Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 12, 2024, 22:39:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко, което ни интересува за новородено  (Прочетена 229066 пъти)

сиска
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2533

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: юни 23, 2008, 14:00:38 »

Преди малко прочетох една статия и искам да я споделя с вас,а вие си преценете дали заслужава да се обърне внимание на това или не

Пиенето на вода може да е вредно за малките бебета!

На бебетата,по-малки от шест месеца,не трябва да бъде давана вода за пиене,тъй като приемането й в твърде големи количества ги излагат на риск от животозастрашаващото състояние,известно като водна интоксикация,напомнят специалисти от Детски център към университета "Джонс Хопкинс",цитирани от Ройтерс.

"Дори когато са много малки,бебетата имат непокътнат рефлекс за жажда.Когато са жадни и искат да пият,течността,която може да задоволи най-добре тази им нужда,е кърмата или адаптираното мляко",обяснява д-р Дженифър Андерс от Детския център.

Бъбреците на бебетата не са достатъчно зрели и когато им се дава прекалено много вода,тя отмива натрия от организма,а загубата му може да повлияе върху дейността на мозъка.Ранните симптоми на водна интоксикация са раздразнителност и сънливост.

Други симтоми са ниска телесна температура,задъхване,подуване на лицето и припадъци.Ако детето получи припадък,родителите трябва да потърсят незабавна медицинска помощ.

Експертите допълват,че в някои случаи,като например при запек или в много горещо време,може да се дава малко количество вода на бебетата,но преди това родителите трябва да се консултират с педиатъра.

статията е от /брой21/

Активен
Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #121 -: юни 23, 2008, 16:24:51 »

На бебетата,по-малки от шест месеца,не трябва да бъде давана вода за пиене,тъй като приемането й в твърде големи количества ги излагат на риск от животозастрашаващото състояние,известно като водна интоксикация,

И аз мисля, че всичко прекалено е вредно good
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: юни 23, 2008, 22:33:50 »

Сиска ти направо ми  "отвори очите" с тази статия.Когато моята Полинка се роди,все още се даваше вода на бебетата.Година по-късно педиатърката каза,че вече не се дава вода на новородените,което ми се стори жестоко и странна,тъй като тя не ми обясни защо.Сега вече имам отговор и за второто ще съм на ясно. smile.Моето тогава бебе пиеше много вода и не можех да си представя,че няма да и давам.Точно водата беше която ми помогна да спреме късното хранене,като не се дава вода какво се прави не знам,вие мамите на бебчета знаете,дано и аз скоро да разбера.
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 747

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: юли 03, 2008, 13:16:30 »

На бебо му излязоха едни ситни червени пъпчици като от претопляне на кръста, където е ластика на памперса и не знам дали трябва да ги третирам с някакво кремче. Знам, че е най-добре да минат от самосебеси и за да диша кожата го оставям да ритка по-малко без памперс, но не става по цял ден, а и се притеснчвам да не се разнесат по тяло! pardon
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: юли 04, 2008, 12:17:50 »

Искам да попитам мамите чиито бебчета са по на 2-3 месеца, за ваксините които се бият.По-точно вие ли си ги купихте или ползвахте тези от ЗК.Аз се двоумя между Pentaxin и Infanrix ???
Помагайте в избора, кое да избера??? И кое е най-добре за детето ???
Мерси предварително  give_rose give_rose give_rose
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: юли 04, 2008, 17:39:32 »

Ели, ето тук има инфо за Пентаксима - повечето мами го предпочитата
http://club.biberonbg.com/read.php?1,696789,page=1
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
Публикации: 506

I am Happy!

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: юли 06, 2008, 08:05:42 »

mirindadimi, благодаря ти много, май и ние вече окончателно се спряхме на Pentaxin, защото по важно от здравето на детето ти няма  give_rose give_rose give_rose
Активен
сиска

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: юли 06, 2008, 08:32:31 »

Събева аз вече съм закупила и 3-те Пентаксима.....съхраняват ми ги в аптеката!Засега сме му били само 1-вата ваксина...нямаше абсолютно никакви реакции good
Аптекарката ми каза,че и 3-те ваксини трябвало да бъдат от една партида,аз затова купих и 3-те наведнъж и ги оставих в аптеката за съхранение good

mirindadimi Кожата на Дани е бяла и чувствителна...само да го пипна някъде и се зачервява!Тези вашите пъпчици може да са от това,че му дразни памперса или да са от топлото *THUMBS*Ако не се разнасят по други части на тялото мисля,че няма проблем!Имай предвид,че през тялото на бебето са преминали много хормони от майката и до 3 месец то се чисти от тях *THUMBS*Възможно е да се появят ситни червени пъпчици по лицето,както и бели/мастни такива *THUMBS*Може да се консултираш с педиатъра,но най-добре да не се мажат с нищо!
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: юли 06, 2008, 09:43:28 »

И аз след изчетеното по въпроса мисля да взема Пентаксим, но не знаех че трябва да са от една партита, за което благодаря на Сиска за мъдрите съвети! give_rose
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: юли 07, 2008, 11:59:09 »

искам да питам кога за първи път се води бебчо на ортопед ,защото чувам много различни мнения и се обърках,моята педиатърка каза след 3 тия месец но аз се чудя  да не стане късно .
Активен
сиска

Така ми е добре...

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: юли 07, 2008, 14:14:36 »

искам да питам кога за първи път се води бебчо на ортопед ,защото чувам много различни мнения и се обърках,моята педиатърка каза след 3 тия месец но аз се чудя  да не стане късно .

тя и моята така каза good Може да не чакаш да ти даде направление ,а да идеш на частно good
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

« Отговор #131 -: юли 07, 2008, 16:12:49 »

леле,хора!добрече сте вие!!!
направо не знаех ,че трябва талкова късно да се иде на ортопед!Катя ми е на 4 месеца и полувина вече!трябва да я заведа!!!!! girl_impossible girl_impossible girl_impossible girl_impossible girl_impossible girl_impossible
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

« Отговор #132 -: юли 07, 2008, 16:14:41 »

сетих се да попитам-от къде мога да намеря тази програма дето казвате-за стандартите на хранене на светавната асоциация! blush
Активен
m_a_g_i_vs
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1261

Сърцето ми се раздели на две....

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: юли 07, 2008, 16:39:37 »

да Сисе май така ще направя тези дни ще идем  good

katia ама ти как така още не сте ходили въобще ли? shok отивайте не се моткай  good
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: юли 07, 2008, 16:43:07 »

Мамита да ви питам-кога  накупихте бебешката козметика???И всички ли са подходящи за бебчетата??Нали всяко е с различен тип кожа??Или те са направени така че да пасват за всяко?Аз съм се спряла на Бюбхен но не знам дали е добър избор??И също дали да чакам да се роди бебка и да видя какво ще и понесе на кожичката??Макар че то не може да се роди и да нямам нищо накупено girl_impossible girl_impossible
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: