Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

След сватбата => Сватбата на... => Темата е започната от: djosi в юли 13, 2016, 21:07:57Титла: Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: djosi в юли 13, 2016, 21:07:57
Хайде време не остана.
Дори и след много отлагане сте на финалната права да станете семейство и пред закона..

Почвай да разказваш за всичко. За запознанството, предложението за брак, как избрахте датата.. до къде сте стигнали с подготовката, какво остава да направите..

Пожелавам ти спокойна подготовка изпълнена с много приятни емоции  :)

ПП: Надявам се цветовете да ти харесат  ;)


Титла: Re:Сватбата на kiara - 21.07.2016г.
Публикувано от: kiara04 в юли 14, 2016, 10:13:56
Добро утро на всички. Тъкмо се завърнах от изследвания :) В петък следобед ще са ни готови медицинските  *YAHOO* *YAHOO* За да започна ще пресъздам предстоящата сватба :)
На 21.07.2016г ще е подписването в гражданското от 15:20 и после от 16:30 сме в църквата, не помня името и честно казано но ни е на път така че ако съм го сметнала правилно най-много 20 минути ни е пътя до нея (и то защото все пак е София) ще имаме предостатъчно време споредм мен дори ако има някакво задръстване примерно. После първата брачна нощ  :[ и на 23 в събота се събираме в един семеен хотел в гр. Самоков с на-близките ни приятели само. След това към нашият любим Девин къдещо ще сме 10 дни  :sunshine: Това е в общи линии :D За да отговоря как, каква, къде, защо е организацията има цял роман да изпиша  :girl_impossible: Ние още март месец седнахме и избрахме всичко което искаме и тъй като нещата за мен са навързани да не се чудите как обяснявам  :girl_wink:Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: kiara04 в юли 14, 2016, 10:14:38
1. Голяма или малка сватба - малка само с най-добрите ни приятели, родителите неговите ще дойдат за подписването моите - не (те са друга история но няма значение). Роднини няма да каним защото и двамата сме с голяма рода и половината така или иначе не ги познаваме като да се запознаем за 1 ден с тях и после пак да се забравим няма смисъл според двама ни  =] Да не говорим, че с половината си рода не се разбираме и той и аз защото в днешно време ако искаш да си честен - трябва да си луд!  *crazy* всяка фамилия с номера си.. А и  не искахме да пръснем пари който нямаме за сватба която не искаме  :laugh: :laugh: Роднините които няма да поканим сме измислили план: мъжо има само един дядо във варна там ходим редовно по 2 пъти през лятото така че няма да се почувства пренебрегнат решили сме да му спретнем "сватбен следобед" - снимки от сватбата, подарък за него същият като този на гостите, смешни случки да му разкажем, как сме се подготвяли... И това всичкото докато пием здравословни смутита в градината. Определено ще има много смях  8P Моите роднини ще ги събера на вечеря у тях си :D и ще си направя бели кексчета с  прасковени цветчета отгоре (подобни на идеята ми за сватбена торта - все пак да са тематични), аз ще им сготвя защото ми е от любимите неща и те ще се зарадват. Така или иначе ще се отпуснат защото са си у дома а и важното е, че сме ги уважили и са се посмели с премеждията и чудесата покрай сватбата.
2. Поканите - отпаднаха  =] Тъй като се наложи да отменим сватбата за друга дата а и не исках да започна с организирането и 6 месеца предварително в един момент след като подръчквах мъжо да каже има ли модел който да му хареса както и да си избере текст... И някак неустено минаха  месец и половина без отговор и стана твърде късно просто  }:-> . Другата причина е защото все го чаках да се натутка за зала и църква и ги запазихме точно 29 дена преди самото подписване  =] Съдба... решихме вместо това да направим от тефтери - сватбени албуми мини издания със снимки, пожелания, смешни истории, поезия, петна от вино и торта, целувки с различни червила и много др. :loving: :DANCE: Ще ги надписваме персонално и с послание, ще е нещо малко и мило за спомен.
3. Подаръци за гостите - букетчета изсушени билки които брах на Еньовден (за да са вълшебни по-хубавия начин де :witch: ) опаковани като малки букети в бяла хартия с панделка (в прасковено) на която ще има описание на билката/името/рецепта или две с въпросната. + сватбените албумчета!
4. Цветовете на сватбата и украса: бяло и прасковено защото обичам лятото и прасковите а и като цвят е сташно нежен ^_^ Украсата ще е от живи цветя във високи вази (13 броя за героя :D ) ще напълним вазите с вода ще пуснем по 1/2  прасковени рози или клонче хризантема а когато се стъмни, че сложим по една плуваща свещ отгоре във водата. Вазите не са много обемни и няма да пречат, семпли са много - идеални са ни. Намерих си и балони в оранжево които като се надуят изглеждат много нежни като цвят и ще ги използвам в "букети" от 3бели/1цветен. Балоните са ми към 50 броя и едва ли ще сложа всички. Цветя ще вземем от една борса и то не много само 14 прасковени рози и около 14 стръка хризантема от тази която прилича на маргаритка  *YAHOO* *INLOVE*


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: kiara04 в юли 14, 2016, 10:15:02
5. Букети - спестихме от букета на колата както и от този на масата просто защото и двата ще се разкапят в адската жега (каквато ще бъде) а не обичам да моря цветя (като запален градинар и дума не давам да се издума!  }:-> ) Да не говорим че на 23 ще пътуваме и до Самоков и като го побрули вятъра защото мъжа ми не обича да кара много бавно за в ресторанта ще е на ла*но  с извинение..  Моят букет ще е от един вид хризантема приличащ много на маргаритки с 4 прасковени рози пръснати из него, не е много голям. Букета ми за хвърляне от който не можах да се откажа защото искам да гледам сеир на мацките дето ще го хващат  :[ той ще е същият само с една роза обаче и доста по-малък г/д с големината на юмрук.
6. Чаши и бокали: чашите ни са скъпички 130 лв. с миниатюрни кристали сваровски. Не се лишихме от тях защото всички останали които гледахме бяха отвратителни а ние търсехме нещо съвсем семпло с нотка елегантност. Решихме след време когато имаме деца (2) да им вземе от същата серия чаши защото те са 5 модела и на специални поводи цялото семейство да си имаме хубави чаши, хем за радост, хем да ги използваме и нашите! Мечти, мечти   :baby_boy: :baby_girl: Бокала ни е 25 лв. много красив и скромен ще покажа снимка после ;)
7. Халки -  аз не нося злато затова решихме сребърни. Ще покажа снимка след малко (халките който си избрах и за предишната сватба :D ) ини излязоха с гравирането 160лв.
8. Торта: на 2/3 етажа няма значение, бяла с два цвята от роза боядисани съвсем леко в прасковено и стуя боя която да се стича надолу и стига до три други розови цвята - залива ли и те стават ярко прасковени заради боята, шоколадова е тортата като изрично искахме шоколадът да му сложат по-малко захар и повече мляко (да стане по-лек и не толкова сладък, че гостите ни не са много по толкова сладкото и не е здравословно все пак), мъжо има приятел с верига сладкарници така че тя не е проблем :)
9. Грим - аз съм лесна малко спирала и гланц и леки сенки в прасковено едва загатващи - още обаче си търся човек за това. Ноктите ще си оправям сама защото се случи така, че без да знам че ще има сватба съм си взела много странен лак оранжев който обаче си мен света и става много светъл - почти прасковен или много ярък  :danceg: :danceg:
10. Рокля/костюм - той е лесен има си магазин откъдето си купува костюми така, че ще ходи там, аз пък не съм капризна за роклята :) Искам нещо семпло, без да се влачи нещо, и да има презрамки, че бюста ми е бая-бая и без презрамки ще е зле работата и това е. Обувките-  тип пантофка нещо прасковено ако не  - бяло.


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: kiara04 в юли 14, 2016, 10:19:49
Сетих се, че първата ми сватба трябваше да е в бяло и лилаво (тъмно) така че си сложила прекрасни цветове, благодаря и за темата само, че Киара ми е  псевдонима който използвам като пиша а и имам дълга история с това име (но това е друга история), казвам се Ивона между другото  :girl_wink: а сватбата е на 21.07 днес след рожденния ми ден :D Доста ми е трудно да върша всичко след като съм болна и ужасно ми се спи постоянно.. Мисля да се наспя първата брачна нощ  :P :P :P


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: lolitkabg в юли 14, 2016, 21:56:01
Честита темичка :)Пожелавам ти много спокойствие и прекрасни  емоции *INLOVE*
Подаръчетата за гостите са ми любими,много оригинално и аз много бих им се зарадвала :)


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: kiara04 в юли 15, 2016, 10:58:39
Всяка сутрин нови проблеми... А толкова искам да съм спокойна момичета ....... С мъжо снощи се изпокарахме.. От 26 човека гости ще дойдат 11... И той е много разочарован като мен (предполагахме разбира се че ще има такива ама почти всички?!??)...  :'( :angry: O_O ohmy :'( :angry: O_O :'( :'( Сега иска да сменим пак датата да е в петък а не събота (той го предложи преди това) за да можели да дойдат повече хора... Сега къде ще търся ресторант и как по дяволите  да го направя за 4 дена .....  :angry: :angry: :'( Не знам защо става така но съм толкова уморена ами се искаше това да е най-хубавият ми ден... Но просто не си заслужава нито той е добре нито аз....


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: Bube в юли 15, 2016, 13:07:32
Хей, честита тема!  :girlhide:

Първо - спокойно!

Второ - как пък не, да си отменяш сватбата заради гостите! Сватбата си е ваша, дори да си само ти и товят любим, няма ли да ти е достатъчно? Организирала си го вече, четох за всичките ви планове - така мили са!

Остави се нещата да се случат по най-добрия начин, без да се напрягаш. Имай сватбата, която мечтаеш и не мисли кой ще дойде. Според мен, ще си по-щастлива с тези 11, които са се постарали да са с вас, вместо с 26, които няма как или не искат да присъстват!

Така че, дишах спокойно, върши си задачките и скоро ще си госпожа!Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: kiara04 в юли 15, 2016, 13:22:46
Честита темичка :)Пожелавам ти много спокойствие и прекрасни  емоции *INLOVE*
Подаръчетата за гостите са ми любими,много оригинално и аз много бих им се зарадвала :)
само, че ще трябва да им ги дадем след сватбата за да имаме и снимки, надявам се да не ни се сърдят :)


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: kiara04 в юли 15, 2016, 13:27:57
Хей, честита тема!  :girlhide:

Първо - спокойно!

Второ - как пък не, да си отменяш сватбата заради гостите! Сватбата си е ваша, дори да си само ти и товят любим, няма ли да ти е достатъчно? Организирала си го вече, четох за всичките ви планове - така мили са!

Остави се нещата да се случат по най-добрия начин, без да се напрягаш. Имай сватбата, която мечтаеш и не мисли кой ще дойде. Според мен, ще си по-щастлива с тези 11, които са се постарали да са с вас, вместо с 26, които няма как или не искат да присъстват!

Така че, дишах спокойно, върши си задачките и скоро ще си госпожа!


знам, че си права но той е нещастен ....


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: lolitkabg в август 02, 2016, 19:06:02
Много драми около вашата сватба,,,дано всичко да е минало добре,разкажи ни,като имаш време :)


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: Bube в август 02, 2016, 20:54:37
И аз се нареждам за разказче, а и снимки не бих отказала  :P


Титла: Re:Сватбата на kiara04 - 23.07.2016г.
Публикувано от: kiara04 в септември 01, 2016, 15:25:39
Момичета, откъде да започна  :girl_impossible: Сватбата мина прекрасно, като си видях приятелите у нас - добре ще започна от там.
 1 част: някъде към 5 сутринта с бъдещият ми съпруг осъзнахме, че не ни се спи и си говорихме празни приказки  8P . После след един бърз душ бях на грим и прическа поске дойда една от най-добрите ми приятелки да ми помогне с обличането на роклята ( и както предполагате я омазах с два тона грим добре, че беше повечето от вътрешната страна :P :angry: ). Бях поканила и бившия си съквартирант да затиска вратата а той милия на работа до 10 сутринта :D от работа до Панчарево където живее за да се костюмира и после до нас обачеее. Тъкмо аз приготвена с рокля и оправен грим понеже както винаги около рожденният ми ден е адската жега  *YAHOO* тръгвам към кухнята да приготвя "канчето" дето ще ни подливат водата ;) :D и търчи моята приятелка и крещи, че мъжо пристигнал с приятелите и баща си да ме взимат а аз подготвям канчето и пищя, че съквартиранта ми го няма :bravo: Влизаме в спалнята и аз като по хитра заключвам вратата (понеже нали няма кой да я затиска защото моята приятелка е от тези момиченца дето са 30 кила висока 154 и нали ще стане неудобно едно такова ако я издухат от вратата  ohmy *db* ). Прибирам всички ключове данеби някой да се изхитри и да ги намери и заставам да си оправям грима  (пак). Влизат хората почват да думкат по вратата а моята приятелка подпира (уж да не падне вратата ;) ) а аз нали съм нагла дразня мъжо "Кво стана бе?Нали беше много отворен, айде влез сега да те видя" а той горкия думка, думка на вратата ама не смее да удари, че аз хитро съм застанала близо и му го натяквам, че ще ме удари ако разбие .. вратата де :D 10 минути минаха така в леко напрежение и изведнъж тишинааа. Викам си "кво стана, да не избягаха?" и поглеждам през ключалката. В следващия момент входната врата се отваря и се чува вик от мъжа ми който е пред нашата врата (на спалнята) към края на коридора където е съквартиранта ми (много закъснял) - О, Славе! Здравей (едно мазно, мазно гласче) при което аз заставам до ключалката и кресвам (а аз съм доста гласовита, та сигурно са ме чули и в гражданското на лъвов :D ) - Славе, пази ги да не бутат! (което нямаше как да стане защото коридора ни е тесен а вече бяха влезли едни 9 човека, НО важно е желанието :D или поне аз така се успокоявам). Отворихме им де, взеха ме, малко снимки и към гражданското. Там имаше много забавни моменти ако започна да разказвам има да заминат поне 2 дена защото имаше много смях ако искате по-лесно ще стане в скайп да направя един конферентен с желаещите :D защото ми е мноо трудно всичко да разкажа за да се посмеете от сърце!