Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 02:24:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Празници
(Модератор:
ina_lemon
) > Тема:
За и против 8-ми март
Страници: [
1
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против 8-ми март (Прочетена 11573 пъти)
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
За и против 8-ми март
«
-:
февруари 28, 2007, 00:35:42 »
Колко от вас признават 8-ми март и колко не?Предлагам да се отчетем и да разберем съществува ли за нас празника на жената или не?Комунистическа отживелица ли е или не?
Спомням си как навремето мъжете подаряваха чорапогашници и карамфили,а жените чакаха празника за да си купят нова рокля.Е как е при вас сега в новото време,в новият ни по-демократичен живот?
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Re: За и против 8-ми март
«
Отговор #1 -:
февруари 28, 2007, 00:44:48 »
Ето нещо по темичката
На този ден изпитваха само момчетата
Спомням си, че когато бях ученичка, беше страхотно на 8 март. Не за друго, а защото в този ден изпитваха само момчетата в училище. Момичетата направо благославяхме този празник, особено ако той се падаше, когато имахме математика, физика или химия. Съучениците ни страшно се дразнеха и се заричаха, че никога, ама никога няма да подарят на никоя жена нищо на 8 март. Така приказваха до момента, в който влязохме във възрастта на така наречените свалки. Някои момчета чакаха с нетърпение да дойде този празник, за да дадат на своята Дулсинея подарък. Най-модно беше да се подаряват плюшени играчки, цветя или шоколад. Всъщност 8 март за нас бе като днешния Св. Валентин.
Днес на мъжете като че не им пука за този празник. Естествено, не всеки има финансови възможности, но поне за цвете може да отдели по някой лев. Не за друго, а защото всяка жена заслужава.
Някои мъже твърдят, че е достатъчно да подарят себе си, смятайки, че са голяма ценност... Разбира се, все пак съществуват все още екземпляри от рядката порода на кавалерите и ако сте попаднала на такъв, вероятно ще получите нещо красиво, все едно дали е скъпо. Важен е жестът и дори мъжете да ви смятат за комерсиална, не си спестявайте приятните мигове, пък останалите да мислят, каквото си искат. Бъдете убедена, че заслужавате всичко, което получавате.
Валентина Добрева
източник
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489
«
Отговор #2 -:
февруари 28, 2007, 01:42:56 »
Аз мисля, че е хубаво да си имаме празник на жената, и винаги се радвам на цветя на този ден. Жалкото е, че комунистическото време и тогавашния манталитет опорочиха идеята. Майка ми е учител и с неприятно чувство си спомня как тогавашните директори и инспектори канеха само жените от колектива, без съпрузите, на "банкет". Това само като пример... Цялостното отношение към жената беше различно тогава, оттогава насам българката е доказала, че единственото и място не е пред печката в кухнята... макар и там да се справя чудесно. Аз не съм от тези жени, които мразят да бъдат поздравени по повод 8-ми март. Зависи как възприемаме смисъла на празника- за мен това е просто още един повод да празнуваме женствеността, силата и способностите на българската жена. И всяка година си очаквам букет на този ден, и не ми е унизително открито да му се радвам.
«
Последна редакция: февруари 28, 2007, 01:46:22 от Marina
»
Активен
DIVA
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #3 -:
февруари 28, 2007, 09:59:41 »
Защо да нямаме повод да поздравим майките и бабите си
Един ден, в който те се чувстват особено значими.... понеже така или иначе ежедневието като ни подеме и забравяме да им оказваме нужното внимание. Адски красив ден е.
Въпреки, че според мен това е празник на жената, дарила живот.... майка ми никога не е пропускала от дете да ми подарява някакво символично подаръче
Много хубаво ми е било винаги.
Аз съм ЗА 8ми март
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #4 -:
февруари 28, 2007, 11:09:23 »
И аз съм ЗА 8-ми март! *THUMBS*Казват че бил дискриминативен празник,но не мисля че е така.Жените имат нужда от специален ден,за да бъдат поздравявани от цялото мъжко съсловие.Друг е въпроса , че мъжете не трябва да чакат 8-ми март за да подарят букет цветя.Най-обичам за 8-ми март да ми подаряват фрезии.
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #5 -:
февруари 28, 2007, 11:50:10 »
Аз също съм ЗА 8-ми март!Приятно е,когато има поводи за празнуване!Много ми е хубаво да получавам цветя,а също и да подарявам на майка ми например!Никога не я пропускам! @}->--Освен това ми става много драго като виждам мъже,който купуват цветя и след това бързат да се приберат,за да зарадват своята любима!А пък и аз съм на принципа,че колкото повече празници толково по-добре, ей така,за да си разнообразяваме живота и да се чувстваме по-добре!
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #6 -:
февруари 28, 2007, 12:24:18 »
Аз също много харесва този празник!!!
Хубаво е да има повече поводи за празнуване!!!
Това е
още една възможност
да покажеш
обич
и уважение!!! Е, не само на този ден! Но според мен това си е мно хубав празник, винаги се е празнувал в къщи и винаги много съм му се радвала, а сега още повече
(милото има РД на предния ден)!!!
Активен
Picolina
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #7 -:
февруари 28, 2007, 14:39:32 »
не ми се вярвай някой да не го празнува
.аз обожавам целият Март месец,има доста празници и все не можем да изтрезнеем
.
01.03 -Баба Марта
03.03-3ти Март
05.03-едната братовчедка има рожден ден
07.03-баба има рожден ден
08.03-ДЕН НА МАМА
09.03-сключихме брак
15.03-сестра ми има рожден ден
19.03-брат ми и кръстницата имат рожден ден
22.03-1ва пролет
май сяамо за тези се сещам сега
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489
«
Отговор #8 -:
февруари 28, 2007, 14:42:57 »
DIVA, и аз си помня първия подарък от мама за осми март, трябва да съм била на около 6-7 годинки, бях адски горда, че и аз заслужавам такъв подарък
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #9 -:
февруари 28, 2007, 14:47:19 »
А картичките , които надписвахме в детската градина?Със снимки и на тях пишеше :"Честит празник мила мамо"!Не бяха ли мили?!
Активен
Юлия
Баш Майстор
сем. Николови
«
Отговор #10 -:
февруари 28, 2007, 15:19:25 »
Даааа имам снимка от детската градина като подарявам на мама такава картичка. Изнасяхме концерт специално за празника и подарявахме цветя. Даже като се замисля едни от най-ярките ми спомени от детската градина са когато ги правехме.
И аз харесвам този празник и така ми се ще да почивам тогава за да си отделим с една приятелка малко "женско" време. Да отидем на козметик, маникюр....
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #11 -:
февруари 28, 2007, 15:29:16 »
Цитат на: fiibi_bg в февруари 28, 2007, 14:47:19
А картичките , които надписвахме в детската градина?Със снимки и на тях пишеше :"Честит празник мила мамо"!Не бяха ли мили?!
Еееех, наистина, толкова мили спомени!
А сега май пак с еправят такива, много бих искала и на мен един ден, децата ми да ми подарят такива картички!!!
Активен
Smurfieta
Сватбар
«
Отговор #12 -:
март 04, 2007, 23:35:14 »
И аз си пазя такава картичка от детската градина - аз на снимка и гледам лошо, а до нея надпис "Честит празник, мила мамо"
Иначе нямам нищо против 8 март - просто още един повод да излезем да се повеселим или да си организираме веселба вкъщи
Активен
Страници: [
1
]
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Празници
(Модератор: