Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:06:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Родителите?  (Прочетена 156604 пъти)

Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: февруари 03, 2009, 16:16:19 »

Оле Вики много неприятна ситуация, нашите не настояват и почти не правят въпрос за обръщението, докато баща му постоянно ме подкача, но с усмивка и щипане по бузките "айде бе Гери никога ли няма да се обърнеш към мен по някакъв начин?"  blum
Вики а твоя съпруг решил ли е как да ги нарича?
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: февруари 03, 2009, 16:21:30 »

Ами според мен е по-склонен да им вика майко и татко въпреки, че възрастовата разлика помежду им не е като да са му родители, първо, че наште са много млади, но пък и бабо и дядо ми е някак неестествено. Според мен най-добре да си им казва по име, въпреки, че не знам как би се приело.
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: февруари 03, 2009, 16:47:14 »

На мен ми е смешно като някой мъж каже на тъста и тъщата бабо и дядо или майко-татко,а разликата да е примерно 10 години crazy Колкото до случая на Вики-ами баща ти си е прав,щом ти казваш на новото семейство майко и татко,и баща ти иска така да му казва зетя. pardon
Много е гадно това,че ти си по средата и всичко рефлектира върху теб sad
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: февруари 03, 2009, 17:07:04 »

Ами Наде и при нас ситуацията е сходна /смешна/, както вече казах наште са млади, а ние пък с мъжа ми имаме известна възрастова разлика и нали се сещаш какво се получава. А пък баща ми на него му прави инати, но не му казва директно, а мен ме тормози по въпроса.
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: февруари 03, 2009, 17:50:17 »

Вики, много е неприятно така  sad При нас ситуацията с възрастта е подобна. Нашите са много млади ( майка ми е на 44, а пък вторият й мъж ( който аз приемам за баща ми ) е на 38 и половина. Мъжът ми 2008-ма навърши 30  tease  Аз съм писала вече защо се обръщаме на име към родителите на другия, но и да не беше така, би било безумно да им каже майко и татко, камо ли баба и дядо  crazy
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: февруари 03, 2009, 17:56:42 »

Вики седнете и поговорете с баща ти,обясни му твоите доводи и ако не възприема поговори и с мъжа ти - защото всичко отнасяш ти,ако трябва присламчи и майка ти и им заяви,че в твоето положение не трябва да се затормозяваш с глупости<което си е и истина>. give_rose
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: февруари 03, 2009, 18:39:26 »

Ама то не е до възрастта. Просто след сватбата такава става роднинската връзка! Дори и 15 години да е разликата мъжа ти не може да каже на всяка жена "бабо" и на всеки мъж "дядо". Както едно дете не може да каже на всеки "мама" и "татко".  smile
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: февруари 04, 2009, 11:46:44 »

Абе не е точно така, има си значение възрастта  good На родителите на моя мъж зет им примерно е по-възрастен и спокойно си ги нарича "Иване" и "Ирина", те нито имат нещо протива, нито нищо, даже не е кой знае колко възрастен ....да кажем на 36-37, а те на 50 и няколко. Аз съм на 21 и никога не мога да им кажа по име......заради възраста, даже на комшийте им викам "чичо и лельо", незнам така съм възпитана  girl_wink
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: февруари 04, 2009, 12:04:12 »

Абе и ти си права  girl_wink Явно има много фактори good good В крайна сметка живота си върви и ние трябва да се нагаждаме и да не си причиняваме излишни тревоги girl_wink
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
**
Публикации: 129

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: февруари 06, 2009, 12:25:02 »

Незнам какви са тея поверия или как да ги нарека и аз незнам да се вика на родителите на булката баба и дято... crazy.... та нали по често булката е по малка от младовенеца...и както се случва в много случаи нейните родители за по млади...Това за баба и дядо го отхвърлям на 100%....
Колкото до това как булката ще вика на родителите на супруга си си е неин личен избор...Моята майка например много се натъжи като ме чу да казвам на неговата Майко...на мен ми стана много тежко и затова ги наричам по име...незнм на тях дали им харесва ама не бих допуснала да видя още веднъж тъжното лице на маика ми...
Активен
Gergancheto

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: февруари 06, 2009, 14:12:43 »

А защо се е натъжила майка ти?!  crazy Тя няма ли син, да я видим нея един ден  sarcastic Шегувам се, да не те засеган нещо  give_rose Ама все пак това не озачава че обичаш другата жена повече от майка си, все пак е само обръщение  good
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #371 -: февруари 06, 2009, 22:15:57 »

Аз ви бях казвала веднъж вече, че на техните им викам мамо и татко, даже на майка му й виках "мамо" още преди да сключим брак. Но разговорите за баба и дядо ме подсетиха да ви кажа как се справя Фабио със ситуацията. На майка й вика по име. А пък баща ми е голям мераклия да има зет и като се оженихме къде на майтап, къде насериозно вика "А сега кажи на Фабио, че от днеска нататък се казвам "Дедо". И така Фабския му вика дедо и е много смешно с неговия акцент  smile
Активен
Nocturnal_dove
Ентусиаст
**
Публикации: 129

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: февруари 08, 2009, 22:42:33 »

А защо се е натъжила майка ти?!  crazy Тя няма ли син, да я видим нея един ден  sarcastic Шегувам се, да не те засеган нещо  give_rose Ама все пак това не озачава че обичаш другата жена повече от майка си, все пак е само обръщение  good

smile Брат ми е на 12 години (това междудругото) smile
Не я зная защо толкова навътре прие нещата , но .....
Само обръщение е , но напоследък си мисля че трябва да си го заслужи човек , да се обръщаш така към него... незнам и аз вече ...   pardon
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Публикации: 837

Blinded by love

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: февруари 08, 2009, 23:24:56 »

Хоп да се разпиша и тук.Да ви кажа чесно момичета,аз нямам никакво намерение да казвам майко и татко на бъдещите ми свекър и свекърва nea,ама абсолютно никакво,те просто не са си го заслужили с нищо.Доколкото до това милото как ще казва на нашите/те са в повече от добри отношения,направо мога да си кажа,че го обичат и глезят повече и от мен pleasantry/най-верояно по име,не защото няма да иска да им каже майко и татко,а защото първо за мен е неестествено да казваш мамо на някой друг от родната ти майка,независимо какъв роднина ти се пада,и второ нито ние нито нашите държат на такива обичай,даже татко се шегува,че не иска да му викат дядо,за да не го правим преждевременно много стар.за мен това са си някакви стари поверия,нали все пак най-важното е всички да бъдем сплотено и добро семейство,да се уважаваме и обичаме,а не как ще казваме.
Активен
Rapunzel
Професор
Публикации: 393

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: февруари 09, 2009, 00:04:28 »

Ето ме и мен, само аз не съм се записала.
На мен ми беше ужасно трудно въпреки че знам че трябва да се казва майко и татко пък и дядо ми все ме ръчка да казвам(родителите ми са разведени от много години и с думата татко имам много лоши спомени, а по късно той почина) Милото казваше на майка ми по име, но след като подписахме тя заяви, че трябва да и казва или майка или пак на име понеже е на 44 г и не се чувствала баба, само внуците трябвало да и викат така, с което мен ме издразни че така го притисна, ама сега той и вика майче както вика на неговата си майка или мамо Веси, след което майка ми се разтапя и аз какво да правя казвах на име после казвахме мама Котка и двамата така и викахме и после и аз почнах с "майче" и до сега не ми е лесно но гледам да не се замислям много, правя го защото на милото му е важно както го усещам, но е направила някой неща с които ме е наранила и продължава с изцепките та това майче никак не е искренно Но за баща му сигурно никога няма да мога да му кажа някак си, толкова далечен и студен го чувствам, той е домоуправителя за мен, с милото се държи така сякаш всеки момент ще му свали гащичките да го напляска, все с един критичен заповеден тон че едва се сдръжам да не му направя забележка, а към мен никак не се обръща даже не ме поглежда само издава някаква заповед ако трябва нещо да се свърши, как да му кажа на този човек татко, абсурт. На име не мога да му кажа понеже е на 69 години, а аз на 25 не става, и така рядко се обръщаме един към друг и без обръщение. Казала съм и на милото и на майка му, че просто ми е ужасно трудно и не мога, ако успея някой ден добре ако не това е и те не претендурат
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: