Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 11:06:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр  (Прочетена 151816 пъти)

devisil
Професор
Публикации: 412

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: май 15, 2014, 13:02:58 »

Някога питали ли сте се какво представлява витаминния комплекс за бременни и защо е важен неговият прием особено по време на бременност?
Взех съдържанието на моите витамини, които пия (Femibion 2 – 400mg; преди 13-та г.с. приемах Femibion 1 – 800mg, с двойно съдържание на фолиева киселина и йод) и тук ще ви опиша подробно съдържанието им.

Вярвам, че подобен комплекс от витамини се съдържа и във вашите изписани от доктора таблетки. За мен също бе интересно как тези витамини и цялото това съдържание на микроелементи и хранителни добавки помагат за правилното развитие на нашите бебета.

- Фолиева киселина - 400мг (наричат я още витамин В9) – за образуване на нови клетки, за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона, намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Помага при анемия.
 - Л-метилфолат (Metafolin) - 200мг (биологично ефикасна форма на фолат, благодарение на която фолиевата киселина се усвоява по-лесно и добре от организма)
- Витамин С - 110мг (спомага за образуването на колаген и съединителната тъкан, укрепва кръвоносните съдове, костите, кожата, сухожилията, зъбите, увеличава еластичността и здравината на кръвоносните съдове)
 - Ниацин (още го наричат витамин В3) - 15г - за енергийния метаболизъм и химическите реакции, които отговарят за синтезирането на мастните киселини и холестерола.
- Витамин Е - 13мг (защитава клетките на тялото от свободните радикали)
- Пантотенова киселина (още витамин В5) - 6мг (действа в комплекс от витамин В1, В2, В3, В5, витамин В6, В12 и фолиева киселина. Има широкоспектърно приложение, но много помага за ниско ниво на кръвна захар, проблеми със съня, ниско кръвно налягане, , мускулни крампи при невралгия и т.н.
- Витамин В6 (пиридоксин) - 1,9мг (за протеиновия метаболизъм)
- Витамин В2 (рибофлавин) -  1,6мг ( за енергийния метаболизъм като цяло)
- Витамин В1(още познат като тиамин ) - 1,2 мг (за карбохидратния метаболизъм и произв.на енергия)
- Витамин Б12 (цианкобаламин) -  3,5 мг (за образуване на кръв и здрава нервна система)
- Йод – 150 мг
- Биотин – 60мг (за здрава кожа)
- Допълнителна таблетка Омега-3 мастна DHA киселина - 200мг + витамин Е (12мг)

Надявам се информацията да е била полезна и на други мами, освен мен.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #181 -: май 15, 2014, 13:32:36 »

Мамчета аз въобще нямах усещане какъв ще е пола,просто таткото все ми викаше момченце,момченце и като чух момиченце направо се изненадах.На мене доктора ми изписа биозин мама да пия 2 месеца и после започваме жележния препарат до раждането.Преоръчами да ям всякакъв вид треви  pardon и да избягвам тестата и захарните изделия.Понеже аз качих доста килограми и да не стане пък хеептем много до края,хубавото е че не ми се прияжда нищо smile и одначало имах огромен апетит а сега вече го няма зверския глад.на мен постояно на ехографа ми се мени датата от 3 октомври стигнахме до 29 септември smile Желая на всички мами лека бременност и пола да бъде таакъв какъвто го желаят
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: май 15, 2014, 14:03:10 »

Ихааа, Стаси, поздравления и от мен! Пожелавам ти да имаш една прекрасна и лека бременност smile

Аз да се похваля, че вече ми разрешиха да почвам свободния режим. Започнах с два часа разходка на ден, като постепенно ще увеличавам натоварването, докато отново си вляза в нормалния ритъм.
Пия и магнезий, който да ме закрепи също. В понеделник официално ще ме регистрират, след като вече няма опасност.
В края на месеца ще правя втория скрининг. При първия лекарката каза, че всичките ми стойности са много над минимума, но аз за всеки случай мисля да си направя и втория.
Иначе си записах час и за феталната морфология и нямам търпение да отида. Доколкото разбрах това е т.нар. 4Д и ще видим бебока изцяло.. хихи Таткото много се вълнува също smile

Активен
devisil
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: май 15, 2014, 14:21:56 »

Ани, не съм следила темите по-назад, но при теб слъчаят да не е бил да пазиш леглото? Ако е така, се радвам, че при теб нещата се нормализират и започваш да влизаш в темпо.
Ние правихме феталнатата морфология в 13-тата седмица и си беше голям филм. Сърдечният пулс се установи на 160 удара в минута. Нещо невероятно е да чуеш сърчицето на бъдещото си дете. В Бг такъв скрининг се прави в 14-тата или 15-тата седмица, да ме поправи някой ако греша. По принцип бебето е все още много мъничко, за да му се направи 4Д – няма какво да видите. Най-вероятно ще ви гледат на 3Д ултразвук, което си е черно-бял филм. Стискам палци всичко да ви е наред.
Ние вчера (14.05) бяхме на повторна ехография на бебето, всичко си върви в нормите, дори вървим малко тежички – 289 грама в 18+6 седмица.  Сърчицето ми беше най-важното, да разбера дали всичко там е наред, имаме си 4 отделения, отдъхнах си. Сканират главичката и изследват дали всички органи са налице, пъпната връв, развитие на нервна, костна система, отделителна, полова, степен на подвижност, разположение на матка,  мерят дължина и тегло на бебчо и напасват термина. Ние продължаваме да държим по-ранната дата (7.10.14), което не е зле – пак си е хубавка дата. Но май друго си е 10.10.14, нали ;-)
Това, което много ми стопли сърцето бе, да видя сладкото носленце и устичка на малкия ми син в анфас, докато докторът му разглеждаше личицето, а той се беше закрил с лакът. След това няколко пъти разтвори и затвори устичка. Пощурях от кеф!
Ако не усетя по няколко пъти на ден как шава вътре и раздава ритничета, не ми е спокойно, вярвайте...
Безценни мигове пожелавам на всяка от вас с вашето бъдещо дете!
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: май 15, 2014, 14:29:27 »

Ax, Devisil, колко хубаво си го разказала :)Чак на мен ми заподскача сърчицето.
Да, имах усложнения, бях в болница за задържане и след това пазех леглото, та сега съм вече в 16 г.с. и лекарката каза, че всичко опасно е отминало. Все пак го карам по-леко и внимателно, че много се бях обездвижила и сега ми идва малко нанагорно smile
Феталната морфология ми казаха да я правя в 20-23 г.с., казвам по спомени. Аз си записах час, когато ще бъда в 21 г.с., така че до тогава трябва доста да се е развило бебчо.
Ние вървяхме една седмица назад в развитието, но много се надявам това да се е променило и вече да сме се нормализирали. Ще разберем, като ме видят отново.
Аз вече сънувам първото ритане, нямам търпение да го усетя.. хихи smile
А иначе мъжът ми казва, че ще е момче, убеден е, та вече и аз му повярвах.. хаха.. Ще е интересно, ако е момиче как ще се изненадаме girl_wink
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: май 15, 2014, 14:52:59 »

Devisil, Омега-3 я пиеш допълнително, така ли?

Аз четох някъде, че е добре да се пие, но все забравям да питам доктора дали мога да си взема и да пия...

(съжалявам, че нахлувам в темичката ви за пореден път lol
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: май 15, 2014, 15:07:16 »

Благодаря ви много момичета за пожеланията.

Noir, наистина е дълго чакано бебче - 5 години и половина вече опитваме. Историята е много дълга и не е за тази темичка. Важното е, че сега благодарение на инвитро технологията изпитвам вълнението на бременността и на майчинството декември живот и здраве smile

devisil, мале чак ме просълзи. Толкова хубаво казано smile

ani_ogbg, радвам се, че всичко е вече зад гърба ти. Лека бременност до края smile

На мен пък никакви витамини не са ми изписали. Пия само Неофолик Мета (че се усвоявал по-добре от обикновенна фолиева) и туй то. Ама ще питам док за нещо допълнително като се видим  tease
Активен
devisil
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: май 15, 2014, 15:31:03 »

Devisil, Омега-3 я пиеш допълнително, така ли?

Аз четох някъде, че е добре да се пие, но все забравям да питам доктора дали мога да си взема и да пия...

(съжалявам, че нахлувам в темичката ви за пореден път lol

Mili, и да не е бременна, жената е добре да пие омега-3 допълнително. При бременност се препоръчва, за да може да се изгради мозъчето и очите на бебчо.
Такива наситени киселини има в по-мазните риби (сьомга, риба тон), в суровопресованите мазнини, в ядките. Допълнително са под формата на таблетки, и....абе да си го кажем честно - все едно гълтам рибено масло! Понеже не мога да гълтам хапчета, а ги дъвча, вкусът на омега-3 киселината, която приемам (DHA) e на вкус също толкова отвратителна, колкото рибеното масло!!!!!!!!!!!
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: май 15, 2014, 15:37:42 »

мерси. Аз обожавам сьомга, но за жалост не мога да си я позволя достатъчно често, а и тя и другата по-мазна - скумрията трябва да се ядат умерено през бременността заради съдържанието на живак. 
Ще се снабдя с някакви по-качествени таблетки.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425

« Отговор #189 -: май 15, 2014, 21:20:31 »

Devisil направо невероятен разказ,чак аз се развълнувах,аз съм в 20 г.с и не усещам ритничета често но казват,че при първа бременост по късно се усеща.Моя доктор ме гледа на 4д,доста модерен е уреда виждаш много неща,но бебка така беше застанала че,неможахме да я огледаме хубаво,но поне я видях как плува и доктора каза ,че всичко е наред.Да ви кажа чесно исками се всяка седмица да ходя а я виждам на 4д иначе все се притеснявам за нещо,макар че доктора каза щом се чувстваш добре и бебето е добре smile Успех на всички мами kiss2
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: май 16, 2014, 11:11:22 »

Здравейте бъдещи мами, желая на всички ви лека бременност! Стаси много се радвам за вас  give_rose
 И аз се записвам  smile при вас. Очакваме второ детенце около 28.10. Сега съм 16 седмица. Както с първата бременност, така и сега нямам никакви оплаквания. Скрининга за Даун мина с перфектни резултати, въпреки 35те ми години. Понеже ще сме в България за лятото ще трябва да си намеря доктор, който да ме следи тук и за феталната, в Казанлък или Стара Загора. Като цяло сега с втората бременност се чувствам много по-спокойна и уверена. Надявам се на водно раждане и поне засега мисията изглежда възможна, въпреки че е страшно рано за такива планове. Бебето го усещам от около седмица и е страшно готино. Притесненията ми са как каката ще приеме случващото се и новият член на семейството. Опитваме се да я подготвяме малко по малко, но ми се струва, че ще й е доста трудно като цяло. 
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #191 -: май 16, 2014, 12:36:52 »

честито априлка! smile Изкуших се да прочета за първото ти раждане и ти стискам палци второто да е много по-бързо и безпроблемно. Wink Водното раждане съм чувала, че минава доста по-леко, дано имаш късмет и ти се осъществи желанието. Къде си следиш бременността?
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 665

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: май 16, 2014, 13:27:12 »

Благодаря Виви. Надявам се фактора второ да изиграе основна роля- по-рано и по-бързо. Надявам се този път бебо да се появи навреме и да не се налага предизвикване и всичко да тръгне и мине по естествения си начин. Първият път исках колкото си може доктори и упойка, изплашена от разкази на познати и приятелки. Сега вече минала по този път си давам сметка за глупостта си  smile. Боли, много ясно, но да бъдеш част от процеса вместо страничен наблюдател си мисля, че би ми харесало повече. В queen Charlotte съм отново. Мисля и ти беше казала, че си там.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #193 -: май 16, 2014, 13:54:46 »

Да, и аз съм там, не съм очарована за сега, но ще видим. smile Само ще ти кажа, че е хубаво, че втория преглед ще си в България, защото моята ФМ в болницата беше под всякаква критика. smile И да права си, че като ти е за първи път и като си слушал толкова истории, е доста стресиращо на моменти, но и за втори да ти е не мисля, че е по-лесно, всяко раждане си е уникално, та никога не знаеш какво те чака. Wink
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
Публикации: 944

07.09.2013 г.

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: май 16, 2014, 14:11:18 »

Момичета, за плодовете - аз ям ябълки, банани, портокали и ягоди. И много много зеленчуци. Но за черешите - вярно ли е това за контракциите, защото аз много ги обичам и чакам с нетърпение хубавите български да наизлязат smile

Честито Стаси и априлка smile

А дали може да се види пола на ранната БХС? Записала съм с 4Д и много се надявам в 12-та да се види нещичко..На много майки им казват евентуален пол дори толкова рано.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: