Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 10:01:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Последна августовска седмица 26.08 - 01.09
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Последна августовска седмица 26.08 - 01.09 (Прочетена 34004 пъти)
scilla
Сватбен ГУРУ
Re:Последна августовска седмица 26.08 - 01.09
«
Отговор #30 -:
август 27, 2013, 12:13:08 »
Страхотно! Не съм готвила сьомгова пастърва скоро, добра идея! А и рибата е толкова лека и хубава храна, особено в тези жеги
Приятен апетит на всички обядващи!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #31 -:
август 27, 2013, 12:18:57 »
Внимавайте с рибата, ако не можете да я топлите преди ядене! Ние имаме микровълнова печка в офиса и когато ми е много спешно, приготвям рибата тук, в плик. Ръсвам и една подправка за риба.
В момента в един склад до нас има сьомга филе и съм се запасила в служебния фризер.
Машка, ще опитам твоята рецепта задължително. Аз обикновено налагам рибата с черен пипер и сол за 10-тина минути. Имам един скъп специален съд с капак, дето не го помня какви му са покритията и другите многобройни предимства. Слагам малко зехтин и чесън, после бухам рибата да хване коричка от двете страни за 2-3 минути, намалявам котлона, изстисквам половин лимон и захлупвам за още 5 минути. Ако имам мераци, след изваждане на рибата слагам 1ч. чаша заквасена сметана и мнооого магданоз, ситно нарязан, да поври и да стане на сос. Ако пък съвсем ме удари мерак, правя сос от счукани орехи, лимон, зехтин, босилек и чесън. Пробвам разни рецепти, кой каквото ми каже, но в крайна сметка май остават тези, които имат най- прости съставки.
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #32 -:
август 27, 2013, 12:22:25 »
svekarva
, много си права за рецептите с най-прости съставки
И аз пробвам най-различни неща, но много малко от тях повтарям и потретвам след това, освен ако не са с най-прости съставки и лесно-набавящи се... А относно рибата в плик - не съм пробвала досега! Аз лично донесох микровълнова печка в офиса, тъй като нямаше, а аз имах една излишна и сега всички ѝ се радват...
Каква е препоръката ти за приготвяне на рибата в плик - колко време, каква риба - само подправки ли слагаш в плика или?
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #33 -:
август 27, 2013, 12:50:13 »
иха чудесни рецепти
svekarva
. баща ми е голя рибар и винаги при нашите има страшно много риба. сега като се прибирам ще взема няколко килограма, че мъжлето ми е с много висок холесторол и наблягаме на попосни неща. Аз за да отбележа днешния рибен разговор обядвах в Nordsee бейгъл с филе от треска
Активен
svekarva
«
Отговор #34 -:
август 27, 2013, 13:42:31 »
Мариолка
треската е страхотна риба!
Ами на рибата в офиса слагам само подправка, една от шишенца, така се и казва "подправка за риба". Затягам плика, дупча го на 2-3 места и пускам на макс за 5 минути. Зависи от печката и от рибата колко време. С една вилица я бучкам през плика да видя дали е готова. Вкъщи върху рибата слагам парченце масло или малко зехтин. В плика някога нарязвам един картоф, глава кромид и морков. По принцип търся пликове за микровълнова печка от среден размер. Същите, но с метални кламери се намират по- лесно. Вместо с кламерите, затварям плика с ластик за пачки пари
или с конец. Плика с рибата поставям в голяма чиния. Преди дни купих немски костур филе - страхотна риба! Аз не обичам риби, които имат силна миризма и много кости. Гледам да са филетирани: хек, путасу, телапия, леденая. Херинга мариновам домашно, но чакам да стане поне октомври. После, като ме споходи музата, правя "сельодка пад шубай" в няколко варианта.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #35 -:
август 27, 2013, 14:03:59 »
днес явно е рибен ден
Аз също много обичам риба, а мъжът ми, макар и много запален рибар, не близва. Само лови шарани и ми пълни и без това малката камера. Основно ги раздаваме на родителите ни, защото аз предпочитам пъстърва или скумрия
svekarva
, разбира се, че пише, че бракът е сключен в Париж, Франция
Активен
katerinaatan
Сватбар
«
Отговор #36 -:
август 27, 2013, 14:06:29 »
И ние сме на хек с топено сирене-полуфабрикат,че мнооого не ми се готви в топлото. Плюс салата разбира се.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #37 -:
август 28, 2013, 07:57:36 »
Добро утро
Аз наминавам да ви видя само и да се позапиша, иначе ви чета, ама все не ми остава време да пиша.
scilla, изкъртиха ли ви банята? Защото ако не е късно, пробвайте с термо камера, веднага се вижда къде е теча. Иначе фирмите за ВиК си умират да къртят, не знам защо
Сьомголюбителите, знаете ли много популярния начин за готвене на сьомга в миялна
Аз лично не бих го причинила нито на рибата, нито на миялната, ама...
Аз я пека или само рибата или завита във фолио с резене лимон и черен пипер
А, свекърва, защо трябва задължително да се топли?
Хубав ден от мен, отивам да се трудя
Активен
AliTia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #38 -:
август 28, 2013, 08:14:16 »
Добро утро и от мен!
Айде и аз да не остана по назад, да споделя опита си с рибата в кухнята. Тъй като прекарах студентските си години в морска държава, а именно Гърция, първите ми опити в готвенето са свързани с рибата. И аз като
Свекърва
, пробвах какви ли не рецепти, но се оказа, че най- простите са най- сполучливи. Всичко зависи от самата риба
Ние с мъжа ми сме почитатели на ципурата, морския език и октопода, но за съжаление тук прясна такава няма, а вкуса на замразената е коренно различен. Напоследък наблягаме на пъстърва. Правя я с мед и орехи и става много вкусна.
Бях обещала вчера да покажа снимка на тортето дето го творих цял ден. Ама няма да ми се смеете много, поне стана вкусна
DSC03736-001.JPG
(61.32 KB, 320x240 - видяно 3280 пъти.)
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #39 -:
август 28, 2013, 09:46:19 »
Alleksia
, не съм чувала за термокамера - откъде можем да намерим? И не все още не са ни я изкъртили - през уикенда възнамеряват
Ali
, тортата ми изглежда доста апетитно, направо ми се иска да хапна парче със сутрешното кафе! А относно рецептата ти за пъстърва с мед и орехи - много ми допадна! Ще я пробвам!
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1025
«
Отговор #40 -:
август 28, 2013, 10:23:40 »
Али, много добре изглежда тортата - като домашна
Предполагам, че на вкус също е хубава
Днес май продължаваме с кулинарната тема
И едно кафенце от мен
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #41 -:
август 28, 2013, 11:14:06 »
Добро Утро на всички
Али тортата изглежда мега вкусна
браво на теб
Аз влизам да ви почерпя днес, че имам именден ( по македонски днес е Голяма Богородица) и вече свикнах и двата да ги празнувам
Мама е ходила на църква днес занесла е погача за мен и ми се похвали че най-накрая ще е " кум" следващата година на празника и ще трябва да се занесе погачи и разни там неща и аз трябва да отида
Почерпвам ви с плодчета да се освежим малко
Лек ден на всички и прекрасна и прохладна седмица!
Активен
svekarva
«
Отговор #42 -:
август 28, 2013, 15:18:55 »
Привет!
От вчерашното "захлаждане", днес в Пловдив е ад
- още по- гадно топло и задушно.
Аз днес реших да си направя пликчето за пари, че ей я сватбата в неделя вече дошла. Младоженците събират пари за сватбено пътешествие, така им пише в поканата. Хихихи, без да искам, щях да завържа панделката преди да съм оставила съществената част от подаръка
. Нещо нямам мераци за ходене, но дано ми дойде желанието, че все пак е дете, дето ми е израснало пред очите.
За топленето на рибата - ами там разни опасни бактерии се трепят с термообработка.
IMG_0923.jpg
(60.93 KB, 664x499 - видяно 554 пъти.)
«
Последна редакция: август 28, 2013, 15:21:01 от svekarva
»
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
август 28, 2013, 15:26:32 »
Ах, колко добре се е получил плика!!! Направо страхотен! Браво!
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #44 -:
август 28, 2013, 15:48:26 »
Браво
svekarva
много добре се е получило, много ми харесват разните печати
Ти пък, не ти се ходи, нали не ти е на твое дете ще се барнеш, ще си отидеш, ще си хапнеш пийнеш две три хорца, ще се видиш с приятели
то те толкова по-приятно когато не е твоята сватба
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
Всички
Нагоре