Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 19:47:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Булченският букет - част 2  (Прочетена 175227 пъти)

Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: март 14, 2008, 22:38:39 »

Не знам защо но на мен някак си не ми се връзва синкаво, бяло,зелено и виолетово но това е въпрос на избор.Много повече ми харесва бяло и синичко. А относно тия синички цветчета съм виждала пред много къщи като декоративни храсти в най различни цветове и то в България- едни големи топчести цветове и съм убедена че хората които се занимават с букети им знаят имената- в цветарксите магазини обезателно.
Активен
vesi1983
Сватбар
Публикации: 176

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: март 14, 2008, 22:43:25 »

Little_Sweet_Didka разгледах твоята галерия с букети и определено си харесах букета с чаените рози-уникален е, но незнам къде да намеря къде да ми направят същия, моята рокля е в екрю, бяло и жълто и много ще си отива.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: март 14, 2008, 22:46:44 »

Забравих да напиша че синичкото цвете на английски се казва blue hydrangea.

В интернет има много снимки на цветето и на храста
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**
Публикации: 1731

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: март 15, 2008, 10:36:30 »

Значи по ред на номерата- синьото цвете се казва Хортензия.
После за gadamer4e за да не се сърди:

Още един букет за "сините" булки, но убийте ме незнам как са ги измайсторили тези сини рози! huhhuh.gif

vesi1983 такива рози има в България, няма да има проблем да ти направят такъв. Просто по - раничко трябва да отидеш, за да може да се поръчат такива ако нямат в наличност. good
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1128

« Отговор #124 -: март 15, 2008, 12:08:19 »

Онзи ден ходих да си поръчам букета,мацки-нали се сещате-онзи моят, дето го оприличават ту на бухалка, ту на праз.  tease Дидка, опитах се да му кажа на аранжора, че листата са такива, каквито ти ми беше казала- гладиола или нещо друго си, а той ми извади някаква тънка трева и каза, че това било..нещо си "сас". Ама не е такова, като на снимката  cray И за една трева ми поиска 40лв.  Oh my ... Не, че са проблем,ама..не стига, че не е това, което искам... sad
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: март 15, 2008, 12:38:46 »

а той ми извади някаква тънка трева и каза, че това било..нещо си "сас". Ама не е такова, като на снимката 
Берграс, това ти е показал най-вероятно.  nea Наистина не е това което искаш! А и няма да изглежда така като на снимката! Не може ли да му кажеш че не я искаш тази трева, а искаш това което е на снимката? Ееее мила много ме е яд!
Активен
e_v_e_t_o
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #126 -: март 15, 2008, 14:38:37 »

Little_Sweet_Didka букетите с орхидей са много хубави.Аз съм се насочила също към това цвете за букет,защото ми е любимо.Допадна ми комбинацията от рози и орхидеи от последната снимка.Само,че май не искам букета ми да е каскаден,струват ми се много тежки за носене.Вие какво мислите?Little_Sweet_Didka ако имаш снимки на букети с орхидеи,които не са каскадни моля те покажи идеики.Сватбата ще е в бледо розово и лилаво.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #127 -: март 15, 2008, 16:54:00 »

Момичета, колко варира цената на един булчински букет в БГ? До тук прочетох от 30лв нагоре (изключвам тревата на Авва  smile  ). Кой е най-скъпия букет който се виждали и струваше ли си според вас парите? Предварително благодаря за отговорите!
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: март 15, 2008, 20:46:09 »

e_v_e_t_o ето няколко идеи, само си го представи в твоите цветове.

И един който ние сме правили http://www.snimka.bg/album.php?album_id=124404&photo=13

gadamer4e букета за хвърляне може да е от вякакви цветя но да е в цвета на твоя букет. Може да е един цвят от орхидеята в комбинация с по семпли светчета, да речем ако орхидеята е розова, може да се сложат малко бели хризантеми и готово. Не е задължително букета да е голям, важното е да прилича на булченския. Макар че за някои и това не е важно...чувала съм че булки са хвърляли някой от подаренетите им от гостите букети....
 Offtopic за другите неща ти писах на лични.

Regina94 цената на един булченски букет зависи от много неща.
1.от вида на цветята
2.от броя на цветята
3.от това дали сватбата е близо до някакъв празник (8-ми март, 14-ти февруари, цветница, абитуриентски балове)
4.сезона (дали има български цветя от дадения вид или са само внос)
Затова не може да се каже колко струва един булченски букет, просто е много индивидуално.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: март 15, 2008, 21:02:36 »

момичета, гледам че разменяте професионални мнения Wink та да попитам и аз - с какво мога да комбинирам фрезиите?
За моя букет и за аранжировките в ресторанта сме избрали фрезии, но тъй като не знам дали ще има български фрезии дотогава (и съответно не е ясна цената), може да се наложи в последния момент да мислим вариант с някакви други цветя, в комбинация с фрезии.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: март 15, 2008, 21:22:54 »

Фрезията е едно от най-любимите ми цветя! Дай малко повече информация, кога е сватбата, в какви цветове...
« Последна редакция: март 15, 2008, 21:24:29 от Little_Sweet_Didka » Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: март 16, 2008, 11:56:37 »

сватбата е на 02.05
цветовете за фрезиите специално са "всякакви" - жълти, оранжеви, червени, лилави, бели и т.н.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: март 16, 2008, 15:47:28 »

А цветовете на сватбата ти какви са, аз знам че фрезиите са в най-различни цветове. В началото на май може и да се намерят все още..но по принцип те са от ранните пролетни цветя.
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: март 16, 2008, 16:08:24 »

Didka, това са цветовете, които сме избрали за аранжировките с цветя. Няма да акцентираме само върху един цвят. На снимката е проекто-букета ми (само с фрезии). Иска ми се, ако добавяме други цветя, пак да запазим идеята за цветовете.
Активен
Little_Sweet_Didka
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: март 16, 2008, 19:27:41 »

Идеята ти за цветен пролетен букет е прекрасна! Ето няколко идейки за такива букети.

Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: