Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 07:56:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195549 пъти)
pinkbird
Професор
Публикации: 415
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #330 -:
януари 27, 2011, 23:02:43 »
Denitsa_Holland
,аз съм решила, че при вземането няма начин да минем без "Ела се вие превива". Все за нея говоря и предупреждавам, че ще има рев
. Годеникът ми все ми казва, "ако ще ми ревеш няма да те взимаме на тази песен", но аз си държа на моето и ще я има. Сигурно и без нея ще си поплача, поне да имам оправдание
На сватбата на една приятелка ми беше трудно да си сдържам сълзите на тази песен, а пък какво остава на моята. После ще тропнем едно весело хорце на улицата и ще се наредят нещата
Активен
Denitsa_Holland
Ентусиаст
«
Отговор #331 -:
януари 27, 2011, 23:09:12 »
А аз искам младоженеца да дойде с тази
http://www.youtube.com/watch?v=LvV4rqmiRp0
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #332 -:
януари 28, 2011, 10:24:57 »
Момичета повярвайте че в момента в кйто ви вземат каквато и музика да звучи вие почти не я чувате.Толкова сте в джаза, че нито текста нито нищо ще ви притеснят.Колкото до "Ела се вие превива" това е прекрасна песен и наистина половината гости ще реват на нея, но вие и родителите ви ще сте гипс
това от опит го казвам
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #333 -:
януари 28, 2011, 10:26:47 »
така... относно сълзите при вземането... това ми беше най-големия страх. По чужди сватби точно на този момент направо ...
, да обаче като ми дойде реда на мен, емоциите бяха толкова силни , че чак мозъка ти не може да осмисли че ти се плаче от радост, усещах че отвътре ще се пръсна от вълнение обаче дотам , което си е супер от гледна точка на грим
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #334 -:
януари 28, 2011, 12:58:30 »
Denitsa_Holland
, страхотна песен за вземане на булката.
Поздравления за избора! Много е истинска и определено по-добра от "Ела се вие, превива", защото втората отдавна не отговаря на съвременния свят. Като я чуя, настръхвам.
Едно време казвах, че ще се оженя, само ако ми предложат с тази песен
Активен
neviadv
Любопитен
«
Отговор #335 -:
януари 28, 2011, 14:34:53 »
Вземането при мен беше най-силния момент от цялата сватба
. Първо че роднините ми цял ден бяха вкъщи и който ме видеше почваше да плаче
, без да съм гримирана, облечена и т.н. Когато дойде фризьорката и гримьорката се затворихме в моята стая и помолих никой да не идва, понеже като се разреве някой и аз вече съм готова да ревна и да се размажа
. Обаче като се нагласих вече с всичко не мога да не изляза да се покажа ма моите си роднини които са се събрали и като му дръпнаха всички един рев, ма рев ви казвам, все едно ме оплакват.... щях да ги убия
.Тогава пуснах няколко сълзи, ма не много. Когато милото обаче сломи съпротивата на брат ми влезе в стаята в която го чаках..... няма такова чувство, не мога да го опиша... толкова щастлива бях тогава, такава емоция, че все още се разплаквам като се сетя
. Много силен момент беше това, а той подготвен вади кърпичка и ми попива сълзите, при което стана вече весело понеже аз се шашнах за грима и му викам "не ме пипай мило" и всички изпаднаха в бурен смях и аз с тях
. Иначе през цялата сватба си имах моментите в които пусках по някоя сълза особено като видех майка да плачи, а тя милата не спираше, направо си изплака очите
. Един съвет от мен: когато мъжът ви влиза в стаята при вас помолето го да е с минимален брой хора-3-4 ма най-много, за да може да стигне спокойно до вас, да ви целуне и каже колко сте красива, не знам дали при всички е така, при мен това беше пика !
Активен
super_bianka
Ентусиаст
«
Отговор #336 -:
януари 28, 2011, 15:48:07 »
Denitsa_Holland браво миличка. Наистина много добра идея за песен. Направо ще се възползвам от нея и ще си я присвоя и за мойта сватба. И аз и майка ми не харесваме "Ела се вие...", защото е много тежка, а аз нямам желание да има "ред сълзи, ред сополи".
Относно взимането, преди 3 години бях кума на една приятелка и стана голямо шоу, когато я взимахме. Роднините и бяха окопирали двора на къщата, аз се опитвах да ги разубедя да ме пуснат поне мен, ама те не та не. Огледах се, помислих за секунди и както бях с дълга рокля и високи токове се наех да прескачам оградата, котято е по- висока от мен (1,40 зид и още 50-60 см. дървена ограда, а аз съм висока 1.67 см., мъжете като ме видяха се втурнаха да ми помагат да се катеря, а от другата страна само се чу братът на булката да вика "Леле кумата прескача" и тръгна да ме хваща, за да ми помогне да слезна без да се пребия. В този момент кумът и младоженецът нахлуха. След това пак имах 2 пречки, но първа стигнах до булката, излъгах я и и нахлузих воала, взех и обувката и излезнах да дрънча за пари младоженеца и кумът (ошушках ги с около 500 лв.)
. Беше много готино. Надявам се, че и на мойта сватба ще стане такъв купон (е няма как кумата да прескача, защото аз съм в блок и съм чак на 8-ми етаж, освен да я пуснеме от 9-ти с въженце
).
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #337 -:
януари 28, 2011, 15:53:37 »
Цитат на: super_bianka в януари 28, 2011, 15:48:07
(е няма как кумата да прескача, защото аз съм в блок и съм чак на 8-ми етаж, освен да я пуснеме от 9-ти с въженце
).
Знам за такъв случай, но младоженецът и кумът са алпинисти и си носили оборудването с тях.
«
Последна редакция: януари 29, 2011, 00:55:32 от lionelsa
»
Активен
super_bianka
Ентусиаст
«
Отговор #338 -:
януари 28, 2011, 15:58:05 »
Цитат на: lionelsa в януари 28, 2011, 15:53:37
Знам за такъв случай, но младоженеца и кума са алпинисти и си носили обурудването с тях.
Е от мойте никой не е алпинист, но кумата ми е откачена по цялата глава (като мен), та няма да се учудя ако сътвори нещо такова.
Активен
Denitsa_Holland
Ентусиаст
«
Отговор #339 -:
януари 29, 2011, 14:35:32 »
Дали с музика или без музика това си е въпрос на личен избор и никой нищо не може да ти каже.
Ако не ти харесва с музика не го прави и пак ще се получи много добре.
Аз винаги съм искала а и моят бъдещ съпруг също много иска да е така, както той каза:"Искам както е вашата традиция!" Аз само се чудя как да стане това с другата песен ?
Трябва да питам музикантите дали ще я изпълнят, може би ...... Вие как мислите,че ще е добре?
Активен
Denitsa_Holland
Ентусиаст
«
Отговор #340 -:
януари 29, 2011, 18:30:23 »
Аз писах едно имейлче на сватбената агентка.Надявам се да разговаря с тях и да стане работата.
Иначе и аз мисля,че не трябва да се затруднят. Песента е хубава ,но не е сложна. А и ако аз съм първата съм сигурна,че после и други ще искат, т.като мисля,че идеята е добра. Пък може и да не съм първата.
Активен
Denitsa_Holland
Ентусиаст
«
Отговор #341 -:
февруари 01, 2011, 17:42:29 »
Нямало проблем да ми изсвирят песента на Слави "Сватба".
Може да поискам да я свирят като идва младоженеца да ме взима. Ама така пък пак трябва да ми свирят Ела се вие превива като излизам .....
Активен
pandelka
Ентусиаст
«
Отговор #342 -:
февруари 03, 2011, 12:40:38 »
Здравейте,
Аз си мислех въобще да няма много много ритуали на моята сватба. Такива като плащане за булката, взимане и разни там хора пред блока.
Сега се замислям, че в такъв случай ще си тръгнем двамата от апартамента, в който живеем към ритуалната зала и там ще се видим за първи път с гостите....
Някой правил ли е така? И въобще прието ли е и може ли да стане така?
Активен
pinkbird
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #343 -:
февруари 03, 2011, 13:12:17 »
Разбира се, че може
Това си е вашият ден и можете да го направите както на вас ви харесва.
Аз съм чувала, че някои си устройват среща в градинка преди да отидат в ритуалната зала. На мен винаги много ми е харесвала традицията, която представят в американските филми - младоженецът чака булката в църквата и тя пристига сама с кола и всички погледи са насочени към нея.
Ние ще си го направим по българските обичаи с плащане за булката, музика и т.н.
Активен
pandelka
Ентусиаст
«
Отговор #344 -:
февруари 03, 2011, 18:23:13 »
ооо супер , pinkbird , значи все пак има и други като нас дето се "чакат направо в градинката"
а и на мен ми харесва като по филмите как булката пристига направо в черквата и там я чакат всички....еееххх че красиво... само че няма как да стане това, тъй като мисля, че заедно ще се оправяме в неговия апартамент и оттам ще тръгнем двамата.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...