Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 21, 2024, 23:17:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Здравейте, тъй като нашите халки са матирани и разбрах , че мата падал бързо. Вярно ли е това?
Диляна Арнаудова - 0 (0%)
Сватбени халки - 0 (0%)
Общ брой гласове: 0

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 37   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Халките - 14 та част  (Прочетена 206309 пъти)

nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: март 25, 2015, 09:58:29 »

Мисля, че съм виждала такива готови в Сара трейд.
Според мен вземи снимката на халките и се разходи по ателиетата и питай. Имай предвид, че ако ги гравират на ръка, няма да са 100% прецизни, тъй като има много завъртулки.

Днес отиваме да си харесваме халки след работа. Стискайте палци.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: март 25, 2015, 10:37:14 »

Стискаме  good Аз бях ходила да гледам и пробвам, когато бях с братовчедка ми до СЦ. Насочила се бях за себе си, ама се притеснявах, дали на него ще му отива същия и се оказа - ДАААА.. Той дори хареса същите, които аз бях харесала хаха В СЦ няма много избор, решихме ще ходим до Раковски  good blum
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: март 25, 2015, 10:39:37 »

Ние в СЦ нищо не харесахме, от мерене ми се подуха пръстите и златарят там се опита да ме убеди, че халката трябва да ми е с 3 размера по-голяма.  crazy
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: март 25, 2015, 10:44:41 »

Да, малко е странен, ама ние отидохме там за придружители и пробвахме поне сме наясно, че със сигурност и на двамата ни отиват 5-6 мм широки  Girl_hide
Активен
Anne_Shirley
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: март 25, 2015, 11:41:17 »

Аз май се ориентирам към най-семплия класически модел, другите някак не ми стоят добре nea 3-4 мм. за мен, 5-6 за мъжа. Още предстои да ходим да пробваме заедно, засега сама си обикалям и си меря. И да кажа, че аз не съм разбрала - тези 35 лв. се доплащат не за самия материал, а за изработката на грам. Понеже първоначално така ми го обясниха все едно купуват златото на безценица, ама продават двойно и допълнително се плаща за изработка. Така че е по-справедливо и вече не се възмущавам  lol
Активен
Future_Bride
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #110 -: март 25, 2015, 14:22:36 »

И ние искаме да си гравираме послание от вътрешната страна на халките. Мисля, че общо взето във всяка хубава бижутерия ще имат такава опция. smile
Активен
marrie
Ентусиаст
**
Публикации: 86

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: март 26, 2015, 16:47:32 »

Момичета, кажете, който има опит, как са халките с камъчета и къде препоръчвате за качествена изработка? Една приятелка е много против камъчетата, понеже познава няколко двойки, на които камъчетата постоянно им падат, а поставянето им си е разход и разправия. Аз първо се насочвах към модели без камъчета, но сега съм се вдъхновила да имам от 3 до 5 камъчета и не знам дали е разумно или не и на кой магазин да се доверя  sad
Благодаря за съветите!
Активен
karanesheva
Професор
Публикации: 334

« Отговор #112 -: март 26, 2015, 17:14:05 »

marrie,  Ако ти ги прави бижутер, като му ги занесеш за рекламация, няма да имаш проблеми и няма да ти взема пари. Аз имам проблема с перлата на едната обица  / свеки ми подари "Алтънбаш"  за раждането на малкия/, вече 2-ва пъти я поправят и пари не са ми искали. 
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #113 -: март 27, 2015, 10:38:39 »

marrie, имам близка, която от много години работи като бижутер. Ето какво знам от нея. Първо, не всеки бижутер може да прави пръстени. Това е едно от най-сложните неща. Има ли камъни - става още по-сложно. Тя конкретно, се опитва да краде занаят, но няма все още нужните знания да се занимава точно с пръстени.
Второ - камъкът иска да диша. Затова под камъкът трябва да има дупка. Камъкът се разширява и стеснява от атмосферните влияния, тъй като е минерал. Кошничките като захващане не са много сигурни. Във времето златото изтънява (то е мек метал) и тези кошнички много често няма как да се поправят.
Най-добре е камъкът да е залепен с паста. Тук обаче много зависи пак от майстора. Много е важно самото легло на камъка. Така на мен при стесняване на годежния пръстен от магазина ми бяха смачкали самото легло. Лепиха камъка на два пъти. При третото падане се свързах с производителя и директно им пратих пръстена. Наложи се да леят ново легло, заради некадърната поправка. Е, шапка им свалих - направиха ми го безплатно shok
Трето, халки с камъни и други орнаменти са капризни спрямо останалите бижута. Тук вече зависи ти какво обичаш да носиш - един пръстен, комплекти, комбинираш различни пръстени с халка и тн. Етърва ми има халка с камъчета по цялата халка. Имай предвид, че всеки камък иска поддръжка във времето. Камъните закачат и много зависи каква ще ти е работата, ще носиш халката постоянно или по поводи...? Моята е изчистена плътна и мога да я комбинирам, с каквото си поискам и на същата ръка, и на другата.
Дано малко да съм помогнала Wink
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: март 27, 2015, 10:57:29 »

goodpost goodpost goodpost Али   Bravo
Активен
Alichka

« Отговор #115 -: март 27, 2015, 11:20:53 »

Абе, не го обясних много професионално откъм термини, blush но се надявам, че сте ме разбрали smile
Активен
marrie
Ентусиаст
**
Публикации: 86

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: март 27, 2015, 11:30:38 »

Alichka, страхотно обяснение!!! Благодаря!!!  good Сега отново се колебая дали има смисъл да рискувам с тази идея за камъчета... А имаш ли идея на кой бижутер може да се доверим в София? Четох добри отзиви за Еспер например?
« Последна редакция: март 27, 2015, 12:08:15 от marrie » Активен
Alichka

« Отговор #117 -: март 27, 2015, 11:37:36 »

О, идея си нямам за софийски магазини... Хубаво е като ги поръчвате да питате и за гаранция Wink
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: март 27, 2015, 12:16:10 »

Мари, от нещата, които четох тук, Миленката е доволна от техния бижутер, така че виж в темата й или й пиши, да ти го каже. В повечето случаи, по магазините халките са на Сара Трейд - гр. Раковски, но с доста надценка  NO
Активен
karanesheva
Професор
Публикации: 334

« Отговор #119 -: март 27, 2015, 12:56:43 »

marrie Еспер има много хубави модели, цените тръгва от 55 грам, ако не се лъжа за класическа халка. Модела който ми хареса, ми казаха, че е 20 грама двете халки. Много ми се видя 10 гр халка. Моя мъж, че я носи два пъти в годината. А аз да привличам погледи по улиците на София не ме се иска. Определено бях доволна от моделите, които предлагат и обслужването. Цена - качество много добре. След Еспер, влязох във Валентино, Ел градо и Алтънбаш. Еспер се доближаваха  до тях.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 37   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: