Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:10:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3 (Прочетена 148032 пъти)
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
Re:Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
«
Отговор #135 -:
октомври 07, 2012, 14:07:19 »
Цитат на: Мариелка в октомври 07, 2012, 13:34:05
За безалкохолните аз пък въобще не препоръчвам да се купуват от вериги магазини тип Кауфланд, Карфур, Била- качеството е ужасно, когато са на промоция. За сватбата на сестра ми решихме да вземем от Била, но първо купихме само една кола(на промоционална цена), за да тестваме, беше ужасна и разгазирана. От Метро е друго, сравнявали сме качеството, много по-добро е.
В крайна сметка сестра ми поръчаха безалкохолното и бирата от склад, като се разбраха, каквото не се изпие да се върне и ще им върнат парите. За мен това е най-добрият вариант.
Въпрос на партида е явно, нашата кола си беше супер.
На мен Аванти не ми харесаха цените на бирата, бяха с около 20 -30 стотинки по -високи от Метро.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #136 -:
октомври 07, 2012, 14:09:18 »
Аванти го препоръчвам за твърд алкохол.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #137 -:
октомври 07, 2012, 14:11:27 »
Цитат на: Mrs.™ в октомври 07, 2012, 14:09:18
Аванти го препоръчвам за твърд алкохол.
Да, аз твърд не съм купувала. Баща ми купи ракия малко , не знам откъде.
Метро го препоръчвам за бира, вино, безалкохолни, Лидл- за безалкохолни
Активен
Sunny_83
Любопитен
Публикации: 49
«
Отговор #138 -:
октомври 07, 2012, 14:26:02 »
Цитат на: Мариелка в октомври 07, 2012, 13:34:05
За безалкохолните аз пък въобще не препоръчвам да се купуват от вериги магазини тип Кауфланд, Карфур, Била- качеството е ужасно, когато са на промоция. За сватбата на сестра ми решихме да вземем от Била, но първо купихме само една кола(на промоционална цена), за да тестваме, беше ужасна и разгазирана. От Метро е друго, сравнявали сме качеството, много по-добро е.
В крайна сметка сестра ми поръчаха безалкохолното и бирата от склад, като се разбраха, каквото не се изпие да се върне и ще им върнат парите. За мен това е най-добрият вариант.
Mариелка може ли малко информация за този склад, ако е в софия разбира се. В нашето семейство безалкохолно не се пие, бира само баща ми и то рядко, затова ми се иска да търсим вариант с връщането на безалкохолните и бирата, ( ако останат такива след сватбата)....
«
Последна редакция: октомври 07, 2012, 14:34:55 от Sunny_83
»
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #139 -:
октомври 07, 2012, 14:35:35 »
Sunny_83
, за Пловдив става въпрос, но съм сигурна, че ще намериш и в София в някоя търговска зона.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #140 -:
октомври 07, 2012, 19:22:39 »
Цитат на: Mrs.™ в октомври 07, 2012, 13:44:56
Ние купихме узото и водката от Аванти, продават алкохола по евтино от Метро и сие.
Зависи от промоциите, когато ние купувахме алкохола през август, имаше ситуации, при които алкохолът в Метро на промоция беше най-евтин от всички вериги, вкл. Аванти. Ние направихме комбинация от промоции + купуване на алкохол от он-лайн фирма-дистрибутор (споменала съм коя фирма на предната страница).
Номерът е да следите промоциите и да сравнявате цените
Активен
DVKZ
Любопитен
Публикации: 33
«
Отговор #141 -:
октомври 08, 2012, 20:15:42 »
Цитат на: Sunny_83 в октомври 07, 2012, 11:49:35
Моля ви тези от вас, които са купували алкохол За сватбата си да споделят долу горе каква сума за алкохол и безалкохолни напитки сте отделили. Бройката ни е 100 човека.....знам , че всичко е много индивидуално от избора на напитки, но все пак някаква идея да имаме, че сега с милото започваме да си правим примерен бюджет за сватбата. Мерсииии
Mного зависи на какъв алкохол залагаш като марки- оттам идва огромната разлика. Ние понеже имахме домашна ракия, специално производство, помолихме задължителната ракия от 50 гр в куверта да бъде обърната като пари в друг алкохол и го взехме на бутилки. Купихме вино на Тодорофф- бяло, директно от фирмата, беше с по-добра отстъпката, която дават дистрибуторите. Взехме и от Кауфланд на промоция водка. Алкохолът ни излезе грубо около 400 лв за 100 души при условие че ракия имахме
Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177
«
Отговор #142 -:
октомври 23, 2012, 23:36:46 »
Ракията е лесна- почти винаги е домашна и отлежала, чакаща големия ден.Виното- ако сте отишли до Асеновград за вашата рокля, питайте за упътване къде е винпрома там- страхотни цени, страхотно качество. Говоря за наливно вино, което за бялото е 2 лв/л, червено 3-4лв/л. Малки бутулки( много подходящи за мъжки подаръци са около 1,20 лв/бр и имат етикети на мавруд и т.н)
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #143 -:
ноември 19, 2012, 20:20:56 »
Ох аз се опитвам да направя някаква сметка колко и какъв алкохол да купим - имаме 10- на бутилки много хубава домашна ракия. Мислим да купим още водка , луиски, бира и вино. Но от кое по колко нямам идея- вчера правих някаква сметка като разглеждах всеки гост по отделно и стигнах до 10 бутилки ракия, 10 бутилки луиски, 8 водка и 40 бутилки вино и 48 кенчета бира - става въпрос за около 70 човека възрастни - другите са деца. Според мъжлето съм се престарала и ако всички пиели колкото съм писала щели да си ходят на 4 крака. А и да съм имала в предвид че сватбата е в неделя и никой няма да пие кой знае колко. Аз пък се притеснявам да не би да не стигне алкохола.
Идеята е че искам да следим промоции и така да си го вземем, зщото някой неща излизат много по-изгодно. Е да ама колко да вземем е въпросът
«
Последна редакция: ноември 19, 2012, 20:23:35 от ELCHOOOOOOO
»
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #144 -:
ноември 19, 2012, 21:25:03 »
Това е ужасно много алкохол. На нас ни бяха казали средно по 150гр. твърд алкохол на възрастен, ние взехме близо 300гр и доста ни остана. Повече от 1/3, което означава, че 200 щяха да са ОК. Вино не знам колко литра беше ама само то отиде всичкото. Бира от 5 каси, ни върнаха половината...дали не бяха и повече. Пак всичко за 70 човека
Активен
emmmmmy
«
Отговор #145 -:
ноември 19, 2012, 23:20:36 »
Цитат на: ELCHOOOOOOO в ноември 19, 2012, 20:20:56
Ох аз се опитвам да направя някаква сметка колко и какъв алкохол да купим - имаме 10- на бутилки много хубава домашна ракия. Мислим да купим още водка , луиски, бира и вино. Но от кое по колко нямам идея- вчера правих някаква сметка като разглеждах всеки гост по отделно и стигнах до 10 бутилки ракия, 10 бутилки луиски, 8 водка и 40 бутилки вино и 48 кенчета бира - става въпрос за около 70 човека възрастни - другите са деца. Според мъжлето съм се престарала и ако всички пиели колкото съм писала щели да си ходят на 4 крака. А и да съм имала в предвид че сватбата е в неделя и никой няма да пие кой знае колко. Аз пък се притеснявам да не би да не стигне алкохола.
Идеята е че искам да следим промоции и така да си го вземем, зщото някой неща излизат много по-изгодно. Е да ама колко да вземем е въпросът
според мен намали твърдия алкохол, все пак това няма да искаш да е състезание по надпиване. А и виното май е малко множко, при нас остана.
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #146 -:
ноември 19, 2012, 23:36:29 »
Цитат на: emmmmmy в ноември 19, 2012, 23:20:36
според мен намали твърдия алкохол, все пак това няма да искаш да е състезание по надпиване. А и виното май е малко множко, при нас остана.
Твърдия мога да го намаля до по 8 бутилки - защото толкова са масите и не може на една маса да има а на друга не и да се прехвърлят бутилки.За виното се чудя ама по 0.5 ми се струва добре демек 30-35 л.За бирата се чудя. Освен да намаля виното и да оставя бирата.Пък като остане твърдия с милото ще направим след сватбен купон у нас и готово :-))
«
Последна редакция: ноември 19, 2012, 23:42:37 от ELCHOOOOOOO
»
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #147 -:
ноември 20, 2012, 11:14:31 »
Чакай...я уточни бутилките литър ли са?
Активен
ELCHOOOOOOO
Професор
Луда от любов
«
Отговор #148 -:
ноември 20, 2012, 17:57:01 »
Цитат на: casky в ноември 20, 2012, 11:14:31
Чакай...я уточни бутилките литър ли са?
ми мислех да са литър
Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177
«
Отговор #149 -:
ноември 20, 2012, 18:16:29 »
Цитат на: ELCHOOOOOOO в ноември 19, 2012, 20:20:56
Не са ви нужни толкова видя алкохол,
Бутилките от литър ще са ви големи, ако сложите бирата да е на свободна консумация ще видиш после че повече от 5 бири надали ще са изпити.
Остави ракията, виното и уискито, това ще е повече от достатъчно
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12