Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 01:27:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Взимане на булката - 2 част
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Взимане на булката - 2 част (Прочетена 195315 пъти)
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
Отг: Взимане на булката - 2 част
«
Отговор #420 -:
февруари 29, 2012, 20:59:58 »
Цитат на: Bulka88 в февруари 28, 2012, 15:22:22
Второто е доста по-подробно,всичко описано там,ще присъства и на нашата сватба...
Но не откривам нищо за ритуалите в къщата на булката
Сега стана ли ясно за ритуалите в Булката, или има нужда от още пояснения?
Активен
Koliin
Ентусиаст
Публикации: 60
«
Отговор #421 -:
април 13, 2012, 22:55:38 »
Здравейте! Някъде из нета бях попадала на информация,че кумата може да отиде при булката и да "помага" при откупуването и.Ние другата седмица ще сме кумове в Пловдив и булката няма нищо против с нея да посрешнем кума и младоженеца.(тъй като сме от друг град това ще съчетая и с направата на прическата ми в дома и)Смятам да напиша разни майтапчийски бележки по стълбите във входа, и да изкараме доста пара за булката.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #422 -:
април 14, 2012, 17:24:40 »
Цитат на: Koliin в април 13, 2012, 22:55:38
Смятам да напиша разни майтапчийски бележки по стълбите във входа, и да изкараме доста пара за булката.
И аз имах подобни идеи, при все, че има 2 пазителки на стълбите, но съпругът ми толкова бързо профуча покрай тях, че те стояха изтукани повече от минута след като той ги подмина.
Казвам го, за да го имаш предвид.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455
Отг: Сватбата - как точно протича всичко ?- III -та част
«
Отговор #423 -:
май 16, 2012, 12:13:02 »
Какво е това изпитание с лимончето? Много ми стана интересно
Трябва да го изяде за да го пуснат ли? Хахахаха аз много обичам да ям лимони (без захар) и не правя никакви физиономиики за кисело
Обаче той дали ще може да го изязе хахахаха
Активен
mery_bery
Сватбар
«
Отговор #424 -:
май 16, 2012, 15:09:25 »
какъв е този ритуал с лимончето:)?И на мен много ми допадна идеята:)
п.с.Когато купувахме костюмът на младоженеца-продавачката ми каза,че при закичването на гостите,само цветето на Младоженецът трябва да е естествено-т.е той не е част от гостите:).До колкото схванах,за Младоженеца бутониерката-трябва да е естествено цвете,различно и открояващо се от тези на другите гости.
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #425 -:
май 16, 2012, 15:47:21 »
За лимоните: нарязват се резенчета лимони и под тях се слагат листчета с имената на булката и шаферките. Младоженецът трябва да яде докато не стигне до името на булката - поуката е, че с всяка друга ще му е кисел животът.
А колкото до бутониерите, ние сме поръчали с живи цветя, но само за родителите, младоженеца и шаферките. Нямаме от онези хартиени или платнени цветчета, които се закичват на всеки гост.
Активен
maslenka
Любопитен
Публикации: 28
«
Отговор #426 -:
май 21, 2012, 19:32:35 »
А вие къде намерихте оркестър за извеждане на булката (София)? Някой може ли да ми препоръча такъв, който да работи на нормални цени. Не мисля, че цени от над 200лв за час-два свирене са нормални
Активен
_perlichkata
Професор
«
Отговор #427 -:
май 21, 2012, 20:50:32 »
Цитат на: maslenka в май 21, 2012, 19:32:35
А вие къде намерихте оркестър за извеждане на булката (София)? Някой може ли да ми препоръча такъв, който да работи на нормални цени. Не мисля, че цени от над 200лв за час-два свирене са нормални
Аз знам няколко оркестъра за извеждане, ние си поръчахме ФФ "Зевзеци", имат и оркестър с танцьори (ние това поръчахме),. Други, който знам са "Нашенци" и "Глаголци", но не им знам офертите, имат сайтове и телефони и веднага можеш да се свържеш с тях. Имам и телефон на музиканти от Люлин, ако искаш мога да ти го дам, взимат 200лв. без ограничение във времето, но не са в носии.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #428 -:
юли 17, 2012, 18:56:25 »
Цитат на: Vivid в май 16, 2012, 15:47:21
За лимоните: нарязват се резенчета лимони и под тях се слагат листчета с имената на булката и шаферките. Младоженецът трябва да яде докато не стигне до името на булката - поуката е, че с всяка друга ще му е кисел животът.
Само малко допълнение - в лимона над името на булката със спринцовка се вкарва мед или захарен сироп. Все пак нейното име е сладко
И може да има всякакви женски имена. Не е задължително да е точно на шаферките. Ако са само две (както ще сме ние) няма да е никакво изпитание за младоженеца.
Цитат на: miss™ в февруари 28, 2012, 16:04:59
Само един въпрос имам - каква е идеята на търсенето на обувката ? Какво символизира нейното намиране и защо трябва да се пълни с пари ?
Това е доста изменено през годините.
Едно време хората много са вярвали в уроките и повечето ритуали по време и около сватбата са свързани именно с това да не бъдат урочасани младоженците. Обувките се купували от кумувете. Когато влизат при булката кумата я забулва, а кумът й обува обувките като в едната слага сребърна пара. На излизане от дома им бащата на булката слага сребърна пара и в обувката на младоженеца. А именно сребърна защото гони злите сили и да не могат да ги последват. Другото й значение е - за да пристъпят богати в новия си живот.
«
Последна редакция: юли 17, 2012, 19:03:48 от Lionelsa
»
Активен
venetabaeva
Новак
«
Отговор #429 -:
юли 20, 2012, 23:49:06 »
Здравейте момичета...И аз се вписвам в темата
И аз искам да си спазя традицията да ме вземат от вкъщи с музика...но видях ,че майка ми се притеснява(живя ли сме си само двете)че е сама и че не било ремонтирано,абе дипломатично си ми намекна че ще получи инфаркт ако трябва да организира нещо в къщи
...а аз моя апартамент го дадох под наем...и сега се оказва ,че няма от къде да ме вземе мъж ми
...Мислех да ме взима от кума(още не са женени с кумата),но приятелки ми казаха че не било хубаво...НО тия дни ми изникна една весела идея
Защо аз не го взема от тях(той живее в къща,което е още по-хубаво) ,всички ще знаят,освен него(той ще знае че трябва да тръгне в едиколко си часа, а аз ще го изненадм час преди това)...
Мисля че така ще излезем от ситуацията ,а и ще стане веселба..
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #430 -:
юли 22, 2012, 13:35:44 »
venetabaeva,
могат да те вземат от където си пожелаеш. Няма никакви лоши суеверия свързани с това. Щом искаш да спазиш ритуала - направи го. Много от булките ги вземат от чужди домове, защото сватбата не е в родният им град или от хотелските стаи на комплексите, в които празнуват. Така, че давай смело
П.С. Идеята ти да го вземеш също много ми допада. Определено ще е уникално изживяване
Активен
venetabaeva
Новак
«
Отговор #431 -:
юли 22, 2012, 16:01:54 »
Lionelsa мерси за съвета...просто си мислех ,че ако ме вземе от някъде,няма да има някаква сантиментална стойност(дано не прозвуча грубо) защото ние реално даже живеем вече 5 години заедно .Иначе започна вече да ми се върти плана с изненадта какда го взема
Имам идея даже да сложим една стълба до нашия етаж от къщата и да му потропам на милото сутринта докато се разхожда по гащи да се оправя....Оооох направо си представям физиономията му
и накрая
ха ха ,но съм убедена че не би се разсърдил,напротив -той знае че съм шматка..по-скоро се притеснявам за възрастните които са с маааааалко закъравели виждания
Активен
sunbunni
Професор
«
Отговор #432 -:
юли 23, 2012, 08:30:32 »
Цитат на: Lionelsa в юли 17, 2012, 18:56:25
Само малко допълнение - в лимона над името на булката със спринцовка се вкарва мед или захарен сироп. Все пак нейното име е сладко
И може да има всякакви женски имена. Не е задължително да е точно на шаферките. Ако са само две (както ще сме ние) няма да е никакво изпитание за младоженеца.
Аз пък се чудех дали няма да се разтечат много лимончетата и да оплескат листчетат под тях
Затова измислих да тегли "карти на късмата"
, на една от които ще пише името ми или ще има моя снимка... още не съм го измислила. Идеята ми хрумна като видях Къци Вапцаров по тв
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1053
«
Отговор #433 -:
юли 23, 2012, 15:07:35 »
каква е тази работа с картите на късмета, я разкажи
Активен
sunbunni
Професор
«
Отговор #434 -:
юли 23, 2012, 15:53:50 »
Не помниш ли шоуто на Къци Вапцаров "Риск печели, риск губи"
Теглеха там карти на късмета при решаването на кръстословицата...
Идеята ми е да тегли карти докато оцели правилната, а те да са 7-8 примерно. На всички без една ще има лимончета
За другата (печелившата) писах по-нагоре
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31