Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 22:24:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето 18
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето 18 (Прочетена 159845 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Покупки за бебето и детето 18
«
Отговор #150 -:
февруари 25, 2014, 21:42:08 »
Абе важното е да има повече.Ние за три дни опикахме 2 хавлии и наакахме третата.Пелени също имаме.Овиваме я в хавлия и търкаме с пелена или хавлия според зависи.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #151 -:
февруари 25, 2014, 22:49:43 »
Значи майка ми ме светна за едно много хубаво нещо като къпехме бебо.Върху хавлийката му слагахме една тънка тензухена пелена,т.е. тя се пада откъм кожата му като го увиваш.Ами тензухената пелена бързо попива водата и ако се изпишка също.След като сложех памперс,махах пелената и си имах не много мокра хавлия, а и защитена от напикаване.Тензухените и бархетните пелени са много хубава придобивка.Ако може поне по три, четири поне.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #152 -:
февруари 26, 2014, 08:10:16 »
И ние ползвахме порядъчно пелени - бархетни и тензухени. И от двата вида имах по 7 броя, за всеки ден. Ако намерите плат да си ушиете даже е по-добре, че повечето купешки са малки, голямо пестене на материал
Тензухените са идеални и когато се поставя бебчето на рамото, за да се оригне след хранене. Аз ползвах такава и когато стоеше в кошчето за кола навън и печеше или бяхме на пикник, такива работи.
И, да, слагах тензухена върху хавлийката след баня. По-бързо попива и е по-нежен допира.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #153 -:
февруари 26, 2014, 08:32:11 »
И ние в началото се бършехме със тензухче под хавлията. Другото преимуцество на тензухчето, за което аз се сещам, е че от бебешкото олио пелените замирисват на гранясало, а така то прадпазва хавлийката.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #154 -:
февруари 26, 2014, 08:38:28 »
Да,забравих да добавя и доводите на Пънк и sunray
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #155 -:
февруари 26, 2014, 09:34:31 »
Още един глас в полза на тензухчетата, имах три различни размера, най-малкият размер ми върши работа и сега. Също памучните пелени ми вършеха отлична работа за постилане на количка, повивалник, шезлонг, изобщо, където се наложи.
Активен
bubi_baby
Професор
«
Отговор #156 -:
февруари 26, 2014, 09:45:24 »
И аз слагах бархетна пелена, много са мекички и попиват лесно.Защото колкото и да се изглади хавлията та дори и омекотител да и се сложи тя остава малко по-твърда от колкото пелената.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #157 -:
февруари 26, 2014, 10:01:42 »
Много полезни съвети давате
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #158 -:
февруари 26, 2014, 11:28:12 »
Аз имам и много бархетни пелени и едни малки кърпички правоъгълни продават ги в Джъмбо 68 броя за 2 и нещо май бяха.Малките кърпички ги ползвам за подлагане под главата на малката като спи да забърша като повърне като я къпем с тях и минава гънките.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #159 -:
февруари 26, 2014, 13:17:36 »
Още за пелените.Купете си тензух и си го нарежете.Достатъчно е .Ще стане на каквито размери искате.Може да го занесете на шивачка да го оканти.
Аз под главата слагах пеленка,широка колкото възглавничка.Ако върне малко ,сменям пеленката и готово.
След баня преди да сложа памперс,понеже си имам момче,задължително след като е намазан му слагам тензухче на бубата ,че много обичат да те опикаят като ги оставиш свободни,а при момчетата не знаеш в каква посока ще се изстреля
Иначе ,освен тези нарязаните аз си купих и ето тези на Бертони от Хиполенд.Много съм доволна
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #160 -:
февруари 26, 2014, 13:51:07 »
Значи, аз съм най-голямата маниачка- Симона до навършване на една година нямаше хавлия, ползвала съм само памучни пелени.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #161 -:
февруари 26, 2014, 14:02:52 »
Цитат на: angel4e в февруари 26, 2014, 13:51:07
Значи, аз съм най-голямата маниачка- Симона до навършване на една година нямаше хавлия, ползвала съм само памучни пелени.
И да ти кажа ,ако имам второ точно така бих постъпила
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #162 -:
февруари 27, 2014, 19:45:37 »
Тензухените пелени са ежедневно ползвани по много пъти вкъщи. При всяка смяна на пелена мием дупе, независимо дали е само чишано или има и черни магии и ползвам ТП, за да попивам дупето. Моите пелени са от мое време, изключително доволна съм.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #163 -:
февруари 27, 2014, 23:18:36 »
Преди да се роди малкият си мислех,че пелените са излишни.Но още от първия ден вкъщи ги използваме за какво ли не.За количката,за постилане ако го слагам да легне на нашето легло или дивана,за оригването,при подмиването.При къпането ползваме бархетена пелена и кърпа,а под тях ми стои втора бархетена,която ползвам за масажа и мазането за да не е върху мокрите бебо.Едните бархети са ми изключително меки и „пухкави”, стоят ми като рошави.Те са от племеника.Имам и нови и такива от моето детство,които ми стоят по-груби.Предполагам лятото ще служат и за завиване.Под главичката използвам бебешки калъфки,защото имам много стари.Сега си сменям по две на ден,защото на бебо много му капе косичката и всичко полепва по тях,ползвам ги и от двете страни. За целите гащеризончета,които Мис е показала аз признавам само тези,които имат копчета от горе до долу. Другите-с копченца само в памперс зоната, е ми там си е истинско приключение при обличането.Бебо стиска много силно ръцете,а и докато мине през цялото тяло дрешката се започва с един рев и писък.Ританките също са ми много удобни,бързо и лесно за слагане.При бодитата любими са ми тези,които ръкав долу е еластичен,това помага за бързото обличане, а и не се разширяват.
Активен
Alichka
«
Отговор #164 -:
февруари 28, 2014, 16:44:47 »
Още едно мнение ЗА тензухените и бархетени пелени. Аз ги използвам освен за повечето посочени тук дейности и за постилане в коритото. Когато къпя малката задължително постилам тензухена пелена, за да не е студено в коритото и най-вече за да не се пързаля. Коритото ми е анатомично, но това в майка е обикновено с допълнителна поставка и пак пелените вършат работа. Хавлия имаме само една, но аз съм със сушилня и нямам нужда от повече, поне засега.
От бодитата най-лесно се обличат тези, които са рипс. Особено за малко бебе, когато още има силен рефлекс и стиска всичко (ръце, крака).
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...