Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 20, 2025, 05:20:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни (Прочетена 144710 пъти)
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
Re:Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни
«
Отговор #105 -:
декември 02, 2014, 16:55:34 »
Да ви споделя за косата, но в рамките на шегата. Алексче първо казаха, че ще е момче. Аз убедена, че не вярвам и няма да робувам на суеверия отидох да ми съксят крайчетата на косата. И след няколко месеца доки каза, че чакаме момиче и позна!
Та сега колкото й да не вярвам никакво подстригване!
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #106 -:
декември 03, 2014, 10:11:37 »
ех, пънки, не знаеш колко се смях
аз цялата бременност бях абсолютно стриктна, без бои за коси, лакове, грим, абсолютно нищо което съдържа химии и сурова храна. Постригвала съм се, Да, но още 15 седмица казаха че ще е момиче, и момче да беше пак щях.
Косата по време на бременността става направо като рекламите за шампоан, но после, след като родиш, тогава е страшно, можеш сърдечен удар да получиш, направо на кичури пада
Активен
Рубин
«
Отговор #107 -:
декември 03, 2014, 11:25:49 »
Момичета,моята коса сега си капе на кичури.Като си спомня и предния кът беше така.Но го отдавам на това,че еесенно-зимен период и тогава си капе косата.Аз по принципнвсеки ноември имам такъв приблем донкъм януари.След раждането косата ми беше прекрасна.Нито ми е капала,нито нищо.Дано и сега стане така.Може защото пак ще съм към пролетта,но ще видим.А да добавя,че с каката едва хапвах месо и много се страхувах да не окаже ефект,но не стана.А сега ...сега само това ми се хапва!
Леле,снощи за малко да тръгна към болницата
Като почна да ме боли на моменти,все едно ме удря ток и пак около пъпа в горната част на корема.Дори като синвзимах по рязко въздух и ме срязваше.Викам си не го усещам като контракции,но тези спазми да не са апендицид!После обаче се замислих ,че може да е стомаха че е доста притиснат на моето малконтяло с тоз корем.Ама бая се пооплаших!Може и газове да бяха.Важното е,че отмина.А съм забелязала ,че всяка вечер към 18.30-19ч.се почва едно гадно чувство на гадене и киселини и не мога да хапвам нищо освен ябълка.
Момичета,а да попитам винаги си когато усещам някакъв натиск и заемане на някаква горма на корема са контракции?Понеже като бях на феталната и по време на прегледа усетих такъв натиск и казах че усещам някакво напрежение и се чудя дали са контракции,а доки ми каза че дори и от прегледа от самото допиране и опипване на матката през този един час ми е била много спокойна.Та се замислям сега.
«
Последна редакция: декември 03, 2014, 11:32:28 от Рубин
»
Активен
sise1902
Ентусиаст
Публикации: 90
«
Отговор #108 -:
декември 03, 2014, 14:06:35 »
mariola85 напълно те разбирам
Всеки сам избира в какво да вярва. Аз също съм до някъде суеверна, та затова и дълго време почти на никого не бяхме казали, че съм бременна; гледам да не минавам под стълби, по капаците на каналите и т.н., но реших, че за косата няма да вярвам в суеверията.
Много мои познати също решиха, че няма да се подстригват и ги разбирам, всеки си преценява. Все пак суеверията и традициите не са случайност
punk_girl123 не мога да скрия, че докато ме подстригваха, аз все пак си мислех: "Дано да не режа късмета на бебката и да е жива и здрава"
Така че, вярваме или не, като бъдещи майки за първи или втори път, като че ли е нормално да си имаме своите страхове. Между другото, четох в някакъв сайт, че полът на плода се определя още в едни от първите седмици и си има полова пренадлежност още преди феталната морфология. Нека се успокояваме с това, че понякога докторите не познават от първия път
fibi мен ме е страх точно от това падане на косата след раждането, но при всеки е различно. Дано да нямам такива проблеми.
Рубин и моята коса падаше страшно много към октомври. Тогава си я скъсих и то точно поради тази причина. Не знам дали заради това или съм си набавила после някакви необходими витамини, но сега е по- добре. Пак пада, но значително по- малко. Моята фризьорка даже ми обясни, че има ампулки, които се втриват в косата няколко пъти и когато косопадът е на хормонална основа, както е при нас вероятно, то той намалявал. Аз не съм ги пробвала, но ще видим как ще съм след раждането- може тогава да стигна до тях.
Иначе за болките, аз от време на време усещам тъпа болка в ляво, но е за кратко и не е силна. Моят доктор каза, че е нормално, все пак матката се разширява и се случват какви ли не промени в организма ни. Надявам се да нямаш подобни усещания отново!
Активен
Рубин
«
Отговор #109 -:
декември 03, 2014, 15:16:45 »
Косата се влияе от мнооого фактори,да не кажа наи много от стрес!Напълно нормални е есента да капе.Аз също ползвах ампули,ама нещо ме достраша сега не знам дали са безвредни за бебчето.Иначе моите са на Ревалид и бях страшно доволна.
Болки ще има още доста,ама дано да безобидни и да не ни плашат.Инак ще търпим.Уф пак ме помна едни гадене,маи докрая ще си го мъкна.
Аз ще се въздържа от постригването,ама да видим до кога.Че какво не се боядисвам и крайщата ми са изсветлели от слънцето
Активен
sise1902
Ентусиаст
Публикации: 90
«
Отговор #110 -:
декември 03, 2014, 15:55:55 »
Опитвала ли си със сладолед или портокали да си помагаш за гаденето? При мен вършеше работа.
Активен
Рубин
«
Отговор #111 -:
декември 03, 2014, 16:21:53 »
Мила от портокал се влошава
Вчера след като хапнах налко и се почна.А то не е като гаденето в началото,а р нещо средно между киселини и гадене,ама е кофти.Сладолед не съм пробвала от преди да забременнея.Аз даже по това заподозрях,че съм бременна преди теста.Понеже всяка вечер лятото си гапвахме с малката,ама в един момент просто ме ми се хапваше,даже отвращаваше.А аз от слдкото само сладолед ОБОЖАВАХ!А с каката колко сладолед опустоших не е истина.
Активен
punk_girl123
«
Отговор #112 -:
декември 03, 2014, 16:40:26 »
Рубин разбирам те! И то много добре!Радвем се, че при мен нещата поотихнаха и сега само определени храни дразнят. Като цяло ми помагаше газираната вода и много ми помагаше изстискан сок от лимон.
Активен
Рубин
«
Отговор #113 -:
декември 03, 2014, 18:26:08 »
Лошото е,че гаденето минава от храни които пък засулват киселините и става един кръговрат
Аз предната бременност киселините ги иправях с кисели мляко или заък хляб.Ама наистина помагаше.Но сега е много различно и комбинирано.
Оф,сега пак ме боли и пак на друго място.Ще полудея вече
Боли ме пак на моменти и то отзад областа на бъбреците в дясно.Просто тая моя дясна страна много ме дразни
Замислям се да не съм настинала вчера,че повървяхме на вятъра с малката
Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #114 -:
декември 04, 2014, 15:19:49 »
Гледам че обсъждате поверята и аз не съм на 100% вярваща в такива неща, единственото което правя е че не се подстригвам, за боядисването аз по принцип не го и правя все още, гримирвам се.Относно плетенето няма как да не плета , защото аз с това се занимавам , изработвам детски плетива по поръчка.Според мен всичко в умерени дози е добре , ако вземем да прекаляваме да вярваме в тези неща ще стане по зле , позитивни и усмихнати ще минат по лесно месеците.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #115 -:
декември 04, 2014, 23:51:51 »
Аз съм на мнение, че колкото повече се вторчеаме в суеверията , те сами ни стигат. За това и не вярвам. Всяка страна си има своите бабини дивитини. Ако толкова бяха верни, според мен, по цял свят щяха да са едни и същи.
Косата си я стригах на няколко пъти вече. Не мога да си представя моята коса 9 месеца не подстригана
после ще трябва да я режа от дъно
и аз си плета от време на време. Колко познати имам дето не плетат и не шият и пак пъпната връв е около врата на бебенцето, тъй че въобще не ми е критерий . Нашата мома ,както се подмята на сам на там и с плетене и без ми се струва, че връвта ще ни е увита, ама жива и здрава да е и да се роди без проблем
Рубинче
, аз съм с ужасни киселини, на които нищо не помага, освен газирана водя, която действа за няколко минути и после пак се почва. Установих, че киселините ми идват от плодовете
без значение какъв плод ям и после ме късат яко. Спала съм полуседнала, щото то гори и на края даже взе да ме боли като преглъщам от изгоряло. Наложи се да пия ранитидин, за да ми оправи малко стомаха. В момента и да имам киселини, не е нищо фрапиращо ама и никакъв плод не хапвам и май като гледам ще ограничавам и доматите, че и от тях почват да ми се пускат. Намери си храните, които ти ги предизвикват най-много и ако ги премахнеш ще са търпими или изцяло ще рахатясат.
За гаденето на мен нищо не ми помагаше, докато не реши само да си мине в средата на 21г.с.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #116 -:
декември 07, 2014, 16:46:56 »
Не е честно! Бях изписала цял роман и го изтрих без да искам
най-накрая каката украси елхата и ми е коледно
имам и други неща да ви казвам, но ще изчакам да се поуспокоя
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #117 -:
декември 07, 2014, 17:29:38 »
Аз не съм спазвала никакви поверия.Бях си напазарувала всичко за малката, подстригвах се и се боядисвах.Въобще не промених начина си на живот драстично, защото някой така е казал!
За киселините пиех ТАлцид, може да се взима от бременни, има и един сироп той е за много тежки случаи.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #118 -:
декември 08, 2014, 10:19:42 »
С предишната бременност имах киселини и ми помагаха тиквени семки, а също и топло мляко с мед. Сега още нямам оплаквания.
Вече почти седмица се чувствам по-добре. Няма ги гаденето, повръщането, а също и главоболието. Дано вече да е така, че 2 месеца множко ми се видяха на тези неразположения.
Вече кантара мръдна с 1 кг. Спря се повръщането и се почна качването
За суеверията - подстригвах се миналия път, но покупки правих чак в 9-я месец. Сега пак мисля да си се подстригвам. Покупки незнам освен козметика и памперси дали ще ми се налагат да правя. Поне на първо време. Зависи все пак какво ще е бебето, че все пак преобладават момичешките дрешки. Февруари-март месец ще разгледам какво налично имам от каката и тогава вече ще се разбере от какво ще имаме нужда.
Усмихната и спокойна седмица на всички
Активен
punk_girl123
«
Отговор #119 -:
декември 08, 2014, 11:24:17 »
mamcheto ми матраче, чаршавки биберонки и др подобни няма ли да купуваш? Все пак и второто да си има нещо ново, а и все пак мисля, че това са си принадлежности за лично ползване.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...