Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 11:40:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбени фотографи част 2
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбени фотографи част 2 (Прочетена 161410 пъти)
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
Отг: Сватбени фотографи част 2
«
Отговор #195 -:
май 14, 2012, 13:27:47 »
Моля за помощ - моя позната е останала без фотограф 1 месец преди сватбата си и е много притеснена. Помоли ме да й препоръчам друг, но аз няма как да го направя, защото тези които бях гледала не попадат в нейния бюджет. Бюджета е 300-400 лв. и ако може да ми препоръчате някой в този ценови диапазон, който снима прилично? Благодаря!
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #196 -:
май 14, 2012, 14:10:29 »
Кристи, пратила съм ти координати на ПМ на моя фотограф. Успех .
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #197 -:
май 14, 2012, 14:47:51 »
Кристи, дадох телефона на един свободен колега , да се договарят помежду си. Не ми позволява да ти пращам ЛС, затова отговарям тук.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
май 14, 2012, 15:05:35 »
Цитат на: Deliysky в май 14, 2012, 14:47:51
Кристи, дадох телефона на един свободен колега , да се договарят помежду си. Не ми позволява да ти пращам ЛС, затова отговарям тук.
Още веднъж ти благодаря много!
Активен
gerda19
Новак
«
Отговор #199 -:
май 14, 2012, 17:42:52 »
Цитат на: Tsutsi в май 11, 2012, 14:08:54
Да вметна малко хумор, на снимките от сватбата на братовчед ми от 1990 г. са направени от тогавашен много добър фотограф, не че са лоши, ама нали се сещате - тогава и сега разликата. За това казвам няма нищо вечно, всичко постоянно се променя и обновява, става все по-добро и по-добро ...така, че не се вманячавайте толкова в снимките.
Цуци, не искам да пиша много по темата, но искам да ти кажа, че много ми допадат мненията ти. Ние на нашата сватба нямахме отделни фотографи. От гостите имаше една дузина снимачи (любители, но действаха професионално), от ритуалната ни дадоха снимки, операторът ни направи фотосесия и сърахме и селектирахме всичко - стана нещо страхотно във сватбения ни албум.
Активен
Tsutsi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #200 -:
май 15, 2012, 09:44:58 »
Важното е вас да ви кефи
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
Публикации: 47
«
Отговор #201 -:
май 15, 2012, 20:02:32 »
Една бърза реплика към Боян Павлов
Уважавам Вашия труд, но мисля, че недвусмислено поясних защо засягам тая тема.
Спорът около RAW и JPG не е кой формат дава повече възможности.
Последното нещо, което би трябвало да интересува младоженците, които избират фотограф, е дали снима в RAW или в JPG.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
май 15, 2012, 20:16:02 »
Е как ще е последното нещо, което да ни интересува като от RAW могат да се извлекат много повече хубави снимки, а при JPG има повече "брак" ако мога така да се изразя... Да, със сигурност има фотографи, които снимат чудесно в JPG, но хубавите им кадри щяха да са х % повече, ако използваха RAW, или пак нещо се бъркаме?
Та мен като краен получател на услугата ме интересува да имам повече качествени снимки, това най-малкото....
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
«
Отговор #203 -:
май 15, 2012, 20:23:37 »
Кристи,
ти от опит ли го знаеш това или чисто математически си пресметнала колко процента повече ще са успешните кадри.
Всъщност питайте за всичко
Полезно за вас накрая е да можете трезво да прецените избора си
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #204 -:
май 15, 2012, 20:30:33 »
Да, седнах и със сложни формули всичко изчислих, но тъй като не искам да ми се краде труда, написах х %, а не точно число
Понякога има просто факти, Вие твърдите друго. Всеки с доводите си, но щом даден клиент търси RAW не виждам защо на всяка цена се втурвате да го убеждавате, че JPG е същото... за вас може би, за мен не е и точно затова се намираме в пазарна икономика - всеки може да избере според потребностите и търсенето си. Сигурна съм, че има много клиенти, които нито ги интересува в какъв формат снима даден фотограф, нито различават снимка с художествена стойност от... просто снимка с малко-по-добър апарат. А има и хора, които виждат нещо, харесва им и последното нещо, което ги интересува е, в какъв формат е снимано. Търсене и предлагане, просто е. Но в спора се ражда истината, макар и тя да е различна за всеки
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #205 -:
май 15, 2012, 20:40:04 »
Младоженците според мен трябва да се интересуват само и единствено от крайния резултат. Не подценявайте JPG , ако фотографа е добър няма значение в какъв формат снима.
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
«
Отговор #206 -:
май 15, 2012, 20:44:22 »
Кристи,
Аз не убеждавам никого да снима в JPG, както и не убеждавам младоженците в какъв формат е по-добре да се снима. Считам, че това е мой проблем като фотограф, който познава и работи с техниката си. Не ги питам и с какъв обектив да снимам
Просто се опитвам да ви извадя от енциклопедичното трупане на теория в интернет и да ви заостря вниманието върху художествената част от снимането, която е истински ценната и вълнуваща в една фотография.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #207 -:
май 15, 2012, 22:28:09 »
По логиката ,по която се запъват доста булки тук относно формата на заснемане ,същите би трябвало да интересуват дали фотографа работи с ръчен или автоматичен фокус ,каква му е матрицата на апарата и с какъв обектив снима.
Подкрепям на 100% мнението на Pencho_Chukov ,че трябва да се търси художествената стойност ,а не да си хвърляме термини ,които ,така и не знаем какво означават .
А, и няма никаква гаранция ,че РОУ файловете ви няма да бъдат съсипани от некадърен фотограф поради например лошо конвертиране.освен да ги питате как си конвертират и файловете ?
Активен
theone
Професор
Публикации: 482
«
Отговор #208 -:
май 15, 2012, 23:09:51 »
нека бъдем реалисти. живеем в 21 век и всеки фотограф наричащ себе си професионалист въобще не би трябвало да стои пред дилемата за формата на снимките. отговорът е един.
относно кой с кои термини е запознат нека всеки говори сам за себе си. поради например лошо конвертиране не съм чувала някой да е съсипал роу... откакто открих възможностите на роу не съм направила и една снимка в jpeg. супер несериозно е да се поддържа твърдението, че няма разлика и колко е еднакво, защото не е.
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #209 -:
май 15, 2012, 23:48:04 »
Цитат на: theone в май 15, 2012, 23:09:51
поради например лошо конвертиране не съм чувала някой да е съсипал роу...
Съгласен съм с едно малко изключение.
И аз не съм чувал, но съм виждал! Ако си настоятелна ще поровя в нета за примери.
Иначе и ние след първата си проба в Роу, никога не сме и помислили за снимане в джипег.
Колеги спора е излишен, нека оставим темата да продължи в насока , ценна за младоженците. Направих едно обобщение, няма нужда от повече. Важно е да се знае основното правило, че
нищо
не дава гаранция на клиента. Независимо от скъпата техника, начина на снимане и обективите. Всяко нещо приложено неправилно , дава трагичен резултат. Аз не съм фен на крайните тези. Снимайте без светкавица защото........., снимайте на отворена бленда защото, ......снимайте в РоУ защото......
Снимайте с мозък, защото резултата е трагичен
. Булки отваряйте си очите, не ходете като коне с капаци по фирмите и не задавайте въпроси , който не са ви ясни, само защото сте ги прочели по форумите! Ако не разсъждавате докато гледате и питате, резултата пак ще е трагичен. Отивате на среща, засипват ви с понятия. Четете инфото на сайтовете - пак същото. "Аз снимам така, другите......., аз мога шпагат, другите........" Не позволявайте да ви говорят повече от необходимото. Ако разбирате, питайте, ако не изобщо не слушайте , а гледайте.3 цели сватби, подобни на вашата! Снимани
не
на Малдивите и не на Луната! Хората който са готови да ви покажат това са твърде малко.Това е простата формула на успеха.
«
Последна редакция: май 16, 2012, 00:54:19 от Deliysky
»
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]