Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 11:02:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 140926 пъти)
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #285 -:
февруари 26, 2015, 10:13:07 »
punk_girl
,браво на бебчо
За желязото не мога да помогна.За болките в кръста и аз се присъединявам към теб.При твоите седмици имах периоди от 2-3 дни с такива болежки.Обяснявах си го с наместването на бебето към вътрешната страна.Имала съм случай да се будя нощем от болка!Сега от две седмици си ме боли всеки ден,все едно ще ми се счупи на две!Ужасно е!И това става след като постоя права около половин час.Обяснявам си го с разширяване,с наместване,със сериозната тежест на бебето особенно върху слабия ми кръст,с изкривяване и тн.
Обаче онази вечер ме проряза в дясно на самия корем.Все едно ми се присчипва нерв(което минсе случва често между ребрата).А,бе почва се с болежките
Ама хубавото е,че щом става все по тежко,значи времето си минава
Мариолка
,скоро не си се отчела?Как сте с малкия?Напредвате ли с подготовката?
Руми
,аз съм и с намален кръвоток и винаги ми напомнят да следя изкъсо кръвното,че има опасност от вдигане.За сега ,за щастие си върви все така ниско 100/60,че даже ми носи неразположения.
О,момичета много се потя вечер!По няколко пъти се будя и се преобличам.Ужасно е!
«
Последна редакция: февруари 26, 2015, 10:21:17 от Рубин
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #286 -:
февруари 26, 2015, 10:32:37 »
Желязото се усвоява по-добре ако се приема с вит Ц т.е ако иядеш една мандарина, лимонов сок или нешо от рода с него.
Вчера питах гинеколожката дали да го пи разделно от магнезия, защото така бях чула от вас и тя каза, че няма особено значение
Явно и по тая тема всеки различно прави и няма консенсус.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #287 -:
февруари 26, 2015, 11:20:06 »
Аз това за желязото и магнезия го прочетох по форумите, иначе от лекар не съм го чувала, но все пак нека има интервал между отделните медикаменти. Иначе желязото се усвоява най-добре както е написала Ина с витамин С, аз го пия докато ям киви, понеже ометох около 10 килограма кивита за последните седмици
Кръста явно си боли повече с втора бременност и това е. И аз не знаех какво са това болки в кръста, ама ето вече няколко месеца сме си първи приятели, даже не ми прави особено впечатление
Най много дрешки имам в зелено
Но много обичам зелено, но и синьо много обичам, не само за момченца, а и за себе си.
Активен
sise1902
Ентусиаст
Публикации: 90
«
Отговор #288 -:
февруари 26, 2015, 12:43:58 »
Аз не пия отделно лекарствата, а и докторът не ми е казвал, че има някакво значение. Не ме е инструктирал изрично, та затова и от вас чувам, че е възможно да се променя влиянието на тези медикаменти. Вечер наведнъж си приемам всичко: магнерот, феро-фолгама, пренатал, биозин мама, огестан и още 1-2. Чувствам се като в аптека. Сякаш ям бонбони...Направо ги намразих вече тези хапчелъци, но в името на бебка се жертвам
Болка в кръста нямам за сега, но много ме боли под дясната плешка. Все едно имам захапан нерв. Неприятно е, защото понякога така изведнъж ме хваща, че ми се подкосяват чак краката.
Четох ви, че повечето от вас ползвате огледалца в банята при бръсненето на триъгълника. Аз съм решила да си ходя на кола маска, както и преди, когато имах време. Говорих си с козметичката, тя ми обясни, че няма никакъв проблем. Няма опасност за замърсяване на влагалището или нещо подобно, защото това бяха моите страхове- да не навредя нещо на беба. До сега се справях сама в банята, но в тези последни седмици, смятам да се доверя на козметичката, че и без това започва да ми тежи все повече да се навеждам. Предпочитам и тя да си ме оправи, вместо в родилния да ме дерат сестрите. Вие бихте ли отишли на кола преди раждането?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #289 -:
февруари 26, 2015, 12:47:06 »
Задьлжително ли е почистването на триьгьлника или това е нещо, което правите за ваше спокойствие? При мен не го изискват и никой не те пипа.
Ако си свикнала на кола, защо не...
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #290 -:
февруари 26, 2015, 12:59:41 »
Аз знам за вит Ц, и си пия желязото с фрешче от портокал. Пък и дребната намазва покрай мен. Но за това, че желязо не се пие с магнезии си ми го каза доки, че даже няколко пъти повтори.
За триъгълника, Инче, бръснат те ако имаш косми. Не знам защо, ама съм чувала. Мен не ме бръснаха понеже аз редовно си ходя на кола маска. И при предната бременност чупех едни стойки, сега пак. Ама поне знам, че няма да ме бръснат, понеже много го мразя като метод на обезкосмяване. А и да си кажа честно аз хич не трая да имам косми в тая област. Почва да ме сърби все едно от дни не съм се къпала!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #291 -:
февруари 26, 2015, 13:15:23 »
Лекарката само ми каза, че магнезия се усвоява най-добре вечер, тогава да го взимам. Питах я за комбинацията желязо/магнезий и отговори, че за нея да се взимат заедно не е притеснително и няма значение.
Като раждах Марта не си спомням добре дали сьм се брьснала у дома, но да имаш косми е част от тебе и не мисля, че това е проблем. Имам спомен да сьм питала акушерката и тя да ми е отговаряла, че няма никакво занчение за тях, да правя както искам и както сьм свикнала.
Може и да бьркам, ще питам пак.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #292 -:
февруари 26, 2015, 13:20:59 »
Аз може да ви прозвуча тъпо ,но и аз незнам за такова нещо за Магнезий и Желязо .За калций и желязо ,знам да и затова се препоръчва ,когато се приема желязото да не се консумират млечни.И да,за вит Ц си е така.То спомага за усвояването на желязото.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #293 -:
февруари 26, 2015, 13:29:42 »
Преди раждане задължително трябва да си избръснат От хигиенични гледна точка. Дори коремна операция като ти правят ти бръснат корема , защото може да се възпалят или в растат косми и т.н. А и при раждането е същото.
Иначе аз не мога да си представя да съм необезкосмена.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #294 -:
февруари 26, 2015, 13:40:56 »
Да, ти си права, че като оперират брьснат мястото… Може и да сьм се заблудила нещо. Ще питам и ще ви кажа.
Активен
greta85
Сватбар
Публикации: 151
«
Отговор #295 -:
февруари 26, 2015, 13:52:59 »
Здравейте, мами, ние сме добре, вече сме разположени в позиция за раждане и тежим 2 кг. Докторката пак ме ядоса, понякога промърморва нещо, като че само на себе си, тоя път, бедрената кост била малко къса, но не го отбеляза в документа от прегледа. Не знам какво да мисля. Предполагам, че ще се оправи.
От толкова мислене само стрес си докарвам. Дразнят ме, че не го описват като проблем, ама иначе го казват под носа си.
Иначе бебо си е намерил позиция и рита яко в ребрата от дясно, остава да търпя.
Не знам дали ви казах, ама вече имаме сглобен скрин и ме сърбят ръцете да почвам да махам етикети, да пера, гладя и да го подредя, но ми се вижда раничко още, мисля към средата на март, когато влизам в 9 месец.
Не знам дали няма да повторя въпроса, но какви матрачета купихте или ще купите? Аз знам, че трябва да са твърди, но се чудя и за тия с кокос или пружини и латекс...
Активен
Gergancheto
«
Отговор #296 -:
февруари 26, 2015, 14:12:26 »
Цитат на: greta85 в февруари 26, 2015, 13:52:59
Здравейте, мами, ние сме добре, вече сме разположени в позиция за раждане и тежим 2 кг. Докторката пак ме ядоса, понякога промърморва нещо, като че само на себе си, тоя път, бедрената кост била малко къса, но не го отбеляза в документа от прегледа. Не знам какво да мисля. Предполагам, че ще се оправи.
От толкова мислене само стрес си докарвам. Дразнят ме, че не го описват като проблем, ама иначе го казват под носа си.
Питайте бе хора
Като не си разбрала, като не си чула, като нещо те притеснява - питаш. Ти си в абсолютното си право да питаш. Това е твоята бременност, твоето бебе, лекаря взема пари за тая работа, че си го избрала да следи бременността ти. Няма лошо да искаш да знаеш.
За матрачето нямам мнение, не сме купили още никакво.
За обезкосмяването... Ние лично не бръснем всичко ако дойде необезкосмена жена, бръснем отдоло и в ляво дето би се правила епизиотомия. Ако е многораждала даже никъде не я бръснем.
Аз самата не си представям да ходя с косми там, по краката, под мишниците и т.н. Не ми е хигиенично изобщо нищо че космите са част от моето тяло.
Сиси
основните притеснения на кола маската са от това че болката може да доведе до контракции, ако не те боли си действай смело
Активен
Рубин
«
Отговор #297 -:
февруари 26, 2015, 14:40:41 »
И аз не се понасям с косми,дори и едва наболи!Като лежах в болницата,момичето до мен което беше тръгнало да ражда ,макар че беше секцио и се беше правила почивстване три дни преди това,докато я подготвяха за операцията след клизмата помня,че си взе и самобръсначката и отиде да се бръсне,но нали и тя нямаше видимост,та й помогна една стажантка
За матраче,ние този път взехме от една бг фирма,от където поръчвах комплекта с обиколниците,случайно видях че там предлагат и кошари и матраци,че и нашия размер-130/70.С кокос и пяна е,много добре изглежда и се усеща.
greta
ти в коя седмица си сега?
За магнезия съм писала и преди,на чен ми бяха казвали и в аптеката като съм го купувала с биозина,а в болницата след визитацията пак ме предупреждаваха.Не съм задълбочавала ,понеже не ми представлява особенна трудност да ги разделя с интервал 2 часа.Е да всеки ден смятам приема на хапчетата,ама пък предпочитам за всеки случай.
Момичета помагайте!Ходенето до тоалетна стана невъзможно дори и с киви и топла вода...Без свещичките няма начин!А хапвам много и предимно плодове и зеленчуци!Много вода също,а няма ефект.
Вие пиете ли кафе-кофейново?Че аз всеки ден си пия с много мляко по едно.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #298 -:
февруари 26, 2015, 14:45:10 »
Рубин
открии какво ти помага. Топло мляко на гладно, топла вода, овесени трици с кисело мляко сутрин, ананас?
Аз кафе пия по едно понякога, друг път пия мляко с нес, друг път нищо не пия
Сиси
сега огледах, защо пиеш толкова много лекарства? Всичко което се съръджа в Огестана се съдържа и в Пренатала? Отделно пък във ФероФолгамата има фолиева киселина, така приемаш фолиева киселина от 3 медикамента?! Както и йод, който го има както в Огестана , така и в Пренатала. А пишеш че и още няколко неща пиеш, които дори не си изброила? Личното ми мнение е че е изключително натоварващо за организма на здравата бременна да приема толкова медикаменти
«
Последна редакция: февруари 26, 2015, 14:51:45 от Gergancheto
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #299 -:
февруари 26, 2015, 14:49:10 »
За матрачета май бях писала , имаме 2 едното е Магнифлекс , мисля че са най добрите на пазара-към 270 лв. Нещо такова ми се върти в главата. А другото беше по евтино и по обикновено към 70 лв, но то беше за преносимата кошара. Важно е да е дебело и да не е много меко. Тип латексов за мен е най хубаво.
Руби, аз пия едно кафе сутрин. За сега нямам проблем. Движението помага.но не знам дали спазваш режим или може да се разхождаш. Фрешове и топла вода с мед, както и храни, богати на фибри. Приемаш ли достатъчно храна? Ако се храниш по оскъдно , понеже ти се гади , това се отразява.Има ли храна , която те разтройва? Морски дарове? Или нещо друго.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...