Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 18:56:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 141172 пъти)

Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #150 -: февруари 12, 2015, 14:55:56 »

Руми,а в коя седмица си?Значи моята АГ още в началото я питах до кога е опасно,а тя каза до 12 гс е най-зле,после има пак риск до 20 гс е като цяло.И независимо че съм я карала пак можело стигне до плода тогава.Имам познати които са карали шарката в напреднала бременност и сега децата им са с придобит имунитет.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 12, 2015, 14:57:06 »

Аз да ви кажа като почнахме опитите и много бързах, защото все се надявах да стане така, че да влезнав тоя член от КСО и да взема същото майчинство. Ама 5 месеца не стана и питам мъжа, какво да правим, да спираме ли или да продължаваме. Той като каза, че когато стане, все ще го изгледаме и се успокойх и всеха че станаха нещата. И то така че сега се моля да изчака на кака РД, че вече разбира детенце и ще е криво да не си празнува РД. И си спомням с каката казах на милото, че ако сме бременни ще ни е подарък за сватбата и сега пак това му казах преди да разберем smile А бе все хубави подаръци за сватбата ни се падат!
Rodi браво на вас!
Ох да си призная вече ми се пазарува за бебче. То не че има много да купуваме, ама все пак ми е мерак.
Да ви кажа така ви завиждам за чакането на 9ти месец за разходки. Аз всеки ден си въртя километрите и това е. Но се радвам, че за сега не съм имала проблеми с бременността. Надявам се и за в бъдеще да нямам.
А за шарката да ви споделя опит, понеже мен ме хлана в 37 седмица с каката. Опесно си е по всяко време...Може да стигне да плода и без лечение да се появят доста усложнения. Казвамго не за да плаша Руми, а понеже моя казус го мъдриха 3 дни. В крайна сметка я извадиха по спешност и 20 дни пи антибиотик. Така че Руми пази се много!
А за трудното да ви кажа, най-много ме дразни като почнак да ми обясняват колко щяло да е трудно. Но не за друго, ами щото защо по дяволите си мислят, че сега ми е лесно. Детенце още е толкова малко и зависимо от мен, а бременността си е период на пазене. Двете не се съвместяват много добре. Мъкна си 13 кила от време на време. Вдигам колички и колела. Готвя, понеже не ядем кухнята. В крайна сметка колко по трудно да е като се роди второто?!? И сега не сядам по цял ден и не спя по-много. Пак се будя вечер и други такива...
« Последна редакция: февруари 12, 2015, 14:59:20 от punk_girl123 » Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 12, 2015, 15:03:22 »

Руми да ти кажа за шарката като препатила. Аз я хванах в 37 г.с. Опасно е през всяко време от бременността, понеже може да мине през плацентата и без лечение може да доведе до сериозни увреждания при плода. Казвам го не за да плаша Руми, ами защото моя казус го мъдриха 3 дни и накрая я извадиха по спешност и пи антибиотик 20 дни. Като почнаха да ми обясняват какво може да стане и то просто от вътре ти се свива, че нищо не можеш да направиш за да го предотвартиш. Така че МНОГО се пази!
Активен
Рубин

« Отговор #153 -: февруари 12, 2015, 15:18:46 »

Оле ти си я хванала и то накрая и пак...Ужас!Аз ей затова ,макар че съм карала всички пак ми е едно гадно,че въпреки това може да стигне до плода. 8PА и едни филми ми минават,дали на времето е било шарка,да не би да са ме объркали-хипохондризма ме тресе яко!Гледам да се владея,казвам си че избор нямам,нито възможност да върна времето назад,нито да го предиотвратя.Сега ми остава да се свържа с мията АГ да ми каже мнението си,за да се успокоя едва тогава.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: февруари 12, 2015, 15:20:17 »

Рубин, инатът не се определя от зодията. Аз съм зодия риби и няма по-голям инат от мен, малкото - стрелец - върви по моите стъпки.  tease
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: февруари 12, 2015, 15:24:53 »

Рубин, ако толкова се притесняваш иди да ти направят тест за антитела и ще знаеш със сигурсност.
Активен
Рубин

« Отговор #156 -: февруари 12, 2015, 15:29:00 »

Аз точно за това искам да се свържа с моята АГ,да каже дали да правя,дали като съм била в контакт има значение...Иначе в картона ми има всички шарки,че й майка ми потвърждава.Ама страха си го има и ще проверя къде мога да пусна такъв тест.
Добре де малко мине чудно,нали не било опасно в напреднала бременност?По скоро ако се разболееш дни преди да родиш имаше нещо?При теб какви бяха опасенията?
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: февруари 12, 2015, 15:34:18 »

Ами основните опасения бяха, че може да мине през плацентата. Не е сигурно, но не е й невъзможно. И ако детенце я хвяне, може да зарази мозъчната кора и даже да ти кажа не помня точно какво, понеже така ме наплашиха /не мога да кажа неоснователно/ с какво може да се случи. Ако трябва да съм честна знам, че рубеолата е опаста през първия триместър и е препоръчителен аборт даже. Но за варицелата със сигурост си е кофти през цялата браменност. А ако датето се зарази и не се проведе лечение ме наплашиха с увреждания по мозъка, белите дробове ....
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: февруари 12, 2015, 16:09:53 »

Последния пост беше малко излишен при условие че Рубин сама си признава, че е хипохондрик  girl_wink
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: февруари 12, 2015, 16:12:00 »

Е тя пита, аз й казвам... В крайна сметка това не е преувеличаване на нещата, а личен опит!
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: февруари 12, 2015, 16:13:39 »

Аз знам че май има ваксини или тестове, но докато се накана да си направя и забременях. Дано да сме живи и здрави. Гледам да се пазя до колкото мога, но то не знаеш какво, кога и как. Пънки помня аз за твоите премеждия. Иначе сега съм 24 седмица.
Да разведря малко обстановката. Измислите ли имена ?кой решава? Ще кръсти те ли на някого.
« Последна редакция: февруари 12, 2015, 16:28:00 от roumyana » Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: февруари 12, 2015, 16:56:47 »

Ние си  pardon мислим нещо с Н на таткото, а каката не е на никого - Карин  give_rose та в тая връзка иска да кръстим братчето Куридин  blum tease на себе си
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #162 -: февруари 12, 2015, 17:03:38 »

Пънки Гери е права, тя хубаво пита ама ти и кажи не го мисли, щом имаш имунитет. Аз също много диагнози и неща знам ама гледам да не ги пиша, то е като домино ефекта, всички се стряскат. Ти не си такъв човек но тя е много чувствителна.

Аз име съм избрала, ММ се шегува с разни имена, но май ще е това. На него ще е кръстен само че в различен вариянт и на друг език. Така хем е на него хем е с различно име. Абе как обясних само ахахах
Активен
Рубин

« Отговор #163 -: февруари 12, 2015, 17:22:00 »

Надявам се да няма нищо тревожно,все пак съм в края,с и съм я карала.Няма да го мисля сега и това.Каквото такова.В крайна сметка си се грижа за първото си дете,не мога да се държа в изолатор. *THUMBS*Ще тазпитам моята АГ и ще стане ясно.
За името,каката я кръстих на свекърва ми и на баща й ,с една буквичка са.А сега второто искам да го кръстя на моя баща.А то пък съвпадение че майка ми и баща минса с една буква и сродни имена и ще си бъде на двамата.Избрали сме две хубави български имена,само дето второто си чака собственика girl_wink
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: февруари 13, 2015, 09:16:34 »

Дъщеря мие кръстена с първата буквичка на баща ми. Не използвах цялото име, защото вече е архаично. Името ѝ е съставено от последната сричка от името на ММ + последната сричка на моето име. Получи се мн, мн добре, не е измислено, чужодземно, но е по-рядко срещано и в нашия град само дъщеря ни се казва по този начин. Сигурна съм, проверявала съм го.
Второто е обещано на свекърите, но ще държа отново само на буква. Макар свекър ми да е Никола и Николета да ми харесва много. ММ ще го мисли, но нчма да мине без моето одобрение.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: