре, ама не съвсем. То с толкова строежи и 0 инвестиции в инфраструктурата няма как да се получи. И пак добре, че около нас са основно къщи и кооперации, а не огромни блокове. Същата съседка се жалва как на селото й пък токът го няма. Изобщо 21 век гледаме през прозореца - ако вали, ще спира водата, ако пече - токът. 8P

Днес денят ми тръгна добре, после го сгомнясаха и обмислям как да си го оправя.
Подхванах пак Съни Бийч. Разтоварва ме и ме кара да мечтая за море :swiming: *INLOVE* И един испански ми препоръчаха. Може довечера да си го пусна.
Книги имам наредени няколко, обаче така да не обичам да чета междудругото. Харесва ми да се потопа изцяло, а не през пръсти.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Vivi20 в април 05, 2021, 09:51:21
Аз съм като пандата, не мисля че имам право на глас като съм избрала друга държава. Не мога да повярвам, че Герб са пак на 1во място. Голяма мафия, голямо чудо.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 05, 2021, 09:54:05
Аз съм като пандата, не мисля че имам право на глас като съм избрала друга държава. Не мога да повярвам, че Герб са пак на 1во място. Голяма мафия, голямо чудо.

друго не е за вярване... че цяла чужбина гласува за чалгата, явно София не е България си е правилно...

Аз също не гласувам "онам" даже имах желание миналата година ама отказаха на всички извън страната ( и правилно) и увиснах пак, само на референдум ходих преди 2-3 г


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Vivi20 в април 05, 2021, 09:59:18
Булче, за мен и Слави и ББ са един дол дренки :) и да в чужбина явно жадуват за промяна и свързват Слави с нещо позитивно? Аз лично не ... не че ние в Англия сме цъфнали и вързали с нашия рошльо, обаче тва в България просто не подлежи даже на коментар.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 05, 2021, 11:51:05
Привет.

И ние гласувахме.И да София не е България.Мога да го твърдя съвсем отговорно.Просто всичко по-добро е концентрирано в София, а за другите населени места в частност за севера нищо не се прави и от там огромни разлики в цветоусещанията на хората.А и по села и паланки да не ви обяснявам какъв ужас е.Че имам допир и там е мазало.

Ще гледаме какво ще става, аз съм скептична.

На мен ми започна ударно деня, дано не завършва така.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 05, 2021, 12:18:53
Добър ден!
Аз не гласувах, като видях сутринта какви опашки с абили пред училището и съвсем ми се отщя да ходя, да бия 40км и да кисна права на дъжда... Към 17 вече ме беше яд, че не съм отишла, но реално и няма за кой нещастни да гласувам. Ако не сформират правителство и се стигне до нови избори, може и да ида.
Уикенда без наще ни беше направо като почивка. Нямам търпение да се прибера у нас вече! Надявам се тая седмица да приключат плочките и да почнат оставащите неща тате и Р.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 05, 2021, 12:24:26
И моите НИ1 не са гласували този път, защото не са идвали в Бг повече от година, а преди бяха задължително по два- три пъти и донякъде виждаха как вървят нещата. Аз малко се засрамих от поста на една позната в Германия, която беше написала във ФБ /цитирам по памет/: Ако питате какво даваме ние на България днес, то е всичко, което можем - време, сили, кръст, крака, риск за здравето ни... Чакала е 4 часа *crazy*, едва ли от скука и просто така :[ Давам си сметка, че не бива да съм толкова категорична в правото им да гласуват, защото хората са различни, със сигурност има такива, които не са отишли от много хубаво навън и вероятно биха се върнали при определени обстоятелства. :[ Сложна работа, никога не е само черно и бяло...
Мен ме питаха много любезно как предпочитам да гласувам, нямаше натиск за каквото и да е. Преди това бях чула коментари на представители на избирателни комисии по радиото, че е доста трудоемко вписването в протоколите след машинно гласуване, можело е по- просто да се направи, ама от любопитство реших да пробвам машинките. Родният избра хартиен носител, щото си носел химикал, ама забравил очилата.
По организацията не ми хареса, че имаше много деца, в най- различни възрасти. Тичаха из коридорите, викаха, влизаха в стаите, бутаха питаха, искаха да натискат бутони. По принцип няма лошо, внасят радост и ведрост, но в епидемиологична обстановка някак не ми върви *crazy* От сърце се смях на едно хлапе, дето искаше от баща си кредитната му карта да види дали не може да изтегли пари  :funny: После прочетох, че и София /на Тонито/ очаквала машинката да пусне някаква сума за харчене и пак се смях, та и за детското присъствие май вече не съм толкова категорична :[
Както е тръгнало, много вероятно е да има втори избори, обещавам си да нямам предварителни нагласи "за и против" какво е редно, нещата се менят, трябва да ги приемаме със спокойствие и разум. Булка, да вземеш и на мен да ми го пожелаеш скоро.
Харесвам различни цветя, мога да кажа за какъв повод кое предпочитам. Ако са за ваза, нека са силно ароматни като карамфили, фрезии, рози, момини сълзи, ако трябва да ги отглеждам - да не са капризни, да цъфтят дълго и ярко и да са красиви като орхидеи, мушката, турти, питомни теменужки, ако ми подаряват за РД, нека са лалета ;) :P, за поздравителни картички може всякакви, даже и комбинирани с плодове, зеленчуци, листа, пера и допълнителни елементи.
Хубава и ползотворна седмица, да сме здрави ние и семействата, останалото ще си го подредим някак  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 05, 2021, 12:31:30
Ауу на мен фрезии ми донесе Жени в събота, миришеха страхотно

Свекс, туй по-модерному се казва "Емоционална интелигенция", да не се бърка с интелигенцията, а по-скоро как реагираш на дадени ситуации. Преди не можех да мамя, реагирах много първично, ама вече умело го прикривам, сега искам и да го изпитвам вътрешно.

За чужбинските, ще им цитирам отново един сръбски певец, който наскоро почина (Джордже Балашевич) "За идеали гинат будали" (ударението на будАли)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 05, 2021, 12:44:44
А току вижте машината да пусне кебапче, ама в хартиена опаковка, че сме био и еко и можем да си ги ръфаме без пластмасови вилици и тарелки :D

И мен ме дразни по принцип шума на деца в такъв момент, че се съсредоточавам тоя пред мен какво прави, че да не се изложа и аз 8P


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 05, 2021, 12:55:06
При нас нямаше никакви деца, за щастие, защото беше и без това лудница от хора, въпреки организацията, седяха на дъжда и чакаха да ги викат по секции. Никой нищо не ми обясни, пък и аз не питах, видях "електронната тетрадка" , отидох и следвах инструкциите на екрана.
Емоционалната интелигентност наистина се учи, възпитава, но и трябва да имаш и някакъв зародиш в себе си да носиш, искра, както се вика. За съжаление в част от некръвната ми фамилия това го няма, съответно е късно за превъзпитание. Но поне за детето се старая.
Аз исках конкретна партия да е по назад и то така и стана, така че съм относително ок с резултатите, принципно естествено не съм доволна от много неща, ама то кой от нас е? Особено след неадекватните мерки и вечното им променяне и отменяне, но пък каквото- такова. Наистина всички са един дол дренки.  =]

Аз откакто пия л тироксин се наспивам, не мога да повярвам, не ми се е случвало от 5 години общо взето....та гледам и кожата ми е взела да се чисти, явно си трябва сън и това е. Малкият днес се запали по някъв канал по тв gametoon и гледа как се играят игри на живо, няма на кой да се метне общо взето :)) ..


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 05, 2021, 14:21:35
Хаха Али и аз все гледам другите кво правят, ама като бях сама завързах контакт с комисията. :D

Аз за цветята не казах... обожавам фрезии, но тая година 2ри път купувам грам не миришат... що така? Харесвам момина сълза и божур. Имаше един парфюм на Yves Rosche с мирис на момина сълза, ммм! Свекърва ми гледа като купува саксийни да са лесни за гледане. Имаме един бенджамин, дето ММ като се бил депресирал преди много време, го бил спасил, че бил дребен и умиращ, а сега е огромно дърво. Така е позициониран, че следобед ни пази сянка. Имам и едно цвете, дето пак свекървата за 8ми март ми го е подарявала. Една година седя без нищо, на втората цъфна точно, когато казаха, че ще изписват Ж. от болницата и сме го нарекли на нея. Не е спряло да цъфти 3та година.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 05, 2021, 15:08:42
При нас времето е много хубаво. Ходихме да видим малките диви прасенца в природния парк. Много са сладки. Аз бях 3,5 часа навън, ама ми омръзна. Мойте лудите вече са с час повече навън. ММ сама се прибра да обядва и да направи сандвич на Бамбук. Дано не са много далече, че не знам как ще се прибират.

Едната ми орхидея нещо сдаде багажа. Листата и са като попарени и всички цветчета и пъпки увяхнаха. Всичките са една до друга и еднакво са поливани. Тази нещо се предаде.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 05, 2021, 15:25:32
аз имам едно алое, ма май е фалшиво защото няма ни бодли, ни сок. не е мое де, някой го домъкна у нас.
истинското ми е у майка ми, доказано там вирее най добре. =]
омръзна ми с това време, шапки, якета, боти, само мия чистя и пак вадя, вече ще спра да ротирам зимните дрехи, то тука си е все зима. сега е слънчево, ама си жили, щом дори учениците ги гледам че са с якета, иначе са по къс ръкав...
момина сълза много харесва майка, аз също, но тя и на парфюм го обожава, точно този на ив роше.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 05, 2021, 15:35:28
Леле като казахте цветя, имам 2 в работата - каланхие и алое, (едната колежка ги отглежда сега), ама трябва да си ги прибира горките. Макар, че у на сим е тъмно и сигурно няма д аим хареса. А сега си имат цяло бюро за тях и се спукват да растат.
На мен ми се видя топло на слънце, но седях малко. А Ники е по блуза от 4 часа и изобщо не виждам скоро да се прибере. Само смени възрастния наблюдател и взе баба да я учи как се мие колело  *crazy*. След малко е мой ред, дано се навие да излезем в парка д айара колело, а аз да си намеря пейка поне.
Еми, аз спрях да пера с цел прибиране на зимни неща. Ще ги оставя още малко. Пера само защото господина се прави на прасе на 1вото излизане.  =]


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 05, 2021, 15:50:53
тук няма кой да стои цял ден с него навън и мрънкя- ако види слънце, вика мамо, сега слънчево ли е ? ( намек да го изкара някой като кученце ). мъчно ми е, но няма как да има денонощна бавачка навън. сега е майка наред, утре е мой ред и така. нещо колелото тази година не е на почит, търси си деца горкият... та ще видим. аз едно го мислех, то друго май ще стане.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 05, 2021, 17:13:33
Еми, вие няма ли да си ходите на къщата? То сега е лесно, щото в двора има къде да се седне поне, та половин ден е в двора. Ама върнем ли се в София няма да мога да му смогна на седенето на вън, той може изобщо да не се прибира, ама аз трудно седя над 2 часа без да пишкам.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 05, 2021, 17:53:40
там има проблем с водата селото, който се задълбочава, засега няма шанс, а за хидрофор няма кой да се занимава... работата буквално залива половинката. улиците също са ги доразбишкали, всичко е в кал и течаща вода по улиците. там сме жертва на политически дразги- кметът на селото е от една партия, кметът на околията който дава финансиране- от друга. мани, там жестоко съсипват селото...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 06, 2021, 09:14:03
Привет! Я, къде сте, никога не ми се случва да се разпиша първа!

Аз гласувах, смятах, че на точно тези избори, щеше да има значение. За нас като развиваща се страна е много важно някак да успеем да се справим с корупцията, наскоро осъзнах колко прогнило е всичко държавно, как постоянно изтичат пари!

Зимата май вече щем си тръгва, надявам се, дават го да е слънчево тази седмица. Сняг през април, че даже да натрупа и задържи - не е моето нещо, но пък се възползвах от ситуацията, облякох си бална рокля и ходихме да се снимаме в гората  8P

Любими цветя са ми божурите, но уханието на люляците е най-неповторимото и вдъхновяващо!

Утре пак ще давам интервю, този път на живо в студио, а като гледам няма да се доспя (както и последните дни), та не знам как ще събера сън за красота. Котката ни е в някакъв етап - скача по стените и се катери на климатиците и после мяука, за да я свалим... и така цяла нощ...

Тази седмица трябва да отметна един куп задачи и се надявам да не загубя мотивация, че не знам какво е, пролетна умора, що ли, но много ме мързи напоследък :(


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 06, 2021, 10:37:02
Ми Маги е вече работна и няма кой да ни пожелае добро утро! Ама поне да се разписва, как е, що е  P-(
Еми, много гадно звучи това за селцето и много тъжно. Ама изобщо не е изненада де.
На мен ми дойдоха всипки поръчки. Бях си поръчала 3 чифта кецове от някъв измислен сайт. За цената си са наораво супер. Малко са чалгарски. Ама ми се носеше нещо цветно и шарено пролетта. А и не очаквам да издържат кой знае колко. Едните ложе и д аго дам на майка или баба, че малко ми стягат.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 06, 2021, 10:42:39
Добро утро! Как сте?


Тук вчера беше слънце, ама днес е сняг. Има и слънце и сигурно бързо ще го стопи.

Бамбук замина на градина в добро настроение. Беше му доскучало вкъщи вече.

Бубе, успех! Ти цяла медийна звезда стана ;)  И аз харесвам аромат на люляк :)

Книгата, която чета е много забавна, чак на глас се смея. Сега на главната героиня и предстои да отиде на сауна с роднини на гаджето ѝ, които са австрийци. От сега ми е смешно като знам какво я чака :)) :)) :)) ама първо трябва да си довърша малко немска граматика.

Целувкен, по тоя повод :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 06, 2021, 11:18:09
Привет, сутринта на бегом дойдох на работа, че много плачат като ги оставям, но и това ще мине.Ще вляза в  ритъм аз.Снощи след работа по улиците с трите, прибрах ги мръсни и щастливи.

Бубе, кастрирахте ли я?Ако не сте се замислете, ще се успокои и ще избегнете болести.

Аз с каката много излизах, после случих на ясла, където ги изкарват много, после в градината на госпожи, който също извеждат децата.Та съм доволна.Иначе след взимане, задължително сме по улиците.До сега беше лесно, търсех компания само за каката, скоро ще трябва и за дребните да търся, макар че те двете са си достатъчни.

Надявам се да се постопли, да цъфнат люляците, има едно място в Плевен с хиляди люляци, прекрасно е.И да ходим в парка горе, на нацъфтели теменужки, ауу как ги обичам тях.

Айде отивам да работя.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 06, 2021, 12:19:56
При мен продължава серията от странности в ежедневието! Снощи даже не спах добре.

Определено съм За гласуването  *THUMBS* Лошото е, че системата си върви по един и същ начин и много трудно може да се сложи прът в колелата, белким променим темпото или посоката. ;) Бюрокрацията си е навсякъде. Ето, вчера ми върнаха документи, защото не можело да се подчертае нещо си на ръка. Поправките можело само на компютър и с подпис и печат *crazy* Ама и хората го разбирам, защото са само едни служители там. Нямат право на мнение, изпълняват безумни решения и в крайна сметка обират "овациите".  :\ После как да ходят с желание на работа.

За градините и училищата поне тук и сега има засилено извеждане навън. Преди по-можеше някоя госпожа да не изведе група или клас. Сега е като изискване. Това ми беше единственото трудно по онлайн обучението. Няма как да изведа малкото дете, докато голямото учи. Следобед пък малкото спи. Като се съобразим и с времето за обяд, домакински някакви задължения и се получаваше сравнително кратък период за разходки.

Кокона видя, че покрай всичко плюс лошо време е много трудно да имаш куче. Това не означава, че спря да мрънка и иска такова. Води преговори на колко години трябва да стане брат й, за да имала тя куче. Дребният пък има единствено претенции кучето да е с оранжева каишка :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: menyanthe в април 06, 2021, 12:25:58
Аз имах куче и го дадох - беше доста по-зле от това да имаш котка. Като бях взела вече и котето, то горкото гледаше отчаяно от живота като се прибера заради пакостите на кучето. Такова мазало правеше, че не е истина просто. Изобщо не търпеше да стои само. А пък за извеждането сутрин и вечер - без значение дали си с кръвоизлив, след операция, дали навън има снежни виелици - да не говорим...  Може би случих на неподходящо куче.  =]


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 06, 2021, 12:29:31
Ами зор си е *THUMBS* Аз в неделя, в дъжда сама... И да трябва да извеждам всички, че да изпикая един хайван...

Иначе е ясно, че е мило!  *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 07, 2021, 08:02:01
Добро утро, тук вали сняг  O_O Бащата днес има РД и със сестра ми му взехме нов телефон.Ще ни проклина няколко дни човека, но стария му е много зле и само ме кара нещо да трия от него, да оправям и вече ми писна!Не взимаме някакъв сложен, просто с повече памет, че не знам къде ръчкат с майка ама редовно по 100 приложения отворени оправям и огромен кеш трия.Та и ние като на Свекърва децата, без да ни питат техника взимаме  :[

Днес май ще е дъждовен и ще мога да оправя две-три перални, да пооправя дрехите на децата и евентуално най-накрая да стигна до маникюра си.Еми ми прати страхотни неща и ме сърбят ръцете да ги пробвам, но все не остава време за мен!

Хубав ден!Макар и зимен април  :\


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 07, 2021, 08:31:08
Привет!

 И тук е направо снежна буря... дразни ме това затопляне-застудяване. Поне като ще е студено да е постоянно, по-лесно го приемам... 3ти път прибирам и изваждам якета, вече се скапаха от пране и дезинфектант по ръкавите. :)
  И моята баба е днес рожденичка...89. Най-хубавото е, че още живее, готви и се оправя сама. Дано до край е така и да ни е дала от нейния ген. :)
 Не съм любител на животните и Ж. промрънква понякога за куче, ама и баща й е с алергия. Ще се радва на пинчера на съседките-братовчедки като се преместим. 
 Някаква пролетна умора ме е налегнала... снощи съм заспала с Ж. ММ чакал, чакал да гледаме сериал и накрая се сетил. Не съм и усетила кога съм заспала, кога е дошъл:D

 Айде дано й е последен напън на зимата. :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 07, 2021, 08:55:40
Здравейте!

При нас днес няма сняг, но е доста студено. В събота и неделя се очакват 20 градуса. И мен ме напряга това - един ден по къси ръкави, един ден с зимно яке.

Домашни любимци не са мойто нещо. Имала съм хамстери и много им се радвах, ама не живеят дълго. Рибки са ми скучни. Та Бамбук едва ли ще си има домашен любимец, докато е дете. Като си има неговата къща, както си реши. Аз съм алергична към кучета, към котки не съм сигурна. Ама съм го приела, че съм, та да не взема да се излъжа нещо :))

Много ми хареса книгата Love Your Life на Sophie Kinsella. Тя си е типична за нея книга, пък аз всичките й ги харесвам, ама тази ми от челните места. Can you keep a secret? и Finding Audrey все още са ми топ.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 07, 2021, 08:58:44
Привет!

Честити да са ви рождениците и още дълги, дълги години да се радват на добро здраве!

Изненада ме много снегът през прозореца, вчера нямаше никакви признаци, че така ще стане, във въздуха ухаеше на пролет, на цъфнали дървета  *crazy* Аз още си се разхождам с палто и зимни боти, та поне за дрехите не се притеснявам, но как ми се носи тениска и кожено яке!

Стискайте ми палци днес, че на живо ще е интервюто и ми се е свило всичко.

Панде, да, звезда съм станала от всякъде, просто хората няма с какво да си запълнят ефира.

Маги, не сме я кастрирали, малко сме раздвоени. Знам, че ще кажете, че така е по-добре, но когато ходихме да се консултираме, защото при миналото разгонване много пишкаше, казаха, че не могат да ни гарантират това да се подобри - т.е. при 25 % от котките това маркиране остава перманентно.

Днес имам часове до обяд и после имам малко време да си оправя коса, грим, няма да успея обаче за маникюр, ще съм си явно по-натурална.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 07, 2021, 08:59:58
Пандич хубаво нарече април да е мил, ама уви, няма такова нещо, нито като емоции е мил, нито като градуси. *crazy*
Имах отвратителен ден вчера, естествено нощес сънувах някакъв полусън, смятах сметки насън *crazy* , въобщеее... малкият и той още спи, но него ще го оставя, че в тази снежна буря няма къде да го водя.
Аз вече няма да прибирам нищо, а ще купя още гардероби, аман вече. P-(
Моята баба за съжаление, още около 4 години преди да почине, не можеше да се оправя сама. Нито се сещаше да се нахрани, нито нещо да свърши можеше, пък и не беше длъжна, цял живот ни е гледала и ми беше удоволствие че мога да върна жеста. Много се радвам на възрастни хора, които се справят сами, но нито с нея, нито с дядо имахме този шанс. Мъчихме се до последно, те също.
Грам не харесвам кучета, не мога да ги трая направо, особено ако се завират в мен, миришат ми. Коткарка съм си и това е.
На майка за рд й взех торта и кувертюра за леглото. За щастие старият телефон на половинката е в нея, още бачка.
Мен София не ми харесва, чела съм някои нейни книги, но не мога да ги довърша, скучни са ми. Иначе оценявам оптимистичния й стил, леко пише.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 07, 2021, 09:38:07
Привет!

Чудя се какво сте се разбързали прибирате, после изкарвате дрехи  :[, знае се, в София до май не се прибират зимни дрехи  :girl_impossible:. Аз като прекалено информиран човек, следя прогнозата и хич не беше изненада днешния сняг.Другата седмица ще е дъжд всеки ден, тааа не се радвайте толкова на хубавото време уикенда.

Бубе плюсовете се повече от минусите, трябва да я кастрирате.

Мен ми изпратиха сега една антиутопия, тип Прислужницата, мисля да я прочета, че малко ми втръсна от любовни истории, тъкмо да влезна в тона на предстоящия нов сезон на Прислужницата.

Мен пролетната умора също ме е налегнала, днес за пръв път от доста време ми дойде музата да се занимавам с нещо различно от санитарния минимум, та се заех с два проекта, дано ги добутам.

Неделя съм на фризьор, ще има генерална промяна в цвета, ще видим дали ще рева или ще се кефя хахха. Не издържам вече с тези бели корени, ще вървим в посока Русо булче, ама няма да е наведнъж.... Хич не искам,ама не мога на 3 седмици да съм с 2 пръста корени...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 07, 2021, 09:43:05
Добър ден!
Мен само ме дразни времето, че мокри, а не натрупва. Ама докато се на кани да се облече шефа, може и да има 2 пръста да ходи да се каля там.
Да са живи и здрави рождениците! Маги, научи Моника да им чисти кеша  ;) Ники се е научил и го прави и на дядо си на тела.
Аз много обичам животни и искам, обаче не мога да си позволя грижата на тоя етап. Куче не ми се разхожда определено, котка бих взела, но като тръгнем на море кой ще я гледа... Ники се кефи на хамстери, обаче Р не ми дава да му взема (живеели малко и като умре щяло д аму е криво, а и били много нежни и ако вземе той да го ликвидира...), има право до някъде, ма според мен просто не иска хамстер.
Бубе, много е тъжно като видиш животното след операцията, но е за нейно добро. Аз кията я кастрирах на някви месеци (7-8), 3 дни беше много жално и ревях и се псувах какво съм ѝ причинила, ама после беше много добре за нея.
Булче, много ще ми е интересно как ще изглеждаш, ще те следя с интерес!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 07, 2021, 09:55:25
Булка, не съм се разбързала, място нямам и трябва да скрия нещо в раклите... така за 2 сезона седят на един шкаф близо до вратата, най-вече на Ж и става ужасна бъркотия, та поне да е само за 1. Чудех се дали да поръчвам от Декатлон един горен шушляк за мокро, ама ако ще вали ще го взема.*THUMBS* И кумата по същата причина като теб се изсветли. В началото не можех да я възприема, но сега не се сещам как е била тъмна. :D


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 07, 2021, 10:00:11
не знам дали мога да приема човек с тъмни вежди да е рус изцяло, ама може пък да ти отива, знае ли човек.
аз по тази причина не се и боядисвам, а само кичури, хубаво че послушах тогава фризьора ми- не мога да издържа психически да ходя в салон и да кеся на три седмици един път.
иначе адиктед, и аз по същата причина съм зор да ги прибирам, уж купихме два гардероба, ма не се побираме в тях и тримата... та точно това дето най мразя се случва- върху гардероба слагаме кутии с дрехи. тази година не издържах и пренесох част от тях на село, после пък ще си бия главата да ги търся из тавана..

определено е по-добре за котката и характера й да се кастрира, иначе полудяват после.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 07, 2021, 11:26:04
Ооо Еми ще се правя на Мадона, хич не ми е хахах. Мен по-скоро не ми отива на бялото лице, ама и не мога все като прошарена баба да ходя... Не мога и вече и от спрейовете на лореал да фъшкам, чувствителен ми ми е скалпа. Иначе не ходя на 3 седмици, ама се боядисвам на 3 седмици, 2-3 месеца сама 1 път на фризьор, ама досадно е.

Адиктед за якета и ботуши те нашите стоят целогодишно на едно място. То ще кажеш се спукахме гости да посрещаме та да ми е гайле кое е изкарано и натрупано. Хич не си създавам аз двойна работа хахах


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 07, 2021, 11:38:56
Булката, като на Кендал ли като цвят?
https://www.cosmopolitan.com/uk/beauty-hair/g2696/brunette-vs-blonde-110693/
Аз имам една кутия с обувки на балкона, каквото ми е излишно- там. Но над гардероба какво е, мама мия..


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 07, 2021, 11:54:27
Не , не, няма да ставам руса сега, почвам поетапно хахах


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alleksia в април 07, 2021, 11:54:49
Здравейте, момичета!

Синхронизацията явно е пълна, аз също подреждах срехи вчера :)  прибрах най-дебелите зимни, ще пера и и най-дебелите зимни якета, защото макар и да вали сняг, не е далеч пролетта.
Еми, пробвала ли вакуумни торби, много място спестяват. Ние засега имаме място, като разчистя омалели детски дрехи ще има още.

Булче, при теб израстват корени, аз пък имам един изцяло бял кичур баш отпред на челото. Засега не се боядисвам, само него го покривам с боя, за щастие намерих цвят, който отговаря 100% на моя естестествен и засега спасявам положението. Не ме притеснява боядисването като честота, а това, че съм с много чувствителен скалп, който се бели от най- малкото дразнение и подозирам, че като започна да се боядисвам, ще стане страшно.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 07, 2021, 12:58:36
Булче, аз последната стъпка имах предвид дали така ще изглежда накрая като цвят?
Алекс, не става, не попадам на добри вакуумни а какви ли не марки пробвах.
Майка е с хипер чувствителен скалп, плюс че е хипохондрик. Ползва боите на :

https://www.coloration3chenes.com/EN/hair-colours.html


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 07, 2021, 14:19:19
Баш като трябваше да вземаме Бамбук от градината се развихри снежна буря. Вече мина един час от тогава и се стопи. Луда работа

Нямам търпение за русо Булче :) ти беше ли омбре с русо едно време, нали?
Фризьорката, при  която ходех в София беше с черна коса и веднъж отивам и руса  O_O каза точно това - писнало ѝ беше да се занимава с корени. Та още тогава се замислих дали някой ден ММ  ще ме възприеме руса. Ама тук всички си ходя с по два пръста корени.

Еми, ако си я чела на български, разбирам защо ти е била скучна. Аз първо бях чела две на български до някъде и ми бяха скучни. Ама случайно при служебните деца я имаше едната страна английски (първата за Беки) и много бързо я довърших. Така започнах чета книги на английски :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 07, 2021, 14:33:39
И аз се замислям за светъл цвят.Откачам с тия корени и аз.На три седмици макс се бодяисвам.Отнема ми време и нерви това нещо.

Сняг вече няма, но духа жестоко.

Бубе, ползите са повече.Ние оставихме нашите животни доста време да не са кастрирани и имахме проблеми после.И айде ти говориш за пишкането, а какво ще кажеш за развитие на тумори на млечната жлеза или на матката заради разгонване, но не заплождане.Та аз не бих рискувала.

Аз имам за този междинен сезон какво да облека, детето и то, та прибрах най-дебелите якета и това е.Но просто искам вече да е 20 градуса и да ходя по къс ръкав, ама да стига до 25 макс и да не става над 30, защото не мога да дишам  =] Претенция съм!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 07, 2021, 14:38:38
Пандич, на БГ беше, да. Може и да са осрали превода, права си. Аз бях почнала "Беки Б чака бебе" последно.
Бели косми имам три броя, къде от бащата на детето ми, къде от самото дете.. не знам точно. P-(
Имам да ходя до спиди на социална задължителна дневна разходка, но се назландисвам.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 08, 2021, 08:06:33
Ай привет.Днес голямо тичане до работа.Майка нещо закъсня и аз бегом по баира.А и не си бях нагласила манджата за обяд, та и това ме забави.Гледам да си нося храна от в къщи, да не купувам буклуци и внимавам какво и как ям и по колко де.Че искам да сваля още 2-3 килограма и после да ги задържа.Без спорт е трудно.Мислех сутрин да правя йога, е хора трябва в 5 часа сигурно да става за йогата.Днес са се събудили в 6,30 тия двете и пак едва намерих 10 минути да се разтегна.

Хубав ви ден!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 08, 2021, 08:35:02
Магии за какво ти е спорт като сутрин тичаш по баири хахах.

Аз ще пАладея вече с това дете вкъщи... Не се очертава още една седмица да почне на градина че все още ще са сборни, а и ситуацията никак не е розова и е рискова, ама вчера вече щях на камера да го нашамаросам....Тати е със слушалки а мама не и дай да и крещим докато се опитва да обясни какви са рисковете на цените които правим... не се издържа...Отделно свека не може да си вземе отпуска, нейна колежка е в болница след ваксина вече три седмици. Аман от работещи баби пенсионерки. Изобщо не е финансово при нея, оправдава се че събира пари за ремонт на къщата ѝ, която с радост ние бихме ремонтирали, ама не дава. Обещала ми е че ще работи макс още една година, та а дано и дойде акъла вече. Свекъра и дума не дава да става да спира работа, той и с работа не го свърта, само си измисля къде да се разходи. Брата на мм пък го е страх сам да остава със Звяр, ще кажеш бебе е... Детегледачката я освободихме вече. Мрън та мрън съм. Ще се избием вкъщи още малко ахахха

Днес ще се затопля уж, каза синоптика пролетта се завръща, вадете пролетните дрехи пак  *db*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 08, 2021, 09:23:12
Добро утро!
Маги, ти пеша ли ходиш на работа? Ей сег аще стане топло и вечер след работа ще спортуваш в парка с 2те госпожици.
Булче, стискай зъби! А вашите защо са сборни групи? Малко деца ли са?Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alleksia в април 08, 2021, 09:57:01
Добро утро!

Булка, разбирам те напълно. Имам чувството, че децата най-пощуряват, когато и двамата родители са вкъщи. Когато е само единият, са тихи като мушички, като са и двамата - война на световете.

Аз чакам уикенда. Много обичам да ми се съберат няколко почивни дни, обаче след това адаптацията ми е много трудна :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 08, 2021, 10:23:02
Добро утро!
Ако септември е май, то положението тук е април ще е ноември!  8P Толкова гадно, мокро, ветровито... Че и мъгла онзи ден имахме. Много разбива това време всичко женско в мен.
За дрехите го реших кардинално преди няколко години. Всички най-дебели дрехи са в общ вакуумен чувал и се вади по необходимост при температури под минус 5. С обувките за лед е същото. Иначе не върви да вадя, да стоят по цяла зима, после да освежавам и обратно да прибирам.  =] Така или иначе при нас е мека зимата като цяло.

Днес съм за първи ден с нов аУтомобил. Тепърва ще му свиквам, че 4-5 години бях се настроила по един начин. Сега все едно пак се уча да карам. :))

Кокона тази седмица е ваканция и я подмятаме тук и там. При нас няма и баби пенсионерки, та си е въпрос как да нагласим следващия ден. На детето му е разнообразие, ама съвсем по друг начин може да е една ваканция. И времето не помага да излизаме с нея следобедите на дълги разстояния.

Спорт сутрин няма начин, че аз оправям децата, прането, къщата... Мъжо приготвя себе си. Само с ръчкане се сеща, че може да помогне, а понякога се уморявам да съм остена. Никога няма да мога да проумея това разделение на мъжка и женска работа в тяхната фамилия.  P-(
В момента точно ми е толкова антибитовизми! Не мога да го опиша. Искам море, искам някъде разходка, било и за ден, нови хора, преживявания, приказки и смях до късно... *INLOVE* Най-много и аз да сменя нюанса на червеното, че поне нещо ново, различно и позитивно да има :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 08, 2021, 10:24:19
Рат имат болни госпожи, още от преди затварянето които не са се възстановили, та не е от нежелание или сборни заради малко деца,а наистина не могат и понеже аз не смятам че на всяка цена трябва да посещава понеже сме вкъщи смятам че е редно да го задържа.

Алексия абе не е до това да сме и двамата, скучно му е много... направо и той издивява...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 08, 2021, 10:27:05
Булката, тази жена след ваксина ли се е заразила? то масово си мислят че като се ваксинират и веднага излезнат навън да се смесват с хора и са предпазени..
Не ми говори просто.. относно домашния любимец- имам чувството че е зодия куче, а не стрелец. в най големият студ вчера и суграшица, ме изкара навън да седя час. после ми се наложи да стоя с шапка вътре, за да ми се сгрее главата! вечерта си изпроси още едно излизане до Аладин с половинката... нямам думи. С мокри крака обикаля ли обикаля. успява да напълни гумени ботуши с вода, сметнете за какво иде реч...
Днес майка е на ред, че аз имам работа.
При нас педагогическият проблем го има когато е с някоя от бабите, въобще не ги слуша, особено едната. Почва да се държи като съвсем друго дете, заяжда се и с децата навън като е с някоя от тях изведен. Имам чувството че знае кой е слаб и кой няма да го плесне или накаже, и им се катери по главите. P-(
Детегледачката не можете ли да си я върнете обратно? На мъже не разчитам, нарочно се правят че не могат да гледат деца, че да си свиркат цял живот, говоря там за роднинските такива- вуйчовци, чичовци. Аз и не смея да го поверя на вуйчо му.. А  свека ти според мен се оправдава, на работа си почива, не й се занимава с гледане на дете, това си е и отговорност.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 08, 2021, 10:45:54
Здравейте!

Нашето определо издивява, когато е с двама ни. Затова често уикендите си го разменяме през 3-4 часа. Много се лигави като е с двама ни. Винаги като е само с един човек е много послушен. Ама според мен става така, защото като са двама възрастни, поняко е изключен от разговора, а той е свикнал на свръх внимание.

Аз след един месец мързел (и не само де, все пак два пъти бях болна) вчера правих пак йога. Ама ще трябва да се прежаля за разни cardio&fat burn, че иначе ще ми стягат летните дрехи.А така мразя. Като се стопли като за начало ще гледам да карам повече колело. То сигурно може и по-малко да ям, ама слаб ми е ангела.

Една моя приятелка също беше болна след ваксина. В неделя била на гости, а понеделник на ваксина. Във вторник вдигнала температу,и въпреки, че е рядко срещано при Модерна, решила, че е от ваксината. Ама на следващия ден жената, на която била на гости и се обадила, че е с положителен тест. Та мал шанс.Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 08, 2021, 10:50:29
Еми, не е с ковид, а от ваксината е в болница. Тя е с Модерна, някаква зверска реакция. За детегледачката, не, нямам желание да я връщам, отне доста време докато и намерим друга работа а и няма как да го гледа докато и двамата сме вкъщи, ще се подритваме само. Изобщо на този етап нямам претенции към възпитание даже,само някой да му обърне внимание че аз от колове не слизам...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 08, 2021, 11:45:03
Панди, леко ли го кара? Определено една игла не върши особена работа за защита, ама хората това не го схващат. Масово чета за хора, отказали се от втора игла от страх. Иди им обясни че цялата работа е хайп, и че толкова тежки заболявания се развиват след ковид боледуване, че не могат процентно да се сравнят с ниския риск след ваксина.
Булче, алергични реакции или пареза някаква е развила жената?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 08, 2021, 13:29:55
 Привет!

 Абе, Булка, и аз се подлъгах, че се затопля и излязохме. Добре, че Ж. я навлякох, та дано не е премързала, макар че явно й е било и на нея студено и ся ще го мисля и това.

 Вече се побъркахме напук, че се набодохме. Ние не се срещаме с никого, ходим да пазаруваме преди коридора за 65+, но най-често пазарувам онлайн. Излизаме единствено с комшийката като те са същите като нас, ако няма деца на площадка играят там, придърпваме ги, ако дойдат много деца. Измислят си игри с тичане по поляните на парка. И те са с първа игла, но ето, че моята комшийка си видяла някакви синини по корема и ходила до Пирогов. Там я пратила личната . Казали й, че в чистата зона няма кой да се занимава с нея, влязла в Ковид зоната, завъртяла се, хванало я страх, че ще се зарази и си тръгнала светкавично. От 1 седмица не се виждаме за общо спокойствие. Аз честно казано въпреки че съм с "по-ВИП" ваксината също се притеснявам още след първата и се ослушвам и оглеждам. Не беше съвсем без нищо, а за следващата доза не ми се мисли. Иначе бях писала близките с 1ва игла и много дълъг контакт с преносители не са се заразили. Въртят ми се мисли дали и буустери и колко ще отнесем докато се спре тая гадост...ама задълбах...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 08, 2021, 13:43:21
Панди, леко ли го кара? Определено една игла не върши особена работа за защита, ама хората това не го схващат. Масово чета за хора, отказали се от втора игла от страх. Иди им обясни че цялата работа е хайп, и че толкова тежки заболявания се развиват след ковид боледуване, че не могат процентно да се сравнят с ниския риск след ваксина.
Булче, алергични реакции или пареза някаква е развила жената?

Ми някакъв срив на имунната система, не знаят какво и е. Мен ми е интересно как си мълчат за такива случаи... Има и стотици с тромбоза и от другите, ама хъката мъката е... Мен поне ми е спокойно, нямам вродени тромбофилии та си чакам втората доза и да се приключват вече тия драми.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 08, 2021, 14:37:29
против модерна и файзер, дума не се казва.  :huh: въобще за съжаление и здравепоГАЗването е политика в световен мащаб, не е само в БГ. =]
Адиктед, днес е малко по-търпимо времето, аз бях навън около 40 минути, детето около два часа е стояло с бабата, преди малко ми докладваха. Моят боледува само от заразяване от други пикльовци като него, иначе от настинка- никога. така че не се притеснявай, те са с различна имунна система тия перпетуум мобилета.
взех си едно яке, ама мен ми се види като чувал съшито, уж ес а седи като платнище или юрган, то хубаво модата че е такава, ама аз се скривам вътре.. та майка ми пак ще намаже. :\ тия огромни дрехи и патрави обувки, дето са на мода сега, явно не са за всеки, ама то докато не се пробва няма как да се види, а пратки не обичам да връщам, при положение че тя носи по-широчко от мен.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 08, 2021, 16:47:04
Привет и от мен!
Като за последна седмица от 66- години, разни работи ми се случват наГЪСто.  :[
Следизборно НИ2 се схвана яко - нещо се навел и край... Не можеше да ходи, толкова го болеше. В неделя естествено няма кьорав лекар, на спешно не е работа в това време да се ходи и добре, че един момък рехабилитатор, който пътува с военни кораби беше в отпуска. Направи му блокада, после малко масаж и полека- лека взе да се съживява. Магарето кой го знае къде е ходило и спало на малки и неудобни легла, може и да е настинал и ей ти я белята. Днес ходи на преглед при виден невролог, сменили му инжекциите и тръгва на рехабилитация. С тази заседяна работа по 12-13 часа, няма как да се случи друго. Сега им е голям мор, един от заводите в Индия почва да прави ваксини, прехвърлят разни локации и изобщо не е за разправяне. Няма почивка, няма болничен, ако може и четири екрана ще си сложи. Свиди му се да си поръча повдигащо се бюро, че било над 1000лв., да охка и пъшка тогава.
Вчера пък аз като голяма умница си пръснах белина в окото докато чистех лекьосана бяла тениска. Измих обилно с вода, направих промивки с изкуствени сълзи и търтих по доктори в най- големия дъжд. Хубаво, че имаме свястна очна клиника в близос, хакнаха ми и на мен инжекция антибиотик в окото и ми казаха да стискам палци да не стане някое възпаление. Сега капя капки и стискам всичко, но след дъжд качулка. :[ Червенината започна да избледнява, ще видим какво ще ми кажат утре на контролния преглед.
И друг път на връх рожден ден съм ходила по болници, хем с кутия бонбони да черпя ;) ;)
Сватовете успяхме да ги уредим за Файзер, добре понесоха първа игла.
Цялата работа никаква я няма, кой реинфектиран, кой след ваксина се разболял, ужас е :'( Няма да се свалят скоро маски, няма и да дишаме спокойно, докато не си намери по- добър приемник от човека пустият му вирус. }:->
Не си мислете, че русата коса е спасение при побеляване - започваш да изглеждаш плешив като тръгнат да растат корените. Трябваше да използвам карантините и да си оставя съвсем бяла косата и после да я мия с розов или лилав оцветител ;).


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 08, 2021, 20:10:57
Днес, мимоходом между всичко ежедневно, искрено се забавлявах със Симона Загорова. Понеже сте по инфлуенЦърките - да призная, че не знаех за тази й дарба. :)) Явно някакъв маркетингов трик беше изгонването на мъжа й и съответно събирането им обратно преди раждането на детето им.
Сега гледах погачата. Първо балоните ми бяха шок, обаче явно се завръщат на мода и аз не съм наясно. Втори ми дойде тИрИкота в луксозния хол на луксозната къща, ама пък си отива със сърцераздирателния лебед. Защо лебед - нещо не разбрах?
"Здравейте, приятели!" поне 4 пъти в едно видео ми напомни за напевното и леко настоятелно "Здравейте!" на продавачка в квартала. Ама това са си мои мишки в главата!
И черешката беше черните чорапогащник и платформи на всичко бяло и кремаво =]
Изобщо... Видео пълно с детайли :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 08, 2021, 21:03:56
Али, то всичко живо стана инфлуенсър вече. Аз много намалих какво и кого гледам, но ми попаднаха и на мен снимки от погачата. Точно черният чорапогащник и обувките и мен ме изумиха. Гло уж се бара за гранд дама, ама дъщеря й като гледам тези чепици май само й стават, на всяка снимка дето съм виждала все е с тях. Поне да беше взела в различни цветове. Гостите повече са се постарали от майката. "Здравейте приятели" всички го слагат където трябва и не трябва и въобще и при инфлуенсърките е скука като при простосмъртните. :D


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 09, 2021, 07:14:32
Добрютро.Свекърва, Меркурии, Сатурн или там който е виновен е във вихъра си при теб.Стискам палци всичко да се нареди.

Аз днес преди работа пиша, реших без йога, че нещо ни вътрешен мир, ни спокойствие имам.Сърдя се от снощи на моя мъж.Много рядко ми се случва да се сърдя, да не говоря и да го игнорирам и той много добре знае, ч жестоко е сгафил ама няма да излезе от устата едно извинявай, няма бе.Уж се разбрахме тая сутрин, но мен ще ме държи няколко дни, а той до обяд ще е забравил, гаранция!

Сега ще ме карате да гледам Загорова, че ми е любопитно просто!Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 09, 2021, 08:22:28
Честит рожден ден Свекс! Както го изговорихме, търпение и с лекота приемане на всичко обкръжаващо нИ!Радвам се че сте успели и сватовете да уредите, дано и е по-спокойно на снаха ти сега. За изглеждането на плешиво, то и сега изглеждам плешива като порасне малко, направо все е едно дупка имам на челото...

Махат сборните от понеделник  *YAHOO*, сега трябва да взема пълнеж за хартиената торта, че и за рд да почерпи

Ох сега и аз пуснах таз Симона ахахах


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 09, 2021, 08:41:42
Свекърва, да си жива и здрава!
Булче, айде честит петък и от понеделник с песен на градина!
 
Тая нощ такова безсъние, че още не мога да стана от леглото. Искам 1нощ да легна и да спя поне 5 часа без да се събудя, толкова ли е много?!

От утре май вече тате и Р ще почнат довършителни те из апартамента. Вчера избрах латекс (много светло зелено).  Не можем да се разберем за мебелите в банята, ама се надявам да успеем скоро да ги видим на живо и да постигнем някакъв консенсус.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 09, 2021, 08:55:48
Честит празник на Свекс и тук! :)
РАт, покажи  в какво са ви различията, да метнем и ние по едно мнение, без никой да ни го е искал? :))


Ние с Али за три седмици вече имаме три случая да си поръчаме нещо от бг сайтове и ни вопъл, ни стон, че даже и на мейли не щат да отговарят, претенциозни са. Не мога да ги разбера, уж пеят че са бедни, короната ги ограбила, ББ Ги ограбил, ма явно са си ограбени умствено и по душа. =] На българина не му се работи и си търси оправдания, така бяха и в сферата на ресторантьорството, но нищо- сега ще се види кой ще оцелее и ще са най -добрите ( или най-кралите ). Възмутена съм че вместо да се стегнат и да изкарват по някой лев, тотално вече са отпуснали юздите и се държат като кретени. Гледам и прословутия плодово-зеленчуков пазар в моя квартал- е- идиоти си бяха, такива си останаха, държат се лошо с пенсионерите, заповедно говорят на другите клиенти, въобще- невъзпитание и това си е. P-(

Аз накарах и половинката да погледна на Симона Загорова нещата, той също се хвана за главата но и коментира че след като и фолкпевиците са гладни и обеднели та нямат пари за телесен чорапогащник и обувки, значи положението в страната ни никак не е весело. =]


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 09, 2021, 09:08:05
Аз харесвам нещо такова (да има къде да се приберат повече неща, според Р е като сандък) :
https://www.home-max.bg/ogledalen-pvc-shkaf-zori-s-osvetlenie/
Той харесва нещо такова (по-малко, не толкова претрупано) : https://www.home-max.bg/shkaf-s-ogledalo-alfa/

Кажете мнение, после аз ще избълвам моите аргументи.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 09, 2021, 09:11:22
Аз харесвам нещо такова (да има къде да се приберат повече неща, според Р е като сандък) :
https://www.home-max.bg/ogledalen-pvc-shkaf-zori-s-osvetlenie/
Той харесва нещо такова (по-малко, не толкова претрупано) : https://www.home-max.bg/shkaf-s-ogledalo-alfa/

Кажете мнение, после аз ще избълвам моите аргументи.

Аз не бих избрала тези, а такъв плътно с огледала и на двата шкафа за да побира повече неща

https://www.home-max.bg/pvc-ogledalen-shkaf-kian/

Олеее какво е това фешън недоразумение Симона? Повърнах... Баба Гло изглежда в пъти по-добре... Нещо white sensation са искали да постигнат...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: menyanthe в април 09, 2021, 09:14:24
За шкафовете за баня - аз харесвам изцяло затворените огледални шкафове - колкото по-големи, по-добре (все пак съобразени с размера на мивката отдолу). Вътре стоят чаша с четки за зъби, пасти за зъби (различните членове в семейството, ползваме различни пасти за зъби), душ за зъби, самобръсначки, вода за уста (пак два вида - детска и нормална)... Реално, доста лесно се запълва.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 09, 2021, 09:19:49
Рат, и аз съм на мнението на момичетата, нито едното ми допада, нито другото. не са и практични, откритата част ще се цапа много. И аз съм за изцяло закрит шкаф с две огледални врати/отделения

https://www.kristin.bg/product/1874/ogledalen-shkaf-za-banya-icmc-8245-up.html


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 09, 2021, 09:21:12
Булката, мен и баба гло в бяло с абитуриентската ми чантичка отпреди 20 години, пак не ми е ок. а и да се облечеш в бяло за такова събитие- те на сватба ли са?  =]


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 09, 2021, 09:40:19
 Привет!

 Свекс, честита да си и тук! Да си все така съвкупност от мъдростта на годините и духовитоста на младостта, пък дано и ние прихванем от теб коя каквото й липсва от комбинацията! ;)

 Еми, наистина не знам за какво реват. Онзи ден майка и леля се организираха да купят торта на баба, уж специално ново място на култово старо. Е, може ли да продадеш замразена Бог знае кога торта при все, че се бараш за сладкарница със собствено производство?! Грам усилие никой не полага, само пари да се наливат ей така... 2 часа чакаха да се размрази, та да набодат свещите. Не са я купили и за сладоледена, за да има оправдание. Радвам се, че за Ж.си заложих на качество, което знаех от преди и не ме подведоха и тоя път и съм склонна на такива хора да давам и повече от цената. Изядохме си тортата с кеф само тримата.

Рат, аз от горчив опит от стария апартамент в новия не искам да има нито 1 шкафченце без вратичка. Седи готино само по списания. Винаги се натрупва, праши и коства усилия за подреждане и преподреждане. Слава Богу в банята ММ поне е спестил отворени пространства. Беше купувал и монтирал натагадък преди да му дойда на гости за пръв път, но мило се беше досетил и взел с шкаф с лампи пури, сложени зад стъкла странично, че да мога да се гримирам. Иначе е 1 шкаф голям, но има достатъчно място за всичко. В новата баня вероятно ще сме с шкаф под мивката, че се очертава да е по-скоро суха баня. *THUMBS*

 Бялото айде да речем, че символизира чистотата на новороденото, но скандалният чорапогащник ако е греха на майката... друго обяснение нямам... :D


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 09, 2021, 09:45:46
Привет!

Свекс, да си честита! Здраве, щастие, късмет и младост! Да ти е леко на душата  @}->--

Пред нашата кооперация правят улицата и тротоарите от една седмица и казвам ви, тези хора ще се избият! Всеки ден са псувни и скандали, но ето сега, точно в този момент се бият, просто така, истински бой! Изумявам се  =]

Нямам търпение днес да минава, имам нужда от почивка малко, в София ще сме си с милото уикенда и мисля да си се поглезим с вкусна храна, филми, дълги разходки и игри на плейстейшъна. Иска ми се за нищо да не мисля и нищо да не организирам. Още от сега съм си намислила, че ми се яде лазаня от Щастливеца и искам да гледам Мумията (излезе ми тези дни, че Брендан Фрейзър пак е популярен и хората го обичат, та викам и аз ще си припомня колко готин беше в тази си роля).Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 09, 2021, 09:56:27
Честит рожден ден на най-обичаната Свекърва :) Да е здрава и още много години да разсмива, подкрепя и сваля на земята :)

(https://happy-flowers.bg/image/cache/catalog/zakuchlivi%20laleta-27%D0%B1%D1%80.-800x800.jpg)

И аз съм за шкаф, който е целията затворен и е само огледало (каквито са показали булчето и еми) нашият е с три вратички, всеки да си шкаф.


В първи и втори курс живеех в Павлово и Глория живееше наблизо. Та често виждах Симона с баба ѝ във Фантастико. Голяма глезанка беше. Никога нямаше да ми направи впечатление чорапогащника :)) нищо не разбирам от стил и това е.

Доста музиканти живееха наоколо тогава - Ерол от Уикеда си вземаше детето от детската градина до нас, Цветан Недялков и той обикаляше квартала, а в тролея засичахме Явор ot Gravity Co, лека му пръст.

И аз си го обичам Брендън Фрейзър :) Много ми е мил в С отличие :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 09, 2021, 10:13:52
Свекърва, Честит Рожден ден!  @}->--
Пожелавам ти свежестта на лалетата и дълголетието на орхидеите!  ;)

Рат, и аз съм на мнение, че затворените са по-добрите шкафове. Изглеждат подредени и се чистят по-лесно. Тия полички са само за декорации с мидички по снимки.
И аз една година бях в Красно село, а приятели на мои приятели бяха основно в Павлово, та често там се събирахме. Спокоен квартал ми изглеждаше и разбирам защо такъв тип хора отиват там.

Това с черните грехове втъкани в чорапогащник ме разби :)) :)) :))
А чантичката я пропуснах нещо!
Не знам защо пишат, че са пръснали хиляди левове, когато самата Симона се похвали, че украсата и тортата са подарък.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 09, 2021, 10:34:34
Булката, мен и баба гло в бяло с абитуриентската ми чантичка отпреди 20 години, пак не ми е ок. а и да се облечеш в бяло за такова събитие- те на сватба ли са?  =]

Ама те всички са в бяло.

Брендън Фрейзър беше добро парче на времето, ама нещо май се беше разболял и хич не му се отрази добре

(https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2017/12/21/11/477F494B00000578-0-image-a-44_1513856847873.jpg)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 09, 2021, 11:00:28
И аз съм за изцяло затворен шкаф над мивката.Нашия е такъв, посредата е вълнообразно разделянето, от горе е с лампички, за да ми е лесно да се гримирам.Всичката натурия е скрита вътре и нищо не се праши.Под мивката пак сме с шкаф, там държа препарати, превръзки, шампоани в повече и разни други боклуци.Толкоз!Мразя рафтчета, имам две от зор в хола.Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 09, 2021, 11:03:34
На мен не ми е бил някакъв красавец, ама има добродушно излъчване. Иначе да - здравословни проблеми, депресии са го съсипали.
Ама то виждалилисте Ръсел Кроу скоро :)Явно не всички са Брад Пит и Том Круз и в Холивуд  =]

https://www.wired.com/video/watch/russell-crowe-answers-the-webs-most-searched-questions (https://www.wired.com/video/watch/russell-crowe-answers-the-webs-most-searched-questions)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 09, 2021, 11:11:58
Благодаря за мненията за шкафа. Ама да ви питам, освен шкаф над и под мивката, имате и някви други етажерки? Къде държите шампоани, балсами, душ гел и т. н. Аз си мислех, че с голям шкаф, ще лига да ги на бутам там, ам а май няма да е много удобно, за всяко иене да отварям и затварям огледато.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 09, 2021, 11:39:28
Ама те всички са в бяло.

Брендън Фрейзър беше добро парче на времето, ама нещо май се беше разболял и хич не му се отрази добре


ми именно това, викам , те на сватба ли са? дрескод бяло за кръщене- ок, ма за погача.. аре не мерси. =]
брендън винаги ми е бил неприятен.

рат, имам една съвсем обикновено пластмасова етажерка за шампоани и балсами, на земята, в частта на банята където се къпя, не съм я качвала никъде, а и не ми пука че се мокри.

панди, брат ми пит е алкохолик, та и той не е пример. =]


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: menyanthe в април 09, 2021, 12:15:03
В шкафа над мивката преди държах и шампоани, душ гелове и т.н. Сега са на ъглова етажерка до душа. Има много варианти за такива - има в Икеа, примерно, но по-високите опаковки могат да се слагат само на най-горната поличка, което е доста ограничаващо. Има и единични такива - тях, пък, лесно можеш да си ги сложиш на каквато височина искаш. Сега ползвам една телескопична етажерка от Лидл (ама не бих я препоръчала - въпреки че не се дупчи - не ми е най-стабилното и удобно нещо на света). Скоро сигурно няма да я сменям.

https://www.ikea.bg/products/bathroom/bathroom-accessories/shower-accessories/brogrund-aglova-etazherka-za-stena-nerazhdaema-stomana/30408979

Когато аз си купувах тази от Икеа, средната поличка беше по средата между двете.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 09, 2021, 13:16:41
Ъглова етажерка, метална, хромирана в ъгала на мястото за къпане.На три нива е, там са на всички ни без бебетата боклуците.За каката, понеже е голяма взехме пак ъглова, но с вакумни поставки, за да я стига и я сложихме на по-ниско под нашата.Има и в Икеа има и в Практикер.Тя е доволна и ние също, защото иначе плискаше цялата баня, за да си вземе шампоана и т.н.После и бебетата ще ползват нея като пораснат, а като станат големи хора ще се пренесат на ъгловата дето сме ние с мъжа, а ние ще се свием на един ред само :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 09, 2021, 13:19:40
Ние на ваната слагаме всичко, много е удобно

Принц Филип е починал

https://nova.bg/news/view/2021/04/09/322575/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-99-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8/


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 09, 2021, 14:25:14
 Аз побирам всичко в шкафа, но мивката е много близо до душа. По принцип за препарати имаме шкаф от икеа с две отделения за кошове за пране и рафт отгоре където седят въпросните препарати. Това е една от малкото покупки, която ще повторим и купим и на новото място. Адски удобно!
 Жалко за Филип. Ние гледаме The Crown и точно скоро си коментирахме, че скоро за тези времена няма да има живи свидетели. Не знам дали сме просперирали и еволюирали след тези поколения, но с това опростачване ми се струва, че по-скоро не. Не само кралското семейство, но и всички в близка до тяхна възраст носят една гордост и достойнство, което в следващите липсва, а в настоящите даже махалото е в другата посока...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 09, 2021, 14:44:07
Благодаря ви!
Адиктед, ще покажеш ли шкафа? Този високия с 2те дупки ли е? Където се пуска прането. Аз мисля да сложа кошове те за пране в банята вече, че до сега в спалнята ги държах, ама ще видим.

Да почива в мир принца. Ама наистина вече лисля, че нейно величество ще над живее всички. Жилаво бабенце!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 09, 2021, 14:49:35
Рат, да точно този е! Не си спомням даже преди това къде сме хвърляли дрехи, но някъде на 2рата година заедно го купихме. Майка за всяка пералня изсипва всичко и сортира, но за мен е голямо удобство да дръпна бялото или цветното и да изсипя директно без да пипам. Пасна ни идеално до пералнята до последния сантиметър и дано и в новото мокро успеем да ги съвместим.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 09, 2021, 14:54:52
Ние за мръсните дрехи ползваме едни кошове за рециклиране от икеа, мега удобни, не знам мм как се сети че за такова нещо стават.

Един по-голям и един по-малък за нас, върху пералнята стоят

https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/waste-sorting-bin/waste-sorting/sortera-kosh-za-razdelno-sabirane-s-kapak-60-l-byalo/70255899

Мен ми е мъчно за кралицата, според мен няма да издържи дълго след него, все пак 70г брак  *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 09, 2021, 15:45:22
Честит рожден ден на най-обичаната Свекърва :) Да е здрава и още много години да разсмива, подкрепя и сваля на земята :)
А така, най- обичаната да съм, ама не защото съм чужда и далечна свекърва ;)
Благодаря, много ви обичам и аз.
Така се изложих с обяда днес, не е работа. Поръчах от уж гурме ресторант в Капана, нов, прехвален... Хубаво, че беше за 12 часа, та да видя, че не става }:-> Да живеят Лидл и Мастър Шеф. ;) Хванах се да правя патешки гърди с портокалов сос и пюре от пащърнак и целина и все едно Силвана Роуз ми висеше на главата с оня леопардов принт и ми викаше " Вдигни ръцетии, край!" :funny: Не ми стигнаха котлоните, ама се справих за два часа за три порции, мисля 5 позвънявания по телефона, отговори из разните приложения и на две слагания на капки в очите. Пак ще правя, хванах му чалъма, но се изпотих до кости и измърлях де що имаше тигани и тенджери. Доволен е даже НИ2 и мълчи гузен, защото той препоръча ресторанта и менюто ;)
Отивам да вдигна малко краката и да си отдъхна от емоции. Свещи ще духам сигурно в неделя, някъде на открито, с ваксинирани и преболедували роднини и приятели.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 09, 2021, 17:01:55
Свекс, кажи кой е ресторанта и какво поръчахте, че обикновено като ходя при вас в града, поръчваме отсам оттам, да не се излагам и аз.
Пералня към сушилнята нали няма тази година ? :P
Аз имам само един кош- платнен, икейски, но половинката има една единствена молба за домакинстването- кошът никога да не е пълен :)) , някакво окр му е явно. та всеки ден перем половинки перални.
ние се утрепахме от обикаляне със и без колата днес, и един лидл ударихме, бая народ вътре. купих си боя и салфетки от дм за Великден, мисля да си правя козунака на хлебопекарната, инак го купуваме предишни години винаги.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 09, 2021, 17:14:37
Ама ДМ работи ли? Мислех, че и те янма да работят.
Аз се чудя дали да направим опит да ходим за тъпите шкафове, ама нещо ми е лошо цял ден. Май ще ме до мързи и ще го оставя за по-добри време на.
В Инглиш хоум има страхотни отстъпки, ако на някой нещо му трябва де. Аз взех халати и кърпи за домашните, взех си и поставки з а горещи съдове.
У нас сме на 2 коша- един за нашите, един за дрехите на Ники. Сега ше станат 3 или Ники ще мине в нашия кош (макар, че не ми се иска май).
Желая ви приятен и пълзотворен уикенд!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: menyanthe в април 09, 2021, 18:16:29
Аз съм с един кош в момента, но искам да си взема втори - за кърпи/чаршафи (невинаги мога да ги пусна веднага - а понякога другият кош се препълва докато стигна до него - преди малко пуснах трета пералня за деня, осма за седмицата, и не съм стигала изобщо до кърпи - а има едни нови, стоят си в опаковката и не мога да ги изпера  *crazy*). Моят кош е от Jysk.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 09, 2021, 18:37:57
Еми, ето този
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g295391-d14165583-Reviews-Tams_House-Plovdiv_Plovdiv_Province.html
НИ2 е ял там дърпано свинско и било много хубаво. Ресторантът сега работи само за храна за вкъщи, предполагам това оказва влияние върху качеството на продуктите и на готвенето. Имахме специален бургер с телешко и ферментирали зеленчуци /адски сух и безвкусен/, телешки гърди и телешки бузи с разни сосове и пюрета /много прегорено всичко, чак нагарчаще/, пилешко печено, пак с разни специални неща /със странна миризма на престояло/, салати, домашно приготвени картофи /пресолени и жилави/. Иначе красиво опаковани в еко картони, подредени с много вкус. Щом Родният и аз, дето изобщо не сме претенциозни и пени се не пени, ке го ядем, пАри сме давАли, само го побутнахме, прави сметка. Салатите бяха хубави, ама то прясна салата от разни видове марули винаги е хубава.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 09, 2021, 18:50:13
Свекс, не съм го чувала този... Вече съм явно много откъсната от родния град, за съжаление, преди знаех всяко ново място... Но по думи на управителката на сладкарницата, където поръчвахме тортата на Ж... тя каза, че много персонал ги е напуснал... та явно качествените хора са се пеориентирали към други професии след толкова затваряния и отваряния... Може и това да е причината за не толкова добрия вкус... Жалко! Ама пък ти щом си изпидепсала патешкото хич не те мислим откъм гурме ;)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 10, 2021, 07:46:57
На мен от месец и нещо ми се яде китайско.Понеже ще си го ям сама се чудя много дали да си поръчам и заслужава ли си риска т.е. дали ще е добре сготвено.От друга страна там редовно имат поръчки за след 2 часа за доставка, та и сега може да са натоварени, ама още го мисля  :P


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 10, 2021, 08:27:38
Не знам кой започна да говори за Симона Загорова, ама вчера цял ден в главата ми бяха песни на Глория (да кажем, че е имало период, в който съм слушала Глория и Рамщайн  =] )

Чувалите сте футболиста Антоан Гризман? Той има три деца родени на 8 април в различни години :)) :)) това се казва хеттрик.

Баща ми случайно се уредил с Модерна вчера. Само свекърът ми още се помотва. Вярно, че при тях в малкият град сигурно е по-трудно, ама като го знам, чака да му я донесат вкъщи. Всъщност май чакал да има при личния му лекар (който се занимава повече с фирмата си за дограма).

Хубав уикенд


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 10, 2021, 09:23:08
Добро утро!
Маги, поръчай си щом ти се яде! Аз нямам търпение да се при ера у нас и да си поръчам нещо (пица, паста, китайско, бургер), че в Банкя доставят смао местни ресторанти и то са 2-3.
Панде, поста ти кърти! Май всички в тийн годините си са минали през такъв катарзис с музиката. Ама аз ти се чудя как си спомняш песни изобщо. Аз забравям такива дето до ореди месеци сме въртяли често у нас.
А лл на свекър ти, има фирма за дограма? Медицината му е нещо като хоби ли?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 10, 2021, 17:43:08
и аз слушах радио сигнал плюс на 14 години, всяка вечер.  *crazy*
кажете как да се сдобия и аз случайно с Модерна :)) , ще съм ви благодарна за съвети.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 12, 2021, 06:54:24
Добро утро, как сте?Аз чакам близначките да се събудят, а каката е вече готова за градина.Ох, нещо много кратки ми се видяха тия почивни дни и никак не починах.

Поне е топло вече!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 12, 2021, 08:11:50
Добро утро!

Дете на градина!

И мен ми се видяха къси почивните дни, особено вчера, направо не седнах за минута, 4 часа на фризьор и след това 4 часа на детски рд. Още ми е притеснено сега след този рд че бяхме на затворено, но само ние, без външни, от които всички гости прекарали преди месец два и ние двамата ваксинирани, ама стояхме всички на разстояние. Вече съм с нов цвят, значи нищо общо с това което исках на снимката, просто момчето ми е много точно и каза че на този етап няма как да стане, много цвят за сваляне имам, обаче стана много добре и много се харесвам, цвят студен карамел:
 *ROFL*
(https://scontent.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/171983995_468070657766854_9058296345158874233_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=6alvnaXkTKkAX9FsMbx&_nc_oc=AQl4rMx2bgjVkstuNN8ouMisLehLtUTwpj2OfNn1u_vrfoXSGZWPHEo6UaQXuMn6APk&_nc_ht=scontent.fsof9-1.fna&oh=b662b937c457e9eb0191acecba77e4d4&oe=609A0112)

Свекс представих си я Силвена как вика ръцете горИИИ

Емии връзки душа, връзки за сега
Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 12, 2021, 08:47:39
 Привет!

 Булка, чуден е цветът. Аз преди време бях подобен и най-много съм се харесвала с него. То беше зор да сваля черното, но случих на фризьорка и стана перфектно. За съжаление замина за Германия и от тогава толкова сполучливо не са ме боядисвали. С кеф да си я носиш новата прическа! ;)

 Ние се престрашихме да се видим с кумовете на техния двор. Мисля, че нямаше  по-подходящ момент... децата не са били на училище/ градина, те са преболедували и с първа игла и ние с първа, та... беше хубаво разнообразие. Някакъв помен от нормалност, макар и илюзорна. За жалост тъкмо човек си позволи милиметър спокойствие и го залее студен душ. Чакаме ПСР на много-много близък, но вероятно ще е положителен и цяла сутрин се опитвам да се събера от тревога, от яд, че на цялото пазене и лудост на края на Дунава.... стискайте палци!

 Хайде спорен ден!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 12, 2021, 09:40:49
Добър ден!
Булче, супер е цвета!
Адиктед, стиснаъи палци всичко да е наред!
Почивните дни и на мен ми минаха бързо, тате и Р не съм ги видяла почти, 2та дни боядисват и оправят у нас, но са почти съвсем готови. Надявам се тия дни и мебелите за банята да вземем вече.
Аз съм за подстригване и боядисване, ама не мога да седя в салон толкова дълго. След някой месец ще е. Може би няма да се престраша да се боядисам, че ще ме мързи да го поддържам после, но едни 7-8 см ще трябва да си заминат  :'(


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 12, 2021, 10:40:20
Адиктед, стискам палци всичко да е наред и да се размине!
Булка, много хубав цвят, съвсем естествен и сигурно ти отива на тена на лицето. Моята гледах да я докарам до точен цвят на една боя, хич не ми се бъркат няколко номера. Хаха, как звучи само "не седнах", при положение, че бая си седяла тези 4 часа на фризьор и после на рожден ден *INLOVE* :funny:
И ние се видяхме с най- близките ни приятели, ваксинирани с две дози, на открито. Ами пак седях на тръни и сега няколко дни ще се самонаблюдавам. Бяхме на хубаво заведение, с разкошна храна, изгоряхме на слънцето, посмяхме се с половин сърце, закачих се с млад сервитьор, който ме попита "Как ще платите, в брой ли?" /черпех за РД и съответно държах да платя аз/ пък изтърсих "Може и в натура!" Не му видях физиономията, беше с маска, ама Родният ми хвърли такъв поглед, че ми мина палавото настроение ;)
Хубав ден и хубава седмица!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 12, 2021, 10:46:24
Ох, Свекърва  :)) :)) :)) :))  :funny: :funny: :funny: :funny:
Представям си само погледа на тм, а на момчето сигурно са му плам нали бузите.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 12, 2021, 10:52:48
хахах Свекс в натура  :yea:

Абе не седнах, подлуди ме, той момъка е много внимателен и само ме местеше от мивка на стол, от стол на мивка, че да не изпърли косата докато маже друга част от косата. Много добре знае че аз се боядисвам и сама вкъщи и в корена избра  цвят който и сама вкъщи мога да ползвам и да не се ограничавам да ходя само при него за корен. Аз искам още по-светло ама всички ме разубеждават да стоя така. Иначе странно, но ми отива.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 12, 2021, 11:02:16
Здравейте!
Събрахме слънце с децата. Те са доволни. И двамата даже спаха следобед от преумора. Видях се с приятелка, с която доста се разминавахме покрай работа, деца и къща. Сега поне успяхме да се наприказваме по детските площадки.
Мъжо има нова играчка - хлебопекарна. Сега ми надува главата какво и как щял да прави. Аз хляб не ям и все едно да му говоря как ще се бъркам мюслитата :))

Булче, честит ти цвят! И на мен предстои. Ще видим в движение какво ще бъде в краен вид.
И децата са за фризьор. Мина март и вече не мога да се оправдая с месеца за стригане на магарета.  =]
Адиктед, каквото и да е на теста, пожелавам бързо възстановяване - физически и психически  *THUMBS*
А, Свекс, хората ги гони пролетна умора, теб настроение :)) :)) :)) Само така!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 12, 2021, 14:58:55
Здрастииии!  :danceg:
Стана чудо и успях да вляза в профила след години отсъствие.  ;)
 


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 12, 2021, 15:02:34
Булка, много си свежа и пролетна, би могло наистина още малко да го натиснеш да го докара до ягодовото дето показа. Но и така си много модерна и готина.
аз на фриз няма да ходя скоро, косата достатъчно я бях постригала, една педя ми стига за тази година. малкият и той нещо не му хареса там, а и пари да давам, за да квичи- няма да стане. P-(
Адиктед, стискам палци, баща ми от четвъртък е с главоболие ( уж в областта около ухото ) и в събота е имал и Т. УНГ директно по телефона му е казала да върви на тестуване утре. избирА, избирА ваксини и накрая ... P-(
аз днес преизпълних работната петилетка и смятам да се отдам на релакс. трябва да си гелирам ноктите, ама ме мързи..
ООоо Надето *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 12, 2021, 15:07:48
О, Наде, добре дошла :) разказвай, как я караш?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 12, 2021, 15:41:20
Еми, каквото и да е при баща ти, леко да минава *THUMBS*
Аз хубаво днес изгасих радиото да не слушам новини, ама пък взех да чета из онази група Ваксини Мамка му, ми то бая народ няма нищо, ни клетъчен, ни антителен даже и след втора игла на Пфайзер. Майтапят се, че леля Пенка вероятно е дръпнала шалтера и фризерите са дали фира... }:->
Наде, добре си се завърнала *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 12, 2021, 15:49:11
 Да имаме накрая една бъдеща булка в тоя сватбен форум!

Свекс, аз след 2ра игла мисля да им тегля шалтера и на Ваксините. Нещо се напълни и там с фалшиви новини, с ваксъри, антиваксъри... Добре тръгнаха с лекари, ама сега всичко е на самотек и наистина колкото повече чвтеш толкова повече се отчайваш...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 12, 2021, 16:01:38
Еми, каквото и да е при баща ти, леко да минава *THUMBS*
Аз хубаво днес изгасих радиото да не слушам новини, ама пък взех да чета из онази група Ваксини Мамка му, ми то бая народ няма нищо, ни клетъчен, ни антителен даже и след втора игла на Пфайзер. Майтапят се, че леля Пенка вероятно е дръпнала шалтера и фризерите са дали фира... }:->
Наде, добре си се завърнала *INLOVE*


как ще нямат, имат и с ваксини клетъчен. Между другото не знам дали мерна там в същата група, една бивша съфорумка, Весето, мъжа и сигурно е за проучване само... Тя и децата ноември го изкрали, той не, пуска антитела, няма. Слага Астра, пуска антитела няма... Куриоз...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 12, 2021, 16:48:22
Наде, айде добре завърнала се!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 12, 2021, 17:27:13
Много сте мили.  @}->--

Булче, просто супер история за ваксините!  O_O

Адиктед, аз искам снимка на този шкаф с отделения за дрехи за пране.

Еми, всичко да е наред с баща ти!

Рататуй, ти да не си бременна?  *INLOVE*

Аз съм добре. Радвам се на първо място, че успях да вляза, а отдавна исках да драсна някой ред. Ще пиша повече утре. Бъдете усмихнати вие и всичко ще е наред. :)Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alleksia в април 12, 2021, 17:52:21
Свекърва, на патерица честит рожден ден!  @}->-- няй- вече бъди здрава и обичана и все така остроумна  *INLOVE*

Наде, добре дошла! То не че аз съм супер редовна, ама все пак :))

Булче, чуден цвят, много ми харесва *INLOVE*

Ваканцията при нас свърши и пак сме на въртележката, да видим колко време ще мине преди да изтрещим пак :))

Адиктед, дано всичко е наред при вас!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 13, 2021, 08:46:11
Добро утро!
Как сте? Тука нещо е мрачно и е мокро, но се надявам до час-два да изгрее слънце.
Вчера най-накрая взехме шкаф с огледало и мивка със шкаф, даже някакви малки неща набързо взех (аз за временно, пък да видим). Чак се учудих колко лесно избрахме, ама след като ме разходи до майната си в някакъв магазин, където нищо не видяхме на живо, в практикер вече беше мил и добър. Та шкафа с огледало даже не сме имали разногласия, за мивката се чудех е между 2, ама консултант беше много печен и му каза да ме слуша, та съм много доволна  :girl_wink:

Адиктед, как сте? Какво стана с теста?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 13, 2021, 09:19:49
 Привет!

 Много благодаря за подкрепата. Тестът е положителен за огромно съжаление. Засега симптомите са леки, но съм адски притеснена. Дано се изчисти без усложнения, но сме нащрек всички близки. Свекърите сутринта са се боднали с Пфайзер при личната. Те са 65+, а свекървата е преминала онкологично заболяване, дано изградят имунитет и успеят да се опазят, че вече дори бодването не ми дава спокойствие след последните събития.

 Наде, аз не показах шкафа, че Рат се сети сама по описанието, но ето г (https://www.ikea.bg/rooms/laundry/bathroom-storage/bathroom-high-cabinets/lillangen-shkaf-za-prane/10206246). Гледам, че вече има различни модели, преди май беше само този.

 Вчера ползвахме хубавото време и за следобедна разходка, че не ме свърташе. Купих едно фризби и Ж. тича да го хваща преди да го набележи някое куче. Хапнахме и сладолед, подмятахме се по поляните в парка и бяхме капнали всички. Търся вече игри, които стават за занимавка навън без да трябва да сме на площадка. Набелязах едни тип федербал, ама тя според мен няма да успее да се координира. Вие имате ли някакви такива успешни покупки, освен движещите се колела, тротинетки и редовните топки?

 С тая лоша новина пък пристигна и хубава, но трябва да се съобразя с карантини и притеснения и дано се задържи и хубавата. Всичко, което исках, е тая хубава новина, а сега разбирам, че е било абсолютно безсмислено да се притеснявам и ми се вижда маловажно, ама колело е цялата ситуация. :)
 Рат, като гледам ще е мокро тия дни. Аз изпуснах Декатлонските дрехи за дъжд, та ще си седим вкъщи. Предните са обидно малки вече, а трябва да пробвам и гумените ботуши, че може и те да са умалели. То дребно и бавно вдига размери, ама баш ся е дръпнало по закона на Мърфи. ;)
 


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 13, 2021, 09:37:56
Адиктед, дано леко и бързо да мине!
Аз чакам  в Лидл дрехи за дъжд, дано вече ги пуснат и някакви пролетни якета, че Ники така е скъсал неговото, все едно 10год го е носил  :girl_impossible:
Ав хипо дали ще има намаление този май?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 13, 2021, 10:24:15
Здравейте!
При мен е една и съща - ежедневие. Въртя се около водене, вземане на децата, работа. Разнообразието са тренировките на Кокона, че се събрахме все отбор юнаци сред родителите и винаги има шеги и смях.
Вчера се бяхме отворили на тема почивка. Включително стана дума за ежедневното бягство от битовизми. Всички дружно се размечтахме за басейни и морета. :loving: Събрах отзиви за 2-3 нови места и живи и здрави да можем, ще ходим не веднъж  *THUMBS*
Сега пак се заговори и за края на учебната година - къде и как ще се организираме.

Адиктед, да минава лошото и да идва хубавото  @}->--
За игра - има всякакви варианти на пистолети със сапунени мехури или пък с меки топчета. Има и боулинг, ако ти се занимава да носиш по-обемна торба.

Наде, добре се завърнала!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 13, 2021, 11:32:28
Привет, аз съм от сутринта на колелото, веселба е голяма.Едната се събуди с температура, та после ще я водя до личната. Междувременно са с майка, а аз работя.

Рат, честити поръчки, да се свършва ремонта.И на моя мъж така му казват във всички магазини, ама и той си знае :)

Адиктет, дано леко го минава и да свършва тоя ужас.

Аз май само гореописаните съм носила.Каката не се интересуваше от игри, не включващи тичане.Сега гледам разни колички с бебета бутат момичетата, разни други играчки разнасят, ама аз не съм, просто не си играеше.Виж тия двете са много различни и ще видим с тях какво ще е.

Аз съм си набелязала от Лидл одеало за пикник, ще има май от четвъртък, трябва да проверя.Та ще вземем две, че сме бая народ.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 13, 2021, 12:26:43
Здравейте!
При нас дрехите за дъжд в Лидл минаха преди месец сигурно, но не бяха доставили гумени гащеризони за момчета и взехме от другаде само панталон.  Тук сутринта валя сняг, но вече е дъжд и се очаква да вали цялата седмица, та миналата седмица взехме нови гумени ботуши.

Само неща на колела и колички сме носили навън.Имаме и играчки за пясъчника, ама много рядко ги е искал. Сапунени балони също сме носили.
Но колелото е най-доброто за навън и за разстояние от други хора.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 13, 2021, 14:57:30
От Лидъл имахме гащеризон, но откакто махна памперса не ми е удачно. Късната есен хем аз я държах се омокри цялата, та нещо с бързо сваляне исках. Тя е такава номерация, че още по-скоро деца с памперс носят и почти няма само панталон. В Декатлон имат и добре, че е Еми да прочете, че идвали леко умалени, та поръчах. Взех и яке-дъждобран и жълти ботуши и трябва да минем да ги вземем от магазина. Аз съм голямо зле... има гумени ботуши и съм запомнила нещо с 4... и все викам те й бяха големи ще и стават. Те са 4 ама по UK номерация, а са 20ти номер. Дори тя вече не е толкова Палечка, глезенът не влиза :D
 То е ясно, че колела и тротинетки са най-добре, но нащо е голям бъз. Нищо не може и най-важното не иска да кара. Има всичко, но ако излезе ще направи две врътвания или 2 отласквания и край- носи си го. Онзи ден кумовете изкараха старият баланс на техните деца. Е, пред батковците бута, иска сама... Сигурна съм, че ако е сама на втората крачка да се е отказала, ама нали са батковци искаше да им се докаже и тя. :P


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 13, 2021, 16:01:30
Адиктед, тебешири, някви неща за изстрелване (едни перки има, парашутисти), ако ѝ е интересно. Тебвширите при нашите бяха много на мода, особено миналата година Ники обожава ше да се нарисува половината парк в писта и караше колички там. Става и за самостоятелна игра и за колективна. Отделно, ако е от бягащите и искаш да я държиш за малко близо, също върши работа  :girl_wink:
Тия от енглиш хоум как ме издразни ха! В петък направих поръчка, ама нещо през лап топа не стана, та айде и през телефона и накрая стана, ама са ми дублира ли част от нещата. Писах им на мейл, в сайта, в инстаграм нищо! Телефон нямат. Сега са ми пратили всичко по 2. Айде пак разправии с връщане, много ме издразниха.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 13, 2021, 19:23:38
Адиктед, а кола за бутане с крачета? Бамбук до миналата година не искаше колело, а тротинетка още не кара. Но като беше на 3 г му взехме кола за бутане с крачета и много си я караше. Нашата можеше да ѝ се закача въже и като се умори вдигаше краката и го дърпах.

Ние имаме една игра за навън с мека топка и велкро ръкохватки. Играем я, ама не повече от 10 мин.

Аз тебешири хич не обичам. Много мацаница става. А и ме кара и аз да рисувам.

Р, дано се оправи проблемът с поръчката.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 14, 2021, 07:11:36
Привет по средата на седмицата, разписвам се преди да вляза в бурята, че после не знам кога.Тук вали и ще си почивам след работа, а дано и до ноктите си стигна, дано, дано, дано.

Как сте днес?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 14, 2021, 08:21:22
Добро утро

Маги как е малката?

При нас нищо ново, работа-градина-вкъщи,редуваме се кой да кара, кой да взима и туй. Много ме изнервя обстановката с ваксините, особено с моята, защото до 3ти май ще пукна вече... Вчера пък ми разправят някакви хора дали 200лв за на ужким сложена ваксина... тоя народ е мега зле...

Адиктед нищо не съм купувала специално за навън, ама при момчетата на тая възраст има един хит само "Бутащи колички". Останалото е според това какво е на мода на площадката, това се взима. Кой е с положителен тест при вас?

Наде я се разпиши, ще правите ли сватба?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 14, 2021, 08:50:19
Добро утро!
И аз чакам Надето да се разпише  ;)

Вчера направих хубава тренировка следобед. Съобщих на таткото да взима и двете деца от градина и училище, че иначе аз обикалям из квартала. Влязох в банята и не бързах за никъде! Това не се е случвало от месеци - да се изкъпя на спокойствие, да не бързам, да не влизат малки досади с "Мамо, мамо..." и да не чувам писъци и крясъци без да мога да туширам емоциите им.

При нас новият хит за Дробния е триколка с педали. Кефи го, макар че не се развива скорост като на колите за бутане. Масово гледам майки с нов тип тротинетки с родителски контрол, на които децата седят. Много леки и маневрени изглеждат  *THUMBS*

https://www.ozone.bg/product/globber-trotinetka-go-up-comfort-play-deep-pink/
Ей такива. Сега виждам, че и цената им е хубава!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 14, 2021, 08:55:39
И това ли измислиха, "ваксина само на бележка"? В България на нищо не се вярва и предпочитаме фалшив пср, фалшива ваксина...Защо пък не?  :angry:

Рат, ама пък много бързо пращат тия. Още преди да си отворят съобщенията. Дано лесно ти стане връщането. И без нерви.  *INLOVE*

Булче, така и не организирам сватба още, предвид тоя ковид. Но много ми се искаше да се разпиша тук, защото освен бъдеща булка, съм и бъдеща майка.  O_O


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 14, 2021, 09:05:49
Аууу сърцето ще ми се пръсне Надеее  *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE* от кога чакам да кажеш това! Честитооооо! Я разкажи повече, как, кое какво? Кога е термина? Коя седмица си? Какво чакате?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 14, 2021, 09:09:08
Еха, Наде! Честито! Стискам палци всичко да е наред ❤️

Ами има хора, които казват, че ще си сложат ваксина, само ако им трябва за пътуване. Та за такива сигурно и ваксина само на бележка звучи ок. Ама аз днес нещо съм черногледа и нищо не ми звучи ок. Everything sucksТитла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 14, 2021, 09:25:08
Привет!
 Наде, много хубава новина! Лека бременност! И аз се присъединявам към въпросите на Булката ;)

 За превозните средства имаме какво ли не... Триколка, 2 тротинетки, баланс и такова за бутане с крака. Последните 2 са на село и за това се въздържам от купуване на такива, че вече сме зарити.Има и бебешка количка за кукли. Това е най-използваното при нас. Но в парка я зарязва, та не постигам желания ефект.

 Тъкмо се затопли и пак се скофти направо вече не ни свърта вкъщи. :(

Булка, толкова ме е яд, че даже не ми се казва кой е. Важното е, че е леко до умерено и даже вече се подобрява. Повече от 1 седмица е минало от 1ви симптом, та дано се е разминало...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 14, 2021, 09:54:25
Съвсем отскоро съм. В 7ма седмица. Вчера видях трептящото сърчице и чух пулс. Надявам се и вярвам, че всичко ще е наред до края. За сега нямам никакви симптоми, но нямам търпение да ми проличи. Интересното е, че съм забременяла пак от същия яйчник, десния, който няма тръба. Намерило си е път през другата. Митко е на седмото небе. И иска да разказва на всички.  *YAHOO*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 14, 2021, 10:16:17
Ауу ти прясна, прясна! Тихчико честито! Този яйчник значи е велик!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 14, 2021, 10:36:55
Ей, Наденце как ме зарадва! Много хубави новини! Желая ти лека и спокойна бременност, до термин! Евала на тоя яйчник  :bravo:

Много студено днеска бе, за колко излезнах и ме на духа хубаво, а не мига да се закопчая. Айде да става малко по-топло, че ми се ще и малко рокли да понося.
Благодарение на Еми оправих излишните неща от поръчката. Благодаря   @}->-- както винаги много ми беше полезно да си излея кво ме дразни.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 14, 2021, 11:30:15
Ние вече нищо не му взимаме навън, стават конфликти. днес градинката беше празна, имаше една с едно дете на 2 годинки, не му даваше нито да се цапа, нито да се катери, за какво го е извела в това време тогава, нз. то не се очаква че няма да има интерес към вода и кал, нормални неща са. гледаше син ми на лошо и мълчеше, щото той даваше "пример" на щерка й.  Сякви олигофрени срещам навън....
Изключително студено е, аз със ски яке и с шапка.... пръстите ми замръзнаха.
екипите дето поръчах се оказаха пълна трагедия, върнах ги, все едно плат за нощница... :!
в берьозка няма народ и съм се изхитрила оттам да взимам салатки и сладки неща, че не влизам в голям магазин и няма бабички и прочие.
Наденце, много се радвам за теб, да си жива и здрава и да си къткаш яйчицето :)
аз мисля янсен или рнк ваксина, ще говоря с личния. явно няма да стане на коридор скоро да има рнк и за младите.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 14, 2021, 11:49:15
Честито, Наде!  @}->-- Имало защо да успееш да влезеш в профила си  ;)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 14, 2021, 12:43:22
Ау, чудесна новина! Наденце, хайде един момък, за радост на таткото!  *INLOVE*
Ох, пак ми е пуснато радиото и днес само кофти неща за Ковида и спорни въпроси относно ваксините. И Янсен го спираме временно, остава на Пфайзер и Модерна да разчитаме, по това, което чух.
От НИ2 пък зная, че в Индия е ужасен ужас - китайската ваксина хич я няма, имат нов щам и хората от целия завод и включително работещите дистанционно, ваксинирани с Пфайзер са се изпоразболяли...
Булка, то и такъв виц имаше, че българите искат само бележка, а полагащата им се ваксина да се продаде на някой европеец, макар  печалбата да се дели на 3 /на човека, на лекаря и на шефа на клиниката/ ;)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 14, 2021, 13:01:26
Свекс то е бетер виц това... Значи искали да си имат документ за пътуване, ама то никъде нямало да пътуват скоро, ама ей така да си имат, че сега цената била 200лв мито и  да не скочила. Също така не били против ваксините, искали по-нататък да се ваксинират...И кажи сега с такива хора как ще дръпнем напред? Като после ни защита ще е истинска, ни ще могат завалиите да се ваксинират, че в регистъра ще са с ваксина, после по статистики ще излизат болни с ваксина... без акъл хора...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 14, 2021, 13:51:43
като нищо може да има хора, които са ваксиниране само на хартия вече. и като нищо същите тези могат да пишат и бришат по групите, за да всяват страх.  }:->


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 14, 2021, 14:52:37
Привет!

Имам изключително уморителен ден... не обичам да ставам в ранни зори, но в сряда имам часове от 7:30 (за мен това е супер рано, не си спомянм как някога съм ставала за училище) и сега ми е някак заспало и гадно.

Наде, какви прекрасни новини! Добре се завърнала и да се разписваш често, често с хубави неща :)

За вируса и ваксините, не знам вече на какво да се надявам. Видяло се е, че от университета няма да ме ваксинират, ще се запиша при личния. В момента не следя бройката на болни или някакви новини, просто за мен положението граничи с безнадежно/разбирайте "нищо не зависи от мен, пуснала съм се по течението". Продължаваме да си спазваме всички мерки, но това какво ни гарантира - нищо! Онзи ден ходихме до една банка за консултация и един човек кашля, кашля и вика, абе аз имах ковид миналата седмица, ама мина ли ми, не ми ли мина, не знам.

Искам пролет, уханна и слънчева, искам спокойствие, да си отпусна душата и да се видя с приятели на кафе, зажадняла съм за нови положителни емоции - пътуване, приключения. Ето, след месец брат ми е абитуриент, но не се знае дали въобще ще празнуваме, ще има ли изпращане от училище. Искахме да му подарим екскурзия във Франция. Можем само да се надяваме, че до края на годината нещата ще са по-добри.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 14, 2021, 15:39:12
Е, това вече не ми беше минало през ума - да си взема бележка, че ще стане по- скъпа. P-( Ама защо не, те ваксините наистина поскъпнаха и съответно и бележките... Едва ли някой брои колко дози са поставени и дали точно толкова са ваксинираните, значи, някъде нещо се къса *crazy* Но и ми дава спокойствие донякъде, че може Еми да е права за хейта по групите.
Иначе академик Петрунов, а и други солидни изследвания сочат, че 3.5% от хората не могат да се разболеят от Ковид и не могат да изградят антитела при ваксинация по тази причина. Обратното обаче, че нямат антитела след ваксинация, не значело, че не могат да се разболеят, защото ваксините не дават 100% гаранция =] за пълна защита дори и от тежко протичане или фатален изход *crazy* То никоя ваксина не го дава, ама хич и не сме го осъзнавали и дъвкали толкова време. Пак загасих радиото и смятам да изскубна контакта ;)
Предполагам, че тази работа с пътуването и картите за ваксинация няма да я бъде и пак ще се търси валиден тест *crazy*. Чак пък толкова да са наивни правителствата не ми се вярва *crazy*
Днес четох как в Канада не могат да си купят нехранителни стоки от големите вериги за хранителни стоки и какви простотии вършат хората. Значи, трябват ти моливи, ама не може да си ги купиш от магазина заедно с хляба, примерно, не искат да ти ги маркират на касата. Затова си взимаш два молива, единия слагаш в джоба, другия ти го взимат на касата и ти обясняват, че не е хранителна стока. Не било кражба, че си го измъкваш в джоба, било форма на протест, защото печел ли фирмите за онлайн търговия, а не местния бизнес. Честните хора се опитвали да ги маркират на местата за самообслужване /там нямало как да пипнат софтвера/ и няколко дни номерът минавал. Хаха, обаче вече затворили тези точки, макар да са за предпочитане в ковид- ситуация.  }:-> Ако щеш... Готови са да губят, само и само да спазват правилата. Един вид официално и протестно крадат и бизнесът няма против *crazy*
Бубе, подарък екскурзия в чужбина е все още много рисково начинание. Виж в Турция как отмениха бързо- бързо всички резервации до неизвестно време. :\ Много предизвикателно звучи "приключения", нещо като развлечения се възприема ;).


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 14, 2021, 15:55:28
Свекърва, именно затова ни отпадна идеята за екскурзия, казвам го просто защото ме е яд, че сме в такава ситуация. Но да сме живи и здрави, догодина ще го водим вече като студент  ;)

Стискайте едни палци, нещо милото го приболяваше бъбрекът няколко дни и сега отиде на преглед, дано всичко да е наред и просто да е понастинал.

Днес нямам идея какво ще вечеряме, а то си стана време. Не ми се яде нищо, което може да се сготви бързо. И поръчана храна не ми се яде. Абе фърст уърлд проблемс.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 14, 2021, 17:01:50
Стискаме палци, може и някакви песъчинки да чисти, бързо да минава *THUMBS*
Готвенето и на мен ми изстисква силите нещо. НИ2 като е нефелен и целият свят му е крив, та и той така не иска готова храна, на моята се муси, че е еднообразна. Ето какво правя в последно време, може да е идея: шакшука, лъжливо шкембе от гъба Кладница, пълнени чушки, лимоново пиле, пълнени тиквички с киноа, крем супа аспержи и сладки картофи, палачинки с банан и яйце, омлет с авокадо и моцарела, английска закуска /фасул, наденици, забулени яйца и печени домати/, нещо като табуле с турски булгур, зеленчуци и варено пилешко, сьомга на тиган с прясна салата, мързелива гръцка мусака, домашни кюфтета, като едновремешните, виенски шницели, заек яхния. Не се сещам за друго, ама много ми идва *crazy*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 14, 2021, 17:38:35
Свекс, та ти си готова с меню на ресторант. Аз като въртя 6 манджи общо, от които 2 супи... Сега метнах една запеканка с картофи, някакви изостанали във фризера броколи, ще сложа сирене, сметана и моцарела и това е. Правих ориз със спанак, ама лапето не одобри и даяни на пилешка супа не знам кой ден поред и пасирани селски домати от буркан... 5 ден пита за фрикасе, та ме улесни в мъдренето коя манджа не е била скоро :D

Бубе, дано всичко е наред!

 На нас нещо от всички страни ни е стрес и включваме на турборежим май. От зимата 2018 не е трябвало да съвместяваме толкова неща накуп ама както казваше един роднина "работите се запичат, печеният заработва".


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 14, 2021, 17:58:39
Бубе, дано бързо да му мине на тм! Много е гадно с бъбреците.

Ей, много добри идеики давате! Свекърва и рецепти ще даде  @}->--. Ще видя утре абба да ни направо едно фрикасе, че и у нас се въртят едни и същи манджи и вече така са ми писнали. А няма кой знае каква опция за доставка. Като се прибера у нас, сигурно 1 седмица ще поръчвам всичко, което ми се яде и янма да готвя  :P, вече имам списък.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 15, 2021, 07:15:09
Привет, добро ви утро.И аз трябва да готвя довечера и не знам какво да е.Май винен кебап ше правя с пиляф.

Близначката е добре, според мен е зъб, сега е само нервна, без Т, без гърло.Та чакам нещо да се покаже на хоризонта.На работа е нормално, има си работа и идиоти, що да няма  *crazy* и така.
Малко ми е тъпо работното време и после е едно тичане за децата, но го решават от София и аз нямам думата, ще се пробвам на есен да го променя с 30 минути, дано се получи.

Бубе, дано всичко д ае наред!

Наде, много се радвам за вас!

Аз нямам време да гледам новини и не знам какво става по света и у нас.Та каквто такова, гледам да не се срещаме с никой, не излизаме с никой почти и така.Една и съща е.Само чакам да се стопли и да отидем на малка разходка в планината, че вече ми писна от тоя град.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 15, 2021, 11:26:38
Здравейте!

Адиктед, Бубе, да оздравяват близките ви.

И аз го видях това за Канада. Много е дразнещо. Наложи се да поръчам свещ за рождения ден, защото нсамо в момента само един магазин (нещо като ДМ+книжарница+ играчки), в който продават работи и бяха свършили почти всички числа. А тук е локдаун до 2 май. В дм имаше свещи за РД, но не цифри. Пък и аз ползвам цифрите на Бамбук.

Аз май бях ви разправяла, че за Коледа на ММ от фирмата им подариха био продукти и имаше ваучер за биоферма. Та тази седмица го ползвахме и бях поръчала коприва. Много обичам коприва с ориз :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 15, 2021, 12:47:38
Здравейте!
Аз днес имам доста работа и то не самата работа е досадна, а губя време да оглеждам стари заявки, че като ми пишат с по една дума какво искат P-( Все едно да влезеш в магазина и да кажеш мляко, 'ма какво - кисело ли, прясно ли, цедено ли, пък марка, пък грамаж...  *crazy* Не знам защо хората си мислят, че светът се върти около тях!
Нямам търпение за малко душевен релакс! Да спре да духа поне, за да става за разходка. А то хем е топло, хем е ужасно с всичкия прахоляк, който влиза в очите.
И понеже ми е досадно сиво и скучно взех да гледам бански. Преди време ми беше странно с продажбата поотделно на горнище и долнище. Сега го виждам като страхотна опция да си създам комбинации и с вече наличните. Вчера направих и план-програма за басейн по женски това лято.  ;)

Бубе, пак добре, че е само веднъж в седмицата толкова ранен час. Ако сте и онлайн, още по-хубаво, че не се губи време в път.

Свекърва, Адиктед, откраднах си идеи ;) Мерси!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 15, 2021, 13:49:59
Свекърва, как правиш Виенските шницели?Много ми се ядат, ама не знам дали ще успея да ги сготвя.Аз си поръчах Китайското и три дни него си ям.Поне 4 месеца сега няма да се сещам за него!

Аз открих, че нямам право на 50% от майчинството за втората година, защото ползваме програма за подкрепа на майчинството!Малко тъпо ми стана, не защото са големите пари, но ми е някак несправедливо, ама каквото такова.Като ги пусна на ясла октомври имам право да си подам декларация и тогава да взимам тия 50% за оставащите 2 месеца!Ти да видиш!

Тук духа също и си хладничко, не е приятно за разходка.Н дребните ще им е трети ден без излизане, защото няма да се юрна да ме духа вятъра след работа, а имам и да готвя.Винен кебап ще правя аз.

Де са Еми и Булката?Що не пишат?

Панде, и ние вчера коприва си правихме с моя мъж.Той я попарва, после я запържва с червен пипер и накрая като изстине и слага кисело мляко и чесън.Става много вкусна разядка.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 15, 2021, 14:24:08
 Ние излезнахме, просто вече се задушавах вкъщи. Много напрегната седмица, дано до утре вече всичко влезе в релси и може да отдъхнем малко. Имахме цяла огромна площадка само за себе си.То трудно се намират кукувици като мен, но пред идеята, че не знае докога ще вали, предпочетох да зъзна. Лапето го бях облякла добре, майката пак беше неподготвена, ама важното е, че се наигра. :P
 Маги, голяма подкрепа няма що... после ходи раждай деца... Щом са дали на детегледачката, майката да си чука главата с разходите за основни нужди, ама всичката ни е такава. Нали идеята е жената да се върне спокойно и бързо на работа, защо й се отказват права... Парите по програмата са все пак за детегледачката, а много деца я ползват тая програма, защото не са приети на градина, което уж също е тяхно право.
 Коприва откакто ме караха да ям, за да имам кърма не ща и да помириша. Тогава нищо не ми се ядеше от тревоги, та я тъпчех машинално.
 В Декатлон са заредили пак панталоните за дъжд май във всички размери. Те са тънки като за пролетно-есенен дъжд и отдолу да си има нещо детето, но все пак ако някой търси... https://www.decathlon.bg/detski-goren-pantalon-mh100-id_8527928.html (https://www.decathlon.bg/detski-goren-pantalon-mh100-id_8527928.html) Аз взех и подобно горно, че с чадъра Ж. не може да се оправи. Утре трябва да пристигнат в близкия магазин, да видим как ще са.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 15, 2021, 15:37:09
Свекърва, как правиш Виенските шницели?Много ми се ядат, ама не знам дали ще успея да ги сготвя.
Много лесно се правят, няма какво да объркаш. Купувам ги от Лидл, там са добре нарязани и само трябва да се начукат. Важно е олиото да е горещо и да ги покрива при пържене. Ето тук едно видео, под него е точната рецепта с препоръки на Йоана:
https://www.youtube.com/watch?v=Jhucb78YV6A
Днес ми е много смотан ден, каквото захвана, все се обърква или не става. Подгонили са ме и едни мрачни мисли, да видим къде ще му излезе края.
Поръчах за РД на най- близката ми приятелка картина с рисуване по цифри, нещо като оцветяване, ама по- сложно. После може да си я закачи на стена. Оплакваще се, че си няма хоби, на и сега хоби. Мъжът и започна да свири на цигулка, купи си йоника и ходи на уроци при една тяхна съседка. Така си успокоявал нервите.  ;)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 15, 2021, 15:44:57
Аз се прибрах от работа, разтребих, пуснах пералня и сега съм полегнала на дивана на тлс "обичам мамино синче".  :danceg:

Коприва не съм яла.

Маги, каква е тази програма и пожелание ли участвате в нея?

Свеки, ти си изредила милион купечки манджи. Някои не съм яла, пък камо ли дя готвя. Браво на теб, вдъхновението и ентусиазма не те напускат!

Бубе, как е мъжа ти?

Аз съм от хората, които подкрепят ваксинирането, ама не съм се ваксинирала. Не напъвам да се ваксинирам веднага, освен ако от това не ми зависи работата или нещо друго важно. Не бих си извадила фалшива бележка също. Нещо средно съм. И вероятно повечето хора са като мен. За това статистиките в Бг лъжат реалността.
Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 15, 2021, 15:56:05
Свекс, майка получи такава за РД, Париж и беше картината.Спаси я по време на карантината.Всеки ден рисуваше.Получи се много красива репродукция и сега и търси място в апартамента.

Аз нали търсих картини, та поръчах накрая две на една русенска художничка, едната я харесаха щерката и мъжа, а другата аз :)

Наде, има програма към бюрото по труда, за гледане на деца до 3 годишна възраст, ако родителите искат да се върнат по-рано на работа.Родители в заетост се казва.Реално трябва от бюрото да ти предложат детегледачка и да я наемеш, де факто масово, баби пенсионерки, познати или близки се наемат за гледане на децата(и без това те го правят поне да им се плаща)Тъй като близначките са малки и не ми се искаше да почват ялса толкова рано, кандидатствах и ни удобриха, мен и майка ми.Така тя ги гледа и и плащат заплата, и и върви стаж.Но както писах и по-горе нямам право на 50% от майчинството което получаваш ако пуснеш децата по-рано на ясла или бабабата ги гледа без заплащане, а ти си на работа или си си наел истинска детегледачка от агнеция или чрез познати и т.н. и т.н.

Свекс, мерси за клипчето, ако имам време неделя ще ги пробвам.Много обичам шницели такива аз.

Да се махат всички черни мисли вече.Аз да ви кажа съм в такава въртележка, че нямам време за никакви мисли.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 15, 2021, 15:57:44
. Мъжът и започна да свири на цигулка, купи си йоника и ходи на уроци при една тяхна съседка. Така си успокоявал нервите.  ;)


аууу страшно успокоение при съседката хахаха  :[ Ти какво ни засрами сега тук всичките? Силвена Роу пасти да яде! Такова меню като твоето разнообразно и в кулинарните блогове нема! Кажи после дали и е харесал подаръка че и аз искам да си взема такова.

И мен много ми се ядеше шницел и поръчах онзи ден от хепи, вкусен беше. Ние тази седмица сме 4/4 поръчана храна... Направо колко пари сме дали не ми се мисли...

Аз продадох колелото. Май се оказа голям късмет че Драг нямат наличност, такива сладури бяха, дойдоха грабнаха го и дадоха парите. А така се бях настроила да смъквам цена хахахТитла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 15, 2021, 16:08:09
Привет!

Свекърва, колко разннобразно меню, направо ме шашна! Аз днес съм извадила едни пържоли, че вчера паднах и ги ползвах за вместо лед, та сега да взема и да ги сготвя по някакъв начин. За гарнитура ще е някаква зелена салата и картофи на фурна.

Милото е горе-долу добре, още не са се произнесли окончателно, трябва да се даде кръв и урина. Видели са там някаква сянка на бъбрека, предполагат, че са песъчинки, но лекарят малко го е стреснал с тази несигурност на диагнозата, преди да се направели още изследвания. Аз все си мисля, че е от тичането и съчетано с настинка, че той ходи да спортува в парка с къси панталонки и тениска (не мога да изляза на глава с него), а напоследък си е доста студено.

Ох, да ви се оплача, в някакъв период съм, където се чувствам много безполезна, все едно с нищо не се справям. Домакинската работа все ме залива, университетът ми гълта много време и после нищо не ми се прави. Два дена седи прането да го сгъна. Просто съм станала царица в отлагането и накрая естествено се чувствам недоволна и изнервена. Все си мисля, че трябва да съм над ежедневните битовизми, но като няколко дни се събере работа вече нищо не ми се подхваща...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 15, 2021, 16:32:33
Бубе, за съжаление битовизмите изискват воля, тренинг и годинки. С времето ще свикнеш, освен ако не станеш богата и не ги делегираш на жена :))
Това с хобито при съседката ми звучи по скоро че той ходи там, а съседката му свири на флейта :)) . аз не бих разрешила такова нещо. Свършиха ли мъжете преподаватели?
времето е ужасно, а ние сме всеки ден навън, мръзна ужасно. то нз за кога да му взимам ново колело, шест месеца зима започна да става в тази страна, баси....
започнах  The Affair,  ама главната актриса ми е мн дразнеща като поведение. От типа немислещи ходещи бели на два крака. Нещо ми намирисва на криминална мистерия, а не на любовен, както го описват.
чудя се дали да си взема зимно яке, сега са без пари, а моето дългото ми отесня. късо имам.
денят е страшно смотан, нищо не върви, объркват се работи нонстоп, явно не е само при свекс.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 15, 2021, 17:09:17
Домакинската работа все повече я мразя, защото никой не я брои за нищо. ММ нещо е крив днес и само мърмори, все едно не пипвам у нас. Все едно не съм сгънала едно пране, пак простирала, пекла хляб, слагала и вдигаламасата за закуска и обяд, разчиствах на робота да изчисти, водих и прибирах Бамбук от градината. Не е кой знае какво, ама не съм лежала цял ден. Това е едно от гадните неща от това постоянно седене вкъщи - винаги си изкарваме лошото настроение един на друг, просто защото няма други опции.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 15, 2021, 17:25:32
Панде, въобще не си виновна нито ти, нито локдауна. От опит казвам, че баща ми и бившият ми са мрънкачи и си бяха такива на тема битовизми, сега пак са си такива предполагам за единия, за другия съм сигурна.
Има хора, които като са изнервени, си го изкарват на другите, има такива, които се затварят в себе си, или трети като мен, които се сдържат или просто споделят за какво са изнервени.
Вече се научих и ако някой не харесва или уважава труда ми, е добре дошъл да го свърши сам. Много кипвам по тази тема, цял живот бях тормозена.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 15, 2021, 17:44:50
Това с комшийката беше готино, ама на мен ми щукна по приятелска линия Свекс да подари посещение при съсед художник.  ;) Сега нали е модерно да рисуваш с чаша вино... Не е ясно колко чаши подред може да са и дали картината от наивизъм няма да залитне към сюрреализъм.

Мая съседка по време на миналогодишното затваряне се запали по този тип картини. Младо момиче, а без огън в себе си.  =] Затъпяваше от скука, та един ден на дълго и широко й обясних, че изобщо не ни е скучно. Толкова много неща наизмислихме тогава с децата. Включително и оцветявах по много от книжката от Адиктед. Буквално докато не ме заболи ръката от светлосенките! Ама беше хубаво и топло и по цял ден висяхме на терасата и събрахме слънце *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alleksia в април 15, 2021, 20:27:28
 Мечтая си да имам време да ми стане скучно :)) миналата година по време на първия (пълен) локдаун, така хубаво си отпочинах :)) сега само търчане напред назад, че на всичкото отгоре и притеснение. Днес четох, че скоро децата щели да си правят автотестове за корона в училище всяка седмица, от днес в магазините се продават.

Панде, много е неприятно това, случвало ми се е, ни аз радикално лекувам - ако някой смята, че не правя нещо или не го правя както трябва, спирам да го правя и оставям човека с претенциите сам да се оправя. Много бързо бива оценено :)) ама понякога предизвиква недоволство :))

Надее! Честито за хубавите новини *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 16, 2021, 08:02:12
Добро утро!

Избутахме я и тази седмица. Чудя се сега без НОЩ какво? Отваряме всичко, тук таме някоя маска се изисква и сме песен. Дано ни опази!

Бубе чудя се, млади прогресивни хора сте с мъжа ти, ти си залята с ангажименти, действаш в посока личностно и кариерно развитие, жалваш се за домакинска работа... не върви ... Зарежи я таз домакинска работа, мъжа ти да сгъва прането като не си в настроение, да поръчате храна като не ви се готви. Това е последното нещо в което трябва да търсиш провал, медали за домакинлък не раздават, нито пък ще си в списание ТОП 10 домакини в България.

Панде опита се и Звяр Старши вчера да направи коментар колко било разхвърляно, ама такъв поглед му отпраших че почна да разтребва скорострелностно  :badgirl:

Очертава се деен уикенд , тенис, детски рд, искал в природно научния музей да ходи в неделя... А майкини кога ще мързелува и гледа сериали не ме пита хахах. Почвайте да стискате палци за снаха ми, има дата за финалния изпит за специализацията, във ВМА ще е, после официално става гастроентеролог. Днес ме вика да се упражнява на мен на ехографа  :[


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 16, 2021, 09:42:22
Привет!Да, избутахме я, да свършва и да обявяваме край, на седмицата, че ми дойде нанагорно.Моята ще свърши в неделя, имам работа и събота и неделя и дано там върви всичко по-леко.

Бубе, Булката е права.Ние с моя мъж много се заместваме във всичко.Вчера сложих манджата, той я досготви, довечера той ще готви, маса вдигаме разтребваме заедно, пране, чистене и т.н. много често той оправя не аз.Просто той има повече свободно време в къщи, а и обича да чисти за разлика от жена си  :[
Моя праг за мръсотия е висок, както Пандата каза веднъж. :)

Ние събота и неделя не знам какще сме.Аз до към 3 ще съм на работа, после излизаме нанякъде, като се наспят дребните.Три дни в къщи и станаха ужасни, тая вечер ги изкарвам да намръзнат, да ги надуха вятъра, че да са спокойни и да спят.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 16, 2021, 09:52:52
Добър ден!
Бубе, ще свикнеш да си затваря очите за някой неща, които не си свършила вкъщи. В крайна сметка сте си вие у вас, няма кой да идва да ти се меси, когато тогава...
Аз преди бях поела всичко вкъщи и ми идваше много, сега изобщо не ми дреме и не се притеснява да оставя нещо и на Р. Ако и той не е в настроение, ми и утре е ден.
Аз днес ще ходя да си видя банята, да кажа на каква височина искам да е огледалото и някви такива неща. Ама така ми е лошо.... Кръвното ми е 90/50, а закуси вече и едвам гледам. Но иска да се свършва вече и да скоро да се върнем у нас.
Хайде, спорен петък!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 16, 2021, 11:36:30
Привет!

Дам, прави сте, момичета, битовизми винаги ще има, човек не трябва да се вторачва и да бъде дребнав. Просто понякога ми се струва, че на никой фронт не се справям така както ми се иска и си търся да кажа - е, не съм подредила къщата, но в работа имах страхотен успех, или в университета не върви днес, но пък успях да изчистя и сготвя. Наблюдавам се и забелязвам, че ми е нужен стимулът, който идва от успеха. Ето, друг пример, имала съм ангажимент със снимки миналата седмица, всичко е минало супер, кадрите са добри, но не знам кога ще е следващото снимане и бързо ми минава еуфорията от постигнатото досега. Спомням си, че и в училище беше така - след всяка шестица, удоволствието траеше една няколко дни, като наркотик е, трябва ми следващата доза, защото бързо започвам да се чувствам неудовлетворена от себе си. Осъзнавам, че това е нещо, върху което трябва тепърва да работя, защото не мога да определям щастието си по този начин - много изтощително постоянно да си на педали!

Днес все пак е нов ден и настроението ми е друго, имах муза дори да правя закуска (аз никога не закусвам, та оставям любимия да си хапва нещо, а заедно сме чак за обед). Проверих протоколите на студентите, подготвих урока, после мисля да поработя малко за предстоящата ми конференция другата седмица. Искам и малко йога да правя, после ще поизляза да се разтъпча и вечерта се прибираме малко на село. Събота и неделя ще трябва да намеря воля също да поработя, защото се надявам следващата седмица да ми е малко по-лека, брат ми ще идва на гости и ми се иска да си прекараме време заедно в гледане на филми и хапване.Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 16, 2021, 13:04:17
Бубе всичко е в главата и е хубаво че го осъзнаваш, та знаеш че трябва да го превъзмогнеш. Справяш се повече от чудесно с всичко! Недей да си рисуваш само розови балони в главата, има добри дни, има лоши дни, ей и аз миналата седмица ревах от безсилие и изтощение ама какво да се прави.

Рат твоята баня я чакаме вече сто години, да я покажеш като стане готова   *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 16, 2021, 13:51:10
Здравейте :)

Some days are just bad days, както обичам да казвам. Вчера просто ММ си търсеше цял ден за какво да се заяде. Днес нищо не съм пипнала у нас, ама днес нищо не го дразни. Много ме дразни като е в такова настроение като вчера, защото тогава няма правилен ход. Това си е от характера му. Ама това, че трябваше да го търпя цял ден, а не само вечерта е от локдауна.
Иначе той върши много домакинска работа и не се оплаква, че трябва да я върши. Мрънка за глупости. В интерес на истината, аз докато се жалвах тук вчера, той готвеше вечеря.

Бубе, един ден като имаш дете ще разбереш какво означава "нямам време", "не се справям", "тревожа се". Без да умаловажавам положението сега. Просто сравнявам себе си без и със дете. Имала съм ги твоите терзания и само си развалих здравето тогава. Сега си викам да си имам проблемите от преди. Да си изкараш хубав уикенд на село.

Рат, чакаме със затаен дъх банята.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 16, 2021, 14:23:25
Привет, значи!  *INLOVE*
Хич не върви към да му свирят на флейта на нашия приятел, но пак е дразнещо да краде толкова време за лично ползване, плюс и шум да създава ;) Хаха, учителката е като Мика Зайкова на външен вид и възраст, близка приятелка на тъща му, а и самата тъща им е съседка. Той ходи да пазарува, да види и занесе нещо готвено на тъщата и после е на уроци. Това да имаш начинаещ цигулар вкъщи е доста стресиращо и жена му предпочита да скрибуца при майка и. ;)
Ами май пак стигнахме до разговора за целеполагането /предния път беше за спорта и свалянето на килограми/. И сега съм на мнение, че трябва да стане навик, да няма крайна точка, че нещо е направено и отметнато и постигнато. Чисти се всеки ден, работи се всеки ден, всеки ден се постига нещо, не като цел със срок и оценка, а като рутина, без да се мисли много- много. Някакъв космонавт го беше казал, не съм го измислила аз. Нещо като "не оставяй днешната работа за утре", но пък и не си струва да се хабим, ако не сме я свършили.  ;)
Алич, вместо цвете към картината ще сложа бутилка вино, тъкмо да не се чудя какво да пиша в поздравителната картичка. Благодаря за идеята *INLOVE*. Няма много читави съседи от мъжки пол покрай тях, ама все пак, нека си помечтае *YAHOO*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 18, 2021, 10:05:39
Ох, как се радвам, че за пореден път форумът възкръсна!  :danceg: :danceg: :danceg:
Вече мислех, че никога няма да го им апак.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 18, 2021, 15:35:01
Дааааа, пак оживя *THUMBS*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 19, 2021, 06:16:19
Добро утро!
Как сте? Как прекарах те почивните дни? Дано не сте ръждясали, от толкова влага и дъжд. Аз го от карах. В лежане и четене. Голяма скука, ама нещо не ми беше добре и не ми се мърдаше никъде.
Да питам някой ако иска книги на хартия (криминални роман чета) и ама няколко, които раздавам. А ако някой иска да се отърве от любовни да каже, баба такива предпочитал, пък аз имам още 2 занапред и надали ще чета много много после.
Желая ви успешна нова седмица! Хайде последна пълна, преди празниците.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 19, 2021, 08:48:15
Добро утро!

Всеки път като спре тоя форум се прощавам с него  :'(, но се радвам че възкръсна  *INLOVE*

Ще мухлясаам! КогИ ще дойде хубавото време? Миналата година по това време беше Великден и беше страхотно време, много слънчице и си правихме слънчеви бани на кварталните поляни.

Уикенда нали бяхме на детски рд, много хора беше поканила, плана беше да е навън и се беше изхвърлила а бяхме вътре, хем половината се бяха отказали.Сега съм на тръни, уж около мен дето всички седяха бяха с антитела... Вчера си починахме, добре че си препрочетох мейла отново да да видя че днес трябва да занесем в градината изделия от рециклируеми неща, тааа бива ли целия кош с рециклируеми неща да беше го изхвърлил мм минути преди това... Та кухненската ролка беше на привършване, разделихме ролката на две, намерих хартия и направихме миньончета, та дано се отсрамим. Нощта беше нещо много трудна, аз не можах да заспя до късно, Звяр рева и спа до мен, мм се прибра в късните часове че ходи да гледа мач, днес не знам как ще го избутаме хаха.

Хайде, кога почваме да пазаруваме за Великден? Свекс, пак ли с естествени бои ще боядисваш? Предупреждавам да не си купувате на Юткер боята, като водни боички е... Козунак купешки или домашен? Дояде ми се от Йован,ама пък и ми се меси :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 19, 2021, 09:02:12
Привет!

 Ние 2 дни гледаме Дисни филм сутрин, после дебнем да спре да вали или да е леко и Ж. се гмурка в локвите на парка. Тъкмо навреме взех нещата от Декатлон, много съм доволна.
 Иначе Булка на твоята вълна съм. В петък взехме от Йован. Хубав е, но не ми беше нещо уау, друго си е топъл и домашен. Аз обаче съм със счупени миксер и робот и сигурно няма да меся. Чудя се дали да не отскочим до италианския супермаркет за панетон. По Коледа имаха намалени и си хапнахме добре. ММ тъкмо вчера донесе боя на Йоткер седефена заради стикерите. Гледах, че имало едни бои като на хапчета от Кауфланд и били хубави.

 Наистина ми идва в повече тоя дъжд, дано вземе да се постопли вече, че есенната депресия се обърква с пролетна умора. ;)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 19, 2021, 09:18:06
Здравейте!  :)
В петък се събрахме в нашите, за да отбележим на майка рождения ден. Бяхме си й подарили подаръка още на самия ден и отидохме наистина, за да се видим. Баба също беше с нас. Не я бях виждала от много време  *INLOVE*
Едната нощ бяха приели по спешност комшийката под нас да ражда. На другата сутрин разбрах всъщност. Всичко е наред с нея и с бебето. *INLOVE* Интересно е сега как каката ще понесе промяната, че там положението е много страшно. Липсва авторитет и е страшна лиготия на моменти. Видях обаче как се държи детето в отсъствието на майка си и присъствието на татко си - не минават номерата. Няма писъци, рев, тръшкане по улиците и ритане на мебели в тях. Животът хубаво учи.  *THUMBS*

Ние прекарахме не малко време навън почивните дни. Обаче около нас  :huh: Не смеехме да тръгнем по-така, че щеше да ни свари това време неподготвени.
Днес денят ми започна хубаво. Татко беше от първите в Лидл и успял да вземе тротинетка. *YAHOO* Предните бяха свършили за раз време и следобед нямаше никъде в града.

Козунаци признавам май само на Пенетоне. Преди време харесвах и хасковските на Тимс, но вече не са това, което бяха. От пекарната до нас бях взела много хубав също, но не смея като цяло. Рискът да попадна на твърд ми е голям, когато гледат да има количества за продажба. В НЕВеликденско време се намират по-добри. Ще накарам ММ да пробва на хлебопекарната, че и без това му е мерак.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 19, 2021, 09:27:47
Toзи април хич не е мил с мен... малкият е болен, големият сополив... }:->
мен пак ме боли евстахиевата тръба, явно от нерви и от студа...
Рат, майка като прочете любовните, ще ти ги прехвърля за бабата. тамън им търсех истински фенове, защото не ми се даваше на хора, които ще ги подмятат и няма да четат, както ставаше със съседката ми предишната..
предупреждавам че са на Мойс авторката повечето.
И аз харесвам италианските козунаци *THUMBS* , ма тази година ще си правим на машината.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 19, 2021, 09:30:37
Рат, и аз имам няколко. Не чета любовни, а класики, криминални романи и детско-юношески. Давай адрес на Спиди или на техен автомат  ;)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 19, 2021, 09:44:14
Привет!

Ние ходихме на малко екскурзия до Сандански и се окъпахме в слънчеви лъчи! Ох, колко било хубаво да е хубаво времето! Много ми е залипсвало явно, защото там се чувствах все едно сме в някакво друго измерение, без вируси, без притеснения, а само лято!

Козунаци месим с майка ми всяка година и сега ще е така. Аз обаче от известно време съм хвърлила око на тези от близката хлебопекарна (Bread land, много са им хубави нещата по принцип), но милото не дава, не можело преди Великден...

Тази година ще боядисвам няколко пъти яйца сигурно, както и украсявах десетки елхи, че ще правя тематични фотосесии. Сега съм намислила една в черошовите градини, дано някой не ни направи забележка, че все пак май е частна собственост.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 19, 2021, 10:06:16
Ей, благодаря ви Еми и Али! Ще я запаса да си чете. Тя бързо чете и ще връщам щом е готова. Ние си имахме литературен клуб, четях е еднинкниги една след друга и обсъждахме, ама малко ѝ писаха убийствата и отлипанията, та иска нещо по любовно.

Козунаци, хубави как ми се ядат! Направо мога да ям сда изкарам няколко дни на тях, ама не трябва да ям  :'(. Все пак мисля другата седмица да заместим с баба един два козунак, колкото да опитаме домашни. Сигурно ще купят и някви допълнителни, ама тях и без тва не ги ям.
Яйца ще оставя Ники да боядисва там, да се забавлява, на мен нещо не ми се занимава много много.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 19, 2021, 10:15:01
Адиктед за козунак не ти трябва нито робот, нито миксер :) всичко е във втасването, не в месенето. Имам проверена рецепта ако ти трябва вдъхновение

Мен панетонето не ме блазни, като сух кекс ми е.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 19, 2021, 10:29:57
Привет дами, аз чак сега стигам до тук.При нас събота и неделя бяха работни, неспящи, абе гадост беше.Днес съм като пребита и чакам да стане 21,30 и да легна  :[
Козунаци ще правя чак по Великден, че съм зарината с работа, чак вчера намерих време да измъкна бебешките бодита, че всичко им умаля.
Писна ми и на мен от дъжд, аз обичам гадно време, ама не чак толкова продължително, то това няма край, човек!
Искам топлинка, че кокалите ми замръзнаха, искам да мога да излизам с децата, а не да седя затворена в къщи.

Айде хубав ви ден!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 19, 2021, 10:56:33
Здравейте.
Бубе, как намери ти слънце по нашия край? При мен беше ледено цял уикенд. Къде бяхте?

Днес продължава да е студено + вече и вали.

Козунаци не обичам. И яйца не обичам. Великденските манджи не са ми по вкуса. =]

Баба ми почина в петък. В събота я изпратихме.
Аз не съм от ревящите и все гледам позитивно да намирам в света, та си викам, че отиде да проконтролира тате какъв торчо праща.
Торчо-смешна дума, в контекста бебе.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 19, 2021, 10:58:24
Наде, искрени съболезнования!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 19, 2021, 11:11:33
Наде, съболезнования!
Загубата на близки хора по-скоро взех да я гледам от страна на равносметка колко спомени имам с този човек. Преживените хубави моменти няма кой да ни ги вземе.

Моят синковец е за подстригване. За днес нямало час, та да видим кога. И точно излизам от градината и си мисля как да си организирам седмицата, виждам един "торчо", очевидно пак първа група, по-рошав и от моя :funny: :funny: :funny: Хареса ми думата, макар и не за бебе. Запазвам си я, да знаеш.

Агнешко не ям. По Великден наблягам на пресните салати и варените яйца. Надявам се тази година майка пак да донесе яйца от токачка. Много са полезни за децата. А така и така ги иска от нейна близка, ще си изпрося перушинки. Искам с белтък да ги залепя върху яйцата. Става много красиво.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 19, 2021, 11:29:59
Наденце, съболезнования и светъл и път!

Торко е при нас,веднага се досетих какво имаше предвид!

Мен Великденската трапеза ми е най-вкусна, печено аганце, пресни картофки около неги, салатки, козуначета мляс, мляс. Ако имаш и кукурееек!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alleksia в април 19, 2021, 17:31:18
Наде, съболезнования :( труден момент е загубата на близки хора :(

Честно казано бях забравила, че е Великден. Нали мина католическия и за нашия няма да почиваме и ми е малко странно като се разминават така. Иначе разбира се ще боядисаме яйца и козунаци ще направя, аз размесвам тестото на робота, изключително много мразя да меся и да си цапам ръцете и затова роботът ми върши чудна работа, после само ги довършвам и пека.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 19, 2021, 19:54:41
Мен Великденската трапеза ми е най-вкусна, печено аганце, пресни картофки около неги, салатки, козуначета мляс, мляс. Ако имаш и кукурееек!
Така е, всичко е вкусно, но след това го ядем с дни и ни писва. Булка, какъв е тоя курек, дето ти се иска ;)?
Торчо го зная от Родния като някой заблуден, дето не се знае на кой свят е /като новородено/, нещо обидно, но с мил привкус, почти като "муте" /така викаха на децата ни свекърите/ ;). Иначе Тодор и Тодора са Торко и Торка на галено и ми е малко мътна цялата работа ;) Между другото, бебе Зори го заведоха там за две седмици, направо им се чудя на куража и ентусиазма. Къщата мина сериозен ремонт по фасада, покрив и дограма, но нито има свястни легла, нито печка, хладилник и баня. Хаха интернет обаче има и таткото може да работи. Най- интересното е, че НИ2 щеше да ходи и той с тях, ама нали го закъса с хернията и не успя. Така си мисли той, голям купон е с бебе, в къща на гредоред, дето да спи на пода и да готви на печка с дърва... ;)
Булка, пак ще боядисвам с натурални бои, даже си поръчах корени от брош за цикламен цвят. Докато няма малки деца около мен да се радват на шарени яйца, ще си карам с моя номер от кромидени люспи, червено зеле и куркума. Заплюла съм и бели яйца от селските кокошки на колежката католичка и се надявам да се получат различни от патладжан цветове и да не ми се смее Пандито като по- лани :funny: Гледам има и в Лидл бели, но не си спомням дали не се бяха оплакали много хора, че всички им са се изпочупили при варенето.
Наде, съболезнования! И аз като теб не мога да плача в такива моменти... То не е и много хубаво, защото всичко се трупа и все някога ще трябва да излезе, но...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 20, 2021, 07:19:54
ДОбро утро, аз съм ужасно недоспала и крива, от снощи съм сърдита и този път съм решила, че няма да минава от мен.Не е нещо сериозно, но ми писна да ме вземат за плашилото в къщи.

Наде, съболезнования!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 20, 2021, 08:28:52
Добро утро!

Свекс аз миналата година си замразих агнешкото и след 2 седмици си го извадих, запекох с картофки и пак ми беше вкусно, даже още по-вкусно беше. Козунака също замразих, така не се насилваме еднообразно да ядем.Дроб сармата не я правих за Великден а за 6ти, че в повече ми идва. Тази година обаче май ще съм пас от готвене че сигурно ще сме у свекини, та само с козунак ще се разпиша сигурно. Значи кукурек ако някой не яде дреболии да не отваря линка, че рецептата не е много за сутрешния блок  :badgirl:. Много трудно се намира, но е зверски вкусно, поне ние с брат ми много го обичаме, но не сме яли много отдавна, че не може да намери майка ми. https://recepti.gotvach.bg/r-31767-%D0%9A%D1%83%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8

Хахах Торко не е бебе при нас, казва му се и Токмак, по-скоро е обидно,майка ми брат ми като я ядоса му казва Торко

Маги кой те ядоса бре? Аз снощи най-накрая се наспах и не ме цепи главата.

Алексия, аз меся с ръкавици, много мразя да не мога после 1 седмица да си изчистя ръцете, пък и маникюра пазя. Аз имам такъв планетарен миксер, но меси до 500гр брашно, пък аз правя с повече. А и месенето ми е лесната част, то е 5-6 мин.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 20, 2021, 09:13:56
Свеки, тук при нас ли е НИ1?

А слагате ли в козунаците шоколад, ядки, локум? Аз такъв по бих опитала от чист.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 20, 2021, 09:26:41
Здравейте :)

Вчера добре мина рождения ден на Бамбук. Вече е на 5:) От фб, не ми остана време да вляза тук. Правих торта Гараш и ви черпя. Ето рецептат (https://www.youtube.com/watch?v=b9TMtoaZwBc&t=57s)


Снощи усетих земетресение и аз не спах спокойно.
Наде, съболезнования!

Извинявайте, ама ми стана малко смешно - как така не обичате да си цапате ръцете, то при всяко гответе се цапат :)) имах една приятелка, дето месото у тях беше само пиле на грил, купено или поръчано някакво, защото не обича да пипа месо. На мен звучеше много префърцунено, ама всеки си има някакви непоносимости, в крайна сметка. Та ми стана странно за тесто, защото аз много обичам да пипам тесто хаха Всеки луд с номера си, както се казва :)) :))

Миналата година не месих козунак, защото мм ме беше питал кое предпочитам, да меся козунак или да карам колело и го приех като намек :)) отдавна се каня да пробвам рецептата на Булката, ще видим дали сега и е ред. За боядисването на яйца - от една страна с Бамбук, ще е забавно и му интересно, ама от друга това ще е да дърпа дявола за опашката :)) представям си всички яйца счупени и боя по стените и тавана :)) :)) :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 20, 2021, 09:48:26
Добър ден!
Снощи и аз бях крива и кисела, изпокарах се с народа, по ревах си. Ще видим днеска дали ще ми държи още.
Панде, колко яйца ти трябват? За мен 15 са достатъчни (6 човека сме), ще вземем 40 сигурно и ще му дам да боядисва, като преди това обяснявам как, какво и т. Н. После показвам 1-2 пъти и само го наблюдавам. Ако иска и не се лигави е много внимателен и миналата година хубави му с е получиха.
Аз обичам да меся, много ме успокоява, ама след като преди няколко месеца ме боля 3 дни корема, след едно местене и ударно готвене, сега съм преустанови ла и баба меси, аз диктувам рецепти.
Трябва да ида до еконт и Спиди, а пак станах като пияна. Не знма какво става, ама се чувствам като в началото на бременността  *crazy*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 20, 2021, 10:08:01
айй какво земетресение Панде? Силно ли е било?

Иначе и за готвенето ги ползвам, значи тиквички не пипам без ръкавици, кайма също не меся без ръкавици, топчета за супа, цвекло, панировки, ей такива неща. Лук на чопъра, чесън в пресата. Имам 2 кутийки от Лидл и си изкарвам почти година с тях.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 20, 2021, 10:36:17
Булка, направо я слагай тука тая рецепта.

Аз също не обичам да пипам тесто с голи ръце.Начи да ми се завира по ноктита, да ми лепне по пръстите, изтръпвам от ужас ви казвам.Странност някаква е, какво да се прави.

Булка, аз много обичам такива неща, дядо правеше на скара, ама както казваш изключително трудно се намират.

Панде, мерси за рецептата, ще я пробвам, даже скоро ще имаме повод и може да я забъркам.

Иначе моя мъж ме ядоса с държанието си, не искането да говорим.Аз много държа да си изговорим всичко,в секи да си каже гледните точки, той се ядоса, взе да блъска(много обича да си изкарва нервите на неудушевените предмети в къщи) и мен ми прикипя и бях до там.Изключително рядко мълча и не давам мнение, но нещо ми прикипя, а и енергията ми е на -много и нямам сили да си говорим едни и същи неща за пореден път.Той ако иска ще промени нещо, ако не аз какво мога да направя, нямам правилен ход в момента.Та в момента съм изморена, разочарована и леко депресивна.Да видим колко ще ме държи.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 20, 2021, 10:53:35
Маги, освен да ти изпратя виртуални прегръдки... Разбирам те, напълно! Вчера и у нас беше същото, опитах се с разговор да изразя гледна точка и мнение, била съм крива и не можело да се говори с мен... Та цяла вечер си мълча хме и се гледаме на криво. Още ме държи и надали ще ми мине преди да го изговор, ама се дразня на себе си, толкова съм емоционална, че почна ли да говоря и рева (изглеждам нелепо!), коеот още повече ме вбесява!
Пробвай да вкараш енергията, натрупана в спора в нещо продуктивно-работа, малко тренировка, каквото ще те накара да се почувстваш малко по-добре поне.
Булче, давай верно рецептата. Аз мисля само с бадеми да е козунак, мразя с локум, с шоколад не ми е истински, стафиди те са ми безразлични...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 20, 2021, 11:10:18
Пфуу сайта към рецептата не работи, но я намерих в пинтерест, запазих си текста в мейла та ако някой я иска да свирка

https://www.pinterest.com/pin/831899362397329519/

Маги най-трудният период ми беше връщането на работа. Не беше свързано с това че не съм искала да се върна, а това беше адски трудна адаптация за мен лично и прфесионално и изобщо не срещах разбиране от мм и много се карахме.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alleksia в април 20, 2021, 11:37:58
Хаха, Панда, разсмя ме с цапането на ръцете и готвенето, Маги обаче много точно го е обяснила. Много мразя да ми лепне самото тесто и да ми се завира под ноктите, защото по начало не търпя мръсни ръце. Кайма същи размесвам в робота. Иначе естествени, като готвя пипам, но и се мия постоянно. Пипането с голо ръце ми е останало като голям знак внимание от бременностите, затова избягвам и само в краен случай. Затова преди 2 години си купих един Китчън ейд, с него бъркам всичко, меси чудно, после аз домачквам, но избягвам първоначалното замесване, което ненавиждам.

Маги, кураж, в този период на адаптация за теб и най-труднк, а мъжете са малко гьонове в повечето случаи и възникват взривоопасни ситуации. Стискам палци бързо да преминете првз този период.Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 20, 2021, 12:29:03
Здравейте!
Вчера имах много забагачена работа. Днес си беше много, ама поне рутинна.
Починах си, докато Кокона беше на тренировка. През нощта обаче хич не спах добре и сега ми е пак въпросително 8P Нещо ми стана навик да се будя нощем и трудно да заспивам. За ужас на всички ще започна пак да капя лавандула по няколко капки.
Снощи нашите донесоха тротинетката на Мария  *YAHOO* Тази от Лидл се оказа страхотна! Направих две дължини на коридора. Днес вече (най-после!) не вали и ще ми извади душата да кара навън.
Трябва да водя и Дребния на фризьор, за да не е такъв рошльо.
Докато се обърнем и то станало време за Барбароните. След тях нагласям съдомиялна, пералня и имам по принцип огромно желание да лягам. Естествено преди 10 ч не ми се получава.  =]

Свекс, а с цвекло не става ли? За мен това е едно от най-силно цапащите естествени продукти. :prepare-fish: На няколко пъти си взимах с идея да си стържа, уж да е по-прясно. Не, мерси съм вече! Взимам си го готово и добавям още неща за хубава салата.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 20, 2021, 13:27:56
Да, много точно сте ме разбрали.И с каката беше трудна адаптацията, даже по-трудна, и сега го има проблема.Хем знае за какво става на въпрос, хем си знае неговите глупости.Ще се оправим, но нямам сили сега да се боря и с това.Някак съм го пуснала по течението, всеки си върши неговите неща и така.Отделно на мен ми се събра работа на две работни места и наистина нямам сили, а близначките са с избиващи зъби, та се чувствам като сдъвкана и изплюта буквално.Чакам Великден, за да се наспя.

Рат, разбирам те и аз бях така като бременна.И един ден така ме вбеси, че много бременна, с голям корем хванах пътя и обикалях квартала, за да не крещя по него, че ще изплаша детето.

Значи като реши е разкошен човек, но като се прояви телешкото в него ми иде да го изгоня да не го виждам известно време.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 20, 2021, 14:33:46
Булка, Булка, налазила ме е розата :[ Преди време пак те бях питала що е това  /ку/ курек, даже после ме включи в кулинарна група от вашия край, но чак като видях картинката се сетих за чревцата ;) И се оплаквах какъв зор е да ги обърнеш и измиеш... Хубави времена бяха, подаръци разменяхме, рецепти хвърчаха *INLOVE*
Алич, става с цвекло, но цветът е кафяв и грозен, не си струва да се хлепа човек. За съжаление преди минути ми се обадиха, че им свършили корените брош. Чакали нови, но дали ще дойдат до Великден, не се знае. Хем всяка година си казвам да ги поръчам по Коледа, хем все в последния момент ми идва вдъхновение. }:->
Нали съм царска дъщеря и имам алергия по ръцете, нищо не правя без ръкавици. Ама и от латекса нещо ми се запарват, та единствените дето понасям са крадените от Кауфланд.:[ Малко се изтарикатиха и там, правят ги като за китайски ръчички, но пък наваксвам когато оставят от по- големите размери. Хич не е удобно да режа домати или да се мъча да задържа скилидка чесън. Редовно ми се изпързалват из цялата кухня от захвата и става голяма каша :[.
Наде, бебе Зори е на племенника дъщеря, НИ1 е в Щатите, не са си идвали от миналата Коледа.
Маги, мъжете хич не обичат да разговарят, особено ако са на различно мнение по важни въпроси. Май и обичат да си го изкарват на предмети, съдейки по Родния. Още стои счупено едно дървено столче, което ползвах за стълба. Траем си ги, къде ще вървим...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 20, 2021, 15:08:26

Маги, мъжете хич не обичат да разговарят, особено ако са на различно мнение по важни въпроси. Май и обичат да си го изкарват на предмети, съдейки по Родния. Още стои счупено едно дървено столче, което ползвах за стълба. Траем си ги, къде ще вървим...
[/quote]

Да си дойдем на думата.У нас седи един ръб така счупен, да му напомня какво е сътворил.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 20, 2021, 15:10:57
Привет!

 Мен днес овньо(сори на астроличните й посестрими)ми направи сцена с лягане по земята и 1 час рев, та ми идва да си хвана шапката и да си тръгна... Единственото хубаво беше, че я чаках да си дореве на тиха улица, далече от осъдителни погледи.

 Аз нямам проблем с месенето и пипането. ММ не обича да си пипа дори сготвена храна, ама тия номера само на мама му минават. Та се научи и риба да чисти. Аз миналата година правих козунак, но не помня каква рецепта ползвах. Хубав стана, тая година не знам дали ще имам време и нерви, даже не знам и къде ще сме. Имаме много неизвестни да се изчистват в тия седмици до Великден... ;)

 Ние с ММ доста неща поизчистихме в изговарянето покрай трудностите с Ж. Имаше един момент, в който беше въпрос на оцеляване да седнем и с равен тон да си кажем обективно нещата иначе всичко щеше да приключи. Тия дни имахме големи житейски трудности накуп пак, но някак вече имаме опит и реагирахме доста по-адекватно, така че всеки да получи подкрепа и спокойствие. Та терапията има ефект, макар и тогава да не беше семейна. Честно казано ценен урок беше, но можех да си мина и без него като стрес, пак добре, че нещо е останало като плюс.:)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 20, 2021, 15:36:37
Привет!

 Мен днес овньо(сори на астроличните й посестрими)ми направи сцена с лягане по земята и 1 час рев, та ми идва да си хвана шапката и да си тръгна... Единственото хубаво беше, че я чаках да си дореве на тиха улица, далече от осъдителни погледи.

 

Браво, браво по моите стъпки върви хахах. Няма да забравя как легнах на пода в магазин " Наше дете" за едно розАво яке което ми беше до глезените... Е купиха ми го и го носих дълги години хахах
Какво стана с човека с коронята?

Маги едно от нещата които мен ме сриваха е че за всички живота си течеше нормално и се чувствах като присадена и не на място. На работа моето появяване за тях беше просто работен ден, за мен голямо събитие, за мм беше същото. Та ще трябва време да мине и да се успокоиш и да не се опиташ да го убиеш :)

Свекс смятай колко сме без акъл и двете, аз пък нямам спомен да съм показвала кукуреча :), ох миналата година михме черва, егаси мъката значи... За Лидл яйцата май и не хващаха боя хубаво.Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 20, 2021, 15:57:50
Булка, 14 ден от първи симптом и 8 от карантината няма никакви проблеми. Повече бяха психическите неразположения и сега умора, но кашлица и температура няма, нормална е и сатурацията.

 Аз помня как така легнах пред Централна поща в Пловдив след един Коледен базар в Панаира- исках розов микрофон играчка. Не знам колко убедителна съм била и как са се развили събитията, но ми го купиха. Защо са ме водили по панаири и след това по главната, умът ми не го побира, та не е като да не са си го търсили :D Явно обаче не е минало много гладко, защото повече не помня да съм си позволила лягания.Иначе майка ме щипеше по далтовидния мускул, ако прекалях с нещо. Доста тайно и подмолно, уж нищо не ти прави, пък не смееш и да писнеш. :[  А Ж. почна щото трябвало да минем "през новата детска градина"... убийте ме не мога да кажа коя е тая градина, после се одра докато се тръшкаше, после рева, че баща й не е вкъщи, бе въобще вселенската тъга я навести - още спи и хълца.
 Аз гледах в Ебаг има бели яйца чудя им се. Не съм добра във варенето на яйца по принцип без да ги спукам. :DТитла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 20, 2021, 16:33:31
Аз мразя да пипам балони и затова Бамбук е ощетен от тази екстра :))

Аз никога за нищо не съм се тръшкала. Даже не съм и казвала, че искам. Бълнувала съм  като съм била болна "Моля ви, купете ми Барби!" Купиха ми разбира се, ама малко ми беше неудобно. Странно дете съм била. Сестра ми искаше всичко тук и веднага :)) :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 20, 2021, 17:06:45
Ей, аз не го помня въпросното тръшка е, но до ден днешен ми с е припомня. Била съм 3-4майи нашите ме завели на баня. Нали с аотделени мъже от жени, аз с майка. Та приключила банята и майка като казала да си ходим, аз нета не, без тате не тръгвам. Такова тръшка е било, че накрая жените се загърнали с хавлии и викнал тате в женската да си ме прибира. Та ме омотал в одеало и зимата така съм си тръгнала от банята  =]. За играчки много се тръшках, абе бях си непоносимо дете, не знма лайка ми как не ме е бутала от някоя скала даже.
Днес вече мисля да изляза, че от 4 дни не съм мърдала от дивана. Да видим как ще ми се отрази една мъничка разходка.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 20, 2021, 17:54:12
За говорене - и моят мъж не сяда да говори. Когато е ядосан и не сме на едно мнение, крещи.  :\ В опит да излезе победител в спора, гледа да ме надвика. Ами не му се получава такъв вид "убеждаване".

За яйцата - аз слагам тензухена пелена в тенджерата. Между гънките нагласям яйцата, вода, сол и на не много силен котлон, за да не се дрънкат. Другото е вечерта преди боядисване яйцата да се оставят извън хладилник, за да са на стайна температура. 2-3 да се пукат от 40 до 60 яйца.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 20, 2021, 18:03:35
земните зодии мъже са така- пънове им викам. отговорни, последователни, но недай Боже да искам емоционален разговор да проведа с тях... заеби. аз лично повече със земняци гледам да не се занимавам, боли ме душата от тях и тяхната студенина.случвало ми се е да ми излизат от стаята по средата на моето излияние- е, мога да утрепя някой за подобно поведение. мразя неемпатични индивиди.
 интересно че жените от земните зодии не са такива.
аз бях като панда, за нищо не съм смеела ни да питам, ни да се тръшкам. бях затворено дете, тайно си мечтаех за някакви неща, но не споделях. *crazy*
малкият като е болен е кисел, ма и аз не се чувствам по-добре последните дни и хич не му цепя басма, както вика големият- малкият загуби принцеската си робиня и от три дни насам се оправя сам. :))
точно за яйцата си спомням че бях спорила със земен мъж, твърдеше че тензухът няма да помогне, месеше се във всичко, ма не да помогне, ами да дава непоискани съвети. тази година ще разчитам на чужда помощ за Великден, малко  в повечко ми идва последния месец.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 20, 2021, 18:29:52
Значи аз имам вече две тръшкащи се и ревящи по земята.Днес докато бяхме на вън едната аха да легне в една локва, е после седна в нея  =] та се брибрах с ревящи и мокри деца.После ги гони да ги преобличаш че са в тиня от локвата, установих, че са си и хапнали тиня, та съвсем ще си прочистят червата.

Да Еми, моя мъж така излиза от стаята, иде ми да го убия, ама аз съм досадна като конска муха и ходя след него.

Чухме се, разбрахме се уж, за сега има проблясък.Но Булката е много права, точно като присадена се чувствам, лошото е, че натоварването в къщи си върви и никой не се сеща да каже почини си.Да го похваля, поне почна да готви той вместо мен.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 21, 2021, 07:18:23
Добро утро!
Как сте? На спахте ли се? Аз разбира се не, ама то май ми стана навик.
Маги, браво че сте затопли ли отношенията. Уж и ние изглади хме нещата, сам осъзна кава глупост обмисляше и си призна (това много ми харесва, че като сбърка си признава и се извинява, нищо че му трябва време да го осмисли).
Днес мисля вече да се занеса до лабораторията и да си пусна някои изследвания. Пък и до куриерски те офиси трябва да ида. Отделно да видя има ли вече череши и повече от агнешко ли им е килото.
Желая ви спорна сряда!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 21, 2021, 07:34:29
Добрютро.Лелел Рат, аз не съм търсила череши, ама на теб ти е простено :) Аз днес трябва да ходя до СПиди и до Еконт, мисля в обедната да го свърша това.После да замъкна багажите до в къщи(плюса на малки град, работя близко до дома си :) ) Че много обемисти са нещата, а довечера ако се задържи хубаво извеждам бебета и кака на вън!Че с това седене в къщи изтрещяхме всички дружно.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 21, 2021, 08:10:32
Добро утро!

Аз пу пу да не се урочасам, ама се наспивам тези дни. Единствено ми идва много работенето до късно, снощи до 21:00, днес до 20:30, много мразя късни колове, ама така е в международна компания с часови зони по целия свят...

Маги мен ми отне 2 седмици да влезна в час да си върша работата, но около 6 месеца да не се чувствам присадена и гневна на всичко и всички. Таа търпение, ще си дойде на мястото!

Нещо съм се ядосала на разни хора около мен, колеги, приятели уж... Имам чувството че са ме хванали за отдушник и ме натоварват доста, пригласям, успокоявам и пак съм виновна... Та съм решила малко на Mute да ги сложа и да се дистанцирам, просто в повече ми идва ... Повечето от тях не са се сетили мен да ме питат как съм, да ми благодарят за подкрепата. От друга страна хора на които не обръщам внимание го правят и оценяват много когато им помогна. Не че търся слава, ама влагам усилия и накрая получавам лошо отношение... Сега аз на вас малко отдушник  :[
 


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 21, 2021, 09:06:03
Добро утро.

Рат, тичай до спиди, че да не ти върнат поръчките, отдавна се каниш. Днес да си копче. И с усмивка и слънце на разходка.

Булче, не ги оставяй да те имат за даденост. Емпатията е хубаво качество, но не и когато товари и те изтощава.


Всички мъже са си смахнати и трудно се изразяват.

Аз в  последно време с тези "отвори-затвори" и работех в познат коловоз, само с деца, с които си работя отдавна и познавам добре. Вчера ми звъня една нова родителка със сериозен проблем при детето й и осъзнах, че още ми е рано да се отпускам и трябва да си работя на макс.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 21, 2021, 10:03:14
Привет!
Спазвам всички изисквания за варене на яйца и когато решат да се чупят, чупят се на поразия. От домашни кокошки и високите ценови качества по магазините са си здрави и стават за борци. То зависи и кой как разбира счупването. Аз махам всички яйца, на които виждам, че излизат пльокалчета, защото там обикновено се появява пукнатина и после боята навлиза вътре и белтъкът също е боядисан. Много такива яйца получавам  и то от добри домакини, явно не го смятат за голям дефект. За белите яйца в Лидл миналата година се сетих, че казваха, че кората им е избелена по химически начин и по тази причина са изключително крехки.
Маги, пак добре, че твоят мъж излиза само от стаята. Моят редовно си събира демонстративно багажа и казва, че се маха от къщи и ако трябва ще спи по пейките или в офиса. Ходенето по него само усложнява нещата и го вбесява допълнително, та гледам да му спестявам всичко това в последно време, защото и неговите нерви са на предела :[. Моето се превръща в намилане и ако се поставя на негово място, сигурно също няма да издържа да ме притискат. Лошото е, че сега не общуваме така, както преди с приятели, колеги и роднини и не можем да освободим напрежението. В такива моменти си спомням думите на близка приятелка:"...пазете си мъжете, защото като пораснат децата и остареят родителите, ако загубите и тях, оставате съвсем сами и тогава става лошо". Тя е разведена и сега наистина е съвсем сама в пандемията и по карантините, децата им са в чужбина.
Хайде, хубав ден, болните да оздравяват и да се махат напрежението и притеснението от всички ни!  *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 21, 2021, 11:14:44
Свърших си задачите. Събрах си пратките, купих си ягоди, пуснах си изследвания да видим имала ли съм близки срещи с коронЯта и някои други показатели. Само част от задачите не успях да свърша, ама каквото такова.
При нас от хубаво време, взе нещо да се заоблапава. Дано да не завали!
Свекърва, ти как виждаш кое яйце бълбука? Ние ги слагаме в чорпогащник и в голяма тенджера, та изобщо не миже да се види кое яйце точно е.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 21, 2021, 11:28:35
пльокалчета какво йе? :badgirl:


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 21, 2021, 14:04:30
пльокалчета какво йе? :badgirl:
Мехурчета, балончета, такива едни се подреждат в редичка по кората и тръгват нагоре към повърхността на водата.
Рат, ами аз ги нареждам върху нагъната кърпа и само на един ред и част от яйцата остава открита. Като е на бавен огън, още в началото може да се види от кое точно излизат въпросните. Предполагам, че пльокалчета идва от пльокам /правя балони/с дъвка :P, някакъв пловдивски диалект от разговорната реч :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 21, 2021, 14:48:58
А не, и аз го знам, само че пльокаНчета.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 21, 2021, 14:50:13
така, демек слагаш го яйцето и ако няма балончета около него е ок нали? Мен ми се пукат също ама ги боядисвам и са за домашно хапване


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 21, 2021, 14:55:02
Здравейте!

Аз боядисвам 10 яйца, защото на нас с мм не ни се ядат повече, а Бамбук не яде. Ако има пукнати и аз ги боядисвам, да има там. Или ако не ги боядисвам им слагам от тези картинки, дето им казват бандероли.

Днес времето е много хубаво и сутринта покарах колело. Много съм загладила косъма тая зима.
 


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 21, 2021, 15:09:22
И ние си ги ядем, но ги предпочитаме по- рохки и небоядисани, та ги вадя малко по- рано и ги оставям в естествен вид. В статистиката влизат като спукани и са обикновено за салата или руло Стефани.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 23, 2021, 14:48:42
Ей, жив е той жив е, там на екрана!
Пак оцеля!
Как сте? Похвалете се нещо.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 23, 2021, 14:49:11
Проба, проба :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 23, 2021, 14:58:01
Жив е , жив е ! *YAHOO*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: nadelina88 в април 23, 2021, 15:00:04
Разгеле.  :danceg:
Помислих, че аз влязох и го счупих.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 23, 2021, 15:08:52
Разгеле.  :danceg:
Помислих, че аз влязох и го счупих.

тоз форум ще го закрием чак когато ти родиш и те омъжим! *INLOVE* Явно скоро хахах


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 23, 2021, 15:33:07
Уплаши се от алтернативен :D


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 23, 2021, 15:34:32
Булка, удари се през устата!

Тук сме, работни и не чак толкова, тук сме!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 23, 2021, 15:46:31
тоз форум ще го закрием чак когато ти родиш и те омъжим! *INLOVE* Явно скоро хахах
Хайде сега..., нали се разбрахме, че имам втори син за женене, пък нека и за внуци се похваля. Да е жив и здрав, явно Тео му е казал: "Форуме, стани!" И нали утре е Лазаровден, живна милият ;) *INLOVE*
Друга година по това време вече ме обхващаше празнично настроение и правех постни сурови бонбони и сладки за черпене, ама сега се помайвам. Имаме риба, обаче на никого не му се яде точно това и даже не съм измислила менюто за утре. Ще бъдем само с НИ2, основно ще празнуваме на открито в неделя РД на приятелката на пица, пак в тесен кръг от четирима. Дано времето е хубаво, уж прогнозата е без валежи.
Родният успя да организира коридор за техните служители за имунизация с иРНК ваксина другата седмица. От 150 души - само 9 желаят. Има трима ваксинирани по зелени коридори, 5 преболедували, останалите разчитат на магия...
Ами, хубави почивни дни, само да сме живи и здрави! *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 23, 2021, 16:03:31

Родният успя да организира коридор за техните служители за имунизация с иРНК ваксина другата седмица. От 150 души - само 9 желаят. Има трима ваксинирани по зелени коридори, 5 преболедували, останалите разчитат на магия...
Ами, хубави почивни дни, само да сме живи и здрави! *INLOVE*

Така аз се чудя глупава ли съм, че искам да се ваксинирам


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 23, 2021, 16:04:15
Здравейте!  *YAHOO*
Аз съм изморена, че се завъртя чупливо духче около мен. То не стигат други ядове, ама тия дребните ме довършват съвсем! Наде, не е от твоята поява, ша знаеш  ;)
Утре чакам с нетърпение малко релакс и дано ми се завъртат нещата в по-хубава посока.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 23, 2021, 16:18:44
Ние утре сме на 2ра игла, в понеделник почвам нова работа, та дано не ме тресне ваксината да не мога да стана. Иначе съм от вкъщи за постоянно, та няма много да се тревожа от близки нови социални контакти. :D  Седмицата беше напрегната, не я усетих кога отлетя. Остана само една тревога, ама дано и тя отмине с цялата буря.

 За днес съм взела смес за фалафели, та набързо ще ги забъркам и арабски питки ще врътна. Утре да видим как ще шаваме, че чак днес следобед се досетих, че може и да не съм адекватна.
 Хайде хубав уикенд!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 23, 2021, 16:51:23
Ехаа Адиктед, честита нова работа! Много успех!

Панде ела тук бре, да се боцнеш! Ваксинационен туризъм. От моето земя нали с автобуси ходиха до Сърбия.Хората не знаят какво е да нямаш и да се молиш поне с Астра да ги боцнат, че другото е китайски и руски...

Маги споко, ще направим алтернативен хахха

Ей Свекс и мен нещо не ме хваща мерак за нищо... Ама пък Звяр е в пълно настроение за Великден, знае вече няколко песнички за Великден и Цветница, днес яйца боядисвали  *INLOVE* То не остана, ей го къде е четвъртък, ще трябва да ставам преди да изгрее слънцето да боядисвам Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 23, 2021, 17:53:44
Адиктед, честита нова работа! Много успехи и да ти носи удовлетворение.
Свекърва, при нас отдавна бяха осигурили ваксини (първо АЗ, преди месец и нещо и Файсер), ама нямаше много желаещи май май. Поне аз знам само за 1 колежка, която се бодна.

Ние най-накрая се прибрахме (само за уикенда де, ама все пак). Доста се чудих длаи да си идваме, че нещо вчера ме стягаше корема, ама се реших. Поръчала съм Хепи. Ники замина с наще в Банкя, та днека ще е доста лежерно явно.
Като гледа колко има да с е чисти и да се оправя, а аз не мога почти нищо ми става лошо, ама каквото такова.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 23, 2021, 20:09:21
Рат, що не извикате приятели за помощ или фирма, да ви ударят едно рамо за почистването? Лежи си ти, най важното е да си добре сега.
Адиктед, честито, със здраве да си работиш.
Аз нищо няма правя тази година, ще разчитам на външна помощ за празника, поне засега така се очертава.
размразила съм едно телешко, ще сложа и една леща утре евентуално, с това се изчерпвам за момента.Преди това имахме честта да ядем роднински гозби, за мое облекчение, няколко дни подред имах помощ.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 24, 2021, 07:10:33
Здравейте, как сте?

Дайте да пишем докато има форум :))
Тук е слънчево и моите ще ходят да карат колело. Аз ще пропусна да получа малко. Пък след обяд и аз ще изляза с тях.

Желая ви хубав уикенд


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 24, 2021, 09:14:25
Привет!Аз за първи път от поне 10 години реших да поръчам месо за празника от човек от село.Е получих овца вместо агне и скоро няма да се навия пак да поискам такова месо.От магазина поне не го знам какво е, лъжат ме там.А тоя бут ддето получих ми стига до бедрото и няма как агнето толкова да е пораснало!Пак дано не е овен!

Днес съм работна, после на детски Рд тип сватба.Утре мисля да релаксирам!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 24, 2021, 09:40:27
Добър ден!
Честит Лазаров ден!
Аз уж се наспах, ама друго си е вкъщи, пък и малкото чудовище го нямаше. Днес продължаваме с чистене то (то не, че вчера го почнахме де). Някой ще чистят, някой ще седят =]
На мен още не ми е Вликденско също, честно казано искам да идва, за да влезем в май просто. В четвъртък мисля да накарам баба да замести 2 козунака, с Ники да боядисват яйца, поне той да се радва и това е. Даже не знма дали няма да ходят към Смолян, че още не са решили. Агне ми се яде и салати, ама да не се налага да правя нищо аз.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 24, 2021, 15:12:37
Честит Лазаровден!  :)
Свекс, да ти е жив и здрав Родният и дълги години да се събирате с приятели по повод и без!
Адиктед, ти изби рибата! Ама как с нищо не подсказа за промяната :)) Дано ти носи удовлетворение, спокойствие и пари :)

Снощи бяхме на гости. Покана в последния момент. Беше хубаво, макар че имах тежка седмица и всичко беше с натрупване. Децата бяха с нас. Скачаха, играха и се уговориха лятото да изкарат една седмица при нашите приятели, защото имат куче и свободно двуетажно легло :)) Ние да сме ходили на море през това време :))
Днес поемам глътка въздух. Оставих децата при майка, че баща им е на някъде. В рамките на няколко часа ще ме правят шарена в главата за настроение ;)

Рат, хайде, малко остана! Не е моментът за геройски постъпки. Ти само дирижирай с пръст от дивана.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 24, 2021, 17:26:26
Свекс да му е вечно името на Родния, внуци и внучки да му го носят!

Днес съботно ни е лежерно, сутринта бях на маникюр, засекохме с колежката ми там, не се бяхме виждали на живо от септември, всеки ден иначе си говорим.

Аличка покажи после как е станало?Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 25, 2021, 07:46:43
(https://s3.amazonaws.com/cdn.tulips.com/images/large/Purple-Tulips.JPG)

Честита Цветница!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 25, 2021, 11:00:44
Честита Цветница!
Панде, Али, Адиктед да сте живи и здрави, с много късмет да си носите имената!

В събота голямо чистене му ударих е и пак имам чувството, че сме до никъде. Днес няма да можем почти нищо да направим, че Ники е у нас и само разхвърля, това което вчера подреди хме. Направо не знма как и кога ще с огнен да направим всичко преди да се появи госпожицата.Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 25, 2021, 15:46:19
Благодаря ви за пожеланията към Родния и непряко към мен! *INLOVE*
НИ2 ни изненада и ни натовари без предупреждение в колата да ядем риба на развъдник. Врътнахме едно голяма кръгче през Брезово, Зелениково, Свежен, Мраченик и на път за Калофер хапнахме пастърва в Бяла Река, после отидохме до Хисаря да пием по една топла вода, разгледахме рисуваните дувари в Старо Железаре и се прибрахме. За първи път от пандемията излизам извън Пловдив и за първи път влизам в ресторант, та ми беше много странно некомфортно. По принцип, по тези места ходят нацепени батки с издокарани булки и по 3 деца, виждат се все маркови нови- новенички коли и изобщо си е гъзарийка, може и затова, че не съм си в средата да е било, но пък ми дойде добре глътка нормален живот. Дано да не се случи случка, де.
Днес беше малко тягостно, че вчера почина лелята на приятелката, чийто РД празнувахме, но това е животът...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 25, 2021, 15:50:15
Здравейте и Честита Цветница!  :flower:
Панде, Адиктед, да сте здрави и много усмихнати!
Рат, мерси, че се сети ;)
 
Ние и тази година ще пропуснем ходенето на църква с децата. Малко криво така, че те щяха да се радват.

Булче, вчера бая време прекарах в боядисване. Много съм доволна от резултата. Имах чувството, че косъм по косъм ми отделяше кой да боядисва и кой не. Тепърва предстои да се покаже истинският цвят на обливката. Сега съм в комбинация от червено в корените и златисто в краищата. Чакам да видя дали фризьорът ще качи снимка и ще копирам наготово линк.
Починах си на тишина.
Майка естествено ми развали денят с претенции и зор да се връщам. Нищо неочаквано, когато трябва половин ден да остане с децата.

Свекс, тепърва ще ни трябва време, за да се настроим за нормалност. Ако изобщо може да се върнем към такава...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 25, 2021, 16:00:30
О Свекърва, много хубаво звучи обиколката ви. Нормално да ти е странно, след толкова време. Не знма длаи някога пак ще се завърне към нормалността.
Али, ще чакаме да видим косата. И на мен ми е интересно как е.
Аз се чудя дали да не се биядисат с някаква био боя, така де поръчах я, да видим дали ще стане нещо изобщо, че в косата съм като вещица вече. Майка ще ме нацапа, пък подстригване ще е някога в бъдещето.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 26, 2021, 07:27:34
Добро ви утро, как сте?Аз съм недоспала и ядосана на целия свят.Просто изкам да изкарам и тази седмица и да почивам.Чакам Великден с нетърпение!

Честити празници на всички, да сте много здрави!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 26, 2021, 08:45:07
Добро утро!

Честит празник на Пандето, Аличка и Адиктед и всяко друго същество носещо името на цветенце! Всеки път изпускам по някой за този празник :).

Свекс много яко звучи, радвам се че ви е измъкнал без предупреждение, че иначе щеше да го мислиш и премисляш.

Аличка чакам да покажеш, много яко звучи.

Маги и аз чакам с нетърпение

Ние вчера минахме през църквата. Нашия квартал стана като Охрид (там има 365 църкви) тук 4 де, ама пак е доста за малък квартал. До нас имаше малко параклисче и се строеше по-голям над 10г, на Благовещение го осветиха. Та отидохме вчера, опашката беше огромна, ама минаваше бързо, всички с маски и се спазваше дистанция, вътре много малко се стоеше. Мисля събота да отидем и в полунощ, дано Звяр издържи само.

Вчера ме светнаха че в Окръжна поставят втора доза, та днес с 200 отпраших там. Даже с предимство се оказах пред всички останали че съм за реваксинация. Стискайте палци втория чип да легне по-леко :)Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 26, 2021, 08:58:14
Привет!

Мерси за пожеланията! Аз като не съм празнувала никога имен ден и все не го чувствам и забравям, че го имам.

 При нас финалният чип беше по-тежък. Редуваха се вчера втрисане, умора, температура. Детето беше на самотек следобеда. Слава Богу, днес сме пушка. Ръцете бяха по-добре от предния път, не знам дали щото ги движехме целенасочено веднага след бодването или тялото има памет, или просто си е такава спецификата на ваксината, но всичко мина. Тоя път нямаше чак такова сърцебиене, което на мен ми беше най-плашещо.  *THUMBS*

 Тая седмица ще е голямо наместване и странен график. Баща и дъщеря ще се гледат докато аз навлизам в работата. След малко ги изпращам по площадки, а аз започвам :)

 Хубава седмица!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 26, 2021, 09:42:32
Да ни са живи и здрави всички цветенца, тревички, дръвчета и изобщо всички пролетни и цветни имена!
Рони, честита ти нова работа, кажи с две- три думи какво правиш и къде. Да ти върви по вода, да ти носи всички видове удовлетворение! *THUMBS* Браво и за втората игла, здраво да ти се захване и да ти вдъхне кураж и спокойствие *INLOVE*
Булка, ти си ми пример за смелост и борбеност! Леко да мине второто чипиране при теб и семейството, да плашите всякакви вируси и мутациите им! *INLOVE*
И накрая, но не по важност, честит Свети Понеделник и начало на Страстната Седмица /значи, на разни места ги пишат различно - с две главни букви, с главна само на първата дума, не зная кое е правилно вече :[. Теоретично трябва да е второто, като Черно море, Стара планина... *crazy*/.
Нали днес Христос е разгонил търговците от храма, да се оплача и аз от вчерашната служба на Цветница в нашата църква. Изобщо не отвориха вратите да се чува навън, нямаше и върбови клонки за раздаване. За сметка на това братя от Махалата продаваха върбови клони, разпръснати и на камари по тротоарите в околността. Католиците така си носят цветя и си режат върби предварително и само ги освещават по време на службата, сигурно е по- добре, ама пусто си чакаме нашето. Чуваха се обаждания по мобилни телефони, че май навсякъде из града вчера е било така. :\
Днес съм на обилно пране, поне времето е хубаво и ще разкрасявам терасата с гащи, тениски и спално бельо.  =] Ще се опитаме да ядем постно, поне ние двамата с Родния и съм намислила пълнени чушки за обяд. НИ2 вече си развали плановете като ме помоли за бананови палачинки. Ако не сте правили, препоръчвам ги - 2 яйца, 1 банан, 1 супена лъжица кокосово брашно и капки кокосово масло за намазняване на тигана. Хаха, количеството е за 2 порции, обаче на него са му нужни 3 ;). Бързо и лесно стават, много са вкусни и ухаят разкошно, само дето са за разядка, не за наяждане ;)
Хубав ден, ползотворна седмица, болните да оздравяват!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 26, 2021, 10:10:03
ооо Свекс много мило, никаква борбеност е, дупето си спасявам, чист егоизъм,ама който какво го влече  *INLOVE*

Ауу аз взех една смес за фалафели от ДМ, та може да я тествам днес

Нещо за Оскарите? ЕмчИ тоалетите къде да гледаме?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 26, 2021, 10:14:28
Здравейте!  :)
Аз имах много странен празник. Дребният от петък беше с раздразнен стомах. Пикът естествено беше вчера. Нямам идея от какво се появи това, ама голямо акане беше. Странно, че нищо не го болеше, нямаше и други симптоми, че да кажа вирус. Подозирам кои храни му действат слабително. Сега яко пробиотици, че да се оправи на 100%.
Вчера бяха и 40 дни на съседката ни, която почина от Ковид. За първи път откакто се случи, вчера беше слънчево, топло, без ветрове. Все едно тя се усмихваше. :) Събрахме се пред блока хем аз да черпя, хем те да раздават... То защо казват, че съседите са понякога повече и от роднини. Пък при нас това са 34 години заедно... :)
Вечерта нашите дойдоха. Подариха ми бугенвилия. От много време искам  *INLOVE*
Мъжо оправи скоростния лост, че онзи ден ми остана в ръцете. Вчера пък ми монтира новите котлони, старите окъсиха, докато той пържеше. Остава един болт на тротинетката на Кокона да се завие и да кажем, че сме оправили пораженията на миналата седмица. *crazy*
Имам да ходя да си взема пратки, да изпратя подаръци и да водя утре Кокона да я подстрижат. Карам го по график и чакам почивните дни от понеделник  :[

Булче, след онова появяване на звИздИтИ по пожами от вкъщи не мисля, че ще се стараят и този път с тоалети. Хубаво, че има повече славянска кръв сред известните, белким плакнем очи с хубост :)) (и скромност...)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 26, 2021, 10:16:28
Добър ден в страстната седмица!
Адиктед, честит първи работен ден на новата работа!
Кога ще боядисвате яйца и ще правите козунаци?
Ние вчера се върнахме обратно при нашите, въпреки че у нас е като след бомбардировка си ми беше до ре и хуабаво да си по седя. Та мисля в петък пак д апалим джапанките натам и хем леко да действаме с довършителни неща, хем малко на спокойствие да си останем. Мисля да им кажа, ако искат да дойдат те за Великден в нас, че друсането по коли яко ми причинява контракции и това ще е.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 26, 2021, 11:10:58
Моята седмица започна ударно, събудих се не, ами се събудих.Който спал, спал!Сега обмислям една отпуска на 14-ти и се чудя да навивам ли моя мъж да ходим някъде или да мързелувам в къщи.

Рат, я се приберете.Спокойствието си е спокойствие!

Свекърва, супер ви е измъкнал НИ2, Браво на него.

Булка, честито!

Адиктет, честито и на теб, спорна да е!

Аличка, интересно звучи за косата.Ще чета после във вашата тема как е бил празника.

Пандата и Еми ми липсват за сега.

Аз гледах Мария Бакалова в мноого красива рокля.Прическа и грим не ми харесаха, но роклята беше хубава.Тая дето спечели наградата не ми хареса, ама толкова видях по новините докато храних близнчаките.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 26, 2021, 13:47:55
тъпаците от воуг въобще не я бяха сложили в листата с най добре облечени, нашата Мария. Да не говорим че са като в карнавални костюми в сравнение с нея, отвратни тоалети. Дори любимката ми Зендая беше облечена като полугол жираф. *crazy* *crazy* *crazy*
а Кери МЪлиган някой много я мрази, тя без това има странна физиономия, винаги я обличат като парцалена кукла от магазин втора ръка.
ето тук я видях  Maria:
https://wwd.com/eye/people/maria-oscars-gown-louis-vuitton1234809677-1234809677/

https://www.popsugar.co.uk/fashion/oscars-red-carpet-dresses-2021-48288561?stream_view=1#photo-48289745

пс Знаех си че Номадленд ще спечели, всъщност той е направен с такава цел според мен, всички критерии за куку филм и депресийка, плюс засягане на социална тематика... американска му работа. не че беше лош, ама чак пък толкоз.... *crazy*

И ние днес разкраасяваме терасата с пране и обувки, като цирк сме.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 26, 2021, 17:10:59
Здравейте :)

Ние вчера развалихме дългата ни изолация. Трябваше да закараме едно колело при едни приятели тук. Те имат къща и ми поканиха на двора. Но не беше чак толкова топло, та не седяхме само на двора. Бамбук беше на седмото небе - имаше трамплин в двора и деца, които говорят български. Пита ги дали може да живее при тях, много щял да слуша. А вечерта му падна първото зъбче. И от толкова вълнения в 20ч вече спеше :)

Булче, надявам се, че се чувстваш добре!

Рат, дано не те ядосват много твоите хора. Трябва да вкараш някаква по-подмолна тактика. С рогата напред не става.

Адиктед, успех с работата! И на мен ми е любопитно, стъпи малко завеската.

Много е била хубава Мария Бакалова. Жалко, че не е спечелила. А си мислех, че и Кари Мълиган ще спечели.Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 26, 2021, 17:16:42
Малко тоалети и тук
https://eva.bg/article/41496-Zvezden-blyasak-ot-Oskari-2021/gallery/32782
Пандич, как се чувстваше, не ти ли беше странно? :)
За Мария казаха, че роклята и осигурявала естествена дистанция. :P


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 26, 2021, 20:51:43
Честно казано повечето рокли ми харесаха, не видях такива чак отвратителни, като други години.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 26, 2021, 21:14:21
 Оф, няколко дни ще пиша вечерно сигурно, ама каквото такова.Свекс, първа стъпка в попрището дето все съм си мечтала. Фирмата е немска, добре мина първият ден, дано така продължава!
 
 Ж. много е слушала. Очаровала и децата от бъдещото ново местожителство. Тя навсякъде огрява. Малко бях притеснена за нея, че вчера взе да дава отпор, че не искала с баща си, искала с мен, пък тримата, ама днес тръгна с усмивка и ми изпращаше въздушни целувки. Дано и утре е така! ;)

 Булка, аз от тая смес редовно взимам, иначе никога не ми се получава консистенцията и се ядосвам.

 Явно на нас големите неща ни се случват на Велики Понеделник и Ж. на него се роди, та добре, че споменахте да се присетя!  :P


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 27, 2021, 07:38:10
Добро утро!
Наспахте ли се? И да не сте, стискай те зъби, още 3 дни и почивка.
От къде ще взимате агне? Чувам, че цените са му космически, а по веригите било ужасно на вид.

Лек и успешен ден!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 27, 2021, 07:56:07
Добро утро, как сте?

Аз не ви ли казах моята драма с агнето
?Един познат поръча, уж агнешко, но ни донесоха овца.Сега това миризливо нещо не знам как да го готвя!Свекърва давай някакъв жокер, че иначе ще го подаря на някой.

Панде, много добре звучи гостито и Моника така поиска да остане да живее в едни познати.Имат къща с двор и от тогава все ми приказва, че искала къща, а не апартамент.Как да и обясня, че няма как да стане това с къщата?

Хайде отивам да работя, хубав ден!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 27, 2021, 08:35:07
Добро утро!

Новия чип се намести много добре. Слава богу никакви странични реакции, освен болка в ръката, така че съм доволна. Сега мм и брат ми отидоха, дано мине леко и при тях, особено при брат ми щото той на първата нямаше никаква реакция.

Панде смесили сте се и вие с народ хехех. Звяр и той редовно реве че иска при други хора да спи!

Рат аз бих взела от Лидл агнeшко ако купувах. Много пъти сме взимали и никога не ме е разочаровало агнешкото там.

Адиктед а какво ще работиш?

Маги аз идея си нямам от овче, освен да го печеш като агнешко? Много масло? Аз ползвам рецептата на Манчев , като не правя дроб сарма а слагам пресни картофи и моркови около месото https://gotvi.lidl.bg/recipes/pecheno-agneshko-s-drob-sarma

Роклята на Бакалова много ми хареса и на мен, останалите са ок също, ама нищо особено.Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 27, 2021, 08:44:56
Здравейте!

Забравих да спомена още нещо от гостито - имаше голяма пухкава котка :)
Свекс, странно ми беше, да. С тази жена се засичам сутрин, като водя Бамбук на градина, а тя нейните на училище (когато има училище). Та от септември насам, основно с нея съм си говорила на живо. Ама от края на март пак не се бяхме виждали. Иначе преди пандемията съм ѝ ходила на гости. Тя е едната от двете жени, които преди много са писали в бг мама и от които прочетох много за живота тук. И много исках, да се запозная с тях, но те вече не пишеха. Но късмет - живеят до нас. Но едната се преместиха в Англия.

Анге у нас не ядем и не го мисля. И козунак, ще е от магазина, че по край имени дни и рождени дни все съм в кухнята.

Булче, радвам се, че добре мина и при теб! Аз май вчера не писах, но и майка ми е с два чипа. Много е горда със сертификата си и чака Курц да даде да се пътува с него :)) :))

Хубав ден


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 27, 2021, 09:44:28
Булка, ти си ми първата позната с втора игла АЗ, радвам се, че минава гладко. Сигурно и при останалите членове на семейството ще е така!
Леля ми /на 92/ вдигнала температура при втората Модерна, била отпаднала за ден- два, вече е добре. До тук само брат ми е карал тежко втория път с иРНК ваксина. Утре са сватовете, притесняват се, дано мине леко и при тях.
Две интересни случки със съученици на НИ2 да ви кажа: Ваксинирана с две дози Пфайзер заради участие в изборна комисия, от първите по тази причина, отишла в петък да и вадят с планирана операция мъдрец. При задължителния ПСР излиза положителна, та хоп- 14 дни карантина, мъжът и също го затварят 10 дни, макар да е минал през лятото Ковид и сега първа игла АЗ. Притеснени са, не знаят какво да очакват... Другото необичайно е при прекарал тежък Ковид през миналия април, ваксиниран с АЗ през февруари. Получил всички симптоми 5 часа след инжекцията, 6 дни с висока температура, задух, болки по цялото тяло и отпадналост. Родителите му са лекари, дългогодишни, с много практика кардиолози, та уредили да се направят всякакви изследвания на всичко по него и нищо, няма отклонения, в норма, не е Ковид, не е грип, здрав и прав трябва да е и да пращи от здраве. Как ли не го мъчили цял месец март, няма и няма подобрение, даже загубил мирис и вкус. Някак стигнали до извод, че организмът помни симптомите емоционално и почнали да го лекуват с йога, храна, билки, физиотерапия и успокоителни методи и вече започнал за си връща цвета на лицето и мерака за живот. Изобщо, много коварна работа е, чука яко нервната система пустата гад.
Рони, добре звучи новата работа, ще разказваш пак *THUMBS*
Панде, би ли повторила пак гостуване? Аз се замислям, трябва да е неочаквано, иначе може и да се откажа да ходя на затворен ресторант. Изкукуригах явно :[
Маги, единствено се сещам да сложиш карамфил да убие овчата миризма. Аз обаче обичам овнешко и бих направила кайма с телешко 30% и после на адана кебап. Кебапът е с много подправки и сигурно ще ти хареса. *THUMBS*
Ох, четох седмичната тема, много съфорумки са имали и имат тежки моменти. Да минава вече това, от сърце го искам за всички! *INLOVE* *INLOVE* *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Bube в април 27, 2021, 10:04:33
Привет!

От няколко дни и аз съм с първа доза ваксина, нямах симптоми освен болка в ръката. Следващата ще е средата на май. Мечтая си да дойде по-спокойно време!

Честити да са всички именници през уикенда, да сте здрави и цветни!

Брат ми ни е на гости цяла седмица и се разсипахме от ядене, вече не смея да се премеря на кантара. Днес ще се прибираме към село и там ще сме до Великден. После малко на екскурзия из България. Почива ми се и искам да усетя хубавото време, да ми стане едно такова пролетно!

Вчера имах много любима фотосесия, бях си намислила да снимам боядисване на яйца в черешовите градини и с народни носии и добре, че имаше хора дето ми се навиват на акъла :)

Рони, честито за работата! Да ти носи радост и удовлетворение!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 27, 2021, 12:51:16
честито на имунизираните, ние агне не ядем, тоест аз :)) , така че на празници другите се оправят както могат, ако искат- взимат от свека, ако не- ядат каквото съм направила.
Вирусът ужасно разсипва психиката, удря я там където ти е най -слабата точка. Страшна гнус, ма то е ясно че всички ще минем през това- дали като настинка  и в слаб нов сезонен вариант някой ден, заради ваксините, или като нещо по-лошо, уви- превърна се в част от живота ни. =]
аз мисля другия месец да направим няква почивка някъде също, мисля да си възстановя лека полека животеца.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 27, 2021, 14:20:34
Свекс всякакви случаи има, включително и вчера ми разказваха за поражение от ПСР тест.

Аз днес се ядосах много. Първо мм чака час и половина с 50 човека в една стая, за да стане още по-забавно влезнал някакъв и казал тук ли е ковид отделението аз съм за приемане в болница... Та сега и аз като Свекс ще броя дни... Второ на мен ми казаха да заповядам след 10 дни за сертификат, на мм му го издали още днес а на всички останали казали идете при личния. Звънях при личните казаха абсурд, ние не издаваме. Разменихме си няколко любезни мейли отделно и казаха че тях институции и трети страни ( мин на здравеопазването) не ги интересува какво казват, те сертификат не могат да издават... Параграф 22... Таа следващата седмица ще се карам и с Окръжна, те с такова упорито овне не са си имали работа. Един лист хартия е, обаче на никой не му се занимава...

За психиката от вируса не ми се говори. Имам съседка, супер лъчезарен човек, много ми е приятна. Дъщеричката и изкара с пневмония, направо е съсипана, не може вече месец да се възстанови от стреса и не е на себе си, аз не мога да я позная...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 27, 2021, 14:30:36
Тази седмица е лудница предпразнично. За капак покрай работа и онлайн обучението бързият интернет приключи и сега страниците ми зараждат със скорост на болен охлюв. Ама това защото сме се разлигавили всичко да става сега и веднага с едно докосване  =]
За именния ден ми звъняха не малко хора. Някои определено ме изненадаха, че са се сетили за мен. Някои обаче ме изненадаха с въпроси. След традиционните честитки за здраве, щастие, любов и тн. ми забиваха въпросът: Как сте? Изкарахте ли вирусът? И аз леко така O_O Нещо не схващах първите два пъти кой и от какво е бил болен вкъщи, че и на всичкото отгоре да не знам. Пък то това явно е за Ковида нов вариант на: Как си? И смотвах объркано: Ми, не! Не сме били болни...

Пред залата една от майките има био магазин и явно се занимава от много години и много задълбочено с това. Та тя обясняваше що илачи се търсят месеци след оздравяване.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 27, 2021, 17:39:43
 Привет!

 Карам под ред... Булка, подбор на персонал, почвам от А-Б, както исках. Засега съм доволна от комуникация и обучение, спрявам се добре по моя преценка и обратна връзка. Не че преди това нямам опит, но беше отдавна и в по-общ ред или с компромиси, та доволна съм. Дай Боже все да е така!

 Ковида... Сега на 20 ден, вече без никакви оплаквания и след карантина да кажа- баба ми беше с положителния тест от предните седмици. Няколко дни преди РД-то взе да покашля, ама била яла таратор, та била излизала по хавлия на терасата, та първо решила, че е настинала. На РД-то отидоха да й оставят тортата, спретнала се- нищо й нямало. След 2 дни майка я намери с температура лежаща и веднага я завели на ПСР. Тя от положителния тест се катурна, викаха 2 пъти бърза помощ и то на нервна почва и 2 пъти по показатели нищо й нямаше. Майка кара с нея карантина. На психическа основа я удари повече от на физическа, но ходиха и до лекар с разрешение от РЗИ, та явно се убеди, че нищо й няма физически и взе да набира сила психически. Аз в началото много се ядосах, дала съм инструкции, уж се пазеха кой й го лепна не е ясно.Майка ходеше по 1 път в седмицата да й занесе пазара, уж все с маска. Сега ще ходят всички на антигенни да видим кой какво е направил, че още ми треперят гащите. :huh:
 В същото време се задвижиха нещата с работата, та сега затова премятаме детето, ама след Гергьовден ще отива по направление Пловдив след PCR и антигенни и всякакви въобще. Хем да не се чудим как да я подмятаме, че и идва нанагорно, хем ние захващаме ремонта.Плановете от миналата година се изпълняват всички в момента. Остава сега и на градина да я вземат и това ми е последният зор.*THUMBS*
 Агнешкото пък съвсем отпадна... на мен ми се яде дроб сарма повече и сега се чудя къде може да има хубава готова. Козунак не знам дали ще имам сили да правя, абе пак сме на импровизация- Ж. откакто е родена все ни е критичен тоя период от годината, ама дано всичко вече е само напред. *THUMBS*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 27, 2021, 17:44:21
илачи ще се търсят все повече... сега е сцената на фармацевтите, измамниците и измислените лекарства. То ако те помагаха, нямаше да има ковид отделения.. Да, витамините вдигат тонуса, успокоителните усмиряват нервите, антибиотиците лекуват при дадени болести. Но оттам нататък вече в нищо не вярвам, напатих се.

Али, учудвам се по-скоро че ти не знаеш, в Сф това е тема от една година за любезен обмен на реплики, като начало на разговор в парка включително. Уведомяваме се любезно със всеки по телефона, първо кой и какво е изкарал, кой е карал вкъщи и кой в болница, какви тестове алабала. Вече никой тук не коментира времето, ковид го измести. =] Другата подтема е кой с какво е ваксиниран. Фейспалм наскоро ми докара другата баба на син ми, която каза че само в Спутника било ясно какво слагат, в другите ваксини не било ясно. То бива путинизми, ма толко промити мозъци няма..  *crazy* *crazy*
Адиктед, поръчвайте от някой хубав ресторант и това е. МНого ти се събра и на теб. Хубаво е че има кой да гледа детето без да мрънкя и да поставя условия, това е най важното. ВСе ще ги избутаме тия отрочета да тръгнат на училище и както вика един приятел, "да ги поема държавата" . Стори ми се грубо когато ми го рече, но сега разбирам какво е имал предвид и че е не било нещо лошо.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 28, 2021, 08:59:33
Привет и да съм от по- ранните днес, да се разпиша ;)
Дааа, както се казва "...винаги става въпрос за Ковид, а когато не е за Ковид, става въпрос пак за Ковид" =] Личните лекари го подкараха така и си остана за всички около втората вълна. :\
Рони, много ти се е събрало, но в крайна сметка е с щастлив край - баба ти е добре, не е заразила други, ти работиш, детето свиква с новите условия *THUMBS* Всичко ще се нареди и ще си дойде на мястото!
Булка, така е при първите ваксинирани, не са многа ясни пътищата и организационните връзки. На НИ2 му издадоха на място, веднага след втората игла сертификата, на нас уж личната щеше да свърши тази работа, ама все нямаше време и в крайна сметка на Родния му дали разпечатките без да ги иска, когато отишъл да предава списъка на хората от фирмата в РЗИ. Не че ми трябва някакъв документ, картончето нали е попълнено, достатъчно ми е. Все си мисля, че не е и уточнено точно какво и в какъв вид ще е валидно за  пътуване.
Започва лудницата по великото пазаруване... Хич не ми е до подаряване и получаване на каквото и да е, изключително натоварващо ми действа да мисля и пресмятам на кого и що. Дадат ти яйце - длъжен си да върнеш жеста. ;) Накупила съм разни шоколадови близалки във форма на зайци и други подобни и хич не ме интересува кой какво яде или не яде от дечицата в блока. Роднинските ще получат пари и това е.
Хубав ден на всички, отивам да се грижа за изхранването на населението в домакинството, включително цветя, гълъби и присламчени махленски котки. ;)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 28, 2021, 10:13:06
Еми, уцели 10-ката :bravo: Едната беше семейна приятелка от новите софиянци. Хич не лоша жена, ако не беше безумно хипохондрична и фанатично вярваща. Дотолкова, че беше ходила при един кандидат отец да обсъжда дали в цикъл можела да не пости сряда и петък... Идеше ми да я застрелям, за да не се мъчи и нас като слушатели да не мъчи.  8P
За Ковида - караха го и щом те са го карали по модни тенденции трябва всички да са минали. Тя е такава - по мода се ходи на пазар в Турция и на море в Гърция, но не може обратното примерно. Ходи на всякакви санаториуми, физиотерапии и прочие процедури. Тия от НОИ и от здравеопазването пасти да ядат! Тя е наясно с всички пътеки и пътечки... Изобщо върти такъв социален живот по здравни заведения, че е за завиждане що народ познава оттам.
Другата беше кумицата на свекърите. Тя си е куку поначало. Вари всякакви треволяци от двора на къщата и много обича да се самолекува за ужас на близка нейна роднина - аптекар.  =] Тя пък така заби въпросът, че останах с впечатление, че има от свекърите повече сведена информация за здравето у нас...

Ако говорим сериозно - снощи се чух с жената на братовчед ми. Тя е лекар. Родителите й бяха болни миналата година. Вчера обясняваше колко психосоматични реакции са имали и продължават да имат и до днес. Това си е вече страшно и хич не е за подигравки и подценяване.
Но няма как - нормално е темата за чипирането да върви. Кой... кога... с какво... пък реакции... Темата за времето се изчерпа само с по-студеното време през март и април в сравнение със зимата. Нищо интересно като цяло  =]

Рони, ще се стабилизирате и вие, ама...! Аз също установих доколко невъзможно изглежда някакъв план около рождения ден на Дребния. Все нещо има.
И като цяло най-много ме мъчи липсата на възможност за средносрочни планове. От днес за утре е горе - долу ясно. В дългосрочен план нещата стоят така: Дано някой ден... Обаче това, което е в средата го няма. Няма как да планираш спокойно я почивка, я празник, я нещо друго фиксирано в дати в близкия месец - два.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 28, 2021, 10:55:02
Много правилна дефиниция- някой ден... еди какво си ... а сега??? *crazy*
вече някак страхът тук на хората прерастна в гняв.
днес се чух с приятелите ми от Русе, милите ни пратили сто неща за празници, за почерпка. Там също е страхотия, всеки е болен вече.
половинката ми вика, еди коя си авиокомпания има да ми връща пари, дай да идем за два дни до Италия... аз седя и го гледам безпомощно- дори не мога да си представя че мога да пътувам пак, душата ми е свита, хиляди АКО ми изникват в мислите докато му отговоря... повредени сме и то не малко. P-(


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 28, 2021, 11:38:45
Добро утро!

Адиктед успех, това звучи интересно! На лични ще кажеш коя е фирмата. Радвам се че баба ти е добре. Сега остава и да разберем ваксината дали е ефективна, че ако не се лъжа вашите бяха с по една доза?

Аличка вие защо сте дистанционно? Карантина ли сте?


Свекс аз съм бясна, писах на Кунчев и Ангелов аххах. Всичко опира до пари и личните понеже не може да наплащат за сертификатите не искат да ги издават. Иначе става си пътуването, имат си QR код.

Аз тези дни съм супер натоварена и се сетих че нямам нищо купено, нито яйца, нито брашно. Та сетих се че имам код за безплатна доставка на ебаг, поръчах всичко , за пръв път и бели яйца взех, дано не са спукливи, 30 броя хахах, белким оцелее нещо. Утре ще си навия алармата и ставам преди слънцето да боядисам червените, а събота останалите, може и нещо с памук по-шаренко да направим.  Козунака ще е събота и той.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 28, 2021, 12:13:38
Привет!

 Аз пък гледах една техника с ориз за боядисване на яйца. Изглежда интересна и лесна за малки ръце само дано не ги раздробят същите тия ръце, ама ще пробваме;)  Яйца свекърва ми е взела цяла кора от пазара в Сливница, сигурно не са бели не съм ги видяла.
 
 Да, с по първа доза са. В най-заразната фаза майка е била с баба и нямаше никакви оплаквания, отдавам го на ваксината, но да видим, де...

 Аз вече за всички познати, с които евентуално ще се срещнем някога знам, че или са го преболедували или са с ваксина, та отмина им модата на тия въпроси. В Пловдив си го карате по-айляк май :D Иначе на мен тия 2 седмици дето минаха и утрето ми беше далечно за планове, таа... ще се радваме и на малкото ;)

 Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 28, 2021, 12:26:27
Привет!Аз от сутринта малко каръшки го почнах, ама ще мине и днес.

Адиктет, много се радвам за работата.

Еми и аз като теб не смея да планувам, но много ми се ходи някъде и все гледам вили и къщи за гости, просто душата ми вече плаче за разнообразие.

Аз записах мен, моя мъж и майка на прегледи след прекаран Ковид в една болница тук.Чак за края на май имаха места!Направо ме разбиха!На моя мъж му пуснахме и кръвни, да го видя на къде е, че там има доста наследствени неща и ме е страх за него, а и вече не сме по на 20.Сега остава да броя 6 месеца и да кажа, ОК минахме го, давайте ваксината и дано оцелеем да си отгледаме децата!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 28, 2021, 12:50:10
Не, Булче, как го измисли :)) Кокона беше дистанционно покрай училище в края на миналия месец. Понеже телефонът ми е към група, даже не знам на коя дата точно го засичат. Ама ей го - отприщи се.

Тези дни минавах покрай една лаборатория с нов пункт. Та отпред нависили едни балони. И моят мозък още се чуди що трябва да е украсено?!  *crazy* Сега, вярно, че хората ходят на изследвания не само заради Короната. Може да ходят и за нещо положително, бебе например. Обаче на мен ми е още странно в главата и като пир по време на чума.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 28, 2021, 12:56:02
Аличка , чела недочела съм хаха, четох че интернета ти е бавен от дистанционно обучение,ама ей сега върнах и зацепих  *THUMBS*

Адиктед пу пу, калпавата ми ваксинка за пореден път чувам че пази  *INLOVE*

Маги стискам палци за прегледите! Четох една статия днес че хора които са имали продължителни симптоми ( Long Covid се казва) след 2 дози на Файзър са им изчезнали.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 28, 2021, 14:26:43
Булка, нямам доказателство, обаче имам следната хипотеза: ако майка е пренесла на баба ваксината е спомогнала за по-малък вирусен товар, та може би не само теб пази, а и околните. Верно баба няма никакви придружаващи заболявания освен изкуствена тазобедрена става, но на 89 да го изкара така не вярвах до последно.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 28, 2021, 14:30:52
Здрасти!
Адиктед, важното е че повечето неща вече са минали и сега почва всичко да си идва на мястото.
Маги, успех с пргледите!
Аз днеска направо се разбих, чувствам се все едно съм копала на жега. Наредих си стройна програма- преглед, да взема от нас едни неща, после за болничен, после да го оставя, да си събера пратките...и навъртях 100км с колата O_O . Прибрах се и направо припаднах, днес и утре мисля да се слея с дивана.
Утре съм уговорила Ники да боядиска яйца, а баба да меси козунаци. Ще видим кво ще стане, то яйцата още не са купени, бои няма, ама здраве да е!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 28, 2021, 14:58:02
Булка, нямам доказателство, обаче имам следната хипотеза: ако майка е пренесла на баба ваксината е спомогнала за по-малък вирусен товар, та може би не само теб пази, а и околните. Верно баба няма никакви придружаващи заболявания освен изкуствена тазобедрена става, но на 89 да го изкара така не вярвах до последно.

Моя позната, мъжа и с АЗ тя без. Тя даде положителен с много леки симптоми, даже температура нямаше. Мъжа и също имаше леки симптоми, но нямаше положителен тест. Таа има нещо, ама какво е никой още не може да каже.

Рат кротни сее!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 29, 2021, 09:52:00
Добър ден!
Как сте? Боядисахте ли яйцата? Моя бояджия замина рано-рано да реже дървета  *crazy* ще го чакаме да му писне и да дойде да помага. Малко се притеснявам какви козунаци ще замесим с баба, ама Р вчера каза че има желание да опита и събота може да замеси и той едни, а аз само ще дегустирам и ще критикувам  :girl_wink:Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 29, 2021, 09:58:14
Добро утро!

Аз тук съм за медал хахах. 5 яйца боядисани, 0 спукани! ОбачеЙ друга година бели яйца няма да взема, две капсули сложих и пак не са баш червени.

Понеже днес се меси зелник с лапад или спанак, а аз нямам време врътнах и опекох една баница със спанак, та няма 11 часа а аз изпълних петилетката хахха.

Утре се чудя дали да не изпека едни кифлички, а събота още яйца и козунаците.

Отделно и хубава новина има, съфорумка е родила Miss/Mrs, много се зарадвах!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 29, 2021, 10:02:52
Мис я помня от време оно, честито да й е.
аз нищо не съм правила, едни шишчета ще опека на скарата днес, утре ще пратя детето при дядо му и ще изпера пердета и спално бельо.
имах няколко именника и рожденика тия дни и набързо им спретнах почерпка и подаръци да им пратя, да живеят куриерите, без тях нз как щях да се оправям във специфичната обстановка.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 29, 2021, 10:11:14
Яйцата ще са забавление в събота, както всяка година. Имам мерак утре да тествам хлебопекарната с тесто за козунак, но не е сигурно. Тези дни грам не мога да сколасам с всичко. Искам да си видя децата, да си подредя къщата, гардеробите най-вече, че тук става топло. Не ми се ходи и на вилата, а май ще трябва за 1 ден.
Днес пак ще е схема с децата... *crazy*

Честито на Мис!  :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 29, 2021, 10:13:59
Мис я помня от време оно, честито да й е.
аз нищо не съм правила, едни шишчета ще опека на скарата днес, утре ще пратя детето при дядо му и ще изпера пердета и спално бельо.


Утре да не си посмяла да переш хахах!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 29, 2021, 10:19:44
Утре да не си посмяла да переш хахах!
ух да верно, съвсем изключих.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 29, 2021, 10:22:44
Тамън се бях наканила да чистя, да пера, ама ето не трябва, не че нямам желание  :xixixi: :xixixi:
Честито да е на Мис!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 29, 2021, 11:08:37
Аз имам да пера за целия китайски народ.Не съм съгласна с тия поверия.Айде днес ще пусна поне една пералня, а утре ще се готви!

Всичко е за събота и козунаци и торти и яйца.Моя мъж има РД в неделя, та ще съвместявам няколко празника на едно.

На мен деня ми започна с крещящи баби, ама се надявам да свърши с чаша вино!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 29, 2021, 11:50:34
Привет!

 Ох, и аз го закъсвам редовно с прането, кое непуснато, кое неприбрано. Тия дни домакинстването е в 9та глуха. Пак че 2 пъти сготвих. Снощи бяхме на рамени, че са отворили още един азиатски магазин до нас и исках да пробваме. :)

 Утре май ще идва колега на ММ да донагласят спалнята, че раклата нали така си остана неотваряща се. То тъкмо ще взема да прибера и сменя сезоните в гардероба. Трябва да идем и до аутлета, че Ж. няма клинове, а миналогодишните й късеят, ама това в някой от дните след Великден, че сигурно ще е лудница.

 Има крещяща нужда от пролетно почистване у нас, ама няма да е тия дни. Като си иде детето по направление баба и дядо. :) Сега само разходки и ядене.

 Хайде хубав ден!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 29, 2021, 12:01:45
Здтавейте!

Добре, че пуснах пералня днес значи. А защо не може утре? Някой ще сподели или да си го google.

Ходих да пазарувам и си взех и една тениска и къси гащи. Взех си по-големи, че си шишо, ама явно не толкова много, колкото си мислех и сега трябва да ида да ги сменя.
И една супа сготвих, ама време за учене не остана накрая.

Маги, минала година на Бамбук рождения ден съвпадна с Великден. Голямо ядене беше :))

Тук времето е много яко днес :)

Хубав ден!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 29, 2021, 12:29:30
Панде на празници не се пере и чисти, пък утре е най-тежкия празник, при нас даже му се казва тежък петък.  И аз въртя една днес, че Пухиндрел препикал една чанта и мм я сложил при мръсните дрехи и всичко се беше умирисало...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 29, 2021, 13:20:20
Мерси, Булче, бях забравила нещо

Аз отидох да сменя дрехите, ама греда - маската останала в якето, пък то стана много топло и излязох без яке. После пак ще пробвам, днес явно ми е ден за каране на колело.

Днес Уилям и Кейт имат годишнина от сватбата - 10 години. Вие помните ли сватбата им. Аз я гледах, а ММ се чудеше що за тъпо нещо гледам :)) :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 29, 2021, 13:44:10
Аз я помня, то толкова шум беше. Пък с каква рокля ще е, пък да се качат да махат от балкона... Ама бегло де.
Панде, явно голям километра ше невъртиш. Няма ли от къде да се купи маска в движение?


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: addicted_to_u в април 29, 2021, 14:17:36
 Аз сватбата я помня основно заради това, че беше по кориците на американските клюкарски списания. Тъкмо бях пристигнала в САЩ на бригада. Докато нямаше клиенти ги подреждах около касата. Ехааа 10 години са минали...


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 29, 2021, 14:49:56
Хахах Пандей, нова идея за бизнес, вендинг машина за маски пред магазините

Оо много хубаво си спомням всеки детайл от сватбата, бях отпуска, бяхме се нанесли токщо като млади гаджета с мм в един апартамент, много беше вълнуващо  *INLOVE*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: svekarva в април 29, 2021, 15:02:04
При нас чистенето се отлага, аз съм с обриви по ръцете отново. Ще го раздавам принцеса. Обаче си открих диагнозата в Гугъл - контактен дерматит от хранителни продукти /домати, кромид, чесън, цитрусови, билки, подправки, шоколад, сладолед и кока- кола/ Само последните две не съм пипала тези дни. Не винаги се получава, обикновено при паднал имунитет или предварително раздразнена кожа. А кожата ми беше пак като по учебник раздразнена от друг вид дерматит - от допир с химикали /прахове, парфюми, дезинфектанти/, щото прах ръчно един пуловер, парфюмирах се на китката, но ми отиде и на пръстите и се дезинфекцирах в ресторанта кой знае с какъв препарат. Както се казва в един черен виц, "диагноза има, болният умря", та и аз така :angry: :funny:
По този повод днес Родният готви и ми нагласи яйцата рано- рано по тенджерите да се варят. От 25 броя, само 2 леко пукнати. Не си струва да се боядисва с корени брош ако яйцата не са бели, почти няма разлика от боядисаните с люспи кромид. Изпуснах и куркумата тази година, много силна миризма има и няма жълти яйца.
Сладки и козунак няма да меся, виж идея е да спретна и аз една баница със спанак за довечера *THUMBS*
Хубав ден на всички, времето е разкошно. Хаха, ами сега, като имам пак по учебник и дерматит от слънчева светлина, ръцете в д- то ли да си завра? =] ;)
Сватбата я гледах на повторение по- късно, нещо бях заета. Покойната ми приятелка се беше подготвила със специална сбирка на хапване и пийване с комшийки да обсъждат събитието, тогава още беше здрава и с пълния си блясък и дух, та ми пращаше съобщения по скайп за тоалети и пикантерии. Хубави времена бяха....


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: menyanthe в април 29, 2021, 15:19:49
Аз в събота съм планирала да правя козунаци и яйца. Козунаците ще са или рула с орехово-какаов пълнеж, или с локум.  :girl_wink:
Яйцата винаги ги боядисвам в събота - за да са по-пресни.  :[

svekarva, за слънцето - едно време бях развила слънчева алергия (още имам белези от мехурите, бях на едно море - ама нали, веднъж съм отишла на море, някакви си мехури няма да ме спрат да отида на п *crazy*лажа  :funny:). След това всеки път като излизам на слънце - даже из града, се мажех със 70-ти фактор. Бях си го купила онлайн, че тук няма такова по магазините.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 29, 2021, 15:52:22
То можеше да вляза и да кажа, че иска да си купя маска, ама щяха да ме гледат много лошо. А и тo тук може само ffp2 маска, пък те все по 3 или 5 ги продават. Много сложно ми се видя :)) пак ще се разходя, ама дано има размери, че то е магазин тип Лидл.

На скоро ММ гледаше някаква купа на краля по футбол в Испания и кралят беше на стадиона и се сетих, че и неговата сватба съм гледала. Като малка го бях видяла в някакво списание и си представях принцовете от приказките като него :) жена му е много красива и дъщерите им са хубави :)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 29, 2021, 17:44:59
и аз помня сватбата, чувствах се много романтично, бях в приятен етап от връзката си тогава. сега са ми малко смешни с днешния си клип, колко се обичат, колко се гонят с децата, алабала, не вярвам вече на тия работи след всичките им излагации и изпускания. Не че харесвам Меган, но съм сигурна че и те са змии. =]
ние днес изпълнихме петилетката, прозорците на двете стаи измихме, пердетата в едната вече са изпрани и закачени, две перални още отделно, прахосмукачка, прах и шишчетата опекох. От утре мога да връчвам малкия и на майка ми през деня и смятам да се възползвам, имах отвратителен месец. Изнервени сме вече, детето и то чат пат скучае, ма да свиква- това е животецът.
аз пък вчера си нямах работа да пия кола и като ме стегна тая ми ти щитовидна, щях да пукна.  *crazy*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 29, 2021, 18:23:14
Еми, той твоя сега ходеше ли на детска или си ги спряла? Ще го пускаш ли от май? Ти верно колко работа си свършила.
Ние омесихме Козунаци, биядисахме яйцата, аз нямаше да участвам, ама "аре направи го това...". Искаха да не дават на Ники да боядисва, ще кажеш че та са деца, голям зор да боядисват! Та трябваше да му помогна малко и да му асистирам. И естествено сега не знам къде се намирам пак.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 30, 2021, 08:36:53
Добро утро!
То било много хубаво да се наспи човек без аларми! :) Пак се влезе при мен с: Мамо, може ли детско? Поне с половин око видях, че си носи одеялце за пред телевизора. Не ми се наложи да давам инструкции и пак задрямах. :)
Ще правя закуска и ще изведа децата навън. Тези дни мъжете от квартала дружно направиха пясъчник с капаци, които стават на пейки. Даже и ще се заключва, че да си е за нас си. Чакахме снощи само един татко да домъкне пясък - запален рибар и по Марица видял къде има хубав пясък. За наша радост не донесе пясъка след 7:30, че нямаше да можем да приберем децата. Или както един комшия казва: Прибираме се с гайдата :girl_cray2: :boy_cry:
На църква не знам дали ще успеем да отидем, че при нас е страшна лудница по празниците. Буквално улиците наоколо са претъпкани с хора. Много ми е криво по тези празници, че не мога да покажа на децата елементарни неща, да им създам традиция, така, както нас като деца са ни водили.

Сватбата не я гледах тогава. Гледах репортажи и снимки. Кейт ми беше разочарование като визия. Дори от дистанцията на времето продължавам да мисля така. Месец след кралската сватба етървата обикаляше за булчински рокля. Тя си е зафатна, като Свекс казва, и търсеше нещо по-прикрито. Обаче говори в половин уста, не обяснява поначало. И тогава във всички магазини й забиваха въпрос дали като роклята на Кейт търси. =]
2011 беше хубава година за мен! Искам колелото пак да се завърти в тази посока  ;)


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: магито в април 30, 2021, 09:16:37
Привет, аз също поспах до късно, но през нощта беше веселба.Днес мисля да почивам, нямахме топла вода два дни и днес вече ще си мия косата, че на нищо не прилича.Ужасно е да няма топла вода.

Ще излизаме след обяд ако не завали, ще видим как ще е времето днес.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 30, 2021, 09:23:21
Добро утро!

Аз хубаво казах че днес не се пере и се наложи малко преди полунощ да пускам пералня че Пухиндрел пак направи беля и то върху спалнята... Май ще го заведа да му клъцнат маслинките. Странно е че не маркира а направо си се изпишка...

Днес много лежерна програма сме замислил, цръква, кратка разходка из квартала, постен боб къкри в инста пота.

Аличка аз не съм съгласна за роклята, даже напротив, визията и е без временна, и 10години по-късно изглежда добре. Една приятелка даже беше с китайска рокля същата и пак седеше добре. Мен ми беше пример за рокля как трябва да изглежда и как и след 10,20 год като погледнеш снимката да не си казваш ох какво съм си мислила... На Даяна примерно е типично това, модерна за времето си и не би била вдъхновение след 20 години на никого.

Хайде лек ден и да си починете всички хубаво днес преди голямото готвене!


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в април 30, 2021, 09:37:40
Добър ден!
На мен ми е много странно, някво никакво-не се наспах съвсем, всички са си вкъщи, ама трябва да събирам багаж за да се при ерем, а малкия демон дава отпор и не ще да си ходи.  Но пък майка го е подстригала, чакам да видя резултата, че още се мота горе. Р отиде да пазарува, а на мен не ми се мърда! Искам да се телепортирам у нас и да си лежа и чета.
Козунаците добре ни се получиха с баба. Яйцата са хубави, само няколко счупени имаше, някой бяха здрави, но... Се търкулнаха на пода. Ники доста добре се справи, само бабите ни ядосаха, че се държат и те като деца на моменти.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 30, 2021, 11:49:44
аз се наспах добре, ма вечер имам някви проблеми с червата и ми се разгонва фамилията. *crazy*
взех да пия пробиотик и въглен, да видим. имам чувството че откакто родих, все нещо ме боли, като бабичка съм...
роклите на Кейт и аз ги харесвам, дори харесвам онова ангорско жилетче дето го беше метнала за приема след това. някак ми е земно и приятно като идея. Меган беше облечена като чувал и за двете части от сватбата си, просто трагедия.
и аз съм днес за миене на коса и лакиране, взех от аладин захранка за мъжа, въобще няма се занимавам с нищо, има и спаначена супа.
за черквите и мен много ме е яд. като беше бебе, много го водех, сега като е съзнателен, дори не знае какво е това, елементарни неща не съм обяснила, а съм вярващ човек и е срамота.... ще наваксваме по-натам явно.
даяна е като клоун облечена на сватбата си, ама аз нея никога не съм я харесвала как се облича. =]
носи ми се хубава рокля нова, с нови токчета, имам и двете и ще ги облека до пазара накрая, казвам ви честно.... *crazy*


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 30, 2021, 11:55:13
В църквата е стройна организация, минава се за 5 мин, няма застояване, всички са с маски, та няма проблем за посещаване, поне в нашата.

Ние минахме, занесохме здравец и яйце, запалихме свещичка. Така се надявам и утре Звяр да издържи и да идем полунощ.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: Alichka в април 30, 2021, 14:27:59
Аз цялостната визия на Кейт не харесвам на сватбата им. Роклята - като част от всичко. Изключително ми е омита. =] Виж Летисия Ортис е уникална *INLOVE* Рокля, грим, прическа, букет... Всичко е в унисон!
Меган си беше в торба облечена, факт!
Вие ме подсетихте за една даскалица. Значи 2 години в училище учехме бизнес комуникации. Даскалицата беше извадена от нафталин! Водеше ни часовете като всички останали на лекционен принцип. Само където извади едни архаични учебници по етикет... Ревали сме от смях в междучасията! Изобщо не бяха вече актуални.
По този повод Даяна е живяла по време на много по-строг етикет, когато дори тъмносиня рокля от кадифе на прием не е било по протокол, защото е трябвало да е в черно.  =] Тогава са й прощавали, защото едно е била много млада, друго е и била много прецизна в обноските.

Аз успях да си пазарувам за утре. Татко ни закара, гледа децата отвън, черпи ги хубав сладолед, а ние с майка гледахме яйца и бои на спокойствие.

Имаме си и пясък! Снощи в 10:30 двама от мъжете са докарали :)) :)) :)) Луди! Късмет, че не ги е сбарала патрулка, че да се обясняват накъде мъкнат тия чували по нощите :)) :)) :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 30, 2021, 15:08:43
Аз и Кейт и Летисия харесвам. Но Кейт ми е любимата билка. Аз вчера разгледах и други кралски семейства, включително и българското царско семейство. Нищо не знаех тях, освен че Симеон Сакскобургготски има много деца и всички имат имена започващи с К.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: bulche91 в април 30, 2021, 15:14:02
Аличка може би не разбирам какво имаш предвид под омита, но за мен лично няма едно нещо което да не харесвам в цялостната и визия на сватбата, както и сега като я гледам няма нещо което да не ми харесва, от прическа, до тиара, до грим. Всъщност и стилът на обличане много и харесвам, доста често взимам сходни цветове и дрехи на това което тя носи, дълги години бях известна с бежовия ми шлифер с черни копчета а ла Кейт Мидълтън.

Мен и холандското кралско семейство ме кефят.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: pandapanda в април 30, 2021, 15:22:54
Аз още си харесвам Фелипе :)) :)) и на 53 ми е красив :))


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: emmmmmy в април 30, 2021, 17:25:30
мен никой от известните кралски мъже не ме привлича, сякаш усещам някакво дълговековно кръвосмешение :)) в лицата им.
чета Джорджо Мойс 'След теб'  и се чудя защо си го причинявам, ама пуста скръндзавщина, купих ги за майка, сега ги мъча и аз, да си избият парите :)). В интерес на истината, втората ми е по-ок от първата книга.
дъртите отсега почнаха тормоза с козунаците и яйцата, дайте да ви дадем та дайте ... казах че имаме, ама....


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в май 01, 2021, 09:03:19
Добро утро!
Кейт и на мен си ми харесва, както на сватбата ѝ, така и астилът ѝ на обличане. Аз не помня втората рокля каква беше на сватбата ѝ, ама наистина първата е актуална до ден днешен.


Титла: Re:Април, бъди мил :) Април 2021
Публикувано от: ratatui в май 01, 2021, 16:29:49
Заповядайте в майката тема
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,38325.0.html