Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:22:44

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 147961 пъти)

Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: август 27, 2012, 12:24:25 »

В Бл-град позволяват да си внесеш алкохол, ядки, торта(със сертификат) и безалкохолни напитки.
Уискито го смятаме по 1 бутилка на маса + още няколко бутилки. Няма да имаме отделна маса с напитки и не върви да има на една маса, а на друга да няма.
Бирата за 150 гости/5 каси, от ресторанта даже казаха, че ще остане .
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: август 27, 2012, 18:42:22 »

да кажа в нашия супер горещ сватбен ден, какво се пи предимно. Интересното че явно хората бяха толкова слънчасали, че изпиха повечето натурални сокове, водата и  бира. Бяхме взели около 60 кенчета за 35 човека. Бялото вино никой не го пипна- да са изпили една трета макс от него. Според мен си зависи от сезона, на всички им беше толкова зле от жегата, че наблягаха на безалкохолните. Спрайтът като по -свеж, забелязах че също върви. Червеното вино -пак 1/3.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168

« Отговор #107 -: август 27, 2012, 19:11:31 »

За 80 човека се изпи-
22 бутилки ракия 0,700
10 бутилки водка 1,0
12 бутилки уиски 0,700
15-20 бутилки бяло вино 0,75
238 безалкохолни 0,250
82 мин води 1,5

Ами май доста сме изпили- може и ресторантът да ни е излъгал малко, че имаме някои съмнения за невърнати бутилки, но пак може да се ориентира.
Активен
mari_m
Сватбар
Публикации: 216

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: август 27, 2012, 19:40:05 »

Равносметката и при нас:
За 80 човека от това, което внесохме се изпи:
16 литра ракия
10 литра уиски
20 бутилки бяло вино
10 бутилки червено вино
От ресторанта са поръчани: 40 бири и няколко шишета водка
Водите и безалкохолните бяха неограничено и не мога да кажа колко се е изпило!
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: септември 12, 2012, 21:33:07 »

Равносметката при нас, около 70 души, края на август:
- 20 бутилки домашна ракия;
- 21 бутилки бяло вино;
- 3 бутилки розе;
- 3 бутилки червено вино;
- 40 бутилки бира 0.5 л (бяхме взели 120  crazy, добре че върнахме останалите бутилки и ни възстановиха парите до стотинка)
- 10 бутилки уиски в ресторанта, иначе отделно се изпиха още две при посрещането при него и при мен.

Аз си знаех, че прекаляваме с бирата, за това вместо да слушате съвети на други хора, седнете и помислете вашите гости какво пият и колко пият. Освен ако не разчитате на това, че ще върнете или доизпиете останалия алкохол  good
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: септември 13, 2012, 08:00:31 »

Точно, гледайте си гостите, ако ги познавате добре де.
При нас никой не щеше в Сопот бялото вино, изпи се само половин бутилка уиски shok , а бирата не стигна  sad . Накрая пиеха бира с лимон, а според мъжете това било сокче. Girl_hide . Натуралните сокове се изпиха, даже с предимство пред безалкохолните. smile
Активен
snowy
Сватбар
Публикации: 276

« Отговор #111 -: септември 13, 2012, 08:27:57 »

Ние май се бяхме презапасили с алкохол за сватбата..........
Но като цяло за 80 човека се изпиха:
17 бутилки уиски
6 бутилки 1л. водка
37 бутилки ракия от 0.5 литра
10 бутилки бяло вино
70 бири
1 бутилка мартини
Бяхме купили и джин, който така неотворен ни го върнаха от ресторанта.
Активен
MaiTe
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #112 -: септември 28, 2012, 13:28:32 »

Момичета, ние доизмисляме все още количествата, но сме се спрели, като видове алкохол на: ракия (домашна), уиски, водка, бяло и червено вино и бира.
Разглеждам и някакви ликьори и по- леки питиета, но не мога да реша дали има смисъл/ нужда от тях. Вие усетихте ли необходимост да добавяте подобни питиета?
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: септември 28, 2012, 13:37:59 »

Ние смятаме да вземем две бутилки Мартини, за хората, които не пият друго, но няма да имаме ликьори, по евтино излиза някой да си поръча два пъти бейлис, отколкото да купиш 1 или 3 бутилки pardon Аз например имам приятелки, които си изпиват по 0,5 л. бейлис, те са 6 и ако дам 90 лв за тях е малко грубо
Активен
MaiTe
Любопитен
*

« Отговор #114 -: септември 28, 2012, 13:40:04 »

И мен финансовата страна ме притеснява. Намерих едни ликьори, нещо от сорта на шоколад и ягода, за около 7 лв. бутилката. Но никога не съм ги опитвала и не ми се рискува.
Но си права, че е по- добре да поемем 3-4 чаши бейлис, вместо бутилки.
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: септември 28, 2012, 14:43:36 »

И мен финансовата страна ме притеснява. Намерих едни ликьори, нещо от сорта на шоколад и ягода, за около 7 лв. бутилката. Но никога не съм ги опитвала и не ми се рискува.
Но си права, че е по- добре да поемем 3-4 чаши бейлис, вместо бутилки.
аз съм ги опитвала... По добре недей да ги взимаш. bad
момичета, много си глезите гостите, дано да заслужават. В крайна сметка ще минат и без ликьори, като ви гледам какви сте грижовни, ще има какво да пият. Wink
Активен
MaiTe
Любопитен
*

« Отговор #116 -: септември 28, 2012, 14:49:17 »

Хахахах, emmmmmy , разбрах  girl_wink
Да ви кажа, задрасквам и аз тази неща от списъка и залагам на класиката.
Като наближава сватбата съвсем се смахвам и обмислям всевъзможни неща  crazy
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #117 -: септември 28, 2012, 15:04:08 »

На мен ми се струва, че нашите гости нищо не изпиха. От 6те бутилки червено и 6те бяло вино определени за моята част от гостите (25 човека) си върнахме вкъщи по 5 бутилки. Изпили са по половин бутилка от двете.  pardon От ментата някой беше изпил 1 чашка. Джонито остана наполовина пълно. Водката изобщо не се отвори. Явно по 1 чаша ракия и една вино им е стигнало.  pardon Допълнителни поръчки също нямахме. В менюто влизаха по 2 безалкохолни и минерална вода в неограничени количества.
Ще имаме да черпиме с вино неприсъствалите  pleasantry
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: септември 28, 2012, 15:08:10 »

На мен ми се струва, че нашите гости нищо не изпиха. От 6те бутилки червено и 6те бяло вино определени за моята част от гостите (25 човека) си върнахме вкъщи по 5 бутилки. Изпили са по половин бутилка от двете.  pardon От ментата някой беше изпил 1 чашка. Джонито остана наполовина пълно. Водката изобщо не се отвори. Явно по 1 чаша ракия и една вино им е стигнало.  pardon Допълнителни поръчки също нямахме. В менюто влизаха по 2 безалкохолни и минерална вода в неограничени количества.
Ще имаме да черпиме с вино неприсъствалите  pleasantry
И при нас беше така, затова казвам на момичетата да не се престарават, няма смисъл. Е, гостите са различни , но в крайна сметка масово не се изпива всичко.
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #119 -: септември 28, 2012, 15:35:04 »

Ние бяхме осигурили бяло вино около 23 бутилки, червено 2-3 бутилки, ракия – 6 бутилки, уиски – 8 литра, водка – 6 литра /за 60 човека/ и шампанско за коктейла. Разнообразие имаше, но много малко се изпи. Бири да са се поръчали не повече от 6-7. От твърдия алкохол да са се изпили по 2-3 бутилки /ракията остана/. От всичко си върнахме.
От моя гледна точка няма смисъл да се предлага много разнообразен алкохол – ликьори, коняк, джин и други примерно. Ходила съм на сватба където имаше само вино и ракия, дори и бира нямаше, пиеш каквото има.  girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: