Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 19:26:06

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ако някой скоро е бил/организирал сватба в Пазарджик?  (Прочетена 173278 пъти)

valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: март 19, 2009, 14:33:30 »

Е момичета, аз вчера успях да си запазя гражданското за 15:40 ( в Пловдив е същото като в Пазарджик, само където нас ни карат 6 дни преди сватбата да им занесем медицинските, декларациите и да доплатим ритуала, който целия е 132лв;
 църквата за 16:30  - там ни искаха парите предварително - 155лв.
и така ще имаме достатъчно време да си направим снимки в стария град и да се придвижим спокойно до Пазарджик. Иначе ни дадоха едни часове за 18:15 и направо ако нямаше друг вариант незнам как щяхме да летим по пътя.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 745

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: март 19, 2009, 14:39:07 »

Браво, valia_diva  Bravo добра работа си свършила. Успех и с другите приготовления smile
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: март 19, 2009, 14:43:25 »

Леле, вече има запазени часове за декември sad започнах да се притеснявам за 20.09. На нас ни трябва часа за последната церемония, тъй като няма да правим венчавка в църква, а в ресотранта ще ни пуснат чак след 18:30, особено ако има дневна сватба.

А на нас ни казаха, че немогат да ни приемат преди 19:30. тоест можем да влезем в 19:00 и посрещането на младоженците да започне в 19:30. А на вас са ви дали 18:30. Защо тази разлика.

Ние снощи ходихме да видя ресторанта и останах очарована. На живо е много по-различно и с всичките запалени лампи е още по-тържествено. Единствено ме притесни червеният цвят на колоните, но така или иначе ние искаме украсата да е абсолютно бяла и може би ще се върже някак.
Поисках и схема на залата, за да умуваме как да разположим гостите. Малко е объркана, но като имам вече визуална представа ще е по-лесно. забелязах още, че една част от масите са кръгли а другите правоъгълни. ще пада изчисление ми се струва. по-красиво ще е всички да са една форма.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: март 19, 2009, 14:44:46 »

Браво, valia_diva  Bravo добра работа си свършила. Успех и с другите приготовления smile
благодаря, аз май исках и нещо друго да те питам, ама с тези обяснения забравих. това е защото цяла нощ не спах от вълнение и сънувах ресторанта
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: март 19, 2009, 14:47:23 »

Проблясък! Вие къде мислите да ви слагат младоженската маса. Питам , защото на мен не ми харесва мястото което ми предлагат  - точно до самия дансинг. Аз мисля да е по-навътре където са двете врати за дамогат повече гости да имат видимост към нас, нали и колоните малко пречат.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: март 19, 2009, 20:51:29 »

Леле, какво ще си правим гостите до 19:00 часа, ако започнат да ги настаняват чак тогава? На мама са казали, че последната церемония започва в 17:45, дано да има по-късна, а ние няма да имаме църковен брак. А ресторантът е на няма и 5 минутки от ритуалната зала sad Дано времето да е хубаво.

Радвам се, че ресторанта ти е харесал. И ние сме се спряли на белия цвят, за да не става прекалено шарено. Идеята ни е да сложим само калъфи на столовете и вази с кали на масите, за да е изчистено.

Относно масата на младоженците, винаги е била там и честно казано не съм мислила, че може да се премести. Ако се премести и имате гости в малкия салон, те хич няма да могат да ви виждат ...
Ние още не сме взели схемата, но Ива каза, че има готова за 164 души и ще трябва да се вмъкнем в тях, за да няма "наказани" на втория етаж smile
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: март 20, 2009, 11:39:14 »

Времето може да запълните като правите малко снимки на вас двамата и с роднини. Церемонията е 30 мин, още 10-15 приемане на поздрави на излизане от дома, малко снимки и ще запълните времето. Има и друг вариант  - да попитате дали могат да ви вземат в 18:00 или 18:15 в дома. При мен започват в 16:00, но ще ни вземат в 15:40.
 Аз се надявам поне в 19:00, а не в 19:30 да ни приемат. Иначе на моите гости им трябват  1:30 ч за да се придвижат спокойно от Пловдив.
Нашите гости до сега по груби сметки трябва да са 80, максимум 90.Малката зала няма да се ползва.  Надявам се да се съберем само в голямата. така и масата ще е по-централно за да сме заобиколени от гости.
За украса на масите на мен ми се иска да е нещо съвсем семпло, ето и няколко идеи, които съм си харесала. 

* ykr-1.JPG (32.73 KB, 267x400 - видяно 2655 пъти.)
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: март 20, 2009, 11:39:34 »

и

* ykr-2.jpg (45.23 KB, 600x400 - видяно 335 пъти.)
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: март 20, 2009, 11:40:06 »

още едно

от тези топченца в чашката дори вече си намерих и мисля да купя 20 пакета. да има по 2-3 чашки за големите маси и за по малките по 1-2бр. не са скъпи - около 1.50 е брой пакетче с топченца, а по самата маса има едни прозрачни пласмасови или стъклени камъчета които мисля да са разпръснати 

* ykr-3.jpg (48.9 KB, 640x426 - видяно 307 пъти.)
« Последна редакция: март 20, 2009, 11:44:29 от valia_diva » Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: март 20, 2009, 11:40:25 »

последното е

* ykr-4.jpg (20.48 KB, 319x480 - видяно 290 пъти.)
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: март 20, 2009, 12:10:47 »

Много са красиви украсите. Смятам,че са напълно достатъчни, защото по масите ще трябва да има и място за посудата. Аз намерих такива кристалчета за разпръсване по самите маси, но нямаше прозрачни бели - 1 пакет беше 3,50, а бройките сигурно над 100. Дано да докарат в близките месеци в магазина в София. А ти топченцата в Пловдив ли ги намери?

На нас вероятно ще ни се наложи да ползваме и малката зала - със сигурност ще сме над 150 човека по сегашния списък.

Относно церемонията - в Пазарджик е по-кратка, особено когато сватбите са на конвейр, са по максимално 20 мин. Ако имаме много гости, вероятно поздравите ще продължат по-дълго, а пък и фотографката ни е позната и ще ни щрака на воля. Все пак се надявам да има час 18:00 smile
« Последна редакция: март 20, 2009, 12:16:22 от merilen » Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: март 20, 2009, 12:13:45 »

да в Пловдив в един китайски магазин, камъчетата също но са много по- малко като бройка от тези, които ти си намерила, но са пак около 1,50лв
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: март 20, 2009, 12:18:12 »

Магазините са украси и за 1 лев са наши smile дано само от ресторанта са се съгласят ние да си внесем някаква украса, поне цветята, които смятам да купя на едро smile
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: март 20, 2009, 12:22:07 »

Да, дано. Приятелката, която ми помага в организацията има флористка, която ще се погрижи да ни достави възможно най-изгодни цветя - на едро. Още повече, през това време от годината има възможно най-голям избор на цветя.
Активен
Daisy_d
Ентусиаст
**
Публикации: 88

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: март 21, 2009, 14:19:53 »

valia_diva , украсите са много красиви и стилни  good
За съжаление малко ресторанти са с достатъчно големи маси за да поберат всички прибори и шишета и украсите които сме си харесали със всичките цветенца и камъчета и свещички nea 

Но пък аз си се надявам, че всяка от нас ще намери начин да направи най-прекрасната за неи украса!  girl_wink

Аз съм се спряла на лилиуми, едно са ми любими, а пък са и сравнително големи и няма да се необходими големи количества за направата на екебаните! Не ми се иска да си поръчам украса с рози и да се окаже че розичките в екебаната не се виждат от сложените огромни количества зеленина за запалване на мястото! Затова лилиуми без зеленина, но пък с приятни допълнения като сатенени панделки и перлички, та дори и свещ мисля да пъхна в самата екебана! Мисля някои ден да си купя материяли и да си спретна една екебанка в къщи за да си видя идеиките, дали наистина са така красиви както в главата ми!  give_rose
Приятен ден момичета!
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: