Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:02:38

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 148017 пъти)

ELCHOOOOOOO
Професор
Публикации: 368

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: ноември 23, 2012, 16:01:01 »

Ние също бяхме предупредили, че "специални" поръчки не поемаме pleasantry

Отначало като четях си помислих че кои от моите хора ще си поръча нещо различно, но после си направих сметка че много приятели и на мен и на мъжлето са с половинки които сме виждали я един пъ,т я не и знам ли ги какви са образи.Така че е добра идея не се бях замисляла, че може да предупредим - ама и в крайна сметка при положение че ще им осигуря вино ( бяло, червено ),уиски,ракия, водка,бира и безалкохолни от всякакъв тип на корем все ще си харесат нещо да пият - без да се налага да си поръчват коктейли и кои знае какви изчанчени неща. Не ми се иска да останат гостите с неприятно усещане ама и ние си имаме някакви възможности и си мисля че сме се постарали да дадем най-доброто за тези пари.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #166 -: ноември 23, 2012, 16:21:18 »

Аз се бях замисляла за сватбен координатор да отговаря за тези поръчки. Но после като се замислих трябва или всеки гост или сервитьор да го пита може ли да поръчат или не...и то в тази суматоха...
Затова за мен също най-добър вариант е, да се предупреди персонала предния ден, че „специални“ поръчки /друг вид алкохол, бутилки, коктейли/ трябва да се поемат от гостите и още с поръчката да им го кажат. Според мен това не е обида към гостите, те все пак трябва да се съобразят, че младоженците се стараят да осигурят разнообразен и най-консумираните видове алкохол. Ще преживеят и без Мохито и Мартини  blum
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: ноември 23, 2012, 22:08:05 »

Аз се бях замисляла за сватбен координатор да отговаря за тези поръчки. Но после като се замислих трябва или всеки гост или сервитьор да го пита може ли да поръчат или не...и то в тази суматоха...
Затова за мен също най-добър вариант е, да се предупреди персонала предния ден, че „специални“ поръчки /друг вид алкохол, бутилки, коктейли/ трябва да се поемат от гостите и още с поръчката да им го кажат. Според мен това не е обида към гостите, те все пак трябва да се съобразят, че младоженците се стараят да осигурят разнообразен и най-консумираните видове алкохол. Ще преживеят и без Мохито и Мартини  blum

И аз мислих доста и съм на същото мнение- като се видя с управителя през април ще поставя въпроса - не мисля че ще е проблем.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: ноември 24, 2012, 09:59:26 »

Аз мисля, че гостите обикновено се съобразяват с това, което е предоставено от младоженците. Най-често се поръчва кафе. На няколко сватби забелязах да се поръчва и ред бул, така че ако смятате, че вашите гости биха поръчвали от него, не е зле да купите едно стекче или няколко бр. Просто защото ред була е доста скъп в заведенията. Ние сме решили да вземем едно стекче 24 бр., то излиза към 55 лв, дори да не се изпие, ние вкъщи ще го оправим. blum
Колкото до следенето на поръчките и на алкохола, аз прецених, че няма нужда някой от гостите ми да се напряга цяла вечер сервитьори да следи. С управителката на ресторанта се разбрахме всичкият алкохол да се изкара на мокър бар, безалкохолните и бирата да са във външна витрина. Така е ясно какво се предлага и кога свършва. В крайна сметка разчитам на това, че ако си надписват сметка, няма да прекалят. Защото ако са решили и координатор да наемете, и човек който да следи да имате - могат да си надпишат.
Активен
nikoletasss
Сватбар
Публикации: 194

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: декември 09, 2012, 21:55:08 »

Дано въпросът ми да е за тази тема...
Какво шампанско се отваря в ритуалната зала - бяло или червено. Аз съм абсолютно убедена, че е бяло. Баща ми пък е категоричен, че е червено. Заради този наш спор питах една камара хора и така и няма мнозинство за едно от двете. Половината казват бяло, другата половина - червено girl_impossible Срам ме е да ходя да питам в общината, затова се надявам вие да се по-единодушни по тоя въпрос. give_rose

И...да попитам за всеки случай...в ресторанта като ни посрещат отново се отваря шампанско. За него също съм сигурна, че е бяло...но знам ли вече...казвайте и вие give_rose

:offtopic:вече почвам да се плаша...10 човека да попитам как протичат ритуалите, и десетте казват нещо различно girl_impossible girl_impossible girl_impossible
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #170 -: декември 09, 2012, 22:14:22 »

Ние отваряхме бяло и в ресторанта и в гражданското smile
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: декември 09, 2012, 22:44:42 »

Не ми е минавало през акъла, че може да е и червено. Като съм гледала снимки от сватби,никога не имало червено шампанско в чашите на младоженците. Но ако ви харесва повече защо пък не, не съм чувала да има някаква символика в цвета на виното.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: декември 10, 2012, 10:21:23 »

Николета, не се шашкай хич. Ако ще и лилаво да ти кажат че са отваряли, ти си отвори каквото ти е на сърце шампанско. В случая не съм виждала и аз червено шампанско в гражданското. Какво те насмитат тез роднини, малко тр да ги смъмриш..
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: декември 10, 2012, 13:03:57 »

ох не знам тук ли му е мястото ако не е моля за извинение- дайте идея на какво да направя етикетите - страх ме е че като студят ракията и после като се извадят шишетата от хладилника от това че се потят бутилките ще се размажат етикетите и ще се разтекат и ще са като картина на пикасо :-(
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #174 -: декември 10, 2012, 13:24:10 »

nikoletasss , зная, че не ти е притеснено и за теб това съвсем сериозен детайл, но искрено ме разсмя с цвета на шампанското.  smile Какъвто ти е на сърце, такъв да бъде и черен ако ще да е. Но аз също не съм виждала някой да сипва червено, освен  ако не е някакъв коктей за посрещането. Каквото предпочиташ на вкус, такова вземи.  good

ELCHOOOOOOO, това за етикетите е така. Ние на ракията нямахме етикети, но и аз знам, че ракия не се изстудява – леко да се охлади да, но да се изстуди – не. Този проблем го имахме с бялото вино. При нас го охлаждаха и го слагаха в нещо като шампаниера до масата. Естествено от леда вътре, след известно време етикета вече не беше съвсем естетичен. За мен етикетите бяха напълно излишни, никой не ги забеляза.
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #175 -: декември 10, 2012, 14:02:25 »

Ние отваряхме бяло и в ресторанта и в гражданското smile
И ние така smile Даже не съм чувала да се отваря червено, но като се замисля ако някой се олее по-добре с бяло blum
Активен
snowy
Сватбар
Публикации: 276

« Отговор #176 -: декември 10, 2012, 14:09:51 »

ELCHOOOOOOO, малко  Offtopic . Ако направиш етикетите от PVC фолио, няма да се размажат smile
 Това е темата за етикетите   Wink http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,32586.30.html
« Последна редакция: декември 10, 2012, 14:15:54 от snowy » Активен
ELCHOOOOOOO
Професор

Луда от любов

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: декември 10, 2012, 17:04:21 »

мерси :-)
« Последна редакция: декември 10, 2012, 17:10:57 от fiibi_bg » Активен
yoyo09
Новак
*
Публикации: 16

« Отговор #178 -: декември 12, 2012, 00:18:16 »

Здравейте и от мен smile
Може ли да споделите къде в Пловдив мога да поръчам алкохол на добри цени? За Метро и сие ми е ясно, но ми се иска да е някой склад с който да се разберем, евентуално  да им върна останалото количество crazy
Активен
djuliani
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #179 -: декември 12, 2012, 13:03:50 »

Здравейте и от мен..Ще се омъжвам края на януари..Сватбата е малка,около 50 човека,повечето не са много по пиенето,но много се чудя какъв алкохол и от къде да поръчам?За София става въпрос-имам познат в Меик-98..От Метроо ли?И безаслкохолни дават да се внесат,ядки,плодове..Мерсииииииииии... give_rose give_rose give_rose
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: