Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 20:50:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 50   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани бебета 2016г. 3-та част  (Прочетена 249445 пъти)

Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #630 -: април 11, 2016, 12:44:06 »

Проблемът с храната на пазара в България и захранването е просто колосален.
Дано успеете да се справите по най-добрия за децата начин! good
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2453

« Отговор #631 -: април 11, 2016, 13:15:57 »

Миме, видях, че си ме питала в месечната, ма да не спамя там, ще ти отговоря тук за пазаруването smile
Аз също не мислех да започвам от толкова рано, ама в петък примерно убих цял ден в ровене по сайтове за бебешки неща, каквото се сетиш...набелязала съм си доста неща, някои от които в Продавалник и тази или другата седмица мислим да ходим да ги видим наживо. Не мислех да ѝ взимам втора употреба, но ако са запазени няма да му мисля толкова, защото както каза ММ, в стари коли се возим, ти за едно легло си тръгнала да му мислиш  smile Планът беше поне да вляза в 7 месец, но желанието е по-силно от мен, пък и тези дрешки просто крещяха вземи ме  blush Помня и на Нат репликата: Не страдам ит суеверия и лека полека си накупих всичко, следях промоции и тн, та и аз така Wink Леля ми също ми даде съвет да не чакам последния момент, защото тя така чакаше и накрая тръгна да ражда по-рано в тях още се правеше ремонт, бебето нямаше нито креватче нито количка, като цяло нищо и да видиш за 3 дена как скоростно се пазарува, чисти и подрежда  smile Направила съм си един дъъъълъг списък с линкове към каквото съм си харесала и лека полека ще започна да го отмятам най-вероятно Wink Нямам идея за желязото  huhhuh.gif
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #632 -: април 11, 2016, 13:43:53 »

Първата дрешка на Кик беше едно боди с надпис: Приличам на мама, но съм син на тати, купих я когато със сигурност разбрах, че ще е момче - 18-та седмичка. После малко по-малко накупих всичко, аз имах и доста от кумата и приятелки. И с Кари не бях чакала до 9-ия м. и с него също. Не можех да допусна варианта да се роди по-рано и бабите да ми пазаруват, сигурно щяха да откачат, а таткото да вдигне кръвно. Да не говорим, че всичко задължително щеше да бъде в синьо  crazy
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #633 -: април 11, 2016, 13:48:19 »

Хубаво, че си набелязала, така ще ти е по-лесно. Аз количка и легло, все още не съм избрала. За дрешките сигурно ще е по-лесно, ама ще видим. Пък и тия по-големите неща, засега няма къде да ги оставя, затова изчаквам. Другия месец обаче започвам да вилнея, че не се издържа.  pardon Тъкмо и спалнята, където ще е малчо ще е готова. Не знам дали е е от суеверие, ама все си виках да не е рано. Пък и още си спомням как в 3-ия месец сестрата на Влади ме караше да започваме с покупките, че имало намаление. Намаления винаги се намират.
Аз за пазаруване в 9-ия месец не съм си и помисляла. Определила съм си някакви срокове, към 7-ия вече става. Питах и Влади снощи, той ми вика, че когато аз кажа.  shok Ами така кажи, бе чУвек.  blum
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610

« Отговор #634 -: април 11, 2016, 14:03:25 »

Фани, , добре си се насочила за консултант.В ФБ има група за дълго кърмене и много  често майките от малките градове питат и търсят отговори, защото нямат консултанти.Така че е смятам, че има работа в тази насока.

Аз също още нищо не съм пазарувала.Количка и легло имам.Ще видя дали пак ще взимам от моята приятелка, която ми даваше за Марти.Те дрехите си бяха като нови, когато е малко няма с какво да ги изцапа, освен ако не повръща много, но то се пере.
С девойката, баща й беше против да пазарувам беше много суеверен.Аз напазарувах с майка ми и и ги дадох да ги изглади и изпере при нея.Бяхме взели леглото само, чаршавчетата ги бяхме харесали.Когато родих се започна, да почерпи, да дойде до болницата и да оправи за изписването, да ходи да докупи каквото му бях казала и когато се прибрахме, чаршафите не и бяха изсъхнали( освен това беше януари ), след този случай бързо се вразуми, че не е най удачно да чака в последния момент.

За захранването точно си мислех, че се пада в зимния период и няма никакви пресни заленчуци.

Панде, благодаря за лекцията.Страхотна е .

Аз да питам кърмещите бебетата кога загубват сукателния рефлекс? В смисъл, ако нещо стане и не можеш да кърмиш извесно време, после ако се опиташ дали бебето няма да се е отбило?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #635 -: април 11, 2016, 14:10:27 »

Ами те не че губят сукателния рефлекс, защото нали пият от шише, което пак е сучене... Просто от шише се пие много по-лесно, защото тече само млякото, а от гьрдата си трябва сукане. Така че може бебето като види лекото, да стане мьрзеливо и да откаже гьрдата по тая причина.

Кога не може да се каже, защото е индивидуално и много зависи от детето.

Има деца, които лесно сменят гьрда-шише и обратно, има и такива, за които е фатална смяната. Не мисля, че може да се предвиди, но не сьм сигурна.

За всеки случай превентивна мярка е, ако се дава шише, бибероньт да е с вьзможно най-малка дупка, за да трябва усилие при сукането (и пак остава по-лесно от гьрдата).
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ

« Отговор #636 -: април 11, 2016, 14:19:45 »

Ina, благодаря че писа веднага. give_rose give_rose give_rose.

Аз както обикновенно не съм се изразила правилно и точно , за това сега се допълвам.Ако има интервенция,която не позволява в рамките на 30 дни да има никакви сукателни движения-кърмене, пиене от шише, залъгалка.Дали след този един месец бебето би се върнало да суче или по-скоро ще се отбиее.

Въпросът ми е много в сферата на разни вероятности.То е ясно, че зависи и от бебето, но предполагам че 30 дни е дълъг период и после не би се върнало към сукане или?
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #637 -: април 11, 2016, 14:48:51 »

Ina, благодаря че писа веднага. give_rose give_rose give_rose.

Аз както обикновенно не съм се изразила правилно и точно , за това сега се допълвам.Ако има интервенция,която не позволява в рамките на 30 дни да има никакви сукателни движения-кърмене, пиене от шише, залъгалка.Дали след този един месец бебето би се върнало да суче или по-скоро ще се отбиее.

Въпросът ми е много в сферата на разни вероятности.То е ясно, че зависи и от бебето, но предполагам че 30 дни е дълъг период и после не би се върнало към сукане или?

Марта, комшийката ми роди в 6-я месец. Поредно преждевременно раждане за нея. Толкова се е била вглъбила, че за мен тя е героиня. Бебето стоя в болницата около 2 месеца. Преди да го изпишат я вкараха и нея, за да свикнат заедно. През това време тя се е изцеждала. С много труд и постоянство го кърми може би едно 6-7 месеца още. Някои, без да минават по този път, лесно се отказват и решават, че 2-3 месеца кърма стига.
Ако има интервенции, говори с лекарите, за да имат предвид, че все пак искаш да кърмиш. Мисля, че тук майката е водеща като роля как точно би протекло едно лечение.
Моето дете пък се дразнеше, ако трябваше да се бори с 0+ биберон. Инцидентно се е налагало някой да я храни от шише и бързо минахме на вариант 4+ накрайник.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #638 -: април 11, 2016, 14:50:34 »

Сьс сонда ли ще се храни?

Не мога да ти кажа. Не сьм информирана. Може би от септември ще работя в една педопсихиатрия, точно в тази област (чакам интервю с тях), но засега не сьм в час.

Откьде идва вьпросьт ти, ако не е недискретно? (ако е, се извинявам и не ми отговаряй)
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #639 -: април 11, 2016, 14:58:40 »

Марта, трудно е, но не невъзможно.Има много примери. В сайта на НАПК, може да прочетеш много, отделно има консултанти с който можеш да говориш ако се случи преждевременно раждане.Във всяка една неонатология в страната лекарите насърчават майката да кърми.Това е безценно, за малкото човече.Дори и да не засуче, аз познавам много майки, който са се цедили с месеци и са давали така кърма на бебето.
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ

« Отговор #640 -: април 11, 2016, 15:04:56 »

Ами положението е следното.Ако бебешора има цепка на меко небце, категорично не може да се кърми, трябва да се цедя.Това поне по всички бг сайтове за кърмене го пише.
Виждала съм клипове, че  майки в чужбина успяват, но не съм сигурна за това какъв точно е проблемът при тях ще проуча.
Идеята е че тук се прави операция на небцето на 10 месец.След това 30 дни не трябва да има никакво сукане, заради операцията.През това време се храни с лъжица ( има едни с контейнерче за да не се дразни бебето, че се бави млякото).След тези 30 дни вече може, но въпросът е бебето дали ще се е отбило и така.Та затова се чудех, то не се знае още дали ще има проблем, но може и да не успеят да видят.Така че гледам да съм подготвена, незнам дали ще имам кърма до тогава де(предния път спря на 6-я месец, независимо от това , че цедях на 2-3 часа ).
Затова и сега с чудя разни въпроси с много неизвестни.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #641 -: април 11, 2016, 15:14:53 »

Ясно да. Сьжалявам, че преминаваш през толкова стресова ситуация. Това, че не може да се види дали има цепка или не, е особено кофти, защото те дьржи в напрежение и не знаеш за какво да се подготвяш, а само се разксьваш между надеждата и страха.

При всички положения е непредвидимо, но виждам, че ти се подготвяш психически и ако има трудност сьс сигурност ще се наложи да се цедиш.

Пожелавам ти от сьрце всичко да се развие по вьзможно най-добрият начин за вас !!!
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #642 -: април 11, 2016, 15:43:01 »

Нат, на скоро спомена, че имаш алергия към кивито. Ще споделиш ли в какво се проявява? smile

Миме, получих подуване на меките тъкани в устната кухина и задушаване. Понеже успях да хапна много малко, около 1/4 от кивито, премина докато се начудя и разбера какво става. Имай предвид, че всеки човек реагира различно на различните алергени. Някои се обриват, други получават асфиксия или директно шок.

Фери, доста неща се внасят и препродават в продавалника, така че виж първо дали няма да ти е по-изгодно да си поръчаш дрешките с доставка директно от английския сайт (примерно на George дрешките ги доставят до България за 12лв директно без посредници като Габко и други подобни). Понякога тук слагат едни симпатични надценки, обърнаха го на печелбарство.

Марта, дано изобщо не се налага да стигате до такъв вариант.  give_rose
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #643 -: април 11, 2016, 16:29:33 »

А, Нат, аз не толкова за дрешки, главно за другите неща...там разни стойки за вана, за балдахин (да, искам да си сложа балдахин на принцесата, дано не ми пречи), легълца и кошарки, е такива...дрешки ще изчакам първо няколко мераклии да видя какво ще ми дадат и тогава ще пазарувам по-сериозно Wink

Марта, силно се надявам да не се стига до тези варианти и всичко да е наред бебчо  heart Още не са ти казали пола?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #644 -: април 11, 2016, 16:37:00 »

... да, искам да си сложа балдахин на принцесата, дано не ми пречи..

Колко мило  heart heart heart
Сложи си непременно, щом имаш желание. Ако после ти е неудобно, винаги можеш да го махнеш  good
Активен
Страници: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 50   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: