Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 16:35:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В ПЛОВДИВ - 14 -та част  (Прочетена 173533 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #210 -: септември 03, 2012, 12:29:04 »

За Асто имай предвид, че там са ръчна изработка и цените са малко по-високи. Иначе имат уникални неща  good

"Раковски" нещо напоследък имам чувство, че ги е ударила славата в лошия смисъл на думата - има достатъчно мнения във форума.

Мога да препоръчам магазин "Pera" на Отец Паисий - в пресечката на църквата "Св. Марина" - там правихме нашите (края на юни мисля). Цената на грам злато беше 49 лв, докато в Раковски същите модели бяха на 58 лв/гр. Бяха коректни - за 10 работни дена ни ги направиха. После ги мерихме и тогава ни ги гравираха. Единствено гравирането е машинно. На мен лично много ми хареса, но ако държиш, предполагам не е проблем да намериш някъде да ти ги направят ръчно.

Успех с търсенето  Clover
Активен
tonzita
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #211 -: септември 03, 2012, 16:05:55 »

Намерихме и нашите халки днес. Много съм щастлива. Поръчахме ги от Раковски и ще бъдат готови след 10 работни дни. smile smile smile
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: септември 04, 2012, 08:00:03 »

Момичета, преди правехме списък на пловдивските булки по дати за годината. Вярно че сме вече във втората половина на годината, но искате ли да направим отново такъв списък и да го сложим на първа страница. Ако искате можем да направим темата още по полезна като добавим важни линкове, например обредните домове с контакти, църкви с контакти, препоръчани ресторанти и такива от които не сме доволни. Тъй като ще е само за Пловдив ще е полезно за всички. Който реши да ми пише на лични за датата и ще направя списък, а за другите неща ако решите ще се организираме да набавим информацията и да я публикуваме в началото на темата.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Публикации: 640

Come Josephine in my flying machine

« Отговор #213 -: септември 04, 2012, 08:18:44 »

Прекрасна идея!  good Ще събера всички линковете, които са ми били полезни и ще ти ги изпратя. Аз влизам в листа за 2013, ще почакам smile
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: септември 04, 2012, 08:30:20 »

Прекрасна идея!  good Ще събера всички линковете, които са ми били полезни и ще ти ги изпратя. Аз влизам в листа за 2013, ще почакам smile

Няма значение, че си в 2013, ще го направим за тази и другата година Wink Пиши ми датата на лични smile
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270

« Отговор #215 -: септември 04, 2012, 16:32:20 »

Ето ме и мен, малко се бях позагубила тези дни, защото при нас имаше дълъг уикенд и вчера беше почивен ден smile Свекърва ме попита повече за сватбата. Бих казала, че си представяме нещо много нежно, романтично, без никакви тъпани, блъскане на врати или оркестри с акордеони, сваляне на жартиери и т.н. Всички тези обичаи си имат време и място и хора за тях, но просто не са в наш стил. Сватбата на моите мечти е планинска, с много простор и с много малко ограничения откъм например дрес код или ритуали. Както вече казах, церемонията ще е написана от мен/нас на два езика и ще бъде проведена от наши приятели. Не бих казала, че е нещо уникално, просто малко по-различно от стандарта. Украсата си представям основно от живи цветя, и то не в някакви определени формации или цветове - колкото по близко до природата, толкова по-добре. Не харесвам сатен, тюл, лъскави неща, кристали. Всичко е въпрос на вкус smile В интерес на истината, не знам дали ще намерим нашето място около Пловдив. Започнахме да се оглеждаме в района на Търново, Трявна и т.н. Все още нямаме място обаче и всичко тепърва предстои. Опитвам се да съм спокойна и вярвам, че всичко ще се нареди.
Активен
Капризче
Наблюдаващ

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: септември 05, 2012, 14:13:19 »

Момичета, сложих списъка с датите, които ми изпратихте на първа страница. Ако още някоя дама иска да се запише, нека ми пише. Останалата информация ще я кача възможно най-скоро. С бебето ми е малко по-трудно, за това моля за съдействие с всякаква информация smile

helena31 много красиво звучи твоята идея за сватба. Дано намериш подходящото място за изпълнение на идеята си smile
Активен
tonzita
Любопитен
*

« Отговор #217 -: септември 07, 2012, 09:37:42 »

Момичета вчера си накупих дреболийките за сватбата, като чаши, украса за чашите, свещи, украса за тях, шампанско, красива кошничка за късмети. Освен това случайно в магазин попаднах на мини сватбена рокля и сако. В първия  момент си помислих, че са дрехи за домашни любимци, но се оказа че са за бутилки. Много сладки и оригинални smile
Остава по малко от месец до сватбата и започнах да се притеснявам дали не забравям нещо много важно.
Предсватбената треска започва!
Активен
deskata8616
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #218 -: септември 07, 2012, 13:59:14 »

Здравейте до моята сватба остават 7 дни.Всичко е готово за сега и е наред подготовката.
Искам да споделя с вас разочарованието ми от сватбен дом Водолей,исках моята сватба да е там, поради ред причини,но като видях какво се случи миналата година на етървата на сватбата,за нищо на света не бих си направила най-красивия ден в живота там. Тъй-като живея близо до Сватбен дом Водолей-Асеновградско шосе,трябва да ви кажа че вече и хората го научиха тоя гнусен дебелак,който ти обяснява че всичко ще е наред(безалкохолното че може да си внесеш,че ще направи намаление на куверт при определена бройка,дава ти да опиташ от менюто).Какво се оказва после: 1.Сватбата иска да я предплатиш на предния ден,задържа ти капарото ,което е 500 лв. и ти обяснява че ще ти го върне на следващия ден. 2.Безалкохолното и бирата си ги плащаш на цени в ресторанта, вместо да отвори шампанското на влизане в ресторанта отвори от бялото вино ,което бяхме занесли.3. Платиха му се такса за измиване на чашите от шампанското,такса за измиване на чиниите от тортата,такса за охлаждане на алкохола който му се донесе(едно ремарке алкохол,който откраднаха).4.Ако някой сватбар се качи на стол да играе ,сватбата свършвала. 5.Накара хората да платят 600лв. за украса (украсата беше по един балон на маса с хелий, за първия сватбен танц паднаха 20-30 балона. В тези пари влизаха и фоерверките,а такива нямаше).6. Персонала му беше отвратителен (меко казано).
Много мога да разказвам за този ресторант , пиша ви за това с цел да предотвратя още измамени хора. Защото на никой родител няма да му е приятно да го изиграят по такъв кофти начин.  Дано на моята сватба не се случват такива неща. ....
Благодаря за вниманието....
Активен
ambient_girl
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #219 -: септември 07, 2012, 15:42:12 »

Здравейте до моята сватба остават 7 дни.Всичко е готово за сега и е наред подготовката.
Искам да споделя с вас разочарованието ми от сватбен дом Водолей,исках моята сватба да е там, поради ред причини,но като видях какво се случи миналата година на етървата на сватбата,за нищо на света не бих си направила най-красивия ден в живота там. Тъй-като живея близо до Сватбен дом Водолей-Асеновградско шосе,трябва да ви кажа че вече и хората го научиха тоя гнусен дебелак,който ти обяснява че всичко ще е наред(безалкохолното че може да си внесеш,че ще направи намаление на куверт при определена бройка,дава ти да опиташ от менюто).Какво се оказва после: 1.Сватбата иска да я предплатиш на предния ден,задържа ти капарото ,което е 500 лв. и ти обяснява че ще ти го върне на следващия ден. 2.Безалкохолното и бирата си ги плащаш на цени в ресторанта, вместо да отвори шампанското на влизане в ресторанта отвори от бялото вино ,което бяхме занесли.3. Платиха му се такса за измиване на чашите от шампанското,такса за измиване на чиниите от тортата,такса за охлаждане на алкохола който му се донесе(едно ремарке алкохол,който откраднаха).4.Ако някой сватбар се качи на стол да играе ,сватбата свършвала. 5.Накара хората да платят 600лв. за украса (украсата беше по един балон на маса с хелий, за първия сватбен танц паднаха 20-30 балона. В тези пари влизаха и фоерверките,а такива нямаше).6. Персонала му беше отвратителен (меко казано).
Много мога да разказвам за този ресторант , пиша ви за това с цел да предотвратя още измамени хора. Защото на никой родител няма да му е приятно да го изиграят по такъв кофти начин.  Дано на моята сватба не се случват такива неща. ....
Благодаря за вниманието....

Това е направо ужасно!!! И аз имам подобни впечатления, и искам да добавя, че има едно възпълничко хлапе, което е дъщеря или внучка на някой от персонала или собствениците, което не спира да обикаля по масите и да пречи и да досажда на гостите...
Активен
tonzita
Любопитен
*

« Отговор #220 -: септември 07, 2012, 16:21:16 »

Дайте мнение и за Джия Бийч smile
Активен
Alichka

« Отговор #221 -: септември 07, 2012, 16:24:48 »

Аз ще дам също мнение за там - била съм на сватба в Сватбения дом, сега и нашата я организираме том. Мога да кажа, че много от нещата не ми звучат убедително.  nea
Нормално е от ресторанта да не искат гостите да се катерят по столовете. Имаш наем на залата - уговаряш се какво ти включва този наем и всичко е точно - калъфи, панделки, покривки, салфетки, балони, камъчета, свещници, арки... Всичко ти е украсено в цветовете на сватбата.
Миналата година сервитьорите бяха като сенки - не ги виждаш, не ги усещаш, зареждаха супер бързо масите, нямаше изстинала храна или зле изглеждаща такава. Грамажът очевидно също беше спазен - имаше много ядене. Доколкото разбирам капарото ви е било върнато. Тогава какъв е проблемът?  pardon

След нашата сватба ще мога да дам и мнение като човек, който плаща, дали "поръчаната музика" е била, както трябва. Плюс това ние ще заемаме и хотелската част - ще пиша и за предоставените там условия  smile
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: септември 07, 2012, 18:43:04 »

tonzita, Джия бийч многократно е коментиран, преобладаващите мнения не са положителни. Една позната си прави сватбата там и остана доволна, защото управителката беше организирала всичко (моята приятелка нямаше никакво време нито огромно желание да проучва украси, ритуали и т.н). Ако си обаче от булките, които искат всичко да стане както са си го представяли и мечтали, ще имаш дразнения с въпросната управителка.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: септември 07, 2012, 22:49:47 »

tonzita, Джия бийч многократно е коментиран, преобладаващите мнения не са положителни. Една позната си прави сватбата там и остана доволна, защото управителката беше организирала всичко (моята приятелка нямаше никакво време нито огромно желание да проучва украси, ритуали и т.н). Ако си обаче от булките, които искат всичко да стане както са си го представяли и мечтали, ще имаш дразнения с въпросната управителка.
Мариелка Много точно го е казала! Там сватбата не се организира както младоженците искат,а така както упровителката иска и може. Ако нямаш претенции за нищо ще е ок,но в другия случай ще ти вдигнат кръвното и пак няма да получиш това,което искаш.
Активен
Alichka

« Отговор #224 -: септември 08, 2012, 10:28:24 »

Момичета, вие от къде си поръчвате питите? На нас ще ни трябват 4. 2-те баба ми се е заела да ги прави, но другите 2 ще ги поръчваме. Питах в Тракия (срещу Форума пред 100 блок) и там ми казаха 1 кг е 7 лв, а 1,5 кг - 9 лв. Можели да направят украси от халки, гълъбчета и тн. Някакви мнения?
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: