Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg

Лафче => Домашен уют => Темата е започната от: Данитка в септември 10, 2008, 08:01:54Титла: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Данитка в септември 10, 2008, 08:01:54
Момичета аз съм пред нервна криза  }:->
Нанесохме се в нов апартамент,вече почти привършваме с ремонта,но се появиха от онези малки,гадни,кафяви хлебарки  :angry: Направо ще полудея....виждам ги само в кухнята,никъде другаде е то освен в банята и спалнята няма къде,защото живеем в гарсониера,но ще откача,моля ви за помощ,ако някой знае начин по който да се отървем от тях,нека каже!Незнам аз ли съм единствената с този проблем.Просто четох как,ако дойдат в спалнята може да влязат в устата на бебо ....и такива работи и това ме разстрои допълнително  :'( ПОМОЩ


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Nataliya в септември 10, 2008, 08:14:46
Доста неприятно наистина. Май покрай ремонти винаги изпълзяват. От личен опит мога да ти препоръчам да си викнете фирма, която пръска срещу хлебарки и други гризачи. Според мен е най- сигурно и ти излиза във времето дори по-евтино отколкото през ден да купуваш Raid и други подобни. Ние ги викаме профилактично на 6 мес., струва около 15 лв. в зависимост от квадратурата.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: eli_m в септември 10, 2008, 10:13:22
Да викнеш фирма, която да напръска е добро решение, но в повечето случаи се чака доста. Поне 2-3 месеца! Ние преди време имахме много хлебарки, които се разхождаха не само в кухнята, ами из целия апартамент! Например на спалнята :angry:, в гардероба, по дивана, в банята...навсякъде! Един ден се ядосах :angry:, разстроих  :'( и викнахме фирма! Първата, която излезе в Гугъл! За 50 квадрата ми взе някъде около 20 лв, но пълен провал! P-( След 2-3 седмици пак плъзнаха!
Веднъж споделяйки с едни приятели, ни казват да си вземем някакво прахче от аграрна аптека! Струваше 2 лева и стотинки! Не помня как се казваше, но ще питам!
Разтваря се прахчето в пълна кофа с вода. След което си пълниш един два пъти пулверизатор и пръскаш навсякъде! След което, с ръкавици разбира се, почваш да мажеш навсякъде с кърпа /матраци, гардероби...и т.н/. С останалото взимаш пърцал и минаваш пода в целия апартамент. Ако все пак остане нещо го изипваш в каналите!
Повярвай ми вече повече от година хлебарки НЯМА!!! *THUMBS*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Diavolitsa в септември 10, 2008, 10:21:16
Подкрепям eli_m. Ние се отървахме по същия начин от (забележете) скорпиончетата, които не се морят от Райт. Данитка направо отивай и взимай. Ще те посъветват за по добър резултат да "запечатате" апартамента за 24 часа след пръскането (затварят се всички врати и прозорци и е добре ако има къде да отидете да не сте там) и ако имате домашен любимец е добре да е затворен някъде първоначално. Успех в борбата!


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Nataliya в септември 10, 2008, 10:29:09
При нас фирмата се отзовава за 2-3 дни. Хубавото е, че е напълно безопасно, не мирише, не е отровно. За наше учудване освен че изчезнаха гадините, лятото не влизат и мухи и комари. Явно трябва да се внимава с мошениците.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Данитка в септември 10, 2008, 10:35:15
Ели моля те провери за кой точно препарат става дума и ще го пробваме!
Няма проблем да отидем някъде за 24ч.,само да се махнат тези гадинки,преди малко пак ги видях,направо щях да припадна,разплаках се като дете  :'(  :'( Просто тези дни съм страшно изнервена,имам си куп проблеми и сега тези гадни твари,които ще ме съсипят  :girl_cray2:
Незнам колко ще издържа просто,имам чувството,че потъвам...а относно фирмите,нямам им вяра,работех в един Детски Парти Клуб,но няма да споменавам кой....и там имаше....идваха всеки месец от една фирма,но успех нямаше .....абе гадна работа,само ти взимат парите и нищо друго! :no:


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Zahira в септември 10, 2008, 10:41:29
Дани във въпросния Парти Клуб май пръскането беше само фиктивно за пред ХЕИ, а иначе, че се разхождаха навсякъде е вярно :sarcastic: *ROFL*, включително и по храната, което е недопустимо за такова място.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Данитка в септември 10, 2008, 10:53:41
:funny:Да права си,това така ме развесели,наистина е недопустимо,затова и тези клубчета хич не ги обичам,затова и незная дали бих водила детето си там!Ти мила имаш ли лек срещу гадините?


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Diavolitsa в септември 10, 2008, 10:54:56
Препарата от аграрна аптека се казва "Регент". Обаче ако го вземеш не пръскай ти (в предвид състоянието ти). По-добре отиди някъде за ден и някой да напръска и измие после отгоре и след това се върни. В аптеката ще ви обяснят всичко.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Zahira в септември 10, 2008, 11:01:17
Дани при нас ги няма тези гадинки само, защото нямаме парно в блока. Иначе в мазето си пъплят, а както знаем хлебарките обичат топличкото и затова се изкачват нагоре по етажите. Иначе има един препарат - казва се "Айкън", мисля, че се продава по аграрните аптеки та е много ефективен. Баба беше пръскала в тях и на сутринта цялата й кухня беше почерняла от хлебарките. А иначе и аз не ги понасям - случвало ми се е да си оправям леглото за сън, вдигам възглавницата и отдолу огромна червена хлебарка :! :! :! Та направо имам фобия към тях.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Данитка в септември 10, 2008, 11:08:45
Препарата от аграрна аптека се казва "Регент". Обаче ако го вземеш не пръскай ти (в предвид състоянието ти). По-добре отиди някъде за ден и някой да напръска и измие после отгоре и след това се върни. В аптеката ще ви обяснят всичко.
Ами ще се обадя на мъжо да купи!Дано стане .....само ме притеснява дали няма противопоказания в моето състояние


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Mariasto в септември 10, 2008, 11:12:47
Данитка,
напълно те разбирам, защото и аз съм била пред истерия от тези гадинки, то не беше пръскане с райт, не бяха сълзи. Чувствах се абсолютно отчаяна и безпомощна, ама като ги видех да лазят навсякъде направо откачах.. та ние си извикахме фирма, не знам как се казва, защото кумовете ни я препоръчаха и направо звъннах. Взеха ни 45лв за две стаи, кухня, баня, тераси всичко. Пръскаха навсякъде, по шкафове, ъгли, по тавана..направо ми стана лошо, като гледах навсякъде отрова да се стича..после едно чистене...обаче измряха гадините. Една седмица метохме трупове и сега няяяяямаа..поне засега..надявам се да има ефект дълго, но пак бих извикала.Дори ако влезе някоя пеперуда и умира зашеметена, а доста пъти съм чистила оттогава, уж няма следи от отрова.
Да кажа че ги викахме преди месец някъде, не е минало много време и незнам колко дълго ще има ефект, но засега съм доволна  *YAHOO*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Diavolitsa в септември 10, 2008, 11:13:09
Ами аз точно за това ти писах ако може да не си там поне 24 часа. После се измива и може да се прибереш. Нека мъжа ти пак пита в аптеката. Ако не става с това да му препоръчат нещо друго.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Юлия в септември 10, 2008, 11:13:41
Много полезна темичка. Ние като разбутахме за ремонта в къщи и се появиха хлебарки. Нормално за такава стара сграда.
Но предвид бебето което чакаме трябва да се направи нещо. Ще се обадя на мъжът ли и аз да поръчам този препарат.  *THUMBS*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: eli_m в септември 10, 2008, 12:48:44
Ние, след пръскането, затворихме прозорците и заминахме за уикенда! Като се върнахме си почистих  кокто винаги и от тогава не съм виждала жива гад!
Ако е противопоказно за бременни да напръска мъжа ти! *THUMBS*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: ˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙ в септември 10, 2008, 12:53:41
Мама използва едно като паста, казва се "Globo" намазва се,където има гадинкии и изчезват!!! *THUMBS*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Dalia в септември 10, 2008, 20:45:16
Ние пръскаме профилактично на 6 месеца, толкова гарантират от фирмата, която викаме. Просто ми се преобръща стомахът, като ги видя тия гадове :!  Казват, че е безвредно и не мирише. За гарсониера ни взимат 15 лв.
Но от фирма до фирма има разлика. Наши съседи казват, че дори се увеличава броят на хлебарките, за кратко има ефект, но след това се връщат още повече...аз им препоръчах нашата фирма, но...
Много е важно да се измажат всякакви процепи, дупчици около тръби и т.н.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Zahira в септември 11, 2008, 08:59:37
Те и да се измажат лошото е че много от хлебарките просто си идват по тръбите и излизат къде от канала, къде от мивката.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Дидето в септември 11, 2008, 09:34:37
И ние имахме доста хлебарки на скоро но купих един тебешир от аптеката и надрасках по пода по ъглите и сега изчезнаха слава богу


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: svetli в септември 11, 2008, 10:24:54
Много ги мразя и аз тези гадини. Да се включа и с моя опит. Миналата година видях една умряла в кухнята и това беше за цяла година. Но тази пролет като започна да се затопля си имахме цяло нашествие. Най-интересното беше от къде идваха - водосточната тръба на терасата. Някой много умен е оставил водосточните тръби във вътрешния ъгъл на терасите и самата тераса има наклон на там, за да се изтича водата от нея и именно от дупката в тръбата идвага гадовете! То не беше Райд не беше чудо. Имаше сълзи, сополи и истерии, защото направо полудявам като ги видя.
Веднъж в прането, което извадих за простиране от пералята имаше една изпрана  :! Не знам в сухото пране ли е била или в пералнята, но направо  :!  :!  :!
В службата имаше много и извикаха фирма да пръска. Май сега поизчезнаха, но доста време имаше трупове сутрин.
Според мен с тези гадните животни всяко решение е само временно. Просто борбата трябва да е периодична. Успех на всички!


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: dgudge в октомври 24, 2008, 14:46:02
Това прахче , което се разтваря във вода и ние го използвахме като последен шанс :girl_impossible: направо е като атомна бомба за хлебарките P-( 8P
Интересното е , че в Германия като са чули с какво и за какво го ползваме :star: те там слагат малко от това за пръскане на площи за паразити :girl_impossible: , а ние пръскаме в малките си къщурки *crazy*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Pisetata в ноември 23, 2008, 19:13:35
Ние също имахме голям проблем с тези гадинки,но миналата година се обадих на телефон от обява,дойдоха,напръскаха и от тогава,да чукна на дърво нямаме!
В деня малко бях учудена,като дойде една мощна лелка с един мъж-клечка :funny:Но,въпреки моето недоверие,нещата се получиха/имайте впредвид,че не сме излизали-нито ние,ние животните/. :)
Ако някой иска мога да пратя телефон на лични. :P


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: monique в декември 04, 2008, 22:12:49
Ние преди имахме голям проблем, но майка ми започна да прави едни топчета от картофено пюре + борова киселина и ги слагаше по ъглите и на скрити места и от тях гадините бягат, поне оттогава не сме виждали никакви. Това беше преди години, напоследък там, където живеят родителите ми нищо не слагат и няма хлебарки.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: ♥Сиси♥ в декември 05, 2008, 09:20:10
Ние също имахме този проблем, ужасните гадинки не спираха... тогава свекърва ми купи някакви листчета които лепях много яко и едни къщички по средата се слага някаква таблетка-всичко за еднократна употреба и край няма ги изчезнаха. В началото бях мн скептично настроена, но се оказа точно обратното успяхме да се отървем от тях. Ако някой иска повече инфо да пише тук да ги кажа.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: nedkova в декември 29, 2008, 16:28:21
Аз съм ползвала и "регент"(който по принцип е за колорадски бръмбари)и "Globol" и съм мноооого доволна и от двата препарата.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Agent T в декември 30, 2008, 02:03:00
Може би вече е писано, но ще ти кажа супер ефикасно средство за борбата с тях, но в този случай не е борба, а смърт (за гадините). :spiteful:
Препаратът се  казва "Омнитокс".Избива ги като мухии....
Аз също не бях чувала за него до преди 3 години, когато пристигнахме в апартамента и започнахме ремонт.Започнах да срещам по 1-2 на ден.Казвам ви щях да полудея.Никога в живота си преди не бях виждала хлебарка, ама никога.И ни казаха за този Омнитокс.
Хораааааа, като напудрихме с този прах полудяхаа....започнаха да извират от всякъде.Не искам да си спомням какъв ужас изживяхме.Напудрихме целият апартамент,запушихме всички ключалки цепнати и когато се върнахме на следващият ден (не трябва да се стои в същото помещение), Божеееее.....все едно бяхме на гробище за хлебарки.Подът и всичко останало беше черно.Всички бяха умрели. Това беше преди 3 години.Направихме основен ремонт и всичко останало и след това , до ден днешен "да чукнем на дърво" повече не съм виждала гадини в къщи.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Ble6tu4ka в декември 30, 2008, 10:23:34
Мен днес ми е тръгнало весело.... и в този дух - да споделя нас какво ни отърва от хлебарките.
По принцип се продава, но може и да го намериш на улицата. Във всякакви разновидности, цветове, големини. Според вкуса на всеки. Не изисква кой знае колко грижи и като цяло се прилага лесно и действа безотказно срещу хлебарки. Дори няма нужда след това да метеш хлебарски трупове, защото моето предложение - не оставя никакви следи. Използването му става спонтанно и обичайно нощно време, защото хлебарките излизат на тъмно. Не се изисква да го включвате, пръскате, ръсите, чертаете или каквото и да било друго действие. Действа от самосебе си и безотказно.

Вземете си коте!


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Gabito в януари 08, 2009, 09:46:20
Момичета, аз цял живот съм живяла в къща и не се бях сблъсквала с тези гадини, докато не се омъжих  =] . В апартамента на мъжа ми имаше много хлебарки. Най- вече в кухнята  :! и в банята, но се появяваха вечер. Взех един гел (мисля, че за Globo става въпрос, но утре ще ви кажа със сигурност) и намазах около входните тръби на парното, канала в банята и около тоалетната чиния. От тогава насам (това беше август м.г.) няма и помен от хлебарки. В началото бях доста резервирана към въпросния гел и ги дебнех вечер  ;) . Изчаквах около 2 часа без да влизам в банята (т.е. на тъмно), за да излязат, ако има, но.... няма. Спасих се !


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: krisi44 в март 02, 2009, 14:42:54
И у нас беше ужас с какво ли не сме пръскали ефект няма. Обаждах се и на фирми, но те идват след няколко месеца и не е безопасно за детето  :! Накрая познати на кумата ни препоръчаха една фирма напръскаха и сега вече половин година няма никакви гадини :bravo: Та ако някой се интересува да пише щом изровя телефона ще го изпратя


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: krisi44 в март 03, 2009, 19:22:22
Включвам се  отново понеже намерих телефона на фирмата: 0884654953
Разбира се съвсем не е единствена, но аз мога да препоръчам тази. Според мен са точни и не дерат кожи.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: siyana в март 28, 2009, 02:25:02
леле момичета тази тема я изчетох и имам чувството че гледах хорър!  O_O Добре че сме в ново жилище и нямам този проблем! Но моя близка приятелка е в същия хорър и веднага ще й пусна линк да ви изчете!  O_O


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Данитка в март 28, 2009, 08:09:50
siyana това,че сте в ново жилище не е никаква гаранция,че няма да се появят.....
Вчера една от мацките в градинката се похвали,че и те си имат домашни любимци,а тук говорим за сграда на 1 година  :girl_wink: Така,че това не е толкова важно  :\ *THUMBS*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: clovis в април 16, 2009, 09:40:50
Ами не знам дали е от това, но ние имаме котка и откакто е вкъщи не съм виждала/чукам на дърво/


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Mariqnkata в май 14, 2009, 10:52:42
Това с новата къща, не е гаранция че няма да има "домашни любимци". Ние се преместихме преди по малко от месец, в нова къща, при това не в града. Но явно с багажа сме преместили и тях :!. Вчера милото напръска с нещо и няма да си казвам сутринта какъв мор беше.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Rodi в май 25, 2009, 12:52:31
И ние имаме този проблем с хлебарките , и в предвидче чакаме бебе трябва да ги изтрепем и да се оттарвем от тях. Вчера купих от тази паста GLOBOL и снощи мака сложи от нея зад дивана в кухнята и по тавана и около каналаите. Тйя пусти гадни добре че само в кухнята са а по друготе стай няма. Сега ще чакаме да видим, какво ще стане , и ще и кажа ако изчезнат.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Gabito в май 26, 2009, 08:59:00
Здравейте момичета! Когато преди няколко месеца се пренесох да живея при любимия имаше хлебарки навсякъде (особено в банята и в кухнята). Един ден, когато изваждайки от шкафа една чиния в нея се разхождаше "домашен любимец" ми преля чашата. Купих си от тази паста GLOBOL (или нещо от сорта) и намазах около входовете на тръбите на парното, около тоалетната чиния, канала и общо взето където ми попадна (по ъгли, зад шкафове...). От тогава (август м.г.) до момента няма и една хлебарка. Удивена съм от резултата. Тази паста е уникална. Разбира се си купих още една опаковка за всеки случай. Бях много негативно настроена и не очаквах такъв поразителен резултат и то за толкова дълго време, но... изненада ме приятно. Опитайте и ще  ohmy . Успех в битката !


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Ralibali в юни 10, 2009, 15:49:59
Най-добрия начин за борба с хлебарките и всякакви насекоми са котките. Ние си имаме двечки, откакто живеем заедно веднъж, два пъти само видях хлебарка, но мисля, че не оцеля дълго. Виждала съм ги да ядат всичко от стоножки до оси. Мултифункционални животинки :)


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: магито в юни 10, 2009, 15:57:20
Рали аз днес си мидлех, че и миналото, а като гледам и това лято комари и мухи няма да имаме, че само като ги осети и нашта дивачка ги подгонва.Аз да си кажа(да чукна на дърво) откакто имаме котка никакви животи не съм виждала в къщи.Само от осите я пазя и ги гоня, че ме е страх. =]


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Ralibali в юни 10, 2009, 16:25:58
Да, аз също се уплаших, като видях, как глътна една голяма оса. Ама какво да ги правя, реакциите им са по-бързи от моите и докато се усетя и са ги лапнали.  :laugh:


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: galina79 в юни 19, 2009, 21:19:37
Да споделя нещо ефикасно против хлебарки.С приятеля ми в предишната ни квартира имахме много хлебарки и какво ли не пробвахме.Накрая взехме Регент от селскостопанска аптека.Разрежда се във вода и се пръска в ъглите и зад мебелите.Не сме намирали трупове на хлебарки след това,но просто изчезнаха.Повече не се и появиха.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Mrs.™ в юни 19, 2009, 21:30:22
Да споделя нещо ефикасно против хлебарки.С приятеля ми в предишната ни квартира имахме много хлебарки и какво ли не пробвахме.Накрая взехме Регент от селскостопанска аптека.Разрежда се във вода и се пръска в ъглите и зад мебелите.Не сме намирали трупове на хлебарки след това,но просто изчезнаха.Повече не се и появиха.
Мисля,че регента е спрян от производство,иначе и аз съм слушала/чела ,че е адски ефикасен ;)


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: galina79 в юни 19, 2009, 21:46:51
Мисля,че регента е спрян от производство,иначе и аз съм слушала/чела ,че е адски ефикасен ;)
Ами ние последно бяхме купували преди 5-6 месеца.След като ние го бяхме изпробвали купувахме и за наши близки,които имаха нашествие от тези гадини.Може би се намира,но не навсякъде по аптеките.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: *mwpo в юли 13, 2009, 14:56:57
Вчера четох нещо,което ме потресе. Оцеляват до месец с откъсната глава,защото дишат някъде отстрани на тялото. Крият се зад тапети, и се хранят с хартия и лепило-като няма храна, а ако липсва и това-стават канибали,без проблем изяждат подобните си. Снасят на 15-20 дена, като всяко яйце има поне 20 малки гадинки вътре. Оцеляват на радиация и са 9 пъти по-устойчиви от човека. Рядко излизат на светло, ако са излезли това значело,че в гнездото вече им е тясно.
Няма препарат,който да ги унищожава и в гнездото. Всички непрофесионални препарати убиват тях самите, не и яйцата им,което ще рече,че ако е снесла вече това са поне 15 нови малки гадини,които също ще снесат до 10-15 дена,всяка до 20 :)Красота просто,това мутирало нещо няма умиране.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Alucinado в юли 13, 2009, 17:07:38
за котките не е вярно на 100%. Нашата мързелана изобщо не им обръща внимание, а и те не се притесняват от нея ни най-малко.
Ние ги изтребихме с Фендон. Майка ми го купува от някаква агро-аптека. Абсолютно безвреден за деца и домашни любимци. Може да се използва дори върху котки и кучета против бълхи и други инсекти.
Разрежда се във вода и се пръскат повърхностите обилно, след това си изсъхва и няма нужда да се отмива. Единствения недостатък е, че след това няколко дни трябва да почистваш труповете, но пък.... поне сме сигурни че има ефект. ;)


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: bozhany в август 31, 2009, 08:50:13
За всякакви гадини в къщи пълзящи,летящи,хапещи всякакви,най-доброто ,което съм използвала е Фендона,пръска се дори около прозорците и вратите,и нищо не взлиза повече


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: cherry_tea в септември 01, 2009, 10:52:12
Вкъщи съм използвала Ектомин 100 ЕК - пак закупен от агроаптека, разрежда се и се пръска, не се отмива. Стопаните пръскат с него и животните срещу бълхи. Аз всъщност го използвах срещу бълхи, но оттогава и хлебарките поизчезнаха.
 :offtopic: Изживях тих ужас преди месец и нещо. Някои от комшиите от блока решиха, че в общото помещение на входа ще отглеждат малки котета. Като влизаме или излизаме няма как да не минаваме покрай тях и съответно сме си донесли бълхи вкъщи. Много се ядосах - не гледаме домашни любимци, апартаментът е чист, няма килими, мокети и други подобни, където да се развъждат гадинките, а аз съм бременна. Стана ми неприятно от това, че трябва да понасям някакви неприятни неща, без аз да съм причинила появата им. И така - напръсках целия апартамент и етажния коридор до асансьора. Най-усърдно пръсках пред вратата ни, тъй като съседите отляво гледат 3-4 котки.  :\

А иначе при борбата с хлебарките съм доволна от тези "къщички" за хлебарки на Райд. Само че ефектът е временен.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: karamele в септември 03, 2009, 15:27:13
Тази паста Glabol е най-доброто срещу хлебарките.Преди няколко седмици я купих и имаше моментален ефект.Преди това вечер като станех се разхождаха от онези големите черни гадове и имаше и новоизлюпени.Но с тази паста се оттървахме само ако имате домашни животни внимавайте че е много токсичен препарата.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: luci в септември 25, 2009, 14:27:18
И аз се присъединявам към  karamele за Glabol. С нея хлебарките доста намаляха, но не изчезнаха напълно, защото блокът е голям и съседите като не предприемат мерки, хлебарките си щъкат по тръбите и се множът !!! Също трябва да се пази от деца и животни, че е много отровен препарата.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: deslona в октомври 09, 2009, 17:00:10
Може ли да ми каже някой колко струва тази въпросната паста GLOBOL?


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: uliaulia в октомври 09, 2009, 17:02:38
Може ли да ми каже някой колко струва тази въпросната паста GLOBOL?
Мисля, че около 5 лева е една тубичка.Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Rodi в октомври 21, 2009, 12:23:55
Аз последно като купих от Практикера беше 6 лв и стотинки


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: ♥Сиси♥ в ноември 12, 2009, 10:38:16
karamele благодаря ти за ценния съвет, ние нямаме обаче от време на време се мярка една  P-( и въпреки всичко ще купим да имаме. Целувки.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: dodo23 в септември 06, 2010, 18:40:09
Момичета,помагайте!
Имам си у дома гъгрици-в шкафа,в който държа хляба,брашното и други такива неща.
Вече изхвърлих 3 пакета брашни и не знам какво да правя. :(
Питах Гугъл-нищо полезно.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Lionelsa в септември 07, 2010, 07:51:08
dodo23, не съм се сблъсквала с такова нещо. Съжалявам, че не мога да помогна.

Нас пък ни нападнаха мравки, но не ходят като обикновените в редичка по пътчеки, а си щъкат наред и не им помага никой от познатите методи  *crazy* Нито Райд.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Mrs.™ в септември 07, 2010, 08:41:59
И нас ни нападнаха едни мини и то в спалнята  *crazy* Купих си къщички за мравки и един прах и изчезнаха за 1 ден,вкл. и на терасата -от там идваха. От Бриколаж си ги купих.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Lionelsa в септември 07, 2010, 09:31:41
Дали случайно помниш името на прахчето?


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Mrs.™ в септември 07, 2010, 09:42:43
(http://www.globol-bg.com/images/Expel_301_obr.jpg)пудрата.
(http://www.globol-bg.com/images/Globol_34_obr.jpg) къщичките.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Lionelsa в септември 07, 2010, 09:51:37
Благодаря! Още довечера отивам.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Мименце в септември 07, 2010, 10:00:21
На нас срещу хлебарки ни помогна този препарат. Къщичките сме ги ползвали и преди, но бяха скъпи и неефикасни. Целият ни вход е пропищял от разни гадинки, с този препарат избихме всичко :)
(http://newfresh.org/shop/userfiles/productimages/product_163.jpg)


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Lionelsa в септември 07, 2010, 12:01:54
Мименце, от къде го купихте?


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: echy_ в септември 07, 2010, 13:13:55
Мименце, как точно се казва препарата, че малко съм недоскив :) и от къде го купуваш? и ние сме пропищели от тези гадове, с какво ли не ги пръсках и къщички и нищо най много ден-два да изчезнат. преди го нямахме този проблем, но тази година(това лято) направо не се търпи.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Мименце в септември 07, 2010, 13:17:20
Нинка, събрахме по 1,90 лв на семейство и ги дадохме на един волен пенсионер - та той ги купи. Каза за някаква агро аптека до Окръжна болница *db* Предполагам, че навсякъде ги има по агроаптеките- на колхозния пазар например =]
echy_  казва се "Демор" :girl_wink: Важно е и съседите да го направят :) Нашата съседка, която най-много се оплакваше всяка вечер слагаше и в банята от този препарат, около канала. Сега няма нищо :)
Дано ви помогне *THUMBS*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Nina Style в ноември 29, 2010, 18:52:23
Ние се отървахме след като фирма напръска избите и целия вход. После пръска и в къщи и вече 5 мес. не сме виждали от тези гадини . Струва си да се платят два пъти по 15лв на фирма и да се отървете от тези гадинки . Преди това пробвахме с куп препарати и никакъв ефект .  *THUMBS*


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: carlyangel в януари 27, 2011, 17:56:53
Aз от доста време ползвам черните кубчета-"Хлебомор" и съм страшно доволна.Подменям ги на 6 месеца и нямаме никакви проблеми  *THUMBS* ;)


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: CabuHka в март 01, 2011, 02:46:57
Ние сме ползвали едни къщички/капани за хлебарки. В Бургас си ги купихме от Кауфланд.
(http://newfresh.org/shop/userfiles/productlargeimages/product_131.jpg)


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: hoty в март 08, 2011, 23:38:39
Докато бяхме на квартира ужасът беше огромен, направо като отвориш шкафа и падаха от там! }:-> Извиках фирма да напръска и край - изчезнаха напълно гадините мръсни! Не беше вредно за домашни любимци и за хора, само за буболечките. Като се нанесохме в нашето жилище отначало имахме хлебарки от големите черните. Свкървата ни каза и купихме пудра за котки против бълхи. Най-евтината, беше някъде към 3-4 лв. Напудрихме около вратите, около тръбите и по ъглите. Като мине хлебарка по пудрата се токсицира и умира след известно време. Не веднага, което беше добре за мен, да не виждам трупове из апартамента! :! }:-> Пудрата върши добра работа за сега...


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: winternana в март 17, 2011, 11:24:12
Ние също когато се нанесохме в новото жилище имахме от тази напаст. В началото кубчетата вършеха работа, но по някое време започна да става ужасно.
Извикахме фирма, която се занимава с пръскане срещу тези гадинки. И вече повече от година нямаме от тях и съм страшно доволна!


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: m_eleva19 в март 25, 2011, 23:19:23
Моля ви на лични някой да ми прати телефон на фирма....ние сме на квартира в стар блок и е пълно. МИна един път домоуправителя, но се оплака, че повечето не го пускали, защото били нямали...е моите аз ли ги донесох...вечер виждам как извират от канала...слагам и кубчета, ама въобще не помагат...то няма как, след като на останалите не им пречи...лошото е, че тук са повечето възрастни и няма как да напръска целия вход...иначе преди живях в една квартира, в нов блок и там като напръскаха, нямаше 2 год.


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Monikamaria в март 26, 2011, 13:45:17
Момичета, най-добре е да се напръска мазето и целия вход! Накарайте комшиите си, защото е важно, а и е много ефикасно! Ние при нас пръскаме от години редовно и най-много веднъж на няколко месеца някоя заблудена да се появи! Само да чукам на дърво да не чуе дявол }:->, защото аз имам направо фобия от тези гадове и изпадам в истерия, като видя! И не преувеличавам! :! :! :! :! :! :'(


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: hoty в март 26, 2011, 22:56:09
Вярно е, че трябва целия вход да се напръска, но по принцип в старите блокове е трудно да се направи. Повечето хора или са по-възрастни и нямат възможност да плащат, или са без работа, или са с ниска заплата и то за кое по-напред.. :(
Аз да ви кажа преди години като ни пръскаха на нас за хлебарки в квартирата човекът ми обясни, че по принцип препаратите убиват един вид - или кафевите или черните. Той каза, че по принцип черните идват от канала и по тръбите и няма много смисъл да се пръска за тях. А като се изтребят черните се появяват онези малките кафевите. По принцип тези по-големите убиват по-малките. Ако напръскаш за малките може да се появят големи, но ще са значително по-малко, т.е. 1-2 бр, а не непрекъснато навсякъде да ти щъкат онези дребните... :! :! :!. Ние пръскахме за кафеви. Освен това по електроуредите (телевизор, уредба) слагат едно гелче колкото на върха на игла, на едно-две места и така ги изтребва до крак.
Ама и аз едно обяснение дръпнах... :[ =]
m_eleva19, ще ти пиша на лични телефони, но незнам дали са актуални. Все пак ние пръскахме преди 4-5 години...


Титла: Отг: ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: InLove_Girl в февруари 11, 2012, 23:22:51
Преди години имахме огромен проблем с хлебарките. Намерихме един препарат ГЛОБУЛ, невероятен е! Който го пробва няма да съжалява. Той е като тубичка от паста за зъби, слага се по една точка на ъгли, около канали или където може да се сложи без да има досег с храна и такива неща. Безотказен е! Когато живеех при нашите с това се отървахме, като се нанесохме в квартирата пак с това се спасихме.


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: lomskiq в май 07, 2013, 02:19:37
Здравейте,аз не съм много подходящ за този сайт но в търсенето на решението за проблема с хлебарките попаднах тук,живя на общежития и е някакъв ужас пълно е с хлебарчици,ако може някой да ми препоръча препарат и да ми каже от къде да го купя,защото тези къщички райтове и т.н не помагат пръскам и след 2-3 пак гъмжат пробвах и с някакво лекарство от ветеринарна аптека мисля че Ейкан се казваше максимум седмица и извират още повече!!! Ще съм благодарен ако някой помогне !!! :l_bye_boy: :GROAN:


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: petq1989 в май 07, 2013, 06:46:06
аз си пръскам с райд, а и имам котка, хората казват,че където има котка няма гадини...в нашият блок отдолу имаме фурна, и те си пълзят, е няма Хера си ги убива,но хлебарка у дома нямам,максимум до терасата и аз си пръскам там и нямам гадини


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Росита в май 07, 2013, 09:20:26
Преди няколко години у нас сякаш от нищото се появиха тия гадинки. Тогава помня че пръсках с Райд, но не помогна нацяло. Взех от аптеката едни кубчета, пръснах ги из цялата къща и до няколко дни хлебарките изчезнаха. И сега си слагам от тия кубчета по ъглите, особено под кухненските шкафове. Хлебарки скоро не съм засичала, дано и да нямаме подобни срещи.


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: магито в май 07, 2013, 13:01:18
Ако си в общежитие, спасение няма.Там се развъждат постоянно в нечия стая.Казвам го от собствен опит.


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: casky в май 08, 2013, 21:35:46
Мале как открих тази тема...най-големия ми ад!  Да, в общежитие отърване няма или по-скоро не за дълго. Аз съм ги пръскала с 2-3 флакона ама не райд, нещо друго беше актуално в Студентски, и после затварям (като предварително съм си приготвила багажа) и изчезвам за три дни *db*  Само тогава имах ефект за месеци :girl_impossible:
Веднъж ги бях донесла в нас с куфара ми т.е. видях една докато зачезва от него, направо откачих. Добре, че не се развъдиха ама веднага напръсках профилактично *db* Първите ми месеци в Студетнски бяха буквално ад, спях на светло, с дръпнато легло от стените, бях в егати паниката от тези гадини }:->


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Thea в май 08, 2013, 22:27:38
lomskiq, наистина в общежитие трудно ще се спасиш от тях. Ние в общежитието бяхме полудяли от хлебарки - развъждаха се в пантите на шкафчетата, влизаха ми в чашата с вода, в хладилника, пълзяха по нас и всяка нощ се будехме истерично  :angry:
Спасение не намерихме. Кубчета слагахме, тебешири, къщички, райд, идваха да пръскат, е намаляха тогава, но за кратко.
Гледах редовна да мия шкафовете основно, често да се почиства стаята, ъглите и т.н.
Вкъщи никога не сме имали, но ужаса от общежитията ми стига..


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: ma6ka_ в май 09, 2013, 11:42:16
В общежитието няма спасение от мръсните гадини! Те са навсякъде. Дори да пръскаш с препарати и с каквото се сетиш, спасението е за малко и после пак плъзват гадините.
За да се намалят трябва да се чисти редовно и то старателно. Понякога дори мих пода и шкафовете с Доместос. После голямо проветряване падаше, че и той е доста неприятен като миризма. Привлича ги най-вече храната. Не трябва да се оставя отворена храна или не измити съдове.
Ние действахме комплексно - почти всяка седмица пръскане с препарат и поставяне на нови къщички, но слягах по 3 - 4 в стаята, в различни ъгли и в коридора. Така намаляваха, но не изчезваха.


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Teo в май 14, 2013, 12:07:27
Когато бях студент единственото работещо решение бяха някакви тебешири. С една дълга дебела линия бяхме нарисували контур по стените и тавана на терасата. Хлебарките слизаха от тавана на сградата, по външните стени и влизаха на терасата. Повтаряхме процедурата веднъж на месец.

След това терасите се остъклиха и проблема беше решен.

Често влизат през вентилацията. Ето защо има вентилатор с клапа. На един от колегите ми, това му реши проблема с хлебарките.


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: Allicia в май 14, 2013, 12:22:53
Ние в общежитията се спасихме с Регент. Обаче се бяхме разбрали съседите под нас и около нас също да напръскат. 2 години и половина не се появиха, а после имаше много малко, но ние напръскахме пак. Доколкото знам Регента е забранен, но наскоро един приятел намери на женския пазар и ни купи за всеки случай, че миналото лято и в квартирата се появиха.
А в квартирата се отървахме с фронтлайн. Разредихме една пипетка за най- големите кучета в едно шише и напръскахме навсякъде и досега не съм виждала...
Дано намериш спасение!


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: m_eleva19 в август 20, 2013, 19:56:23
Аз загубих битката с хлебарките...3 фирми, пръскане по схема и нищо. Спряха да се влияят от препаратите на фирмите, и като угася лампите са стотици. Най-вече в кухнята. Направо ми се повръща. В цялата история има и нещо положително...мъжът ми се престраши и пристъпихме към закупуване на жилище.


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: m_eleva19 в октомври 24, 2013, 20:02:38
Фронтлайн :danceg: :danceg: :danceg: Това е кучешка ваксина, която е около 5 мл, за 20 лв. разтваря се в 1 л. вода и се пръска. Щом при нас изчезнаха...Ние ще се изнасяме след около 1 месец, но ме беше страх да не ги пренесем в новия апартамент и търсех "лек", иначе се бях отказала и просто се молех час по-скоро да се изнесем. Един уикенд ни нямаше и се прибирам и като светвам в кухнята...не ми се говори...сигурно имаше около 200, като взех райда напълних една лопата, направо изпаднах в транс. Някой ми беше казал за Фронтлайна, но не ми се вярваше и сега ето 1 седмица, вечер като светна най-много 2-3, но като напръскаме след 1 седмица, вярвам, че ще задържим поне докато се изнесем....


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: elizasukanska в ноември 18, 2015, 20:58:53
И аз преди имах проблем с хлебарките, но си купих едни препарати, които ги унищожиха на мига.


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: m0nika в август 21, 2019, 00:39:41
Тези вредители като че ли еволюираха. На времето имаше едни лентички, които приличаха на дъвки и това беше достатъчно, за да държат хлебарките далеч от стаята или апартамента. Сега това не е достатъчно. Последно пръсках с някакви неща против хлебарки, които рекламираха по телевизията, но нямаше подобрение. Потърсих в интернет и попаднах на тези симпатяги - https://vrediteli.bg/hlebarki (https://vrediteli.bg/hlebarki). Дойдоха, направиха някаква магия и с тях си тръгнаха и хлебарките. Не излезе скъпо и определено си заслужаваше.


Титла: Re:ПОМОЩ Хлебарки!
Публикувано от: melisapetrova в юни 15, 2020, 16:26:59
Ето ви още една фирма за пръскане против хлебарки тук (http://toniddd.bg/%d0%bf%d1%80%d1%8a%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d1%83-%d1%85%d0%bb%d0%b5%d0%b1%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d0%b0%d1%88%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%be%d0%bc/) обаче са в Пловдив и Пазарджик. Обясняват много добре проблема и показват обработката във видеото, а и момчето е сладко! Виждам, че взимат 35лв и пише, че с едно пръскане оправят работата. Не съм пробвала да си кажа, не мога да дам отзив, но понеже търсих за София попаднах на тях по грешка.