Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 11, 2024, 10:28:14

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 197447 пъти)
 
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557



« Отговор #210 -: април 02, 2013, 13:31:57 »


Всичко опира до вашето гостоприемство ,желание  и лична договорка с екипа ...Имало е случай когато просто  професионалистите са казвали дайте ни по 10 лева ние ще си поръчваме кафета безалколохни или салати по наш вкус и избор и съответно никои не е имал грижа за куверти за тях ....
както и да решите ще бъдете разбрани от професионалистите и няма  да се отрази на нищо повярвайте ....
Изобщо не сме ги питали. Според мен е нормално да има и за тях, не да гледат отстрани... В края на краищата последното, което искахме е някой да се чувства кофти на НАШАТА сватба. Всичко е въпрос на гледна точка и на разбиране smile И предупредихме в ресторанта, че и те са също и гости, както всички останали, че даже и алкохол да им сложат. От 50гр няма нищо да им стане girl_wink А и това, че са там по работа, не означава, че карат цял ден на фотосинтеза......

А пък и лично моето разбиране - никой не задължавам с него, е че всички сме преди всичко хора girl_wink
Активен
Macito
Професор
****
Публикации: 389


« Отговор #211 -: април 07, 2013, 17:59:54 »

Момичета, за Ди Джей, фото и видеооператор поръчахте ли отделен куверт или те са на свободна консумация в ресторанта?
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: април 07, 2013, 18:12:04 »

Момичета, за Ди Джей, фото и видеооператор поръчахте ли отделен куверт или те са на свободна консумация в ресторанта?
мила, прочети  поне последните страници,именно това е обсъждано!
Активен
Macito
Професор
****
Публикации: 389


« Отговор #213 -: април 07, 2013, 18:20:24 »

да....избрах по-лесния начин...извинете ме smile
Активен
iva_baby
Новак
*
Публикации: 8


« Отговор #214 -: април 08, 2013, 11:50:10 »

Темата е много полезна,изчетох последнте няколко страници и смятям,че за Ди Джей, фото и видеооператор трябва да си има куверт.Ще си имат и достатъчно напитки, не вярвам да прекалят с алкохола.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 758



Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: април 09, 2013, 10:19:43 »

Аз много държах да НЯМА бутилки по масите, когато се настаняват гостите и да няма сервирани салати - много разваля украсата, много! Всички безалкохолни, както и алкохолът, бяха на помощни масички в близост до масите, така че когато гостите са се настанявали след малко при тях е имало сервитьор, който ги е попитал какво желаят за пиене (имахме меню на масата, в която се упоменаваше какво е менюто за вечерта и какви напитки се предлагат - алкохолни и безалкохолни, за да не питат 120 човека "А какво има?"  angry). Та всеки е получил желаната напитка, ние влязохме не повече от 30 мин. след като се бяха настанили всички - минаха ритуалите и сервираха салатите - супер бързо, без ни най-малко да се забележи суматоха. Въпрос на организация на персонала  give_rose

И бяхме отделили маса за професионалистите с куверти - в крайна сметка тези хора направиха купона на сватбата и го запечатаха на фото и видео, т.е. за нас бяха  важна част от всичко в този ден и най-малкото, което можеше да им предложим беше място, където можеха да хапнат и пийнат. Бяха с нас от сутринта, фотографът ни (Боян Павлов) беше от 10 сутринта до 4 на другата сутрин, видеооператорът ни - Димитър Димитров беше тръгнал сутринта рано от Пловдив и си замина в 3 сутринта обратно за Пловдив, DJ-я Стоян Петров стоя до 4 и 30 с нас... (споменавам ги, защото всеки един от тях заслужава да бъде споменат!). Изобщо не е ставало въпрос могат или не могат да пият алкохол - разбира се, че всичко беше по тяхна преценка, аз мисля че наех едни страхотни професионалисти и това е било последното нещо, което да ме е тревожило  tease
« Последна редакция: април 09, 2013, 10:22:28 от Christy » Активен
ra4e1
Сватбар
***
Публикации: 177


« Отговор #216 -: април 10, 2013, 05:20:17 »

Имахме предвидени куверти за шофьор, музиката и фотографа, но без предястие.алкохол не сме крили, дори подарихме на повечето от тях по бутилка за вкъщи. Куверта им бе на половин цена,което на общия фон си бе нищо и половина направо.
Собствениците на ресторанта ни направиха отсъпка на цялостната сметка с 10% и ние всъщност оставихме тези 10% като бакшиш на персонала( сервитьори, готвачи и кух.помощници). Спомням си как на края на тържеството отидох да им благодаря на всеки един лично и жените ме прегръщаха, а главния сервитьор ми разцелува ръцете!
Все пак без всички тези хора не може и е много хубаво когато са професионалисти !
Активен
bbride
Професор
****
Публикации: 439



« Отговор #217 -: май 28, 2013, 15:40:39 »

Аз имам питане относно ядките? Задължителни ли са според вас? Аз лично мога с ядки мога и без ...
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: май 28, 2013, 15:46:37 »

Аз имам питане относно ядките? Задължителни ли са според вас? Аз лично мога с ядки мога и без ...
то аз съм субективна малко по темата, като всеки човек всъщност, та да си кажа- според мен може и без ядки, особено ако се гони бюджет, защото те не са евтини. ако другата храна и салати са достатъчен грамаж, на мен лично не би ми направило впечатление че няма ядки.
Активен
bbride
Професор
****
Публикации: 439



« Отговор #219 -: май 28, 2013, 15:51:46 »

Ами менюто е салата, предястие, основно, торта плюс плата със сухи мезета. Порциите определено не са малки и се чудех да добавяме ли ядки въобще.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: май 28, 2013, 16:05:34 »

Ами менюто е салата, предястие, основно, торта плюс плата със сухи мезета. Порциите определено не са малки и се чудех да добавяме ли ядки въобще.
щом имаш и плата, ми се вижда ненужно, поне на мен, да ги добавяш ядките.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1209



Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: май 28, 2013, 16:06:50 »

Не се затормозявайте и с ядки. Храната е повече от достатъчно. Ние имахме хапки за уелкъм, та дори и те не се изядоха , а не бяха много. Още повече нашата сватба беше зимата, а едва ли хората ще налитат на ядки когато е топло. Както каза и Еми, те не са и никак евтини...
Активен
bbride
Професор
****
Публикации: 439



« Отговор #222 -: май 28, 2013, 16:10:22 »

Прави сте като се замисля  good А и ще съм на сватба в нашия ресторант една седмица преди нашата сватба и ще имам възможността да преценя кое как да стане.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #223 -: май 28, 2013, 16:15:30 »

Според мен ядките са излишни в едно ресторантско меню. Биват за бар или клуб, където няма храна, а само пиене. А и хората като видят много неща по масата - мезета и предястия - по инерция почват да опитват от всичко и обичайно са сити преди основното ястие още, пък така само остава храна и на всички им е тежко после. Ние с половинката дори стигнахме до извода, че пролет/лято и сухите мезета са излишни, защото една прясна салата или плато с различни салати върви много повече на пиенето и разяждането, отколкото мезетата, които засищат бързо и тежат.
Активен
bbride
Професор
****
Публикации: 439



« Отговор #224 -: май 28, 2013, 16:35:20 »

Принципно и за мен цялото това ядене е много, но нали уж сватбата е поне 6 часа и ние на принципа да има. А за това, че ядките не се връзват май е вярно. Аз се отказах от тях само като ги видях сервирани в едни плоски чинии за торта.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines