Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 11:20:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 140932 пъти)
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #450 -:
март 10, 2015, 00:18:52 »
Руми
,аз до колкото знам 130 си е висока граница за бременната и трябва да се консултираш.Аз нали съм с риск за преркламосия и като питах колко е високото кръвно,че цял живот страдам от ниско и не знам кога трябва да се тревожа.Отговориха ми,че всяко над 120 е високо и да си го следя.Според мен инфирмирай АГ-то,има медикаменти с които да ги контролираш.
За книгата на д-р Спок на няколко пъти срещам че я споменавате,ама мен хич не ми хареса.В смисъл че не ми беше много от полза.А я изчетох по време на първата бременнист,след това пак я препрочитах в различнуте етапи.Едно ми се е набило от тази книга и наистина е много вярно.Беше нещо от сорта,че каквото и да сме прочели,най-важно и от значение е това как ние усещаме ,че е правилно!
Сега нищо не чета,освен разни списания и то ей така за развлечение.Исках да отиса на лекции ,ама не ми стана и тоз път работата.При първата бременност и раждане бях изчела адски много материал и информация,но в последствие се оказа,че в действителност не е точно така.Сега съм решила да се отдам най-вече на инстинкта и самото усещане как да е,а не да гледам дете по правила.С опита от дъщеря ми го разбрах.
Мами,кажете в тази седмица ОК ли е да се ходинвсе още на зъболекар?Преди време имах проблем,оправиха ми зъба и казаха ме на другите нищо им няма,просто са ми много чувствителни.Днес обаче имам болка както в два зъба и то в двете страни,така и усещане че имам нещо между зъбите и боли.Мисля,че самите венци са ни раздразнени,но чувствм адски дразнене!!!Някои да има този проблем ибда сподели нещонс което да си пологна,ме нервите ми пили тази болка.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #451 -:
март 10, 2015, 07:57:02 »
Рубин, по пронцип е късно да ходиш на зъболекар, но при положение, че те боли и те мъчи, най-добре иди поне за видиш от какво е болката. Мент веднъж много ме болеше зъб, отидох и се оказа, че от заседнала храна се е възпалил венеца. Слижи ме едно лекарство и мина за нула време. Е не бях браменна, ама все пак човека е професионалист и ще прецени.
АЗ да се оплача, бебо май се е обърнал и така ми се натиска в ребрата, че въздух не мога да си взема. ОТделно явно си е силничък и като натисне някъде направо си ме боли корема. Вече се чувствам тежка и от време на време се появява болка при ходене, обаче няма как да легна. Надявах се да се приели дребната на ясла, че да почина малко преди бебчо, но уви ще си се гледаме май в къщи. А напоследък и бая контракции имам. Усещам ги, че стават като се натоваря нещо, но не мога да го избегна и се съмнявам, че и да ми дигнат магнезия ще помогне. Ама дано устискам бебчо до средата на април поне...
Руми, Ники ходи ли на ясла или си се гледате в къщи?
Активен
Gergancheto
«
Отговор #452 -:
март 10, 2015, 08:44:14 »
Цитат на: Рубин в март 10, 2015, 00:18:52
Руми
,аз до колкото знам 130 си е висока граница за бременната и трябва да се консултираш.Аз нали съм с риск за преркламосия и като питах колко е високото кръвно,че цял живот страдам от ниско и не знам кога трябва да се тревожа.Отговориха ми,че всяко над 120 е високо и да си го следя.Според мен инфирмирай АГ-то,има медикаменти с които да ги контролираш.
Аз не разбрах защо си с риск от прееклампсия? Не си споменавала? С ниско кръвно, нормално тегло
За зъболекаря ще ти кажа, че сме пускали жени лежащи в отделението да отидат на зъболекар. Защо да е късно? Няма късно и рано като има болка. Така както го описваш предполагам, че е нещо дребно по венеца. Аз имам един гел на Астера (обаче не знам къде се продава) и като се почувствам зле почвам да си мажа венците с него. Също така пастата и водата за уста са стягащи.
За книгите и лекциите съм съгласна. Първия път се убедих колко са ненужни книгите. Тая бременност все ми се искаше за развлечение някое списание поне да прелистя, ама все забравям да си купя
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #453 -:
март 10, 2015, 10:18:01 »
Пънки, няма да го пускам на ясли, аз по принцип така бях решила още преди да забременея, щях да хода на работа , а свекърва ми да го гледа и направо на градина. Според мен е доста рисково сега да я пускаш. Защото в началото особено се боледува и ще преНася всичко на бебето. Но ти си знаеш. Ще ти е трудно с две деца, но пък и да боледуват си е риск. Може би трябва ваше по рано да я пуснеш. И аз много се притеснявам за месеците с две деца. Още повече че ники си е още малък и от много грижи има нужда. Но ще се справим. Убедена съм.
Рубин риск от прееклампсия има ако ти се повиши кръвното с над 30 пункта над твоето. Моето по принцип е 120, 130 горна граница което е нормално кръвно. Такова ми е от години. Моето като е 110.115 се чувствам зле. Това за мен е ниско. Преценява се за всеки пациент конкретно. Но над 140 е опасно. Просто се притеснявам. Хипохондрик съм малко , но се боря с всички сили срещу всички страхове.
за зъболекаря- иди сега му е времето. Девети месец е ок.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #454 -:
март 10, 2015, 10:26:00 »
Руми аз мисля да я пусна на първи април ако ни приемат, та да има един месец да видя как ще реагира. Ще болудува ли, ще й хареса ли. То никога не знаеш докато не пробваш. А и да ти кажа честно, като е на ясла, мога да я оставям и в нашите. Те да я водят и взимат, понеже работят и няма кой да я гледа по цял ден.
Ама ще видим де. Вече две класирания не ни приемат.
Активен
roumyana
«
Отговор #455 -:
март 10, 2015, 10:38:23 »
Пънки със сигурност ще ти е по лесно. Пробвай , то сега няма много вируси. Защо не ви приемат? Предполагам че има единични бройки по това време. Ти като родиш още една точка ще вземеш. Някоя частна ясла? За мен и това е вариант . До нас има една градина Люляк. Мисля че април е първото класиране за септември. Аз не знам , ако не ни приемат може и в частна да го запиша. Не знам и дали септември или декември ще тръгне.
Активен
Рубин
«
Отговор #456 -:
март 10, 2015, 10:40:58 »
Благодаря момичета,ще видя как съм днес и ако продължава отивам утре.Че днес няма кой да ме закара.Иначе го чувствам като възпаление на венеца,все едно нещо имам вътре,а бе побърква ме!Аз преди месец като питах моята АГ дали има мога да ходя,тя каза че дори е препоръчително!
Гери
,от лявата страна маточните артерии са с намален кръвоток(ако правилно се изразявам).Специалист по фетална ми го откри ,после ме следи и моята всеки месец с доплер.Обясниха ми,че не е задължително,нито сигурно,но заради това може да почна да вдигам кръвно още от рано и бебето да е с по ниско тегло,да изостава.За щастие и кръвното и бебето е наред,даже напред върви.Но ме следят внимателно и всеки месец ставняват едни стойности на артериите дали намаля още повече.От 5 месец някъде съм на аспирин протект,че разширявал кръвоносните съдове.Не са ми включили Фраксипарин мисля че беше,понеже всичко е добре за сега.Явно не влияе този намален кръвоток и данооо!
Аз май от там се шашнах малко,че като лежах в болницата за няколко часа беше настанена жена в 32 седмица помня.Успя да разкаже малко,понеже в грабнаха за спешно секцио.Тя същата като мен от лявата страна намален кръвоток,всичко ОК до 32гс. и почва да вдига рязко кръвно,бебето изведнъж изостава на тегло.След като изследванията бяха готови,явно нещо не беше наред и извадиха бебето.В патологията имаше много с високо кръвно и ги овладяваха,но тя милата не успя.
А за теглото не съм като по книга,ама съм доста по добре отколкото с каката.Имам качени вече 15 кг.За моето начално тегло 52 кг мисля че са ОК,да видим как ще финишираме!
Пънки
,бъди подготвена че ще боледува.Особенно в този сезон и с тези упорити болести.Аз моята съм я спряла след ларката,че имунитета нали отслабвал след нея и не смея да я пусна.Ще си изчака бебчето,а като стане на месец живот и здраве ще я пусна докато излязат във ваканция(смесени групи).Те и без това бабите сега се редуват да ни гостуват,а нали много рядко ги виждаме та да се радват взаймно.Аз го усещам така и така го правя.Ама и при нас е така че мъжо сега работи до 7 и няма кой да я взима,че без кола не се стига.
Руми
,разбирам че за теб е нормално но сподели на АГ все пак.Аз също съм хипохондричка ,та...Мисълта ми беше че на теб ти е добре,но не знам на бебето как влияе,така че кажи им тъкмо ще те успокоят и няма да го мислиш,че от притеснения най-много да го вдигнеш тогава.
«
Последна редакция: март 10, 2015, 11:03:19 от Рубин
»
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #457 -:
март 10, 2015, 10:50:42 »
Пънкче
, ще боледува на яслата. Това е ясно и е нормално. Някои по-бързо свикват, други по-бавно. Може да разреди болестите след броени месеци, може и след половин година все така да прихваща във въздуха вируси (както бяхме ние). Правилно си решила поне месец да имаш като тръгне на ясла, това е минимума. Докато се адаптират е нужно време. Дано мине по-леко този преходен период наистина
Активен
punk_girl123
«
Отговор #458 -:
март 10, 2015, 10:55:39 »
А бе да ви кажа, зависи си от детето. Аз съм се примирила, че няма как да минем без болести, ама едно е хрема, друго е бронхит и пневмония! Надявам се да сме в лекия вариант.
Руми, няма места в яслите. Пускат по 7 бройки на класиране и тези с повече точки ги пълнят. Ако не я приемат сега ще я пусна септември и без това ще имам точка отгоре. За частната ясла не ми е опция, понеже са по 300 лв. доколкото съм чувала. А няма от къде да ги взема. Не че се оплаквам, ама с ипотечен кредит, минимално майчинство и две коли трудно ще ги отделим всеки месец.
Активен
Рубин
«
Отговор #459 -:
март 10, 2015, 11:07:16 »
Те,ако я приемат ти си я пусни щом си решила,пък то ще покаже детето как ще е.При нас първата година беше седмица здрава,две болна.Сега вече втората се усеща че е по добре и наистина много малко боледува.Но първата беше ужас.То не бяха стафилококи,стрептококи...Много трудно беше.Нас ни приеха на 3 г и тръгна на 3г и 4 месеца.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #460 -:
март 10, 2015, 16:23:48 »
Здравейте, ще ви пиша по-късно, че сега бързам. само пускам линк за 2-3 снимки
http://fanimira.snimka.bg/maternity/pregnancy.857061.35008874
парола 2008. Чао засега
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #461 -:
март 10, 2015, 20:31:57 »
Румяна, в селена ли си била на училище? Мн хора ли имаше, със записване и заплащане ли се провеждат лекциите? Аз имах покана да ходя, но дъщеря ми е вкъщи и не ми е удобно да ангажирам бабата и дядото да я гледат и ще пропускам, докато стане по-топло и с таткото ще могат да си правят разходки през времето, в което ще съм на лекция.
Активен
roumyana
«
Отговор #462 -:
март 10, 2015, 22:50:19 »
Да Посум в Селена бях. Имаше хора към 30 човека. Лекциите са безплатни , всеки вторник, само вчера беше понеделник.Интересно беше . От пет и половина до седем. В сайта има програма , така като гледам към два месеца продължава.тоест до края на април. Може да видиш кои теми те вълнуват. А може и да се запознаем.Аз искам да преценя и като цяло отношението и поведението на лекарите.
Фани голям ти е ТумбаКа. Аз почти нямам снимки. И предишния път нямах и сега уж бях решила да снимам и пак нямам.
Имам чувството че вече ми е мнохо голям корема. Като съм облечена не ми личи много, защото бюста ми е голям. Досега не ми пречеше особено, но вече усещам че е голяма бебка и опира и горе и долу.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #463 -:
март 11, 2015, 08:10:18 »
Добро утро! Даааа много боледуват тия деца по яслите и градините, но колкото по-рано го мине тоя етап толкова по- добре. Деца, които не са ходили на ясла после на градина боледуват повече, по мои скромни наблюдения. Даже една позната понеже не работи и много често детето си беше вкъщи по разни причини, събираха му се най-много 10 дни на градина. И ела да видиш в първи клас като стана задължително- всеки един вирус лепваше, да не говорим за усложненията. Пък и изтърваме един много важен момент - детското заведение е много важно за социализирането на детето. Колкото и да ги събираме с други деца вкъщи не можем да им осигурим тая среда от себеподобни, хахаха какво сравнение все едно са шимпамзета
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #464 -:
март 11, 2015, 10:00:08 »
Да дам и аз показания: Марта трьгна от 2,5год и никога не е боледувала. Два пьти може би лека хрема, но няма нито един ден вкьщи с температура или недай Боже нещо още по-тежко.
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
34