Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 23, 2024, 04:38:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБЕНИТЕ ПОКАНИ - 14-та част
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБЕНИТЕ ПОКАНИ - 14-та част (Прочетена 152054 пъти)
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Re:СВАТБЕНИТЕ ПОКАНИ - 14-та част
«
Отговор #270 -:
декември 17, 2013, 20:38:39 »
Оптимално, според мен, е раздаването на поканите 2 месеца по-рано. Ако ги раздадете по-рано времето се размива, хората доста често изключват за повода. По-късното раздаване, пък, пречи за планирането на отпуски и почивни дни, ако се налага. Имайте в предвид, че така или инъче 2 седмици преди събитието трябва отново да си прозвъните гостите, независимо дали сте указали в поканата да уведомят за присъствие, защото рядко подтвърждават, българите не сме свикнали на това явно. Успех !
Активен
kali87
Ентусиаст
«
Отговор #271 -:
декември 18, 2013, 14:11:03 »
Здравейте на всички.
Омъжвам се през май месец и за първи път челно се изправих пред въпроса с организацията на тържеството.
Лекичко започвам да се плаша вече.
Та ако някой ми отговори - ще съм безкрайно благодарна.
Преглеждахме с годеника ми различни текстове за поканите. И видяхме, че има и такива за родителите и за кумовете. Те се правят отделно ли?
И друго...от Обредния дом ми казаха, че е добре около месец по-рано да си запишем дата. Обаче ако е месец до сватбата и после докато станат поканите...ми се струва много малко време някак.
Много ли ще е лудо ако се запишем за дата 3-4 месеца по-рано.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #272 -:
декември 18, 2013, 15:05:38 »
Поканите ви за кумове и родители може да са и като всички останали покани, може да направите отделни - всичко е въпрос на личен избор. Нашите родители пожелаха да имат от стандартните покани и така направихме. За кумовете дадохме покана, когато ги канихме да кумуват - на тази покана нямаше дата и часове, а после им дадохме и стандартна покана да си имат
За да направите поканите първо трябва да имате на 100% записани часове, ние се записахме 3 месеца преди датата /в Бургас това е най-ранно разрешеното записване/. За мен колкото по-рано можете да се запишете, го направете.
Активен
yana_traeva
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #273 -:
декември 18, 2013, 15:20:10 »
И ние сме от Б-с, записахме се септември, края на октомври бяхме готови но ние си ги правихме , дбре е щом си май месец гостите да имат повечко време да мислят не че ще ти отговорят в срок но дай им поне 1м и нещо време за отговор. Накрая пак ще ги прозваняваш . Нашия списък 100% се променя и накрая онзи ден го финализирахме.... имаше мн несериозни отношения. Така че накрая ще сте изправени на зъби и нокти......важното е да си кажите "карай да върви" и че се обичате с твоя и това е , защото това все пак е един ден който ще мине неусетно и само дето сме се нервили толкова.
В момента ми остават 3 дни до сватбата 2 ги сложи-съм в някакъв транс изпаднала.....от 5-месечни подготовки.И да утре имам заверки т.е. изпит , на работа съм до утре.....нямам време да се наспя но нищо после ще си починем малко съм вече
но нищо успех нови булчици
Активен
kali87
Ентусиаст
«
Отговор #274 -:
декември 18, 2013, 15:28:30 »
Много ви благодаря за отговорите.
Като четох текстовете за покани за родители и като си предсатвих татко да я чете - се просълзих. така че сигурно ще са различни...просто искам да им подаря тази емоция.
Преди няколко дни осъзнах, че всъщност ще се женя и трябва да започвам с подготовката, а имам толкова неизвестни по пътя. Никога дори не съм помагала в подготовката на такова нещо..че..уф!!
Благодаря пак. Ще звънна пак до обредния дом да видя кога мога най-рано да си запиша час. Обаче после трябва да го съчетая с ресторанта, значи и до там...лелеел - какво ме чака?
Активен
anichka7
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #275 -:
януари 02, 2014, 16:53:16 »
Здравейте момичета,
Харесала съм тези покани за предстоящата ни сватба и се причудвамм дали сама ще успея да ги измайсторя, имайки предвид, че не съм много добра в тези неща. Бите ли ме посъветвали от къде мога да закупя материали за поканите, ще ми трябва картон, дантела и коноп
Хиляди благодарности
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1067
«
Отговор #276 -:
януари 02, 2014, 17:50:25 »
Кажи от кой град си. Със сигурност хоби магазините могат да ти помогнат много. Дори да нямаш такъв магазин в твоя град, има онлайн магазини, които могат да доставят. Въпросът е, че не винаги нещото изглежда така, както на снимката. Иначе другите материали от кинкалериите.
Иначе аз също ще си ги правя сама поканите. Някакво намаление хванах в Слънчогледа, та 25 картички струваха 3 вместо 5лв, така че взех 4 пакета, общо 100. Взех и силиконов печат с акрилно блокче за него, остава ми мастило да взема, а и чакаме едни розички от ebay, за да имам всички продукти.
Активен
ilss
Любопитен
Публикации: 48
«
Отговор #277 -:
януари 02, 2014, 21:14:22 »
Така.. бях харесала покани в цвета на сватбата, но вече ги няма в съответния сайт. Ще ви помоля за бг сайтове, от които да поръчам покани.
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #278 -:
януари 08, 2014, 12:06:22 »
Показвам ви сватбените си покани. Или поне една от тях. Оказа се доста по-лесно и бързо правенето й, отколкото очаквах.
Активен
jully777
Ентусиаст
обичана и обичаща
«
Отговор #279 -:
януари 08, 2014, 22:03:33 »
Супер е станала поканата
Нашите също ще бъдат ръчна изработка, но снаха ми ще ги прави. Трябва да станат горе-долу като тази:
http://bghandmade.com/notices/2892/
, само че хартията ще бъде червена.
А относно запазване на час в ритуалната зала - аз днес запазих час за нашата сватба, която е на 14.06
Не знам рано ли е, но имаше вече записана още една сватба за тази дата
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #280 -:
януари 09, 2014, 17:57:27 »
Ще си правите сами картона?
Активен
lorka88
Сватбар
«
Отговор #281 -:
януари 09, 2014, 21:10:14 »
anichka7, не знам от кой град си, но мога да ти препоръчам една фирма за картон в София.
Казва се Кариер ООД и се намира в Дружба-1, имат Facebook. На мен ми я препоръча бивша колежка, работеща в този бранш. Имат всякакви картони и цветове и излиза много евтино. Ние си взехме тъмносин перлен картон вчера и сме супер доволни - уникален е и поканите ще станат по-хубави, отколкото си ги преставяхме
Активен
blackisback
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #282 -:
януари 10, 2014, 09:44:39 »
Къде в Дружба са? Физически магазин имат ли?
Активен
SummerMoon
Сватбар
Много,много влюбена :)
«
Отговор #283 -:
януари 10, 2014, 09:50:30 »
Моите също няма да се поръчват,ще си ги правим.Ще помоля леля ми за помощ,защото тя има въображение и талант да твори.Разбира се,още е много рано.
blackisback,много са оригинални!
Активен
lorka88
Сватбар
«
Отговор #284 -:
януари 10, 2014, 18:12:47 »
Ами адреса е "Дружба - 1", ул. "Илия Бешков" 3. Намира се в сградата на ПК "Димитър Благоев", тя е голяма жълта сграда и се вижда лесно от улицата. Иначе се пада срещу сервиза на Дару Кар, ако ти говори нещо.
Влизаш през централния вход и се качваш на втория етаж. Там като кажеш какво търсиш ти дават мостри и като си избереш ти пускат поръчка и плащаш и долу от един склад ти носят каквото си си избрал. Бяха много любезни жените. Качвам снимка на сградата
DSC03721.JPG
(51.45 KB, 210x158 - видяно 3075 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20