Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 30, 2024, 01:44:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
34
35
[
36
]
37
38
...
42
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 230394 пъти)
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #525 -:
януари 09, 2015, 23:07:44 »
Отново съм аз
Днес ни мина прегледа. Пак след 2 часа чакане, но хубавото е, че бебка е добре. Вече е 2200 грама и си расте
Поговорихме за раждането - секцио ще е. Даже определихме и големият ден - 05.02.2015
аз ще съм третата родилка за деня, т.е. ще си чакам реда и тогава. Доки ми каза,че можем да избираме от 03.02 до 09.02 и ние двамата с моя човек скокнанхме за 5-ти. Преди 7 години на 05.02.2008 се запознахме и за това този ден винаги е бил много специален за нас
Естествено има го и варианта бебка да подрани - тя ще си реши вече кога да дойде. Даже доки ми обясни при кои случаи да припкаме към болницата и да му звъннем незабавно.
От тук нататък, ще ходя на гинекологичен преглед всяка седмица и на ехограф веднъж на две седмици. Това се падат трите оставащи петъка на месец януари
Също така ми изписа валериан,мента,глог за кръвното, което чат пат става 130 горната граница. Още ми изписа макмирор глобули за всеки ден до раждането. Днес спирам аспирина, но си продължавам магнерота, салбутамола и желязото. Даже желязото трябва да го пия още 1 месец след раждането. Иначе по време на прегледа за първи път ми причерня, направо лошо ми стана и се наложи да лежа на лявата страна за да се осеферя след като доки свърши с ехографа. Явно вече въобщее не мога да лежа по гръб - дори за 10 мин за прегледа...
И така при нас с вълненията
Веднага след прегледа поговирхме със нашите семейства и се почна лудото плануване кой кога ще идва - кой от Англия, кой от Турция
Следващата седмица ще започна да ходя на у-ще за родители в клиниката където ще раждам. И се надявам последните седмици да минат със скоростта на светлината
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #526 -:
януари 11, 2015, 09:22:14 »
Привет!
Мен вчера ме изписаха, пак бях за 3 дни в болница. Сега съм на легло вкъщи плюс антибиотик. От както започнаха с антибиотика болките намаляха.Поне си виждах бебчо всеки ден, вчера го измериха 1200 гр,и о чудо за една вечер се беше обърнал седалищно, но док каза че ще се върти още, но така ми е по добре не ми тежи толкова.Мериха ни всеки ден тонове, нямам контракции което е супер.
Marri, Run girl, чакаме новини от вас!
Хю леле и при теб ще е съвсем скоро! Защо решихте секцио?
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #527 -:
януари 11, 2015, 18:50:10 »
Мариолка, много се радвам за добрите новини покрай вас с бебчо! То още ще има да се върти там вътре
При мен като беше седалищно най-неприятни ми бяха ритниците точно на пикочния мехур, но и с това се свиква. Важното е двамата да сте си добре. Антибиотиците до кога трябва да ги пиеш? Дано да не е за много дълго. И браво за размерите на бебчооо
При нас - секциото се очерта заради очите, бях на преглед при очен и там ми казаха, че при мен трябва да е "щадящо раждане" с моите минус 3 диоптъра и астегматизъм. От друга страна тази пуста пъпна връв е все още около вратленцето на бебка. Колкото и доки да ми казва, че няма никакъв риск за бебка за момента, то за самото раждане и покрай проблема ми с очите решихме да се "застраховаме" със секцио. Но не знам дали бебка ще чака до определената дата - днес едвам прекрачвам, не знам защо така, много ми тежи на яйчниците и на моменти едвам мърдам. И аз като теб тези дни ще пазя леглото май май, че вчера и днес се отдадох на разходки и може заради това да съм така в момента.
Лека вечер от мен иии пак да се повторя - да се пазиш!
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #528 -:
януари 12, 2015, 20:31:25 »
Здравейте мамчета
аз все още съм тук и сме си 2 в 1
Не знам колко точна ще е нашата девойка, но за сега няма изгледи да излиза. Официално си ме прехвърлиха към родилното и сега всеки ден ще съм там на тонове, до 6-тият ден от преносването, когато ще си ме вкарат в отделението вече. Иначе все още ми е много лекичко. Не ми тежи въобще, работих до този петък последно, събота и неделя имах изпити, които взех със 6 и от днес вече съм почивка
Страшно ми е скучно и не знам какво да правя. Вие как сте?
BeRa
радвам се за положителните емоции покрай подготовката за ангелчето, дано до края времето да се изниже толкова неусетно и бързо
Marri
за твоето секцио малко се изгубих като дата, ако е тези дни стискам палци всичко да мине леко и бързо да се възстановиш
hulcy
поздравеление за хубавите мерки на бебка. Сигурно много се вълнуваш като знаеш и датата на голямата среща
Аз вече тръпна от нетърпение и леко се отчайвам, че раждането няма да тръгне от самосебе си.
mariola85
пази се много. Дано повече не се налага престой в болница, стискам силно палци за теб
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #529 -:
януари 12, 2015, 21:10:36 »
Здравейте и от мен момичета.Мислех,че много бавно ще ми минат дните в болницата,но уви се паднах с две много готини момичета и престоя не беше чак толкова зле.Дори бързо ми минаваше времето.Ако не беше проблема с къпането заради системата и най-вече ме адски много ми липсва каката щеше да мине все едно дали съм там.Поне знаех,че правех правилното лечение и е за добро.
И мен на записите не се отчетоха контракции и сега съм си в нас с уговорката да си почивам и да не се претоварвам!
За обстановката в патологичното в Шейново не мога да се оплача.Е не е като на хотел,но пък отношението на сестрите и лекарите беше изключително внимателно и дори се чудехме как може да са толкова търпеливи и обясняваха всичко.
Ставам сега,че малката ми принцеса ме чака да в гуша
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #530 -:
януари 12, 2015, 21:17:48 »
Рубин
много се радвам, че престоят ти е минал бързо и са били много внимателни с теб. Дано всички имаме късмет с такива вежливи доктори
Почивай сега повече и се наслаждавай на малката си принцеса
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #531 -:
януари 13, 2015, 23:43:42 »
Рънчеее, като видях ,че последно си писала ти в темата така се развълнувах - помислих, че бебка е дошла
тя ще си дойде тези дни вече, няма накъде, но явно вътре й е много добре
Браво за шестиците! На мен все едно времето ми спря след като уточнихме датата, направо имам чувството, че бях на преглед преди мнооого време и отдавна сме определили датата, но са минали само 4 дни
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #532 -:
януари 14, 2015, 17:47:03 »
hulcy
благодаря, че се вълнуваш за мен
но наистина малката май не й се излиза. Ходя си всеки ден в родилното и вече ми се иска да отивам с багажа
Аз в понеделник си имах изживяването де. Първо бях на записи при моя си лекар и понеже беше много зает акушерката му внесе записа да го разпише и не можах да говоря с него. След малко излезе тя и ми вика отивай за багажа и за документите и към родилното. Аз най-щастливият човек, без грам страх, като ми стана едно хубаво бързо в нас, взех багажа и само звъннах на мъжа ми, че беше извън града и се закарах до родилното. Е не ме взеха де, но вълнението си беше яко
За миг повярвах, че ще гушкам принцесата скоро
Сега всеки ден си ходя, багажа си го нося в колата и само се тревожа, че ако ме приемат трябва някой да дойде да вземе колата
Но времето и при мен спря. Адски ми е гадно това чакане. Направо не ме свърта. Даже тази събота пак имам изпит и ще взема да си науча, че то се е видяло, че ще мога да ида. Може бебка да чака да свърши сесията
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #533 -:
януари 14, 2015, 22:44:51 »
Рънче
, малее и за изпити мисли милата
Ти си мама - герой!
А защо така стана , че акушерката ти каза да взимаш багажа и да ходиш към болницата? Човек таман да се подготви , че големият момент е дошъл и накрая - пак чакане.
Разбирам те напълно - макар, че съм сигурна , че на теб ти е 1000 пъти по - напрегнато и нетърпеливо в момента. Всеки момент да очакваш съкровището
Ето това е малко досадното при нормалното раждане - от една страна е хубаво, че бебка сама определя деня , в който ще си дойде (не както при нас ние с ММ и доки да решим кога да дойде нашата бубка
), и от друга - ча-ка-не...Но все пак, определено това си е най-готиното и вълнуващо чакане
И като не се налага секцио - всичко ще се случи както природата е решила, по естествения начин
А всъщност на теб кога ти беше термина? Доколкото знам май дават +1 седмица преносване и след това "подканват" малката госпожица да си идва вече
Активен
Рубин
«
Отговор #534 -:
януари 14, 2015, 22:54:51 »
Ах,като чета и си спомням как преносвах и аз каката,а през цялата бременност се пазех с контракциите.Много е досадно разкарването и отпращането отново у дома.Казваш си,ха е дошъл момента и щом разбираш че е фалшива тревога и си мислиш че никога няма да дойде това време.
Знам ,че сега на пръв ред и в мислите ви е само бебче,но понякога това постоянно търсене на симптоми забавя появата.Отпусни се ,отдай се някое любимо занимание(че скоро няма да имаш и възможност) и се наслади.То вярвай,не може да се обърка раждането или да се пропусне.
Момичета аз имам страшни болки в кръста.На 10-та минута права и се почва.Все едно ще ми се счупи на две.Определено с втората бременност е по тежко.Наистина се тревожа как ще издържа още два месеца поне.Дано да се разширява сега таза и след някоя друга седмица да спрат болките.А да кажеш ,че съм качила много килограми-не.С каката бях с много а като че ли не се чувствах така.Замислям се сериозно за Космодиск
«
Последна редакция: януари 14, 2015, 23:21:16 от Рубин
»
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #535 -:
януари 14, 2015, 23:07:36 »
Рубинче
, аз имах ужасссни болки в кръста точно в твоите седмици, но разликата е , че на мен ми е първа бременност и качих страшно много кг
А на теб ти е втора и не си качила много. Чувала съм , че при втората бременност организмът е по-подготвен, като вече минал по този път, но явно е различно при всеки
При мен болките в кръста минаха от само себе си - чудех се за мазила , но доки беше ми казал , че няма да има файда каквото и да мажа. За космодиска - не знам какво да те посъветвам, ние имаме един вкъщи, джиджафката за кръста го ползваше майка, аз пък ползвах точо 1-2 дена другото за гръбнака, че имах много болки в гърба. Ами нито аз , нито мама не видяхме никакъв ефект
Казват , че трябва да се носи по - дълго, но на мен ми беше толкова неудобно с това нещо - стоеше във въздуха все едно , много странно
Даже май го подарихме на някой
Активен
Рубин
«
Отговор #536 -:
януари 14, 2015, 23:28:29 »
Ами за втората бременнист е по подготвен организма за раждането,но точно болките в кръста са в повече,че си е второ натоварване.А не смятам ,че птез първите три гидини,че аз и до преди да забременнея си я вдигах моята кукла.Аз 50 кг,а тя 20
Проблеми с кръста съм имала винаги при натоварване и сега няма начин да се размина.А и аз си имам една лека сколиоза,която няма как да не се отрази.А за Космодиска,на мен ми помагаше преди да забременнея.Пак бях го натоварила нещо и бяхме при свекървата.Тя ми предложи да го пробвам и аз с недоверие като го сложих и определено усетих промяна.Не мижех да заспя вечерта от болки.Тя също е много доволна.Сега не мога да го взема че са далеч,а не мибсе купува,особенно като не знам дали сега ще подейства.Уф,ще си трая,ще пщлежа повече колкото и са не ми се иска.Ама и с тази коята височина ис тоз корем още от сега...
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #537 -:
януари 15, 2015, 08:54:19 »
Рубин, аз вчера си взех колан за бременни и се родих. Препоръчвам ти горещо.Ето от тук:
http://www.bebelandia.bg/category/459/za-bremenni.html?page=1&manufacturer=429
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #538 -:
януари 15, 2015, 15:09:47 »
Мамчета пиша на бързо от телефона, още съм в родилното. Отново всичко е наред с мойта дунда, но съм толкова щастлива, имаме си дата за прием. Ако нещо не решат друго утре в събота влизам в родилното
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #539 -:
януари 15, 2015, 15:46:53 »
Хайде чакаме новини, дундето да излиза самичко
Marri новини нещо? Нали след 10 беше?
Активен
Страници:
1