Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:41:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 147987 пъти)

Albbena
Сватбар
Публикации: 282

« Отговор #345 -: май 09, 2013, 20:32:16 »

Ние сме в голямо чудене, относно количеството алкохол за 120 човека. girl_impossible Не знам дали не трябва да се ориентираме към мярката, която имат в ресторантите. Мисля, че някой я беше публикувал по-назад в темата.
Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177

« Отговор #346 -: май 10, 2013, 06:25:26 »

Всеки си познава гостите, затова е трудно да се следва някаква мярка.
Но всички са на принципа " да има" , досега май няма такава сватба където да се е свършил алкохола
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 599

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: май 10, 2013, 08:52:45 »

По-скоро мисля, че всеки не си познава гостите, за това се получава това голямо чудене. Всеки идва на сватба с различна нагласа. По какво количество ще заложите на човек твърд алкохол. Аз мислех по 200мл ракия... Много ли е?  huhhuh.gif Майка ми смята, че е доста, а аз имам други наблюдения  pleasantry
Виното по половин бутилка мисля, че е стандартно.
Освен това сме предвидили по 1 минерална вода и 2 безалкохолни. Останалите ще се поръчват, няма как.
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Публикации: 368

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: май 10, 2013, 14:01:11 »

Ние за 74 души, но 6 не пият - демек 68 все предвидили

120 кенчета бира 0,500 л
30 бутилки бяло вино 0,700 л
15 бутилки черв. вино 0,700 л.
12 бутилки водка 0,700 л.
14 бутилки уиски 0,700 л
13 бутилки домашна ракия 1,00 л

Тъй като сватбата е в неделя и дневна смятам че ще стигне - намерих и един калкулатор и една мярка и  на ресторантьорите  и излиза че сме добре и отгоре - аз го смятаха - направих таблица и сложих доста прилични количества на всеки гост и ми излезе по план около 90 бири, виното около 40 бутилки, 6 бутилки водка, 10 бутилки уиски, и 8 литра домашна и така взехме и малко резерв и така надявам се да о.к.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: май 10, 2013, 14:05:50 »

Елчо, ще я дадеш ли тази таблица, където си ги изчислила тия неща? Нещо това с алкохола ми се вижда трудна задача за смятане и с много неизвистни  LAUGHTER
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: май 10, 2013, 14:17:51 »

Моята или ресторантьорската - моята е екселски фаил - дай мейл и ще ти я пратя- срещу името на всеки пиша какво и колко пие + поне 15% отгоре. А линка за калкулатора ще ти го пратя но на лични че е на друг сайт и да не се карат че правя реклама.
Активен
tonichka
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #351 -: май 10, 2013, 18:47:41 »

Елчо мога ли да те помоля да ми изпратиш линк към сайта за алкохолния калкулатор,благодаря ти предварително smile
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #352 -: май 10, 2013, 19:31:23 »

Elchoooo, аз мисля че няма да е проблем да го постнеш тук, ще е полезен за мн момичета смятам, и аз бих помолила за него. Girl_hide
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: май 10, 2013, 20:04:24 »

Става въпрос за друг сватбен сайт, а за да го ползвате трябва да се регистрирате и затова незная как ще се отнесат модераторите. Които иска ще му го пращам на лични.
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: май 10, 2013, 20:18:16 »

ели дай линк и на мен
Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #355 -: май 11, 2013, 03:06:27 »

Става въпрос за друг сватбен сайт, а за да го ползвате трябва да се регистрирате и затова незная как ще се отнесат модераторите. Които иска ще му го пращам на лични.
Поствайте тук за всички потребители линка, смело, то какви ли не линкове са споделяни тук, важното е да е полезно за всички потребители , за това е форум...а колкото до алкохола и безалкохолните напитки, от мен един съвет, НЕ ПЕСТЕТЕ ОТ ХРАНА И НАПИТКИ, бил съм на над 1000 сватби...и е имало няколко на които помпозност и хвърлени пари за глупости, много, а храната е недостатъчна, с лошо качество и виното не става за пиене...остава много неприятен спомен от такива тържества...
Активен
ra4e1
Сватбар

« Отговор #356 -: май 11, 2013, 07:21:20 »

Поствайте тук за всички потребители линка, смело, то какви ли не линкове са споделяни тук, важното е да е полезно за всички потребители , за това е форум...а колкото до алкохола и безалкохолните напитки, от мен един съвет, НЕ ПЕСТЕТЕ ОТ ХРАНА И НАПИТКИ, бил съм на над 1000 сватби...и е имало няколко на които помпозност и хвърлени пари за глупости, много, а храната е недостатъчна, с лошо качество и виното не става за пиене...остава много неприятен спомен от такива тържества...

Bravo
 И аз съм търсила храна по никое време в град който непознавам, защото младоженците са похарчили повече за декорация отколкото за храна ! Украсени чинии( ама празни почти), ракия домашна( ама скоросмъртница ) , вода-с доплащане....
Активен
Albbena
Сватбар
Публикации: 282

« Отговор #357 -: май 17, 2013, 19:49:03 »

Ще съм благодарна ако някой сподели от къде сте си купили празните бутилки за ракия и каква им е цената горе долу?
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: май 18, 2013, 04:50:35 »

лили, и аз си познавам гостите и знам какво и колко пият,но баба ми все ме успокояча, че ще е топло и никой няма да се хвърля на ракията и водката, а на води,бири, на такива неща, че нали ракията и водката загряват....ама знам ли пък... girl_impossible
Активен
ra4e1
Сватбар

« Отговор #359 -: май 18, 2013, 05:46:30 »

Ще съм благодарна ако някой сподели от къде сте си купили празните бутилки за ракия и каква им е цената горе долу?
Отиваш и питаш в любимите ти кафенета или ресторантчета, местат където посещаваше често и просто молиш да ти събират определен вид бутилки, или пък първо питаш кой вид се пие най-много и така разбираш формата на бутилката. Предпочиташ без дозатор, за да не си играеш да ги махаш. За 2 седмици макс може да събере човек необходимото количество празни бутилки. И за всеки случай преглеждаш амбалажа на всичките си приятели, например почти всяка къща имат поне по 2 стъклени бутилки от Карнобатска, тук 2, там 2.... smile после само си правиш етикет със същата форма на самозалепляща хартия и лепиш отгоре.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: