Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 01:12:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Танците 2  (Прочетена 178296 пъти)

milenuity
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1272

Нашата сватба мечта 17.08.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: февруари 28, 2013, 12:00:26 »

Гледам че пишете за микс от песни за първи танц - не знам дали е същото, но гледах на разни клипчета в тубата как двойки започват някой блус и после той преминава в някоя забавна песен за изумление на всички. Също и как започват само младоженците и после се квлючват и шаферите и кумовете и правят хоерографиран танц пак весел - http://www.youtube.com/watch?v=7tjX89RCfxE този ми е от любимите smile Много ми се иска и ние да направим нещо такова, но не ми хрумва подходяща песен. Или може би микс от 3-4 песни ще е по весело и разчупено...  P.S. на песента на Майкъл Джексън - they don't care about us се играе много хубаво дунавско хоро smile
Ние така ще правим. Говорете с ДиДжея ви да ви миксира нещо. Ние му дадохме 5-6 песни и се получи страхотно. Сега ще почваме да си правим хореографията. Много е готино, тъй като още не много популярно в БГ...smile
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 28, 2013, 13:17:55 »

Гледам че пишете за микс от песни за първи танц - не знам дали е същото, но гледах на разни клипчета в тубата как двойки започват някой блус и после той преминава в някоя забавна песен за изумление на всички. Също и как започват само младоженците и после се квлючват и шаферите и кумовете и правят хоерографиран танц пак весел - http://www.youtube.com/watch?v=7tjX89RCfxE този ми е от любимите smile Много ми се иска и ние да направим нещо такова, но не ми хрумва подходяща песен. Или може би микс от 3-4 песни ще е по весело и разчупено...  P.S. на песента на Майкъл Джексън - they don't care about us се играе много хубаво дунавско хоро smile
Супер идейка е да вмъкнете и хорце в танца smile
 Offtopic Роклята на тази булка е страхотна  good
Активен
formite
Професор
Публикации: 341

« Отговор #152 -: март 01, 2013, 18:13:25 »

На "Сватба е" на Николина Чакърдъкова какво хоро се играе?
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: март 01, 2013, 19:01:11 »

Мисля, че е Малишевско girl_wink
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614

моят сватбен ден 13.07.2013

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: март 01, 2013, 20:20:36 »

играйте каквото ви душа иска,съобразете само размера!!!
Активен
amisega
Сватбар
Публикации: 255

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: март 03, 2013, 10:47:36 »

При нас е малко по-различно: аз винаги съм танцувала нещо, а половинката не се справя никак с танците. Затова беше ясно, че няма да правим хореография, в която се налага да танцуваме в синхрон, за да не се забелязва кога бъркаме smile Най-подходящото за случая е аржентинското танго - мъжът стои обикновено на едно място, жената се е подпряла на него и прави различни фигури Wink Той само трябва да я насочва на къде да ходи smile
А иначе моят любим сватбен танц е този:
http://www.youtube.com/watch?v=rJ3q6CHN200
Активен
cv
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: март 05, 2013, 09:47:18 »

Момичета, от опит ви казвам, ако половинката ви не се спрявя много много с танците, не го мъчете. Така само излишно ще го притесните а и може да се изпокарате защо това го прави така, а не иначе. А и в един момент покрай цялата организация ще ви дойде и малко множко. Ние така стегнахме сватбата за 2 месеца и мъничко, аз правех абсолютно всичко(без букета за масата, колата и моя). И последната седмица остана малко време да помислим за танц. Ходихме 3 пъти за по час и малко, и честно казано не беше достатъчно, ако имахме още 1-2 часа щеше да се получи доста по-добре, въпреки че смея да твърдя, че се получи много хубав танц. Заложете на нещо що годе класическо- нещо нежно като танц. Не смесвайте стиловете, все пак не сте някакви маймунки от цирк. Като толкова искате да покажете танцови умения, след първия танц ще имате възможниост да се развихрите. Казвам ви от опит- ходила съм на салси-малси, сега на народни танци - т.е. имам поне някаква минимална танцова култура, но на самата сватба се притесних единствено и само при влизането в ресторанта, защото знаех че ни очаква първия танц (след него се успокоих). Но сърцете ми се беше свило на топка. Не си го причинявайте.
Сватбения танц трябва да е нежен, нали затова е и първия танц на младото семейство, а не някаква смесица от стилове, с която искаш да се покажеш колко добър танцьор си- не е това идеята все пак.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #157 -: март 05, 2013, 10:00:39 »

Момичета, от опит ви казвам, ако половинката ви не се спрявя много много с танците, не го мъчете. Така само излишно ще го притесните а и може да се изпокарате защо това го прави така, а не иначе. А и в един момент покрай цялата организация ще ви дойде и малко множко. Ние така стегнахме сватбата за 2 месеца и мъничко, аз правех абсолютно всичко(без букета за масата, колата и моя). И последната седмица остана малко време да помислим за танц. Ходихме 3 пъти за по час и малко, и честно казано не беше достатъчно, ако имахме още 1-2 часа щеше да се получи доста по-добре, въпреки че смея да твърдя, че се получи много хубав танц. Заложете на нещо що годе класическо- нещо нежно като танц. Не смесвайте стиловете, все пак не сте някакви маймунки от цирк. Като толкова искате да покажете танцови умения, след първия танц ще имате възможниост да се развихрите. Казвам ви от опит- ходила съм на салси-малси, сега на народни танци - т.е. имам поне някаква минимална танцова култура, но на самата сватба се притесних единствено и само при влизането в ресторанта, защото знаех че ни очаква първия танц (след него се успокоих). Но сърцете ми се беше свило на топка. Не си го причинявайте.
Сватбения танц трябва да е нежен, нали затова е и първия танц на младото семейство, а не някаква смесица от стилове, с която искаш да се покажеш колко добър танцьор си- не е това идеята все пак.

Честно да ти кажа аз не съм съгласна с мнението ти, ние правим смесица от стилове не защото сме маймунки от цирка, а само и единствено защото така ни харесва и пасва перфектно на характерите! Ние нямаме абсолютно никакви притеснения, напротив, артистични натури сме и обичаме да сме център на внимание, та това със сърцето на топка и притесненията нямат при нас абсолютно никакво място, напротив нямам търпение да дойде време да се развихрим точно на първия ни сватбен танц. И накрая, не искаме да показваме танцови умения на олимпийско ниво, а да се забавляваме, с която цел е направен и нашият първи сватбен танц! С поста си искам да ти покажа, че има и други мнения по въпроса, а твоите съвети са някак дадени като всеобщо правило, а това няма как да бъде, защото хората са различни и имат различни желания, усещания и мирогледи!
Надявам се не е прозвучало нападателно, просто сметнах за необходимо да изкажа моето мнение  smile Wink
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #158 -: март 05, 2013, 10:08:41 »

Не смесвайте стиловете, все пак не сте някакви маймунки от цирк. Като толкова искате да покажете танцови умения, след първия танц ще имате възможниост да се развихрите. Казвам ви от опит- ходила съм на салси-малси, сега на народни танци - т.е. имам поне някаква минимална танцова култура, но на самата сватба се притесних единствено и само при влизането в ресторанта, защото знаех че ни очаква първия танц (след него се успокоих). Но сърцете ми се беше свило на топка. Не си го причинявайте.
Абсолютно съгласна съм good Както cv се е изразила също имам танцова култура, с дългогодишен опит. Ако искате представление го направете след това. Един ден може да съжалявате, че не сте имали точно този нежен първи танц...

Да не говорим, че тази смесица стана доста банална - лично мнение. Но се разгледайте в youtube залято е с такива... Ако пък толкова искате си го направете, но не си разваляйте първия танц give_rose

И освен всичко останало ако е след това изненадата ще е доста по-голяма, защото вече гостите няма да очакват и доста повече хора ще се включат защото и тяхната бариера ще е паднала до някъде в течение на вечерта (или деня)...

Offtopic Относно притеснение - не съм се притеснявала, а се наслаждавах. Защото първият танц вече като семейство е доста емоционален момент (поне за мен) heart heart heart И още като се сетя за него ми е супер мило и скъпо heart
« Последна редакция: март 05, 2013, 10:20:59 от casky » Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: март 05, 2013, 10:17:13 »

И аз съм на това мнение- първият сватбен танц трябва да е нежен израз на чувствата между двама души, от него трябва да блика любов. Аз искам точно това 1 нежна песен, която символизира чувствата ни и да ги покажем, чрез танца си. Искам да научим някоя лесна хореография, за да не се клатим 3 мин като дървета разлюляни от вятъра.
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #160 -: март 05, 2013, 10:44:07 »

Offtopic Ще си позволя да изкажа и лично мнение, който иска да го взема под внимание. Гледала съм какво ли не с национално изпълнение. Танца е изкуство, танца е красота. Има народи, които с години се учат как само да си извиват ръцете за да има грация (и веднага ще дам пример - грузинците), ама това с мешаницата за мен си е направо циркаджийска работа. Първо, че в повечето случаи подскачат без почти никаква хореография, жените как да е, ама мъжете да ги гледаш така... Нищо красиво не виждам в него, абсолютно честно ви го казвам  give_rose

Единствения красив подобен танц, които съм гледала беше на едни румънци. Една съфорумка го беше публикувала. Те първо, че почти в края включиха всички останали и отделно си танцуваха хич да не е...
Мисля, че ще се съгласите с мен Wink
http://www.youtube.com/watch?v=mHly3ZIyjLE
« Последна редакция: март 05, 2013, 10:51:57 от casky » Активен
ra_di
Професор
Публикации: 367

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: март 05, 2013, 11:25:02 »

И на мен това ми е любимия сватбен танц,от любимият ми филм.Много са добри.Според мен много оригинално се получава танц с тази хореография на тази песен.Още повече,че накрая постепенно се включват кумовете,шаферите и всички останали гости.Много ми се иска да присъствам на сватба,където младоженците изпълняват точно тази хореография.

Ние заложихме на стандартното "3 минутно клатене",но песента беше толкова нежна,истинска и описваща нас самите,че всички можеха да усетят,че наистина изживяваме момента.Без значение,че нямахме специална хореография.Всичко е въпрос на вкус и личен избор.
Активен
casky
Баш Майстор
**

« Отговор #162 -: март 05, 2013, 11:44:59 »

Те са направо уникални! И въпреки, че песента не е с толкова бавно темпо са направили изпълнението изключително нежно. Всяко движение, начина по който я докосва, всичко е плод на дългогодишен труд. И не става от днес за утре.

Направих си труда да изкарам и противоположния пример, за да направите сравнение
http://www.youtube.com/watch?v=rJ3q6CHN200

Аз виждам булка, която си вдига роклята, мята си краката, отдолу кецове ли какво се виждат. Красота през моите очи липсва..като изключим, че самата булка си е симпатяга...

И между другото ще наблегна и на факта, че и вторите не са музикални "инвалиди". Доста добре се правят с танците, ама дали са професионалисти (или просто имат доста добро чувство за ритъм) в цялото това клатене и подскачане не мога да кажа...
« Последна редакция: март 05, 2013, 11:56:00 от casky » Активен
formite
Професор

« Отговор #163 -: март 05, 2013, 13:49:10 »

Ето едно красиво изпълнение на много нежна песен. Без да са професионалисти (поне според мен). Тук красивия ефект е развален от диджея.
http://www.youtube.com/watch?v=vl0EbUCVLgE

Активен
formite
Професор

« Отговор #164 -: март 05, 2013, 14:17:43 »

Ох, нали знаете как става- виждаш един клип, после още един и така минали няколко часа. Тези сладури не можах да ги подмина- две деца танцуват страхотно: http://www.youtube.com/watch?v=CxzCgylopP4  Bravo Bravo Bravo
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: