Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 01, 2024, 06:09:45

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 54   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Януари 2018- нова година, ново начало!  (Прочетена 190041 пъти)
 
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #465 -: януари 16, 2018, 10:25:41 »


Единственото, което направих, за да пробвам е да си купя пробиотик и омега 3-6-9. Там имаше кои са подходящи и доста добри. ПРизнавам си - с пробиотика почти не съм имала проблем със стомаха, дори и с храни, от които ми се вдигаха ужасни киселини, а много обичам.

плюс магнезий и цинк. както и по поне 1 грам вит ц на ден, когато ги спазвам всите тия добавки ми е дооста добре.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #466 -: януари 16, 2018, 10:26:51 »

Да не сме в едни и същи групи smile Автоимунен тиреодит на Хашимото, АИП и хранене, без глутен и захар и т.н.И една за Палео рецепти съм.Покрай ин витрото проядох пак глутен, но е факт, че без него бях свалила хормона на 0,9, а като го започнах пак се е качил на 1,9.Стомаха ми е ОК, аз там проблеми нямам, но желязото е отново много зле.И започвам да изследвам мед, цинк и т.н. и ще правя и хеликобактер. Пия добавки, магнезии, пробиотици и нам си кви глупости, разграфила съм си деня според какво трябва да пия, ужасно досадно е!Опитвам се да готвя, но понякога ми е много трудно и се налага да взимам готова храна, гледам да е месо със салата, че там няма глутен!А АИП за момента ми звучи изключително трудно, казвам си.Чисто психически не съм се нагласила 2 месеца да съм на бульон и зеленчуци.Може би лятото, сега ще ям свинско с кисело зеле и ще се надявам с тези изследвания да разбера какъв е проблема на това желязо, че вече една година го влача.

И Моника все се цупи на храни дето до вчера е яла.Тия дни все не вечеряла си ляга, ама аз на маймуна няма да се правя.Или яде или не, няма средно положение.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #467 -: януари 16, 2018, 10:43:28 »

Мари, давала съм някъде рецептата, но ето я пак:
- една глава ситно нарязано червено зеле
- 2-3 зелени /кисели по възможност/ ябълки
- 6 стръкчета карамфил /счукан/
- сол, черен пипер
- 1 ч.ч. вода
Аз го готвя в херметическа тенджера, около 20 минути след затваряне.
Изцежда се водата /при варенето се отделя доста, може да се ползва после за борш/ и се овкусява със сгорещен зехтин, олио или масло. Това е гарнитура предимно, но ние го ядем и така. Вкусът е леко сладникав и специфичен заради карамфила. НИ2 понякога слага лимон и маслини.
В последно време правя "обратни" сандвичи - вместо хляб измислям някакви плоски печени кюфтета, а вътрешното е маринован червен кромид. Рядко някой яде суров кромид, но е много полезен, а така някак и миризмата, и острият вкус се тушират: 3- 4 глави нарязан на ивици червен кромид, един изцеден лимон, сумак и сол на вкус стоят минимум половин час и после се мачкат с ръка и изстискват. Добавят се ситно нарязани магданоз, зехтин и маслини.
Ползвам месо във вид на кайма първо заради майка ми, второ - става много по- бързо, трето - създава илюзия, че е нещо по- различно от месо.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #468 -: януари 16, 2018, 10:51:45 »

Маги, за всеки случай следи какво се случва след ядене на кисело зеле, защото проблемите на щитовидната обикновено създават проблеми и на надбъбречната. Аз от кисело зеле се подувам /задържам вода/, заради голямото количество сол. А даже и го мия преди готвене pardon
Праз не ядеш ли? Той е хем полезен, хем и не толкова скъп. Комбинира се добре с гъби и чубрица.
Сладките картофи чукнаха при нас 4лв. Е, няма да ги купувам, ще нагъвам тиква smile.
Скай, защо не можеш да си готвиш? Условия ли нямаш, или не ти се ще за един човек само?
На мен точно сега ми е най- лесно. Варя месото /цяло пиле или джолан с кокал, патица или пуйка/ в херметическа, разпределям за 3-4 дни и само гарнирам със зеленчуци.
« Последна редакция: януари 16, 2018, 10:57:50 от svekarva » Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2453



« Отговор #469 -: януари 16, 2018, 10:56:51 »

Сладките картофи тук на промоция са 4 лв  pardon Ама аз не съм им фен, нито на тиквата, та ми е все тая...
Али, аз мразя да панирам и пържа щото не е здравословно, иначе ако се налага нещо, обикалям котлона, лепя по плочките и където може да се напръска стари брошури, после само ги събирам и един парцал е достатъчен Wink Иначе на почти всичко съм намерила алтернатива за печене във фурната, щото и не обичам да се въртя покрай котлона и да ги дебна  Wink
По другите теми не мога да се включа, но ви пожелавам успех  give_rose
Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 340



« Отговор #470 -: януари 16, 2018, 11:01:36 »

Добро утро  give_rose

 Нещо съвсем ми се смахнаха циклите на сън и будуване и снощи започнах "Битието", по мотиви, от което е "Дървото"... не съм очарована. Да не кажа, че нямат общо образите от екрана с тези от книгата и не говоря за физически характеристики... Асен е описан като ужасен човек, никакви ценности не съзрях, същото и с Йордан, от 2 изречения описание вече ме отврати. Не знам дали ще си тренирам ината или няма да успея. Очаквах книгата да е в същия дух и да ми обогати изживяването на епохата и семейната атмосфера, ама засега не се получи. "Наследниците" и тях ги гледах, ама също не са моята чаша чай на първи изживявания. Пак се декламира и театралничи, а и то само рекламата да гледаш и нямаше нужда от 1ви епизод, пак толкова игра имаше и се разбра същото. За пред чужденците пак си снимаме болниците като 5-звездни хотели, че и с хеликоптери ни карат от чужбина тук да ни лекуват... smile

 Учудена съм, че кефирените гъби сте ги затрили. Ние с ММ не сме особено постоянни и упорити в такива неща, но от лятото той си пие кефир. Точно имахме съмнения за  PREGQ като една колежка от университета ми изпрати и аз не смея да пия и не съм опитвала домашен кефир, но той е много доволен. Преди това имаше разни стомашни болки, сега всичко изчезна. Сам си го прави вече даже не ме и занимава. Е, гъбата аз не виждам да нараства, ама си кваси вече към 1 л мляко наведнъж. Хлябът с квас на мен ми е кисел и не ми харесва. От Фермерския пазар сме взимали и не ме впечатли. 

 Маги, стискам палци нещата да са в ред само с диета smile Възхищавам ти се за Моника и яденето й (че и спането й, ама това е друга тема), казвала съм и друг път жив пример съм, че дете от глад съзнателно не може да се самоумори, а пък си е тема за надмощие и рядко виждам възрастен в днешно време да не се ошашква и да не поддава на манипулации.  good
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #471 -: януари 16, 2018, 11:11:56 »

иначе ако се налага нещо, обикалям котлона, лепя по плочките и където може да се напръска стари брошури, после само ги събирам и един парцал е достатъчен Wink Иначе на почти всичко съм намерила алтернатива за печене във фурната, щото и не обичам да се въртя покрай котлона и да ги дебна  Wink
lol lol lol Мислех, че само ММ процедира така с облепянето. Шегувам се с него, че е точно като някоя баба, която дебне брошурите от общата поща, за да завива де що намери вкъщи.  Иначе и аз мразя да дебна яденето girl_haha Друго е да го мушна във фурната и малко преди да го изгоря да се сетя, че все пак готвя. girl_haha
Аз на дребната за яденето не се притеснявам. Ако иска - ще яде, като не иска - да става от масата. Тя доволно се наяжда в градината, почти винаги иска допълнително, и ми е все тая дали вечер ще яде вкъщи. pardon Отделно аз имам, знаете, ненавист към храната точно от постоянно надничане в чинията ми и зор, та зор да съм проядяла нещо си. Все едно на друг континент, където това не вирее, хора не живеят. crazy
"Наследниците" ми са интерени заради актьорите. Последните години доста се подобриха сериалите, та не е лесно да скачаш високо всеки път. Хехе, интересни коментари са засипали БТВ относно времето на излъчване.
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1308



Моят сватбен албум

« Отговор #472 -: януари 16, 2018, 11:14:41 »

Да не сме в едни и същи групи smile Автоимунен тиреодит на Хашимото, АИП и хранене, без глутен и захар и т.н.И една за Палео рецепти съм.

Ахам. Аз не съм много активна там, но попрочетох де. За съжаление, за моемнта съм основно на купешка храна...

Скай, защо не можеш да си готвиш? Условия ли нямаш, или не ти се ще за един човек само?

Защото денят ми представлява - ставане най- късно в 7 сутринта, разходка, работа, разходка и като се прибера в 20:30 изобщо нямам "ищах" да готвя. Понякога уикенда си правя пилешка супа, защото много обичам и понякога си забърквам яйца със сирене.

Не разбирай, че преди съм се счупвала от готвене, но просто с тези АИП и други екстри, освен готвенето, прекалено много продукти са изключени от менюто или трябва да са "еко-био-гига-мега-чисти", което тотално ми ограничава опциите за пазарлък pardon
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1848



Моят сватбен албум

« Отговор #473 -: януари 16, 2018, 11:22:06 »

Здравейте

Само за сериали говорите, а у нас е толкова трудно да гледам сериали, защото мъжете у нас не харесват. Но напоследък следобед гледам по бТВ комеди един По средата. Бамбук няма против него, защото част от героите са деца. Напомня ми на Модерно семейство, който ми е много любим, но само си стои свален на лаптопа от известно време.

Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #474 -: януари 16, 2018, 11:33:52 »

Еко-био-мио, съжалявам дори и тук в провинцията не мога да си ги доставя.Вярвах на доматите на баща ми, защото знам, че е сложил кравешки тор.И до там! Тва нещо пасищно месо на мен ми звучи като някакъв оксиморон.

Зелето го ям много рядко, макар да го обичам.Едно заради задържането на вода, второ го ям само аз и нали се сещате колко често ще сготвя нещо за себе си.Праз обичам и готвя.Дори обичам да правя една манджа с праз и цели яйца вътре.Нея всички я ядем и я правя често зимата.Вкусна и лесна.Проблема наистина е дребната, която плюе лука дори от супата, нали се сещате там как е уврял, че не се вижда.Е на мен прилича детето аз така плюех като малка, сега ми се връща.  blum но аз пак и хванах цаката.Пасирам, смилам до неузнаваемост и пак има лук, ама с праза така не мога да постъпя smile

Сега чета за Б12, моя е в долната част на границите и е нисичък, та и това ще трябва да компенсирам.Иначе хемоглобина ми е все едно съм ръпала желязо.То и за това е притеснението с желязо под долната граница, нисък Б12 и защо съм с висок хемоглобин?!Освен да не се разнасят добре из тялото и почваме с още изследвания.Ще се гръмна  diablo

Адиктет, мен ме караха да ям насила хляб, за това и не го обичам.Значи колкото иска толкова.Баща и има мераци и я кара да яде, аз не.Ама като не яде манджа няма нищо друго, щото тя почва да искам десерт smile
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 627



« Отговор #475 -: януари 16, 2018, 11:49:34 »

Маги ако не си изследвала, виж и вит Д!  good
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003



« Отговор #476 -: януари 16, 2018, 11:54:08 »

Аз да се включа по темата с готвенето, изключително трудно ми е да готвя и да планирам отделно за мен и за домочадието, отделно, че другите трима са големи индивидуалисти също и много рядко ядат едно и също. Последното попадение беше картофената ми крем супа. Жестоко, ядохме всички за 32 отдлеих преди подпправките, а за другите крутончета сложих от Лидъл.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #477 -: януари 16, 2018, 12:07:57 »

Всичко, което обсъждахме сега е АИП, имаме си и мини тема във форума. Ще взема да попълня още някоя рецепта там.
Също не избудалявам по пасища, еко и био. Кауфланд, пазара и някои съседи с "частно", това ми са източниците. Месото гледам да е охладено, до там ми са силите и мераците.
Откачените йоги ги слушам, че са си направили нещо като комуна - една готви и раздава, после се редуват. Какво се случва със семействата им не зная, ама те мъжете ги имат само за разплод, не за секс, за деца не говорят. Чудя се как и сили за работа имат crazy
Скай, чувала съм, че в София има организирани такива кухни, питай в групите.
Ей сега гледах  Скъпите наследници. Нищо по- различно от мнението на Рони pardon Музиката е хубава good Ужасна игра, отвратителна дикция...
 П.П. А аз се оплаквах, при положение, че само НИ2 има претенции blush
Хехе, малцинството без деца, ще те видим след две години дали пак ще говориш теоретично за надмощие funnytooth
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #478 -: януари 16, 2018, 12:14:57 »

и у нас секи яде различно. дребният има само два зъба и неговата храна е полупасирана- месо със зеленчукци, хляб и кисело мляко- не яде сладко и плодове, мрази.
 мъж ми иска сам да си прави месото. аз си готвя спагети, пица, зеленчуци с масло, принцеси.  pardon pleasantry

п.с Свекс, а за какво говорят?
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4023



« Отговор #479 -: януари 16, 2018, 13:28:18 »

Еми, сега нищят Житния режим - откъде лимец, откъде ябълки... В общи линии кроят планове къде да отидат в почивните дни, къде да се съберат на чай, кой каква книга /специализирана/ чете и клюкарстват за другите от групата. Сядат на две пейки една срещу друга, след тренировка, с багажите и постелките, да си поприказват. На такова място са, че ми са в слухов обхват. В началото ми бяха много интересни и ги заговорих аз, сега сме на здравей- здрасти, но нямат против да ми отговарят на въпроси и да ме надъхват, ако им се дам Wink.
Активен
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 54   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines