Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:57:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 148008 пъти)

snowy
Сватбар
Публикации: 276

« Отговор #210 -: януари 05, 2013, 15:17:37 »

ELCHOOOOOOO , правилно ти е казала Еми! Като гледам ще имате много голям избор от напитки на сватбата. На нашата бяхме взели 3 бутилки джин, ако на някой му се припие и така си ни ги върнаха неотворени......
Активен
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: януари 05, 2013, 15:28:16 »

Ние решихме да няма уиски, защото тогава ракията се обезсмисля (а ние имаме домашна).Почнат ли с уиски,трудно можеш да ги накараш да минат на ракия.А 1 бутилка на маса няма да стигне.
Засега сме решили да има ракия,бяло и червено вино, бира. Кумата пие водка- за нея ще си има отделно.
За това си абсолютно права. Това е и опасението ни. Баща ми смята, че ако има уиски никой няма да погледне ракията...и е прав. Той смяташе, че масово ще се пие вино и мислехме да вземем 100-150бутилки. Но след като четохме предишните постове тук, на всяка сватба се е пиело предимно твърд алкохол. Чак останахме изненадани. На една сватба, не помня на кого, сметнахме, че 80 човека са изпили 40 литра твърд алкохол shok shok shok В крайна сметка - каквото им се сложи това ще пият, но искаме и да са доволни хората. Затова решихме виното да е мах 60-70 бутилки и да се вземе и уиски. доста се разочаровах от цените в габровските складове. Клоняхме да вземем червено Джони, като гледах, че по складовете в нета върви по 17-18лв, в Габрово е 22,00лв NO Тичърс беше на прилична цена, но както вече се коментира е по-специфичен като вкус.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #212 -: януари 05, 2013, 15:31:59 »

Мое мнение е, че на салатката й върви ракийката blum Ние уиски нямахме, но и на никой не му мина през главата за него. То за това се набляга на салатата да е по-голям грамаж, че да има за повече blum След нея доста голяма част минават на вино с основното smile
Активен
djuliani
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #213 -: януари 05, 2013, 15:51:53 »

Аз ще взема 12 бутилки по литър уиски,20 литра червено вино,30 бири,имаме и някаква ракия по 50 грама от ресторанта..2 бутилки водка,2 бутилки мартини..И какво?Дайте съвет още какво и колко,за 60 души..
Активен
artemida777
Професор
Публикации: 466

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: януари 05, 2013, 19:54:11 »

djuliani, само червено вино ли ще има? Някои предпочитат бяло дори и през зимата, хубаво е да предвидиш поне 2-3 бутилки. И ракията ми се вижда малко. Все пак всичко зависи от тово колко и какво пият гостите ти.
Активен
djuliani
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #215 -: януари 05, 2013, 20:26:07 »

И това го мислех,ще взема и бяло..2-3 тогава.. *THUMBS*Ракия трябва да докупя,но не знам каква,че наща домашната е малко,но почти съм убедена,че ще изпонапие всички,тя е към 60,да не кажа 70 градуса.. pig pig
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: януари 06, 2013, 10:08:09 »

И това го мислех,ще взема и бяло..2-3 тогава.. *THUMBS*Ракия трябва да докупя,но не знам каква,че наща домашната е малко,но почти съм убедена,че ще изпонапие всички,тя е към 60,да не кажа 70 градуса.. pig pig
може да ме помислите за пуританка, но точно по тази причина не взехме супер много алкохол и 100 вида които да се смесват. Имахме само 2ма пияни на сватбата и въобще не са приятна компания или гледка, бяха като пияни казаци nea. Така че си права че тази ракия бързо ще напие гостите, ако е домашна.
в крайна сметка решихме че гостите са там за да хапнат пийнат и потанцуват, а не да ги изкушаваме да препиват . blum
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: януари 06, 2013, 20:08:11 »

Здравейте и от мен. Чета, че казвате, че като има уиски по масите, гостите няма да пият ракията. И ние имахме същото опасение, но не беше така.  Направо ме  е срам да кажа, колко се е изпило на нашата сватба, а нямаше нито един пиян. Та така имахме 20 литра ракия, от нея останаха 3 бутилки по 0,5л., Джин 6 бутилки, останаха 2. Вино бяло 6 кашона- нищо не остана smile Водка 10 бутилки по литър, остана една. Уиски 15 бутилки, бяхме вземи Бушмилс и от него нищо не остана. Бира 60 кенчета, от тях 0 smile Това е при нас- сватба юни-130 човека без децата.
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Публикации: 368

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: януари 06, 2013, 21:29:08 »

Здравейте и от мен. Чета, че казвате, че като има уиски по масите, гостите няма да пият ракията. И ние имахме същото опасение, но не беше така.  Направо ме  е срам да кажа, колко се е изпило на нашата сватба, а нямаше нито един пиян. Та така имахме 20 литра ракия, от нея останаха 3 бутилки по 0,5л., Джин 6 бутилки, останаха 2. Вино бяло 6 кашона- нищо не остана smile Водка 10 бутилки по литър, остана една. Уиски 15 бутилки, бяхме вземи Бушмилс и от него нищо не остана. Бира 60 кенчета, от тях 0 smile Това е при нас- сватба юни-130 човека без децата.

Ами че защо да те е срам веселили са се хората, то като танцуваш и алкохола не те лови - моята сватба е за около 100 души, но 20 са деца, тоест 80 възрастни и съм убедена че от алкохола които съм предвидила едва ли ще остане , макар че мъжа ми спори че е много и че ако всеки пиел колкото съм предвидила всички щели да се напият още повече че сватбата е в неделя, но аз съм на мнение че ако хората се веселят няма да се напият а и знам че по-голяма част със сигурност си знаят мярката :-)). Количеството е горе долу пропорционално ( имам предвид брой възрастни / количество ) на твоята сватба :12 литра домашна ракия, 35 бутилки вино ,10-12 бутилки уиски- още спорим с мъжлето ( 0.700 спряхме се на тюламор ) и 10 литра водка и въпрос на спор е и бирата, но вероятно ще вземем 40 кенчета. И с мъжа ми се чудихме дали ако пият уиски после ще пият ракия, но в крайна сметка като свърши едно ще пият другото :-))

perlichkata имам един въпрос , а уискито от литър ли беше или от 0.700
« Последна редакция: януари 06, 2013, 21:38:01 от ELCHOOOOOOO » Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: януари 07, 2013, 11:07:10 »

ELCHOOOOOOO от литър беше уискито smile
Активен
videoto
Ентусиаст
**
Публикации: 56

« Отговор #220 -: януари 07, 2013, 11:29:33 »

_perlichkata  съвсем нормално количество алкохол се е изпило  ако са ти били 130 човека възрастни  само за първа наздравица 130 човека по около 100 грама си падат 12-13 литра алкохол
Срам не срам  с малки отклонения  надолу най вече в виното моите гости около 85-90 без деца постигнаха същите резултати ...Нямаше и как  иначе гостите извън софия баяха подсигурени с  малко автобусче за транспорт и нямаше шофьори а тези от софия поради изключително благоприятното разположение на ресторанта в центъра захвърлиха колите и пристигнаха на собствен ход в ресторанта.
Почти 7 часа останахме в ресторанта и доплатихме малка сума само на диджей
А ако не беше избора между -ракия уиски водка отивахме на 40 литра ракия -от 20 литра при нас останаха 3*0,700
« Последна редакция: януари 07, 2013, 11:40:19 от videoto » Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: януари 07, 2013, 11:39:44 »

При нас даже повече се изпи, а бяхме 140 човека. Уиски 20 литра, ракия 40-50 бутилки, виното не знам, че каквото остана си го прибраха заради етикетите, 3-4 бутилки водка и три каси бира! Е имаше и понаквасени, но не и зверски пияни, че да има изпалнения, всикчо в рамките на приличното!
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278

28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: януари 21, 2013, 01:16:41 »

не знам дали въпроса ми е на правилното място,моля ако не е модераторите да го преместят и извинявайте ако вече някъде е писано по въпроса.та интересува ме къде в софия или евентуално асеновград могат да се купят празни шишета?и все пак да не са най-елементарните модели.
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525

« Отговор #223 -: февруари 01, 2013, 17:45:21 »

Аз съм в голяма чуденка за алкохола - по принцип повечето са ракиджии, но пият и водка, и уиски.
Та мислех да има повече ракия, но приятелят ми ме разубеди, че ракията предполага да си седиш на масата и да замезваш, докато при уискито и водката не било така  crazy Аз понеже пия само вино не му разбирам. Той предлага да вземем:
 по 10 бут. водка, уиски и ракия, 15 бут. бяло вино, 2 червено.

Дали е добре - ще сме 70 човека.
Обаче не мога да преценя вода и безалкохолни по колко на човек да предвидим? Бирата може би ще е на свободна консумация, не знам кой ще пие. Сватбата е края на юни и може  да е доста топло. Вие как мислите?
Активен
KrassyAndreev
Сватбар
Публикации: 179

« Отговор #224 -: февруари 01, 2013, 17:58:56 »

Ще споделя едно условие на сватба в Казанлък. По сково в Овощник, в Аква парка...
Беше договорено да се вкара алкохол и безалкохолни в ресторанта.
Уговорката с борсата беше, че накрая се плаща изпитото от гостите, запечатаните бутилки се връщат и не се заплащат...
Това ми се стори много интересно smile Не знам как е в по-големите градове... и дали такива условия съществуват?
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: