Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 10:35:12
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декемвр (Прочетена 151808 пъти)
devisil
Професор
Re:Очаквани есенно зимни бебчета Октомри,Ноември,Декем
«
Отговор #180 -:
май 15, 2014, 13:02:58 »
Някога питали ли сте се какво представлява витаминния комплекс за бременни и защо е важен неговият прием особено по време на бременност?
Взех съдържанието на моите витамини, които пия (Femibion 2 – 400mg; преди 13-та г.с. приемах Femibion 1 – 800mg, с двойно съдържание на фолиева киселина и йод) и тук ще ви опиша подробно съдържанието им.
Вярвам, че подобен комплекс от витамини се съдържа и във вашите изписани от доктора таблетки. За мен също бе интересно как тези витамини и цялото това съдържание на микроелементи и хранителни добавки помагат за правилното развитие на нашите бебета.
-
Фолиева киселина
- 400мг (наричат я още витамин В9) – за образуване на нови клетки, за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона, намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Помага при анемия.
-
Л-метилфолат (Metafolin)
- 200мг (биологично ефикасна форма на фолат, благодарение на която фолиевата киселина се усвоява по-лесно и добре от организма)
-
Витамин С
- 110мг (спомага за образуването на колаген и съединителната тъкан, укрепва кръвоносните съдове, костите, кожата, сухожилията, зъбите, увеличава еластичността и здравината на кръвоносните съдове)
-
Ниацин
(още го наричат витамин В3) - 15г - за енергийния метаболизъм и химическите реакции, които отговарят за синтезирането на мастните киселини и холестерола.
- Витамин Е - 13мг (защитава клетките на тялото от свободните радикали)
- Пантотенова киселина (още витамин В5) - 6мг (действа в комплекс от витамин В1, В2, В3, В5, витамин В6, В12 и фолиева киселина. Има широкоспектърно приложение, но много помага за ниско ниво на кръвна захар, проблеми със съня, ниско кръвно налягане, , мускулни крампи при невралгия и т.н.
- Витамин В6 (пиридоксин) - 1,9мг (за протеиновия метаболизъм)
- Витамин В2 (рибофлавин) - 1,6мг ( за енергийния метаболизъм като цяло)
- Витамин В1(още познат като тиамин ) - 1,2 мг (за карбохидратния метаболизъм и произв.на енергия)
- Витамин Б12 (цианкобаламин) - 3,5 мг (за образуване на кръв и здрава нервна система)
- Йод – 150 мг
- Биотин – 60мг (за здрава кожа)
- Допълнителна таблетка Омега-3 мастна DHA киселина - 200мг + витамин Е (12мг)
Надявам се информацията да е била полезна и на други мами, освен мен.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #181 -:
май 15, 2014, 13:32:36 »
Мамчета аз въобще нямах усещане какъв ще е пола,просто таткото все ми викаше момченце,момченце и като чух момиченце направо се изненадах.На мене доктора ми изписа биозин мама да пия 2 месеца и после започваме жележния препарат до раждането.Преоръчами да ям всякакъв вид треви
и да избягвам тестата и захарните изделия.Понеже аз качих доста килограми и да не стане пък хеептем много до края,хубавото е че не ми се прияжда нищо
и одначало имах огромен апетит а сега вече го няма зверския глад.на мен постояно на ехографа ми се мени датата от 3 октомври стигнахме до 29 септември
Желая на всички мами лека бременност и пола да бъде таакъв какъвто го желаят
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #182 -:
май 15, 2014, 14:03:10 »
Ихааа, Стаси, поздравления и от мен! Пожелавам ти да имаш една прекрасна и лека бременност
Аз да се похваля, че вече ми разрешиха да почвам свободния режим. Започнах с два часа разходка на ден, като постепенно ще увеличавам натоварването, докато отново си вляза в нормалния ритъм.
Пия и магнезий, който да ме закрепи също. В понеделник официално ще ме регистрират, след като вече няма опасност.
В края на месеца ще правя втория скрининг. При първия лекарката каза, че всичките ми стойности са много над минимума, но аз за всеки случай мисля да си направя и втория.
Иначе си записах час и за феталната морфология и нямам търпение да отида. Доколкото разбрах това е т.нар. 4Д и ще видим бебока изцяло.. хихи Таткото много се вълнува също
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #183 -:
май 15, 2014, 14:21:56 »
Ани, не съм следила темите по-назад, но при теб слъчаят да не е бил да пазиш леглото? Ако е така, се радвам, че при теб нещата се нормализират и започваш да влизаш в темпо.
Ние правихме феталнатата морфология в 13-тата седмица и си беше голям филм. Сърдечният пулс се установи на 160 удара в минута. Нещо невероятно е да чуеш сърчицето на бъдещото си дете. В Бг такъв скрининг се прави в 14-тата или 15-тата седмица, да ме поправи някой ако греша. По принцип бебето е все още много мъничко, за да му се направи 4Д – няма какво да видите. Най-вероятно ще ви гледат на 3Д ултразвук, което си е черно-бял филм. Стискам палци всичко да ви е наред.
Ние вчера (14.05) бяхме на повторна ехография на бебето, всичко си върви в нормите, дори вървим малко тежички – 289 грама в 18+6 седмица. Сърчицето ми беше най-важното, да разбера дали всичко там е наред, имаме си 4 отделения, отдъхнах си. Сканират главичката и изследват дали всички органи са налице, пъпната връв, развитие на нервна, костна система, отделителна, полова, степен на подвижност, разположение на матка, мерят дължина и тегло на бебчо и напасват термина. Ние продължаваме да държим по-ранната дата (7.10.14), което не е зле – пак си е хубавка дата. Но май друго си е 10.10.14, нали ;-)
Това, което много ми стопли сърцето бе, да видя сладкото носленце и устичка на малкия ми син в анфас, докато докторът му разглеждаше личицето, а той се беше закрил с лакът. След това няколко пъти разтвори и затвори устичка. Пощурях от кеф!
Ако не усетя по няколко пъти на ден как шава вътре и раздава ритничета, не ми е спокойно, вярвайте...
Безценни мигове пожелавам на всяка от вас с вашето бъдещо дете!
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #184 -:
май 15, 2014, 14:29:27 »
Ax, Devisil, колко хубаво си го разказала :)Чак на мен ми заподскача сърчицето.
Да, имах усложнения, бях в болница за задържане и след това пазех леглото, та сега съм вече в 16 г.с. и лекарката каза, че всичко опасно е отминало. Все пак го карам по-леко и внимателно, че много се бях обездвижила и сега ми идва малко нанагорно
Феталната морфология ми казаха да я правя в 20-23 г.с., казвам по спомени. Аз си записах час, когато ще бъда в 21 г.с., така че до тогава трябва доста да се е развило бебчо.
Ние вървяхме една седмица назад в развитието, но много се надявам това да се е променило и вече да сме се нормализирали. Ще разберем, като ме видят отново.
Аз вече сънувам първото ритане, нямам търпение да го усетя.. хихи
А иначе мъжът ми казва, че ще е момче, убеден е, та вече и аз му повярвах.. хаха.. Ще е интересно, ако е момиче как ще се изненадаме
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #185 -:
май 15, 2014, 14:52:59 »
Devisil, Омега-3 я пиеш допълнително, така ли?
Аз четох някъде, че е добре да се пие, но все забравям да питам доктора дали мога да си взема и да пия...
(съжалявам, че нахлувам в темичката ви за пореден път
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #186 -:
май 15, 2014, 15:07:16 »
Благодаря ви много момичета за пожеланията.
Noir
, наистина е дълго чакано бебче - 5 години и половина вече опитваме. Историята е много дълга и не е за тази темичка. Важното е, че сега благодарение на инвитро технологията изпитвам вълнението на бременността и на майчинството декември живот и здраве
devisil
, мале чак ме просълзи. Толкова хубаво казано
ani_ogbg
, радвам се, че всичко е вече зад гърба ти. Лека бременност до края
На мен пък никакви витамини не са ми изписали. Пия само Неофолик Мета (че се усвоявал по-добре от обикновенна фолиева) и туй то. Ама ще питам док за нещо допълнително като се видим
Активен
devisil
Професор
«
Отговор #187 -:
май 15, 2014, 15:31:03 »
Цитат на: milenuity в май 15, 2014, 14:52:59
Devisil, Омега-3 я пиеш допълнително, така ли?
Аз четох някъде, че е добре да се пие, но все забравям да питам доктора дали мога да си взема и да пия...
(съжалявам, че нахлувам в темичката ви за пореден път
Mili, и да не е бременна, жената е добре да пие омега-3 допълнително. При бременност се препоръчва, за да може да се изгради мозъчето и очите на бебчо.
Такива наситени киселини има в по-мазните риби (сьомга, риба тон), в суровопресованите мазнини, в ядките. Допълнително са под формата на таблетки, и....абе да си го кажем честно - все едно гълтам рибено масло! Понеже не мога да гълтам хапчета, а ги дъвча, вкусът на омега-3 киселината, която приемам (DHA) e на вкус също толкова отвратителна, колкото рибеното масло!!!!!!!!!!!
Активен
milenuity
Сватбен ШАМАН
Нашата сватба мечта 17.08.2013
«
Отговор #188 -:
май 15, 2014, 15:37:42 »
мерси. Аз обожавам сьомга, но за жалост не мога да си я позволя достатъчно често, а и тя и другата по-мазна - скумрията трябва да се ядат умерено през бременността заради съдържанието на живак.
Ще се снабдя с някакви по-качествени таблетки.
Активен
jasminne
Професор
Публикации: 425
«
Отговор #189 -:
май 15, 2014, 21:20:31 »
Devisil направо невероятен разказ,чак аз се развълнувах,аз съм в 20 г.с и не усещам ритничета често но казват,че при първа бременост по късно се усеща.Моя доктор ме гледа на 4д,доста модерен е уреда виждаш много неща,но бебка така беше застанала че,неможахме да я огледаме хубаво,но поне я видях как плува и доктора каза ,че всичко е наред.Да ви кажа чесно исками се всяка седмица да ходя а я виждам на 4д иначе все се притеснявам за нещо,макар че доктора каза щом се чувстваш добре и бебето е добре
Успех на всички мами
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #190 -:
май 16, 2014, 11:11:22 »
Здравейте бъдещи мами, желая на всички ви лека бременност!
Стаси
много се радвам за вас
И аз се записвам
при вас. Очакваме второ детенце около 28.10. Сега съм 16 седмица. Както с първата бременност, така и сега нямам никакви оплаквания. Скрининга за Даун мина с перфектни резултати, въпреки 35те ми години. Понеже ще сме в България за лятото ще трябва да си намеря доктор, който да ме следи тук и за феталната, в Казанлък или Стара Загора. Като цяло сега с втората бременност се чувствам много по-спокойна и уверена. Надявам се на водно раждане и поне засега мисията изглежда възможна, въпреки че е страшно рано за такива планове. Бебето го усещам от около седмица и е страшно готино. Притесненията ми са как каката ще приеме случващото се и новият член на семейството. Опитваме се да я подготвяме малко по малко, но ми се струва, че ще й е доста трудно като цяло.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #191 -:
май 16, 2014, 12:36:52 »
честито априлка!
Изкуших се да прочета за първото ти раждане и ти стискам палци второто да е много по-бързо и безпроблемно.
Водното раждане съм чувала, че минава доста по-леко, дано имаш късмет и ти се осъществи желанието. Къде си следиш бременността?
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #192 -:
май 16, 2014, 13:27:12 »
Благодаря Виви. Надявам се фактора второ да изиграе основна роля- по-рано и по-бързо. Надявам се този път бебо да се появи навреме и да не се налага предизвикване и всичко да тръгне и мине по естествения си начин. Първият път исках колкото си може доктори и упойка, изплашена от разкази на познати и приятелки. Сега вече минала по този път си давам сметка за глупостта си
. Боли, много ясно, но да бъдеш част от процеса вместо страничен наблюдател си мисля, че би ми харесало повече. В queen Charlotte съм отново. Мисля и ти беше казала, че си там.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #193 -:
май 16, 2014, 13:54:46 »
Да, и аз съм там, не съм очарована за сега, но ще видим.
Само ще ти кажа, че е хубаво, че втория преглед ще си в България, защото моята ФМ в болницата беше под всякаква критика.
И да права си, че като ти е за първи път и като си слушал толкова истории, е доста стресиращо на моменти, но и за втори да ти е не мисля, че е по-лесно, всяко раждане си е уникално, та никога не знаеш какво те чака.
Активен
adi4ko
Сватбен ГУРУ
07.09.2013 г.
«
Отговор #194 -:
май 16, 2014, 14:11:18 »
Момичета, за плодовете - аз ям ябълки, банани, портокали и ягоди. И много много зеленчуци. Но за черешите - вярно ли е това за контракциите, защото аз много ги обичам и чакам с нетърпение хубавите български да наизлязат
Честито Стаси и априлка
А дали може да се види пола на ранната БХС? Записала съм с 4Д и много се надявам в 12-та да се види нещичко..На много майки им казват евентуален пол дори толкова рано.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...