Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 19:36:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във ВАРНА!!!!!  (Прочетена 199385 пъти)

kikolina
Професор
Публикации: 381

сем.Матеви

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: юни 11, 2008, 15:52:34 »

snezhito   и моите притесния са същите,но аз мисля че 30 мин е фолклорния ритуал,след това поздравленията (зависи от броя гости) поне 15-20 мин и още 20 мин снимки с всички гости го смятам малко повече от час,докато се предвижат,паркират и т.н. Не се притеснявам толкова,а и моето мило има един любим израз най чаканите са най желани Wink а и да почакат малко гостите,според мен е разбираемо,на този ден като не ти "простят" кога? Wink
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: юни 11, 2008, 17:40:53 »

Момичета, а аз имам едно леко притеснение и искам да го споделя с Вас. Аз съм и живея в момента във Варна. Годеникът ми е от Добрич. Замислили сме да има вземане на булката както си му е редът, та затова се чудя дали да направим ритуала, църквата и сватбата във Варна. По този начин като дойдат за да ме вземат и няма да има после разкарване до Добрич. Пък и повече ми харесват ритуала във Варна, ресторанта към който съм се насочила пак във Варна...
Проблемът е обаче че свекито е ....  diablo и незнам как да се оправям с нея и как да я накарам да бъде така, както ще е най-добре, а по-точно всичко да е във Варна. Мислих и друг вариант - всичко да е в Балчик, че поне се намира по-средата между Варна и Добрич и ще бъде на неутрална зона. Но за там незнам дали ще мога да си намеря хубав ресторант и дали е удачно, защото пък и сватбата ни ще бъде чак края на октомври. Вие какво бихте ме посъветвали?
И ако решим твърдо да е във Варна, коя църква бихте ми препоръчали? Аз сякаш искам да е в катедралата, но не съм сигурна все още...
Надявам се на не съм много  Offtopic...
Активен
tsvetiiva
Ентусиаст
**
Публикации: 52

« Отговор #77 -: юни 11, 2008, 21:08:19 »

Момичета, а аз имам едно леко притеснение и искам да го споделя с Вас. Аз съм и живея в момента във Варна. Годеникът ми е от Добрич. Замислили сме да има вземане на булката както си му е редът, та затова се чудя дали да направим ритуала, църквата и сватбата във Варна. По този начин като дойдат за да ме вземат и няма да има после разкарване до Добрич. Пък и повече ми харесват ритуала във Варна, ресторанта към който съм се насочила пак във Варна...
Проблемът е обаче че свекито е ....  diablo и незнам как да се оправям с нея и как да я накарам да бъде така, както ще е най-добре, а по-точно всичко да е във Варна. Мислих и друг вариант - всичко да е в Балчик, че поне се намира по-средата между Варна и Добрич и ще бъде на неутрална зона. Но за там незнам дали ще мога да си намеря хубав ресторант и дали е удачно, защото пък и сватбата ни ще бъде чак края на октомври. Вие какво бихте ме посъветвали?
И ако решим твърдо да е във Варна, коя църква бихте ми препоръчали? Аз сякаш искам да е в катедралата, но не съм сигурна все още...
Аз мисля, че наистина във Варна може да намериш много хубав ресторант, а ритуалът е може би най-хубавият и тържественият в цяла България, от това което съм чувала. Освен това цялата сватба минава като един миг и ако не направиш всичко както ти искаш, после ще съжаляваш. Не може ли да оставиш годеникът ти да обясни на родителите си и толкова blush
За църква мога  с две ръце да гласувам за Св. Атанасий до Римски терми. Нашата сватба беше там през август и церемонията и украсата, всичко беше на ниво. Не продължи много дълго,  има добър хор, който може да се ангажира и не струва скъпо,а украсата е от самата църква.
За ресторант през октомври ще е още по-лесно отколкото през лятото, аз лично имам много хубави впечатления от сватби в ресторант Димят (той си е класика за такива случаи Wink, но не знам дали е отворен в момента или строят хотел там, както четох наскоро) ресторантът на бившия бизнес хотел, сегашния Golden Tulip, след катедралата, ресторантът в хотел Капитол (много е крясиво и стилно, но за по-малко хора) и ресторантът на хотел Импала. Мога да кача снимки от църквата, ако това ще ти помогне да се ориентираш, но може би е още по-добре да отидеш някоя събота в църквите, които си си набелязала и сама да наблюдавашкак протичат сватбите.
Успех! give_rose
Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: юни 11, 2008, 21:19:15 »

Аз имам една друга дилема - за времето между ритуалите.Нашите са така - 15 ч ритуална зала, 17 ч. църква, 19 ресторант. И тъй като гледам ще има подмотване и чакане... Айде между църквата и ресторанта има доста път, пък и във фоайето на Корал може да почакат, но между ритуалната и църквата става кофти. Може ли някой да ми каже фолклорната програма колко продължава? Аз я смятам 20 мин. плюс 30 мин. поздрави и снимки. 10 мин. за придвижване до църквата - и единия час го запълнихме. Казаха ни да сме там 15 мин. по-рано - така че остават 45 мин за мотане. Правилни ли са ми сметките?

Нашия ритуал е в 15.40, в църквата сме в 17.30 и ресторанта е в 19ч. Аз все още се чудя за изнесен риатуал. Но за това трябва май да се обърна към някоя агенция, защото те правят такива ритуали. Моя приятелка, която в събота ще се омъжва ще има изнесен риатуал, но служителите ще се от ритуалната зала във Вълчи дол, тъй като са и по-близо до комплекса в който ще бъдем (и ще си носят книгата). И този ритуал щял да струва 120 лв  Oh my .... Чак да се замислиш.
Активен
Soraya
Гост
« Отговор #79 -: юни 11, 2008, 21:22:46 »

Здравейте бъдещи булки ,
на мен ми предстои сватбена церемония догодина,но тъй като не живея в БГ исках да се посъветвам със някои от вас,които вече са били булки или ще бъдат.Ние сключихме бракк с моя мъж в Германия но само се подписахме ,нямахме церемония.....и тъй като двамата сме от различни религии и народност решихме церемонията да е в БГ.Знае ли някоя от вас ,къде е най-подходящото място за сватба във Варна или около Варна?Ние искаме задължително да има градина и някъде около 70 човека .........Трябва ли да си наемам Сватбен агент или може сама да я организирам... ??
 Ще се радвам на вашите отговори....smile

Задължително пишете на кирилица!

« Последна редакция: юни 11, 2008, 21:35:38 от fiibi_bg » Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 765

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: юни 11, 2008, 22:54:44 »

Нашия ритуал е в 15.40, в църквата сме в 17.30 и ресторанта е в 19ч. Аз все още се чудя за изнесен риатуал. Но за това трябва май да се обърна към някоя агенция, защото те правят такива ритуали. Моя приятелка, която в събота ще се омъжва ще има изнесен риатуал, но служителите ще се от ритуалната зала във Вълчи дол, тъй като са и по-близо до комплекса в който ще бъдем (и ще си носят книгата). И този ритуал щял да струва 120 лв  Oh my .... Чак да се замислиш.

В коя църква сте?
Активен
tsvetiiva
Ентусиаст
**
Публикации: 52

« Отговор #81 -: юни 11, 2008, 23:53:46 »

Здравейте бъдещи булки ,
на мен ми предстои сватбена церемония догодина,но тъй като не живея в БГ исках да се посъветвам със някои от вас,които вече са били булки или ще бъдат.Ние сключихме бракк с моя мъж в Германия но само се подписахме ,нямахме церемония.....и тъй като двамата сме от различни религии и народност решихме церемонията да е в БГ.Знае ли някоя от вас ,къде е най-подходящото място за сватба във Варна или около Варна?Ние искаме задължително да има градина и някъде около 70 човека .........Трябва ли да си наемам Сватбен агент или може сама да я организирам... ??

Здравей и добре дошла. Ние организирахме нашата сватба от разстояние и бев сватбен агентм но ако все пак имаш близки на място във Варна  е по-лесно. По-напред във форума има кординати на сватбена агентка, от която момичетата са много доволни, но аз мисля, че ако започенете с подготовката достатъчно рано,  за да запазите ресторанта, съвета/църквата, фотографа и оператора, детайлите можете да изгладите и няколко седмици преди сватбата, поне ние така направихме и общо взето нямаше голямо напрежение. Относно ресторантът, аз като малка си мечтаех да се омъжа в ресторант Албатрос girl_wink ето и линк към него и към останалите ресторанти в гранд хотел Варна http://www.grandhotelvarna.com/main/dining_and_entertainment.php?cell=11&lang=en
други добри места на открито са терасата на хотел Палас на Слънчев ден и Вила Аква преди Златни пясъци. А датата коя е? Предполага, че е през лятото щом търсите ресторант с градина?
Активен
beb4o_bu
Любопитен
*
Публикации: 33

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: юни 12, 2008, 11:17:24 »

Мила Stassi,аз съм от Добрич,а бъдещият ми съпруг от Варна.
Нашата сватба ще е във Варна и тъй като в началото майка ми държеше да ме вземат от вкъщи и ние не се съгласихме защото щеше да има много размотаване направихме така че да ме вземат от Варна.При условие,че ще те вземат от вас е най-добре сватбата Ви да е във Варна,защото ще се получи едно голямо разкарване.Първо да те вземат после пак на обратно.Може да седнете с мъжът ти и свекитата и да поговорите че за вас ще е по удобно сватбата да е във Варна (все пак това е вашата сватба не тяхната),те трябва да се съобразяват с вашите желания.А относно църквата са ми казвали че в катедралата е много хубаво по сватби,но наистина не знам,защото ние няма да имаме църковен брак.Другото което искам да ти кажа,макар че съм от Добрич аз никга не бих си направила сватбата там,защото ритуала е ужасен,във Варна е 100 пъти по хубав,после в църквата в която и да е от двете църкви който има в Добрич ритуала е много провлачен,и най-накрая но не и по важност са ресторантите(общо взето 3 ресторанта в който правят сватби),и два от тях са стари,единствено дето Добруджа сега го ремонтираха и е по-хубав.
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: юни 12, 2008, 12:16:10 »

Здравейте бъдещи булки ,

Ако няма да си в БГ, докато я организираш, няма да ти е много лесно. Имаше едно момиче Rou, която живее в Англия и направи страхотна сватба във Варна. За място - няма НАЙ подходящо - но има много хубви места. Гледах, че някой се беше женил в розариума на ботаническата градина - тази до Варна, не в Балчик. А в ботаническата в Балчик какви сватби стават... Приказка.

Относно агенциите да кажа - може и така, и така. Но ако не агенция, трабва да имаш родители, които да извършват тази дейност.  smile Аз съм в София и използвам услугите на агенция - не за всичко, но има неща, за които много ми помогнаха и с които нямаше как да натоваря майка ми.

Най-много ми тежи мрънкането на гостите и постоянните идеи от разни страни как трябва да изглежда моята сватба, другото се оправя.
Активен
Soraya
Гост
« Отговор #84 -: юни 13, 2008, 00:52:11 »

Здравей ,
много ти благодаря за бързия отговор ...
ама ние по принцип вече сме си сключили брак тука, ама искаме церемонията да е в БГ.Ами аз не живея в БГ ама родителите ми са там, и се надявам да ми организират нещата.Колко време преди сватбата трябва да си резервирам час за ритуална зала и църква ??С какви разходи трябва да смятам,имам придвид,нашата сватба няма да е много голяма,но за сметка на това искаме да е с много хубава храна....аз съм отделила около 10 000 евро,ще ми стигнат ли S? Идея си нямам как вървят цените в БГ а не искам да натоварвам родителите ми с всички разходи ....

Ок ами това са ми въпросите май засега ....приятна вечер и ще се радвам на отговори  lol)

Модератор:Писането на кирилица е абсолютно задължително!!!!!!
« Последна редакция: юни 13, 2008, 07:29:13 от gucci » Активен
tiholina
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #85 -: юни 13, 2008, 11:01:15 »

Сорая, мила за ритуалната зала трябва поне около 3 месеца преди датата да си запазите час, мисля че сумата която си определила е достатъчна, но пак си зависи за колко човека,къде, дали ще има декорация и т.н.За да ви е по-спокойно мисля че е добре да се консултирате със сватбен консултант.Мога да ти препоръчам такъв, ако желаеш.Но все пак трябва сама да определиш какво искаш.
Активен
tonitta
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2429

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: юни 14, 2008, 10:01:57 »

Soraya   нашата сватба беше септември месец в Ботаническата градина тук във Варна и мога да кажа,че стна по-хубаво от колкото съм очаквала...Мисля,че това е едно от най-подходящите места за открити ритуали тук.А ако е направено и както трябва....Има възможност да се направи като приказка,а така също има възможност и за коктейл преди ресторанта.Подходящо е за украса,но също така си има и достатъчно естествена красота,което улеснява много...Има и озвучаване,а в този сезон в розариума е пълно с цветя!А и после става страхотна фотосесия там!
Мисля,че щом не живееш тук един добър агент би могъл да то организира нещата без проблем.Ако искаш можеш да разгледаш и албума ни, за да видиш градината.Имай предвид,че ние нямахме ритуал в ритуалната зала(не я харесваме blush),а така също и църковен брак и за нас това беше най-добрия и лек вариант за сватба.Само красив нестандартен ритуал и после забавление в ресторанта girl_wink
Успех! give_rose
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: юни 14, 2008, 15:18:35 »

Благодаря ви много момичета. Като ви чета постингите и все повече утвърждавам мнението си че ще трябва да стана и аз  diablo и да си поговорим заедно с милото със свекърите, за да се реши най-накрая този проблем. Все пак ще се женим ние, не те!
Мерси наистина за мненията Ви. Ще ви държа в течение как протичат нещата.
А междувременно - ще се поразходя да си харесам някоя църква  priest и ще ви съобщя като решим нещо.
А относно ресторанта - харесах си ресторант Одесос защото сватбата ни ще бъде около 100-120 човека. Колебая се и за ресторант Бриз 2. Абе, има какво още да се оглежда до крайния избор.
Успех на всички и пишете какво сте открили, че да сте ни в помощ и на нас  smile
Активен
snezhito
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: юни 26, 2008, 10:23:48 »

Да се разпиша аз първа! danceg

Искам да питам другите момичета от Варна - видеото, което ще имате от сватбения ден - във формат high definiton ли ще е или не?
« Последна редакция: юни 26, 2008, 12:09:34 от snezhito » Активен
tiholina
Ентусиаст
**
Публикации: 68

« Отговор #89 -: юни 26, 2008, 10:57:18 »

Здравейте!И аз искам да има темичка за нас булките от Варна:)Не знам доста неща,нито какви са цените и ще се радвам да го обсъждаме:)
За цените на кое те интересува.В момента знам от моя близка че цените на роклите в сватбен бутик ShuShi във Варна са намалени доста, а роклите им са страхотни на Cymbeline.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: