Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 23:18:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В РУСЕ - 5 та част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
43
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В РУСЕ - 5 та част (Прочетена 218586 пъти)
run_girl
Ентусиаст
Re:СВАТБА В РУСЕ - 5 та част
«
Отговор #45 -:
февруари 27, 2014, 16:06:54 »
Здравейте бъдещи булки! Аз вече минах по този път още през 2011 г. Сега ми предстои също много хубаво събитие, а именно да съм кума
И понеже ние двете с булката организираме всичко, реших да се запиша в темата, за да следя промените ( от 2011 до сега). Иначе за видео и фото и ние сме се спрели на видео Цанев. Той беше и на моята сватба и останах безкрайно доволна. Мога да кажа, че освен, че е страхотен професионалист и резултатите винаги са отлични, той и жена му са страхотни и като характери, а това е важно, защото целият ден преди ресторанта ( особено за тези с брак в обредния дом и църква) прекарвате само с тях. Успех на всички с подготовката, на този така важен ден
Активен
candy_girl_20
Новак
«
Отговор #46 -:
февруари 28, 2014, 09:59:24 »
В крайна сметка ние също ще бъдем с Цаневи. Страхотни са- като хора и като професионалисти. Видяхме 1-2 техни сватби на фото и видео и смятаме, че е точно това което търсим. Като цена също ни устройват. И друго важно нещо е (както се споменава и от булките по-нагоре), че те са ЕКИП и са се сработили достатъчно добре.
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #47 -:
март 01, 2014, 11:02:40 »
Да попитам, ако не е проблем - как си подредихте часовете за обреден дом, църква, ресторант. Аз на моята сватба много ги набих и беше голямо бързане все. На други сватби на които съм присъствала е имало по 2-3 часа между всяко едно и накрая чак косите ми трепереха от всички кафета които изпихме в палзите. Ние все още можем да променим църквата и ресторанта, за това ще ние в огромна помощ някой съвет
Активен
Estell
Любопитен
Публикации: 34
«
Отговор #48 -:
март 01, 2014, 17:01:08 »
Здравей, run_girl!
Запазили сме си часовете така - 14.00 гражданско, 16.00 църква и 18.00 ресторант. Искахме да има достатъчно време между ритуалите за да може спокойно за се придвижим, да си направим снимки, да не бързаме постоянно. Гостите ни повечето са от града, между 2 и 4 може да изпият по някое кафе, пък после да се приберат, освежат, който както иска и в 6 в ресторанта. Все пак след гражданското, където самата церемония е 15 минути максимум, има поздравления, които траят даже повече от половин час. Тъкмо като се приключи с това, придвижване, едно кафе и вече е станало време за другия ритуал.
Така според мен е добре. Това лято бях кума на сватба и времето беше горе долу така организирано и си беше много добре. Без бързане и припиране.
Активен
candy_girl_20
Новак
«
Отговор #49 -:
март 01, 2014, 17:13:59 »
Моите съм ги определила със следната обща продължителност: вземане на кумове 1час; вземане на булка 1час и 30мин; обреден дом 1час; църква+фотосесия 1час и 30мин; после е ресторанта. Като в тая 'продължителност' на всяко от събитията е включено самото събитие, допълнителните дейности около него , предвижването до следващото събитие и евентуалното изчакване преди него (преди църквата и Обредния дом трябва да сте 15мин по-рано там). Но така ги виждам аз нещата, по-точно ще бъде мнението на някой, който вече го е минал това
Активен
sise1902
Ентусиаст
Публикации: 90
«
Отговор #50 -:
март 01, 2014, 20:40:25 »
Ние сме си разпределили времето така:
16:00 часа – църковен брак
17:00 часа – открит ритуал в лятната градина на ресторанта
17:30 – 18:00 часа – посрещане на гостите в ресторанта
Според мен, не е необходимо да се оставя безкрайно много време между всеки ритуал, защото хората са тръгнали на сватба, а не да пият кафе след кафе и да се мъкнат часове наред по пътищата (особено, ако е горещо времето). Това обаче си е лично мое мнение.
Активен
desi4ka_
Ентусиаст
Булка - тайфун
«
Отговор #51 -:
март 02, 2014, 10:17:10 »
Честита Баба Марта! Румени, червени, весели, засмени бъдете момичета.
Нашите часове са следните:
15,00 - граждански ритуал
16,30 - църква
18,00 - посрещане на гостите в ресторанта
Избрахме си така часове, защото гостите ни са малко повече и да има достатъчно време между ритуалите за поздравления и придвижване. А ресторанта го дръпнахме малко по-рано, за да могат гостите да си отдъхнат и да не се налага да се чудят къде да се лутат. Чудя се къде м/у часовете да вкараме хвърлянето на венеца и фотосесията. Дали би било неуважително ако ние се появим в ресторанта м/у 18,30 и 19ч? Как мислите?
Има и още една чуденка. Мислите ли, че е рано още от сега да се запази час за грим и прическа
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #52 -:
март 02, 2014, 16:03:16 »
Благодаря на всички безкрайно много, наистина ми бяхте от полза.
За сега при нас 15 и 20 е обредният дом, църквата е за 17 часа, но се чудим дали да я променяме, а ресторанта за 18 часа. Като ресторанта и църквата за сега може да променяме, защото още не сме поръчали покани.
За венеца, навремето аз го хвърлях след обредният дом, но според мен питайте на място видеото и фотографа, те винаги могат най-трезво да преценят, кога ще има време.
На въпроса дали е лошо гостите да чакат 30 мин в ресторанта преди да влезете, аз мисля, че не е лошо. На моята сватба така и иначе ни накараха нас младоженците и кумовете да си чакаме 30 мин, пред ресторанта, докато се нагласят гостите по места. Важното е гостите да могат да се настанят по столовете иначе става нервно, все пак и те цял ден са били на крак.
За грим и прическа и въобще за каквото и да е, никога не е рано да се запазват часове. Когато аз организирах моята сватба, си запазвах 6 месеца преди сватбата нещата и всеки се смееше, че било рано. За това реших, само грима да запазя по-късно и когато наближи деня, едва успях да си запазя час за гримьорката, която аз искам. И накрая не тя се съобразяваше с мен и моята програма, а аз с нейната
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529
«
Отговор #53 -:
март 03, 2014, 11:52:38 »
Подкрепям run girl: запазвайте колкото се може по- рано, за да няма проблеми. и аз за малко да остана без час при Кремена, забравих да уточня часа
Активен
desi4ka_
Ентусиаст
Булка - тайфун
«
Отговор #54 -:
март 03, 2014, 22:20:37 »
Благодаря момичета за бързите отговори, мисля още тази седмица да се заема със запазването на часове за грима и прическата
А сега да се похваля с напредъците по организацията. Решихме, че голяма част от украсите на дреболийките ще си ги правим сами. Набавих си материалите за бутониерките - едни страхотни малки калички закупени от ибей, които ще използваме и за тейбълките, украсата на чашите, свещите и кутията за пликовете. Панделките, които също ще влязат в употреба за горепосочените неща са при мен. В петък си получих и празните шишенца, които ще напълним с домашна ракийка и ще поднесем на мъжката част от гостите. Заръчах си и обувчиците и сега ги очаквам да си дойдат в БГ
Тези дни сме пък на вълна подаръци за кумовете. Не бих отказала малко идеи от булки вече със стаж и опит, а и от бъдещите... Вие с какво мислите да изненадате кумовете? Ние дълго се чудихме на какво да се спрем за подарък за нас и тъй като тепърва си обзавеждаме малко по малко жилището се спряхме на луксозен сервиз за хранене (знам че е изтъркато и тривиално, но хем ще ни е от помощ, а и един много траен спомен). Остава проблема обаче от къде да ги закупим, тъй като искат сега в събота да излезем да си харесаме. Знаете ли магазини специализирани за такива неща?
Активен
Bride
Сватбен ГУРУ
Публикации: 529
«
Отговор #55 -:
март 04, 2014, 10:32:35 »
За магазина не мога да ти помогна
Ние на кума подарихме офоциален часовник за ръка, на кумата комплект обици и медальонче с перлички. Но нашите не са семейство.
Мисля, че твоята идея също е добра, ще им остане за спомен.
Ние искахме да ни подарят дигитална рамка, защото нямахме.
Като цяло не държахме на скъпите подаръци, а на тези които ще ползваме
Браво, че сама ще си правиш повечето неща. Аз също си правих тейбълките, номерата на масите и поканите. Успех
Ще ти е доста приятно
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #56 -:
март 04, 2014, 14:53:08 »
desi4ka_ : магазин за луксозни сервизи, аз се сещам до механа Странджата, минаваш офис лан, и следващият магазин е този който ти трябва. Като посоката на движение по моито описание е от Странджата към банка ОББ.. Адреса на магазина е ул.Константин Иречек 8. Преди време и аз си търсех и само там намерих по-богат избор, особено щом трябва да е луксозен. А ако не ме лъже паметта и в мола на бул.Липник, на вторият етаж в техномаркет @HOME имаше доста сервизи.
Аз и мойте кумове се бяхме разбрали да не си разменяме подаръци, защото по него време, никой от нас нямаше нужда от нищо. Но после си разменихме малки подаръчета със сантиментална стойност. Нашият от тях беше сребърна монета с двама младоженци и пишеше датата на сватбата и нашите имена ( от първа инвестиционна банка) и също един страхотен сватбен албум. Ние на тях им подарихме кошница с колекционерски вина ( бяло, червено и шампанско) с етикети по поръчка от самата изба, с много хубави пожелания. Две чаши за вино със сребърни елементи гравирани с дата и имена и ароматна свещ. И понеже имахме и малък кумец ( тяхното дете) взехме и подарък за него.
Активен
mina_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #57 -:
март 06, 2014, 15:48:05 »
Момичета, можете ли да ми разясните какъв е този венец, за който говорите???
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #58 -:
март 06, 2014, 16:52:22 »
Венецът не е задължителен, (поней така казаха от обредният дом). А иначе представлява една права от усукани цветя и зеленина. Използва се в обредният дом, като по време на церемонията се държи от двама "шафери", към края на церемонията го хващат кумовете и младоженците минават под него. След това се хвърля, до колкото съм запозната, в течаща вода. Може да се поръча от обредния дом - цената ако не ме лъже паметта е 25 лв. Но там не са либерални за цветове и до колкото знам цветята са червени карамфили. От цветарски магазин може да се поръча там цените варират, но на мен лично ми излезе по-малко и беше с цветята и цветът в които беше цялата сватба.
«
Последна редакция: март 06, 2014, 16:54:15 от run_girl
»
Активен
candy_girl_20
Новак
«
Отговор #59 -:
март 07, 2014, 10:17:36 »
А от Обредния дом позволяват ли внасянето на външен венец, който не е закупен от там? Някой знае ли точно колко време отнема ритуала в Обредния дом.. от там казаха 20 минути, но някъде четох, че бил 10 минути+10 минути поздравленията от гостите? И още един въпрос- документите, които се изискват от Общината (които трябва да се предоставят максимум 1 месец преди встъпването в брак)- те се носят в Общината нали? А в Обредния дом носят ли се някакви документи?
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
43