Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 23:58:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
42
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 229348 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #180 -:
октомври 10, 2014, 09:28:52 »
Моите момчета главно с дадени дрешки ги гледам.Достатъчен разход са ми само обувките им.И много от нещата взехме втора ръка и назаем от приятели.Естествено за вкъщи не ми прави впечатление например дали пижамата им е синя или розова.За навън естествено е друго.И от втора ръка съм и взимала разни неща.Но който може да си позволи всичко да е ново супер,а който не може да не се притеснява-деца се гледат и с малко и с много.Естествено голям кеф е да купуваш нещо за тях.Аз имах един момент в който се ровех само в магазини за бебешки стоки,а не за големи.
Относно болежките те може да се от разтягане на матката,позата на бебето или др.Но е хубаво да се консултирате със специалист при такива неразположения.А за ритането-да каже че освен че рита с крачета има и ръчичики които бия юмручета така че не винаги може да е само ритник.Но да знаете ,че трябва да обръщате внимание на нещата и да отидете на преглед дори и да не ви е времето за преглед.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #181 -:
октомври 10, 2014, 11:21:32 »
То малко отиваме в темата за покупките, но да кажа, че от моя опит най-хубавите дрехи за бебе бяха тези от Манията. Първо като тъкани и модели бяха перфектни, здрави, с хубави цветове, второ, ги виждаш как ще изглеждат след пранетата. Моята свекърва имаше голямо желание и накупи доста дрехи за бебето, но 99%, ако са купувани от обикновени детски магазини, а не много скъпи и маркови, изглеждаха ужасно след пранета - не бяха достатъчно меки, ставаха поне два размера по-малки и за капак им падаха копчета, топчета и т.н. Да не говорим, че разбиранията за хубаво бяха да са с поне 5 цвята, шарения и кич масово. От втората употреба колко яки спални комплекти, ризи и дънки има... просто не е същото. Та аз купувах от там най-вече от тежнения за красиво и качествено, колкото и странно да звучи, защото българските масово са някакви китайски подшивки, които са отврат, а и 12-18лв за едно боди, дето ще се носи месец... е айде мерси.
Иначе откъм момчешко и момичешко, мисля, че неутрални цветове горе-долу стават, но блузка в лилаво и цветенце за момче, въпреки че ще е за вкъщи... изглежда гадно. Аз имах такива роднински "попадения" с репликата - "Ама то нали не разбира", ама само като го видиш наживо и е грозно, поне за мен. Виж, неутралните никой не може да ги разпознае и там няма какво да има скрупули човек.
«
Последна редакция: октомври 10, 2014, 11:24:43 от Деница Звездица
»
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #182 -:
октомври 10, 2014, 11:29:38 »
За ритниците или движението на бебето и при мен беше така
Толкова ниско долу, че както и
BeRa
каза, се оглеждах да не се покаже нещо
Колкото по големи стават бебоците толкова по-забавно става. Малко повече боли на моменти, моята вчера се беше заяла с десният ми яйчник и направо си се мяташе отгоре. Но става и толкова странно, свикнал си бебчо да те удря на едно място, а после почва на двата края на стомаха едновременно да удря/рита. Целият стомах се мести и виждаш точно къде е бебчо. Понякога когато стана и преди да има време да се намести от едната страна стомаха ми е спихнал, а от другата е като надут и твърд и когато го побутна и малката се измества
Страхотно е всичко това, което предстои, но аз винаги търся докито ми когато нещо странно се случи. Все пак бременност с бременност не си прилича и може същите болки при мен да значат друго.
beb4eto_na_me4o
благодаря ти много за идеята за магазин втора ръка
хич не се бях сетила
Имам един близо до мен и все се заглеждам за дрехи за бременни, но виж за бебчета дори не съм се сетила
Относно вземането на неща за бебчето от познати, аз не съдя никой, всеки си има причини да не си дава нещата, просто предпочитам да не ми дават обяснения, които са абсурдни, а едно да мога или не не мога
А аз питам само изключително много близки мои приятелки, които ме познават добре и знаят, че за такова нещо не се сърдя и никога не бих го направила
Братовчедка ми ми откликна вчера, но за съжаление и тя беше взела повечето неща от приятелки и ги е върнала вече, а за дрешките ще огледа какво може да се ползва, понеже те са с лятно бебче
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #183 -:
октомври 10, 2014, 13:44:34 »
Не ме разбирайте по грешно, никого не съдя за това, че не иска да услужи с каквото и да било, просто имах в предвид, че има хора, които не искат да свършат работа и си намират оправдания. Всякакви ги има
Също нямах в предвид само за дрехи, а и за големи неща, които после ще се върнат и пак могат да си ги пазят или да си ги ползват ако искат.
Аз иначе, ако не бяха ми дали повечето неща, щях да гледам всичко, което мога втора ръка, без дрешките, че тук нямаме магазин за дрехи втора употреба. Явно ги пращат към бг или други държави знам ли
Аз съм на мнение, че на едно бебе му трябва да е нахранено,наспано и мнооооооого обичано. Това са нещата от които разбира, а не от лукс и марки. Не че е лошо да си го поглезиш , ако можеш да си го позволиш, но тепърва ще му са нужни много пари и от където мога да си ги спестя са добре дошли.
Хю , от тези плетените, които казваш имам цял куфар с различни такива. Аз тъкмо бях започнала да се занимавам с фотография, главно бременни и новородени, но малката ни мишка обърка
плановете и го отложих за по на татък, та се бях заредила с толкова много неща. Само тия бодита бяха последнито, което си купих и нямах вече възможността да изпробвам, та тя ще е първа
и нямам търпение да я видя в тях
Ние днес започваме 20та седмица
леле преполовихме кажи речи бременността. Още не мога да повярвам. Приключихме седмиците с 1. Аз съм си я разделила на три етапа.. седмиците започващи с 1 , Втория сега дето започват с 2 И после след 30та седмица идва естествено тройката
Като си спомня колко бавно ми се точиха в началото...една седмица траеше повече от век...а сегааа....летят...жива и здрава да е бебка, нямам търпение вече да я видя
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #184 -:
октомври 10, 2014, 15:53:30 »
BeRa
то при теб остава по малко от половината
аз пък все си виках ей един път да станат двуцифрени седмиците, ех един път да мине 12та седмица, са с нетърпение чакам и аз 20-та седмица
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #185 -:
октомври 10, 2014, 16:01:50 »
и аз с нетърпение чаках 20та седмица, защото си мислех, че чак тогава ще взема да усещам бебето, а то като взех толкова рано да го усещам и спрях да броя седмиците и мже би за това взеха така бързо да летят. Одеве с нашия татко сме се смяли с глас. Малката от вчера вече се усеща на ръката не само като рита, ами и като се движи.До сега само тупкане се усещаше. До като беше на работа вчера много се забавлявах сама тука с беба, ама одеве като си сложи той ръката и докато ми обясняваше, как за пръв път я усеща да се вдижи, па тя като взе да набива от вътре, ще го пробие тоя корем. От де толкова сила не знам
ама няма такава радост, да я усещаш, как малко по малко заяква, расте и с всяка седмица става все по активна и се усеща по различен начин
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #186 -:
октомври 10, 2014, 16:08:11 »
ох че сладко
на тати момичето
. аз вече нямам търпение за ритничетата, вече започнах особено след обед да усещам балбукане в корема, не знам дали е бебка, Ти кога започна да я усещаш? За първескини знам че около 20-та седмица но аз все си мисля че при мен ще започне по-рано
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #187 -:
октомври 10, 2014, 16:38:31 »
Здравейте и от мен!
Отдавна не съм се появявала, но тези дни се старая да обръщам, колкото е възможно повече внимание на баткото и вече сме далеч по-спокойни и двамата, а той се променя с часове, така че време за компютър и "свободни" занимания почти не остава.
BeRa
, много ми хареса разделението ти на бременността по седмици с 1,2 и т.н. Аз с първата бременност толкова не се вглеждах, дните сякаш минаваха по-неусетно, сега като имаме една идея повече страхове, сякаш съм по нетърпелива, все чакам да дойдат седмиците с 3. Освен това тогава бяха голяма статистика, всяка нова седмица, подробно описана, кг, обиколки, т.н, старателно заснето коремче, изобщо много подробно. Тази седмица имах рожден ден и за първи път се снимах с коремчето, голям срам
. Иначе след консултация си записвам все още кг, макар сега да съм доста улеснена, понеже след всяка консултация ми дават контролен талон, на който има подробна информация за състоянието ми по седмици, с натрупване.
Гледам за дрешки си говорите. Аз едва миналата седмица купих прословутата шапчица, т.е първата ми покупка. Да си призная от поста на BeRa, разбрах, че трябвало да бъде и бяла..., нашата не е съвсем, но пък е много сладурска. Най-смешното беше, че показвам две шапчици и питам таткото и баткото коя им харесва повече, бяха на различно мнение, но моето съвпадна с таткото и избрахме шапка, която не се хареса на баткото, при което той живо протестираше, опитваше се да си я сложи и каза, че освен, че не му харесва и му е твърде малка, трябвало докато сме още в магазина да я сменим. Обяснихме му, че е за бебенцето(не, че преди това не го казах, но ние сме така), а той я гледа гледа и казва, въпреки това е твърде малка, няма начин да му стане
.
Та за дрехите, при мен е "Х" още, няма да мога да ползвам много неща от баткото, в неутрални цветове са, не че няма да е пак момче, но сме в различни сезони, много различни и ще мога да използвам, само най-най първите дрешки като дори за този период ще трябва да взимам нови неща. Възложила съм на сестра ми да опакова и изпрати по-малките неща, като ги прегледам, защото определено съм ги забравила, ще преценя какво да купувам. При нас има оказиони, където продават дрешки, играчки, различни вещи втора употреба, също базари, които се организират около 3-4 пъти годишно, както и сайт, подобен на Продавалник, където можеш да купиш нещо втора ръка. Аз обаче съм против, специално за дрехите, особено за бебе. Няма да влизам в подробности, лично мнение, пък съм и маниак по някои теми.
За другите покупки, имаме доста неща, но са си в България, разходите да ги пренесем просто не си струват, така че с второ бебе ще купуваме нови неща, но какво да се прави...
Тези дни имам нови вълнения от 4 дни съм с контракции, просто стягане на корема и 1-2 на 24 часа. Не съм се обаждала на лекарката, на консултация съм на 24-ти, пия си магнезия. Явно има някакъв дефицит, понеже и крампи имам, нещо което не ми се е случвало с години. Задържам и повечко течности, понеже ходилата и ръцете ми се подуват, ставите ме наболяват, най-вече тазобедрените и на краката, но .... бели кахъри.
Общо взето това от нас тези дни.
«
Последна редакция: октомври 10, 2014, 17:02:35 от Marri
»
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #188 -:
октомври 10, 2014, 16:51:27 »
Мариолка
точно в 17та седмица я усетих осъзнато. Тоест бях сигурна че е тя. Иначе преди съм я усещала, ама не знаех дали е бебето, газове или прупукване в корема. Аз такова пърхане на пеперуда не мога да кажа ,че съм усещала
не бих го определила като пърхане, а като газове точно.
Всеки различно усеща бебето. Чувала съм че и от 14та седмица ги усещат. Явно трябва да познаваш добре тялото си ,знам ли за да усетиш промените. Майка ми твърди че и преди 13та седмица ме е усещала
като гъдеичкане ниско долу.
А таткото е толкова интересно да го гледам
така се разтапя по тоя корем
, че изведнъж виждаш мъжа си в съвсем друга светлина. В началото ме беше малко яд, понеже верно не можеше да повярва, че всичко е истина и все едно му говорех за някакви мои фантасмагории , като му заговорих за бебето
,
а сега, от как вече я усеща и действително си даде сметка, че това същество е там, живо е ,шава и дава причнак на живот, явно нещата са му по реални и освен че вече прави планове за туй онуй, само като разбере, че беба мърда, без значение къде сме и с кой, е настръхнал и се наслушва да я усети, говори и толкова сладко и нежно, нарича я "Мойта принцеска малка", "душичката ми"...толкова е мило
явно не съм очаквала да се разнежи до толкова и сега ми е много интересен
. Па като дойде малката не знам...никога не е обикалял с такъв интерес магазините ( освен тези за техниката
) ама сега само като стане въпрос да купуваме нещо бебешко и магазина за техника избледнява. Аз за това и не купувам нищо без него, за да изпитаме заедно това удоволствие. ако харесам нещо сама, после го водя в магазина и заедно го купуваме. Да се чувства и той част от процеса милия
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Marri
важното е че сте добре, а все ще намериш някой ден време да седнеш да разказваш какво си правите
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #189 -:
октомври 10, 2014, 16:54:10 »
Мариолка, аз Митко го усетих точно в твоите седмици, нищо, че съм едричка и ми беше първа бременност
Съвсем възможно е да е бебето!
Бера, колко слааадкоооо!!!! Честита ти 20 седмица, не знам защо, но и аз я чакам като някакъв праг, който е важно да бъде прескочен...Асоциации много, само всичко да е наред до края
Сладурки, не приемайте буквално думата "съдя"
Имах предвид единствено да не си го слагате и да не се ядосвате за непроменими неща, пък и още една различна гледна точка все си мисля, може да е полезна
И като го казвам, да не мислите, че аз не се ядосвам - питайте го моя мъж какви му ги пиша на дупето, особено напоследък
Дени, права си за дрешките, аз имах предвид, че на момиченце примерно можеш да сложиш синьо гащеризонче за сън; за навън изобщо не говоря - там е друго, хихи. Аз например имам подарено от едни приятели, дето ни идваха на бебе, разкошно зимно яке за бебе до 6м, вътре с пух, подариха ни го за Митко, обачее...то едно млечно лилаво, със сърчица и цветенца - еми, седи и чака да се появи зимно женско в рода, та някой да му се порадва
Аз тъкмо се бях зарадвала, че са ми минали киселините и гаденията, и от вчера насам съм ак във вихъра им. Гади ми се, киселини, чудо - гадничкооо! Ама...ще се трае, няма начин. Хайде, хубава вечер!
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #190 -:
октомври 10, 2014, 16:55:48 »
Много е готино това с ритничетата и движениятаа
И аз в 20-та седмица бях ухилена до ушите - не знам, но като се замислих, че сме изминали половината път... Точно както казва
BeRa
, и на мен в началото хич не ми минаваше времето, особено като бях в болничен и трябваше да лежа вкъщи сама за около 1 месец и половина, от 7г.с. до 14 г.с. направо дните ми се струваха така дълги и все едни мрачни мисли ме навяваха. Добре ,че мина този период и сега и двечките сме добр
Аз утре започвам 22-ра седмица живот и здраве, по принцип отброявахме понеделниците ама сега сме на съботите
А за първите ритничета -
Мариолка
, и на мен все ми струваше ,че имам едно бълбукане, пулсиране на корема още в 11-12 г.с. После към 16-17 си бяха според мен ритничета, но доки не смяташе така, той ги наричаше пърхане
иии "официално" първото истинско ритниче беше в 18-та г.с., точно на 16 септември в 17:15ч.
Няма как да го сбърка човек. След това няколко дни беше активно мъничето и след това спря. Точно около 20-та седмица се започна и вече всеки ден си подритва, подбутва и дано така да продължи, че като ги усещам тези движения съм мнооого по - спокойна
BeRa
, не знаех за този твой талант с фотографията , браво, значи малката ще има прекрасни снимки
Аз исках нашия сватбен фотограф да го ангажирам, но вторник заминават за САЩ семейно и вече ще са си там. Радвам се за него, но ми е жалко за фотото, защото е голям професионалист и много готин човек. Ще трябва да си намерим друг
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #191 -:
октомври 10, 2014, 17:07:14 »
hulcy
вземи сложи една линийка аз те мислех пред 20та седмица си някъде
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #192 -:
октомври 10, 2014, 18:10:05 »
Да,
hulcy
сложи си лентичка. И аз щях да ти казвам същото.
Run_girl
същп няма
Сложете си да ви следим
ако искате де
Бебче
споко мила, не приемаме нищо буквално, просто си кументираме една на друга, нито се сърдим на някой
разбира се че всеки ще изкаже мнение, за това сме се събрали тук
И аз съм с ужасни киселини и както ти ми беше казала да пробвам с газирана вода, сега като ме натиснат само с такава се наливам, макар че не обичам, но потушават, поне за малко...после пак пия и така си смъквам сумати газирана вода, ама то туй не се трае.
hulcy
не знам вашия сватбения фотограф в какви насоки се развива, но за бебешка фотосесия, търси , някой който се занимава специялно с това, ако искаш резултата да е добър. По принцип за бебешка фотосесия се влага в много аксесоари, панерчета, кошнички, шалчета шапки цветенца, туй ти унуй и ако е някой който прави бебешки снимки по между другото няма да е подготвен така, както някой който се занимава специално с това. И другото
, организирайте снимките между 7 и 15 ден на бебето. Тогава са най ефектни сесиите с новородени.
«
Последна редакция: октомври 10, 2014, 18:33:27 от BeRa
»
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #193 -:
октомври 10, 2014, 21:11:36 »
Готово вече сме с лентичка
Просто не знаех как се слага, нито от къде се избират, но все пак явно се справих някак си
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #194 -:
октомври 11, 2014, 21:17:35 »
Готовоооо
Днес беше страхотно времето тук и ние се отдадохме на разходки и разглеждане на бебешки магазини
За нашето шушулче не взехме нищо , защото нали много се крием все, а вече имаме доста бели дрешки и не ми се купуват все унисекс. Взехме едно космонавтче за дъщеричката на братовчед ми - малката принцеса е на 5 месеца и е такава сладурана
разгледахме пак за количка и все отиваме към една съща - моделът Elea на Bebeconfort
Сигурно ще е това. Но има още време, пък и ще изчакаме Коледа за евентуални намаления. Друг вариант е да я поръчаме от Англия - по-евтино ще ни излезе със сигурност
Вие на какво се спряхте? Само за покупки май говорим
Но нищо, лошо няма
За бебешката фотография си права май BeRa, ще видим ще се насочим към някой ,който се занимава само с това.
Лека вечер мили мамита
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15