Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 20, 2025, 05:20:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 144710 пъти)

punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: декември 02, 2014, 16:55:34 »

Да ви споделя за косата, но в рамките на шегата. Алексче първо казаха, че ще е момче. Аз убедена, че не вярвам и няма да робувам на суеверия отидох да ми съксят крайчетата на косата. И след няколко месеца доки каза, че чакаме момиче и позна! smile
Та сега колкото й да не вярвам никакво подстригване!
Активен
fibi
Баш Майстор
**
Публикации: 1667

Ангелчето на мама Изабел

« Отговор #106 -: декември 03, 2014, 10:11:37 »

ех, пънки, не знаеш колко се смях

аз цялата бременност бях абсолютно стриктна, без бои за коси, лакове, грим, абсолютно нищо което съдържа химии и сурова храна. Постригвала съм се, Да, но още 15 седмица казаха че ще е момиче, и момче да беше пак щях.

Косата по време на бременността става направо като рекламите за шампоан, но после, след като родиш, тогава е страшно, можеш сърдечен удар да получиш, направо на кичури пада
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #107 -: декември 03, 2014, 11:25:49 »

Момичета,моята коса сега си капе  на кичури.Като си спомня и предния кът беше така.Но го отдавам на това,че еесенно-зимен период и тогава си капе косата.Аз по принципнвсеки ноември имам такъв приблем донкъм януари.След раждането косата ми беше прекрасна.Нито ми е капала,нито нищо.Дано и сега стане така.Може защото пак ще съм към пролетта,но ще видим.А да добавя,че с каката едва хапвах месо и много се страхувах да не окаже ефект,но не стана.А сега ...сега само това ми се хапва! pardon
Леле,снощи за малко да тръгна към болницата girl_impossible
Като почна да ме боли на моменти,все едно ме удря ток и пак около пъпа в горната част на корема.Дори като синвзимах по рязко въздух и ме срязваше.Викам си не го усещам като контракции,но тези спазми да не са апендицид!После обаче се замислих ,че може да е стомаха че е доста притиснат на моето малконтяло с тоз корем.Ама бая се пооплаших!Може и газове да бяха.Важното е,че отмина.А съм забелязала ,че всяка вечер към 18.30-19ч.се почва едно гадно чувство на гадене и киселини и не мога да хапвам нищо освен ябълка.
Момичета,а да попитам винаги си когато усещам някакъв натиск и заемане на някаква горма на корема са контракции?Понеже като бях на феталната и по време на прегледа усетих такъв натиск и казах че усещам някакво напрежение и се чудя дали са контракции,а доки ми каза че дори и от прегледа от самото допиране и опипване на матката през този един час ми е била много спокойна.Та се замислям сега.
« Последна редакция: декември 03, 2014, 11:32:28 от Рубин » Активен
sise1902
Ентусиаст
**
Публикации: 90

« Отговор #108 -: декември 03, 2014, 14:06:35 »

mariola85 напълно те разбирам smile Всеки сам избира в какво да вярва. Аз също съм до някъде суеверна, та затова и дълго време почти на никого не бяхме казали, че съм бременна; гледам да не минавам под стълби, по капаците на каналите и т.н., но реших, че за косата няма да вярвам в суеверията.  Bravo Много мои познати също решиха, че няма да се подстригват и ги разбирам, всеки си преценява. Все пак суеверията и традициите не са случайност smile
punk_girl123 не мога да скрия, че докато ме подстригваха, аз все пак си мислех: "Дано да не режа късмета на бебката и да е жива и здрава" smile Така че, вярваме или не, като бъдещи майки за първи или втори път, като че ли е нормално да си имаме своите страхове. Между другото, четох в някакъв сайт, че полът на плода се определя още в едни от първите седмици и си има полова пренадлежност още преди феталната морфология. Нека се успокояваме с това, че понякога докторите не познават от първия път smile
fibi мен ме е страх точно от това падане на косата след раждането, но при всеки е различно. Дано да нямам такива проблеми.
Рубин и моята коса падаше страшно много към октомври. Тогава си я скъсих и то точно поради тази причина. Не знам дали заради това или съм си набавила после някакви необходими витамини, но сега е по- добре. Пак пада, но значително по- малко. Моята фризьорка даже ми обясни, че има ампулки, които се втриват в косата няколко пъти и когато косопадът е на хормонална основа, както е при нас вероятно, то той намалявал. Аз не съм ги пробвала, но ще видим как ще съм след раждането- може тогава да стигна до тях.
Иначе за болките, аз от време на време усещам тъпа болка в ляво, но е за кратко и не е силна. Моят доктор каза, че е нормално, все пак матката се разширява и се случват какви ли не промени в организма ни. Надявам се да нямаш подобни усещания отново!
Активен
Рубин

« Отговор #109 -: декември 03, 2014, 15:16:45 »

Косата се влияе от мнооого фактори,да не кажа наи много от стрес!Напълно нормални е есента да капе.Аз също ползвах ампули,ама нещо ме достраша сега не знам дали са безвредни за бебчето.Иначе моите са на Ревалид и бях страшно доволна.
Болки ще има още доста,ама дано да безобидни и да не ни плашат.Инак ще търпим.Уф пак ме помна едни гадене,маи докрая ще си го мъкна. sad
Аз ще се въздържа от постригването,ама да видим до кога.Че какво не се боядисвам  и крайщата ми са изсветлели от слънцето  tease
Активен
sise1902
Ентусиаст
**
Публикации: 90

« Отговор #110 -: декември 03, 2014, 15:55:55 »

Опитвала ли си със сладолед или портокали да си помагаш за гаденето? При мен вършеше работа.
Активен
Рубин

« Отговор #111 -: декември 03, 2014, 16:21:53 »

Мила от портокал се влошава  sad Вчера след като хапнах налко и се почна.А то не е като гаденето в началото,а р нещо средно между киселини и гадене,ама е кофти.Сладолед не съм пробвала от преди да забременнея.Аз даже по това заподозрях,че съм бременна преди теста.Понеже всяка вечер лятото си гапвахме с малката,ама в един момент просто ме ми се хапваше,даже отвращаваше.А аз от слдкото само сладолед ОБОЖАВАХ!А с каката колко сладолед опустоших не е истина.

Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: декември 03, 2014, 16:40:26 »

Рубин разбирам те! И то много добре!Радвем се, че при мен нещата поотихнаха и сега само определени храни дразнят. Като цяло ми помагаше газираната вода и много ми помагаше изстискан сок от лимон.
Активен
Рубин

« Отговор #113 -: декември 03, 2014, 18:26:08 »

Лошото е,че гаденето минава от храни които пък засулват киселините и става един кръговрат nea
Аз предната бременност киселините ги иправях с кисели мляко или заък хляб.Ама наистина помагаше.Но сега е много различно и комбинирано. tease
Оф,сега пак ме боли и пак на друго място.Ще полудея вече shok
Боли ме пак на моменти и то отзад областа на бъбреците в дясно.Просто тая моя дясна страна много ме дразни girl_wink
Замислям се да не съм настинала вчера,че повървяхме на вятъра с малката cray
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 880

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: декември 04, 2014, 15:19:49 »

Гледам че обсъждате поверята и аз не съм на 100%  вярваща в такива неща, единственото което правя е че не се подстригвам, за боядисването аз по принцип не го и правя все още, гримирвам се.Относно плетенето  няма как да не плета , защото аз с това се занимавам , изработвам детски плетива по поръчка.Според мен всичко в умерени дози е добре , ако вземем да прекаляваме да вярваме в тези неща ще стане по зле , позитивни  и усмихнати ще минат по лесно месеците.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: декември 04, 2014, 23:51:51 »

Аз съм на мнение, че колкото повече се вторчеаме в суеверията , те сами ни стигат. За това и не вярвам. Всяка страна си има своите бабини дивитини. Ако толкова бяха верни, според мен, по цял свят щяха да са едни и същи.
Косата си я стригах на няколко пъти вече. Не мога да си представя моята коса 9 месеца не подстригана  huhhuh.gif после ще трябва да я режа от дъно  nea
и аз си плета от време на време. Колко познати имам дето не плетат и не шият и пак пъпната връв е около врата на бебенцето, тъй че въобще не ми е критерий . Нашата мома ,както се подмята на сам на там и с плетене и без ми се струва, че връвта ще ни е увита, ама жива и здрава да е и да се роди без проблем  pardon

Рубинче, аз съм с ужасни киселини, на които нищо не помага, освен газирана водя, която действа за няколко минути и после пак се почва. Установих, че киселините ми идват от плодовете  crazy без значение какъв плод ям и после ме късат яко. Спала съм полуседнала, щото то гори и на края даже взе да ме боли като преглъщам от изгоряло. Наложи се да пия ранитидин, за да ми оправи малко стомаха. В момента и да имам киселини, не е нищо фрапиращо ама и никакъв плод не хапвам и май като гледам ще ограничавам и доматите, че и от тях почват да ми се пускат. Намери си храните, които ти ги предизвикват най-много и ако ги премахнеш ще са търпими или изцяло ще рахатясат.
За гаденето на мен нищо не ми помагаше, докато не реши само да си мине в средата на 21г.с.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: декември 07, 2014, 16:46:56 »

Не е честно! Бях изписала цял роман и го изтрих без да искам  beating най-накрая каката украси елхата  и ми е коледно  blum имам и други неща да ви казвам, но ще изчакам да се  поуспокоя angry
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: декември 07, 2014, 17:29:38 »

Аз не съм спазвала никакви поверия.Бях си напазарувала всичко за малката, подстригвах се и се боядисвах.Въобще не промених начина си на живот драстично, защото някой така е казал!
За киселините пиех ТАлцид, може да се взима от бременни, има и един сироп той е за много тежки случаи.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #118 -: декември 08, 2014, 10:19:42 »

С предишната бременност имах киселини и ми помагаха тиквени семки, а също и топло мляко с мед. Сега още нямам оплаквания.
Вече почти седмица се чувствам по-добре. Няма ги гаденето, повръщането, а също и главоболието. Дано вече да е така, че 2 месеца множко ми се видяха на тези неразположения.
Вече кантара мръдна с 1 кг. Спря се повръщането и се почна качването smile
За суеверията - подстригвах се миналия път, но покупки правих чак в 9-я месец. Сега пак мисля да си се подстригвам. Покупки незнам освен козметика и памперси дали ще ми се налагат да правя. Поне на първо време. Зависи все пак какво ще е бебето, че все пак преобладават момичешките дрешки. Февруари-март месец ще разгледам какво налично имам от каката и тогава вече ще се разбере от какво ще имаме нужда.
Усмихната и спокойна седмица на всички  give_rose
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: декември 08, 2014, 11:24:17 »

mamcheto ми матраче, чаршавки биберонки и др подобни няма ли да купуваш? Все пак и второто да си има нещо ново, а и все пак мисля, че това са си принадлежности за лично ползване.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: