Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 19:37:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 14част
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 14част (Прочетена 157720 пъти)
iskrichkavn
Ентусиаст
Re:СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 14част
«
Отговор #45 -:
февруари 21, 2013, 20:36:10 »
Цитат на: yanitsa_d в февруари 21, 2013, 15:19:33
Момичета, някоя от вас купувала ли е нещо от този сайт:
http://www.dhgate.com/
? Има много красиви модели сватбени рокли. Харесах си няколко, които само 150 долара, а тук за ушиването на същите модели ми казват цени 600-700 лв., което е в пъти в повече.
Моята рокля е от там
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,32953.390.html
В тази темичка има подробна информация за много сайтове, малко по-назад в страниците са и моите постове
Ако има нещо, питай там или на лични
А аз да питам, знаете ли от къде могат да се вземат бурканчета 30-40 милилитрови? В завод Дружба най-малките са 125
casky
, Постнах във фб... дано се намери по-скоро!
«
Последна редакция: февруари 21, 2013, 20:39:56 от iskrichkavn
»
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #46 -:
февруари 21, 2013, 20:55:07 »
Мерси ама няма смисъл вече...
Активен
skuki
Ентусиаст
Публикации: 70
«
Отговор #47 -:
февруари 22, 2013, 17:53:00 »
Утре ще отидем до ритуалната, за да попитаме какво точно ни трябва, мисли да минем и през сладкарница Маргарита, за да видим какво предлагат и да покажа на милото поканите, които харесах
после ще докладвам
Активен
amisega
Сватбар
Публикации: 255
«
Отговор #48 -:
февруари 22, 2013, 21:32:49 »
Ние ходихме в началото на февруари, за да запазим дата и час в ритуалната, и днес баща ми отиде с копие от личните карти, плати таксата и ни записа. Сега само остава да занесем медицински няколко дни преди сватбата. Някой знае ли да медицинските трябва да са от Варна или може и в София да ги направим?
Активен
yanitsa_d
Ентусиаст
Публикации: 65
«
Отговор #49 -:
февруари 22, 2013, 23:47:41 »
iskrichkavn
благодаря за препратката, прочетох темата и определено ще ми е от полза. Твоята рокля е много красива!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #50 -:
февруари 23, 2013, 12:49:03 »
Цитат на: amisega в февруари 22, 2013, 21:32:49
Ние ходихме в началото на февруари, за да запазим дата и час в ритуалната, и днес баща ми отиде с копие от личните карти, плати таксата и ни записа. Сега само остава да занесем медицински няколко дни преди сватбата. Някой знае ли да медицинските трябва да са от Варна или може и в София да ги направим?
Няма значение от къде са медицинските.Нашите ги правихме във Варна а представихме в Смолян.Важно е да включват това което се изисква като изследвания.
Активен
skuki
Ентусиаст
«
Отговор #51 -:
февруари 23, 2013, 18:28:58 »
Днес ходихме до Ритуалната зала, естествено беше затворена
работят от понеделник до петък от 8 до 16 часа, но милото хареса поканите и мисля че те поне са избрани. Ще ги вземем от сватбен салон Алба, в петък пускат поръчка и ги получаваме последващия понеделник. След това им трябват 2-3 дена, за да ги отпечатат. Те поне са ясни, една въпросителна по-малко. Иначе днес малко се отчаях, бяхме си направили първоначална сметка и сега започват да изникват все повече дребни неща, които несме взели предвид и сумата става все по-голяма
Иначе харесахме си бутониери - ще бъдат калии, за близките ще са по-големи, три калии в букет, а за останалите гости по една калия. Роклята ми най-вероятно ще е в цвят екрю, така че и калиите ще са в същия цвят.
Първоначално май мислехме, че няма да имаме граждански брак, сега милото изведнъж каза, че му се искало, защото ритуала бил много красив
и вече незнам. Всичко искам, но ще видим какво ще можем да си позволим
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #52 -:
февруари 23, 2013, 18:33:01 »
Ритуала наистина е много красив
Активен
Lorelay
Ентусиаст
Публикации: 52
«
Отговор #53 -:
февруари 23, 2013, 22:36:27 »
Момичета, като стана въпрос за ритуали, някой може ли да даде отзиви за класическия? Присъствала съм само на битовия /който всички казват, че бил по-хубав/ и ми е трудно да реша.
Активен
mariana_doncheva_
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #54 -:
февруари 24, 2013, 19:29:14 »
Здравейте момичета
Време е да се похваля, че сме готови вече с определените като "основни" неща!
Граждаснки брак - изнесен ритуал в Ботаническата градина в Балчик - Нимфеум-а.
Църковен брак - отец Стратия от храм Св. Георги в Балчик - ще води изнесен ритуал пред малкото параклисче в Ботаническата градина, на 20 крачки от Нимфеум-а
Въпреки че и двамата сме от Варна, избрахме удобството и красотата на Балчик осноно заради вариантите с изнесен ритуал . . а и двамата имаме "зъб" по отношение на задължаващите ритуали в Обреди - Варна. Хубави са, присъствали сме на доста сватби започващи от там, но решихме да го направим по различен за нас начин.
Първият сигурен в избора ни бе DJ Willy,щастливи сме че и той така добре ни откликна още в началото на организацията. С неговият човек (Доктора) са си стари дружки и голяма комбина, допълват се като трябва да се води нещо от "сценария"
За Фото и Видео се доверихме на Живка и Венци Фотеви. Както един потребител написа по-назад в темата, фото/видео е най - добре се избира като човек си допадне с правилните хора , за да има тази непринуденост в резултата
Вечерта празненството ще е в ресторант Варна - на хотел Одесос.
Допада ни интериора и обслужването и смятаме че не се нуждае от много украса, на каквато и без това не смятаме да заложим за момента.
Относно тортата и лек кетъринг ако се наложи- имаме добри впечатления от бившата столова на ВИК - сега са в хубава голяма зала в ЗПЗ. Наскоро поръчахме за юбилей на Майка торта от там, бяхме повече от доволни както от отношението към работата, така и от вкуса и цената.
Помагайте сега за рокля и покани, както и останалите дреболии.
Активен
yanitsa_d
Ентусиаст
Публикации: 65
«
Отговор #55 -:
февруари 24, 2013, 19:59:41 »
Здравей, Мариана!
Опитах се да ти пиша на лични, но капацитета ти е пълен. Затова ще питам тук. Ако искаш ми отговори на лични.
Видях, че смятате да си направите гражданския брак в Балчик. Първоначално и ние мислихме да сме там, но лека полека започнахме да се разубеждаваме. Малко ни притеснява разстоянието до там и не знам дали всички гости биха се навили да пътуват до Балчик за подписа ни. Но все още го умуваме и не сме взели окончателно решение. Ще може ли да ми кажеш какви пари ще ви излезе ритуала там?
Също искам да те питам и за столовата на ВИК - и аз съм чувала много хубави отзиви за там, но никога нищо не съм опитвала. Ще ти бъде ли възможно да ми обясниш къде точно се намират в момента, за да мога и аз да поръчам нещо от там и да преценя дали от там да е и нашата торта. И знаеш ли дали имат сайт или само фейсбук?
За съжаление аз няма да мога да ти помогна по твоите питанки, понеже съм малко по-назад с организацията и не съм стигнала до поканите. Но като обикалях за рокля си харесах няколко вида в Алба и си мисля че там са малко по-евтини от на останалите места. Иначе си харесах много хубава рокля в Холидей, но намирам много подобни в ebay и други сайтове и излизат двойно по-евтини, та все още се чудя дали да рискувам или да си заложа на сигурното:)
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224
And lived happily ever after....
«
Отговор #56 -:
февруари 24, 2013, 20:27:58 »
Цитат на: mariana_doncheva_ в февруари 24, 2013, 19:29:14
Помагайте сега за рокля и покани, както и останалите дреболии.
Здравей
В темата за поканите има много идейки и информация, но пък не е специфично за Варна.
Аз искам да споделя моите виждания по въпроса с поканите във Варна. Има 2 варианта по каталог или ръчно изработени. Във всеки сватбен бутик има каталози, най-често срещаните на Такрида (които са български) и Кристал (които са турски), както и други фирми, разбира се. Въпреки, че са еднакви, цените имат малки разлики в различните магазини. Също така в някои бутици разрешават да дадеш свой текст, в други не може, просто избираш готов текст и попълват с твоята информация празните места. Освен цената на поканата има и цена за печат, която също варира по различните места.
Разглеждаш каталозите, набелязваш си модел/модели, които ти харесват, минаваш няколко магазина в района на Ритуална зала и за набелязаните модели, търсиш най-изгодните за теб условия
Ако искаш ръчно изработени, там вече има по-голяма свобода, но съответно ако не си ги правиш сама, са и по-скъпо удоволствие.
Ако мога да обобщя:
1. Набелязваш модел;
2. Събираш инфо относно: цена на покана, цена за печат, възможности за печат (шрифт, цвят, твой или унифициран текст), време за изработка.
3. Избираш си от магазина, където условията са най-подходящи за теб
Това си е моето мнение за поканите и моите разсъждения по въпроса. За нашата сватба, поръчвах единствено поканите за родителите, кръстниците и брат ми. За гостите все харесвах модели, които бяха над бюджета и в крайна сметка си ги изработих сама
Надявам се поне малко да съм от полза
Активен
skuki
Ентусиаст
«
Отговор #57 -:
февруари 25, 2013, 08:56:48 »
Здравей Мариана,
и аз се опитах д ати пиша на лични, но капацитета ти е запълнен. И аз съм се насочила към торта от стола на ВиК.
Само че не знаех, че се е изместил в ЗПЗ и щяхме да ходим до ВиК. Знам къде е там ресторанта им, тъй като наскоро ходихме на хоротека там, но не съм знаела, че там се поръчват тортите
Можеш ли да ме ориентираш в цени, тъй като обикаляхме за торти през уикенда и малко се шашнах от сумите, които обявяват, а тортата от стола на ВиК, която ядохме беше наистина много вкусна.
А иначе, столът има страница във фейсбук,
http://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB-%D0%92%D0%B8%D0%9A/118026168217704?ref=ts&fref=ts
Последната им торта със сърцето беше наистина много вкусна
По отношение на поканите, във всички бутици около ритуалната имаше големи каталози с примерни покани. Цените им са между 1 лв. и 6 лв.
. Ние си харесаме едни, самите покани струват 1,70 и за отпечатването им трябва да платим още 0,35 ст. мисля. Общо ще ни струват към 2 лв. Поръчките се правят всеки петък, доставката им е по следващия понеделник и след това 3 дни за отпечатване на текста. Иначе огледайте всички бутици, в различните магазини нашите покани варираха между 1,70 и 2,50
Активен
iskrichkavn
Ентусиаст
«
Отговор #58 -:
февруари 25, 2013, 11:00:59 »
Мога да изкажа скорошни впечатления от стола на ВиК. Те всъщност са отделна фирма, която е ползвала стола под наем. Сега се намират в ЗПЗ, преди GS Строймаркет, има голяма табела " Бистро Ника", намира се на втория етаж.
Много отзивчива беше жената, която хванахме да си приказва с нас
Разгледахме снимки, каталози, кетъринг също. Единствено като минус мога да кажа, че нямат много стойки за тортите. Доста от тези, които са в каталога ги няма, аз естествено точно такава си харесах!
Като цени, нашата ще е малка торта, около нея мини тортички. 2,50 е парчето, когато е в тортата и 3лв, когато е на мини тортичка.
Единствено с готвачката не можахме да се срещнем, беше в отпуска, началото на март, доколкото си спомням, се връща.
Относно поканите - правя си ги сама, май като цена идва същото дали ще ги поръчаш, дали ще си купиш материалите.. Или пък е понеже правя 40 покани за 100 гости, незнам
Но пък удоволствието не могат да ми го доставят!
Между другото, материалите си ги взимам от магазина на Ракхива, зад ОМВ-то на Мир. /Сигурно го знаете, но все пак..
/
«
Последна редакция: февруари 25, 2013, 11:04:19 от iskrichkavn
»
Активен
amisega
Сватбар
Публикации: 255
«
Отговор #59 -:
февруари 25, 2013, 21:23:28 »
Момичета и аз ще моля за помощ...
Прегледах доста темата за Варна и виждам няколко магазина за рокли, които сте коментирали. Тъй като тази събота ще съм във Варна, ми се искаше да обиколя 2-3 магазина и да пробвам нещо. Според вас кои три магазина да избера? Разбрах за Ла Споса, че трябва да си запиша час, но при другите не знам как е. Какво мислите за магазините около ритуалната? Заслужава ли си да минавам от там? А за магазина, който е по диагонал на младежкия дом?
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
31