Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 06:21:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 213208 пъти)
bulka2014
Ентусиаст
Публикации: 93
Re:БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #195 -:
август 22, 2013, 08:48:09 »
megyto - аз съм хващала каскаден букет, падна само една много малка част, която не беше от такова значение, но според мен е важно, дали букета е направен качествено. Може и топка да е и пак да се разпадне. Аз харесвам каскадните, но не ми харесва държача на който са. Идва ми малко груб.
Активен
stasynka
Сватбар
Публикации: 172
06.09.2013 - THE BIG DAY
«
Отговор #196 -:
август 22, 2013, 16:00:45 »
Момичета, относно суеверията аз пък съм чувала, че момичето хванала букета трябва да хвърля същия на собствената си сватба, затова аз съм си взела втори - изкуствен и много красив, а ако хвърля истинския, който ще изсъхне след 3-4 дена, тя какво ще хвърля
поне аз това съм чувала. Преди 3 години на сватбата на братовчед ми хванах букета, но беше истинския на булката и какво от това като сега го няма ... Затова аз реших, че моя ще е изкуствен и ще остане за спомен на момичето, което ще го хване, а пък тя ще си реши дали да хвърля него на сватбата си
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439
«
Отговор #197 -:
август 22, 2013, 21:39:21 »
Аз не хвърлих собствения си букет, а умалено негово копие. И като се замисля май никога не съм виждала булка да хвърля нейния си на сватбите, на които съм била.
Не знам за вас, но на мен букетът много ми пречеше и почти не съм го държала на сватбата. Само на излизане от нас и на влизане за изнесения ритуал. Там веднага го връчих на някой и почти нямам снимки с букета.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
август 23, 2013, 08:45:25 »
Хм... на мен пък ми е странно защо не си хвърляте букетите?!?
Идеята е да се хване булчинския, а не някакъв "фалшив"....
Това поверие, че тя трябва да хвърли пак този за първи път го чувам, то има поверие и че трябва да се ожениш с роклята на майка си ама....
Доста странна измишльотина, не го разбирам. Даже до скоро не знаех че има такава практика
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #199 -:
август 23, 2013, 09:31:13 »
аз също хвърлих моя, както бях казала и по-назад, това е букет от естествени цветя и няма никъкв смисъл да паза за спомен изсъхнали цветя особено божури които няма да приличат на нищо, ако каскаден верно е трудно да се хвърли, но по-скоро вземете малко и естествено букетче вместо кичозните готови букети, на мен въобще не ми харесват, да остават за спомен ама са изкуствени.
А и не робувайте на суеверията толкова много, не съм чувала нищо лошо да се случи на нито една булка която не е спазила едно суеверие
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #200 -:
август 23, 2013, 09:40:35 »
вие сега едва ли ще ми повярвате, но си улеснявайте живота в подготовката. взимаш един букет, хвърляш него, остава за момичето, което го е хванало и точка. Да не говорим че след сватбите ви, у вас ще е все едно е паднала бомба, няма да ви е до пазене на допълнителни вещи като букет и т.н.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #201 -:
август 23, 2013, 10:13:53 »
И аз да кажа "версията" за хвърлянето на букета, която знам
Хвърля се "оригиналния"
булчински букет - той е бил с нея през целия ден, с него се е оженила, венчала и го е "заредила" с любов и положителни емоции. Момичето, което го хване го пази 39 дни, за да й се прехвърли и на нея късмета да намери подходящия и да се задоми (поверието е, че която мома хване букета, нейната сватба ще е следващата). На 40-я ден младоженците й отиват на гости с дарове, за да си го откупят, след което отиват да го пуснат в течаща вода (река) за да отплува той от булката, да не се връща повече при нея, т.е. да има дълъг и щастлив брак и да не се жени повторно.
Като цяло версии много - всеки край на България си има свои народни поверия и традиции, примесени с всичко, което чуваме от тук - от там, и всичките филми на сватбена тематика, е нормално човек да се чуди кое е правилно и какво да прави... Затова най-добре не се замисляйте толкова, и го направете така, както го усещате самите вие
Активен
stasynka
Сватбар
Публикации: 172
06.09.2013 - THE BIG DAY
«
Отговор #202 -:
август 23, 2013, 10:23:59 »
Цитат на: Денито в август 23, 2013, 10:13:53
...... Затова най-добре не се замисляйте толкова, и го направете така, както го усещате самите вие
Активен
ros4e
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #203 -:
август 23, 2013, 15:39:48 »
Привет
Искам да попитам някоя булка от Южни райони- София- Борово, Павлово, Гоце Делчев, Бъкстон... да ми препоръчате някое магазинче, от което сте доволни. Нямам никаква представа, а кумата ми живее в Бъстон и ми се ще да я улесня в деня на сватбата. Мерси предварително.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #204 -:
август 23, 2013, 15:45:45 »
Цитат на: ros4e в август 23, 2013, 15:39:48
Привет
Искам да попитам някоя булка от Южни райони- София- Борово, Павлово, Гоце Делчев, Бъкстон... да ми препоръчате някое магазинче, от което сте доволни. Нямам никаква представа, а кумата ми живее в Бъстон и ми се ще да я улесня в деня на сватбата. Мерси предварително.
http://www.sunflower-bg.com/
Активен
bbride
Професор
Публикации: 439
«
Отговор #205 -:
август 23, 2013, 15:56:00 »
Аз като се замисля защо хвърлях друг букет, нямам смислен отговор. Жената, която ми прави цветята беше направила и втори за хвърляне, а и аз винаги съм мислила, че така се прави.
Но е факт, че ми беше приятно да се радвам на букета ми след сватбата, тъй като на деня не ми беше много го него
Обаче забелязах нещо странно, въпреки голямата жега божурите се държаха много добре и бяха свежи даже 3 дни след това. Което не може да се каже за хортензиите, а аз мислех, че божурът ще увехне най-рано.
Активен
megyto
Сватбар
Публикации: 207
«
Отговор #206 -:
август 27, 2013, 19:46:04 »
Да кажа за каскадния букет - ми хвърлих го и само едно цветче падна. И дори се радвам, че хвърлих него, а не изкуствен, нямаше да е същото, а и мога да ви кажа момичета, че това с букета работи, защото падна сам в ръцете на приятелката ми, която пък се жени точно седмица след мен
Активен
miauka
Наблюдаващ
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
«
Отговор #207 -:
септември 02, 2013, 19:19:05 »
Цитат на: eleni4ka в август 01, 2013, 20:24:33
На мен не ми храесва идеята за втори букет за хвърляне - все едно е фалшив - истинския кеф е да е букета, който цял ден е бил център на вниманието и булката го е държала в най-щастливите си мигове (поне до момента
) - все едно да се предаде енергията му на бъдещата булка
Не че вярвам в такива неща, но ми харесва традицията и така ми се вижда че е логиката й. А пък и не ми харесват тези букети дето като ги хвърлиш стават на 3 малки букетчета - все едно в коледната питка да има няколко парички. Мисля че трябва да си е само една щастливката на сватбата.
Много добре казано!Напълно споделям мнението ти
Аз хвърлих моя букет и за миг не съжалявам.Момичето което го хвана много му се радваше
И се омъжи 1 година по-късно
Попаднах на един много сладурски букет и го споделям с вас:
Активен
crazynelly
Сватбен ГУРУ
твоя аз съм..
«
Отговор #208 -:
септември 02, 2013, 20:25:07 »
Цитат на: emmmmmy в август 23, 2013, 15:45:45
http://www.sunflower-bg.com/
извинявам се,но какъв е точния адрес ,след като не го пише в сайта?
Активен
bulka2014
Ентусиаст
Публикации: 93
«
Отговор #209 -:
септември 04, 2013, 03:29:34 »
miauka - жесток е букета, страшно много ми хареса! А какви са цветята? Божури? Скъпи ли са?
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...