Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 21:03:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторанта - 9 част.
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторанта - 9 част. (Прочетена 197078 пъти)
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
Отг: Украса на ресторанта - 9 част.
«
Отговор #195 -:
януари 17, 2012, 19:52:19 »
Аз не искам да споря кое колко струва. Просто казвам, че всеки си знае интереса. Аз лично, както и много други булки предполагам, никога нямаше да дам 700 лв. за калъфи и панделки за столове. За мен 200 лева е напълно реална цена за това нещо. Та нима няма да си възвърнат инвестициите само с 2 сватби? Нека бъдем реалисти. Колко според вас
реално
струват консумативите за тази украса?
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
Отг: Отг: Украса на ресторанта - 9 част.
«
Отговор #196 -:
януари 17, 2012, 19:54:37 »
Цитат на: Ariel в януари 17, 2012, 19:33:30
Звучи ми логично, това което казва Нина. Аз като чета цените, за които си говорите и направо не ми се вярва... Къде ги намирате тези агенции? А те откъде си намират материалите и служителите, за да работят на такива цени? Наистина вече загубих представа за това кои цени са реални... В края на 2010, когато ние проверявахме цените се въртяха в хиляди, а не в стотици лева. Толкова ли са паднали?
Не са паднали цените до толкова,а просто хората търсят начин да наберат клиентела и да се преборят с конкуренцията. В което няма нищо лошо.
В крайна сметка и аз съм съгласна,че хората взимат ниски заплати,а когато се заговори за сватба се поднасят суми от рода - фото 600-700лв,видео 700лв. дж- 350-400лв за 5 часа и всеки следващ се заплаща 50лв. на час,а когато опре до украсата хората искат всичко да изглежда като по филмите,но 700лв са много пари за една такава украса. А за тези 700лв се плаща на хора,пране гладене на калъфи и панделки +транспорт +на другия ден същите тези хора отиват и събират цялата украса/за което пак им се плаща,защото едно събиране отнема не по малко време от поставянето+ разходите по офисите и всичко,което съм изброила в предния си пост,но това не се брои.
Нека да гледаме по-реално на нещата и както е казала
АНИЧКА
да не подценяваме труда на другите. Колкото и лесно да изглежда от страни тяхната работа.
veseto_87
питаш колко струват консумативите и аз ти предлагам сама да се убедиш като се опиташ да си ги набавиш сама/да си ги закупиш сама/ за да се убедиш,че тези 200лв. няма да ти стигнат до никъде.
«
Последна редакция: януари 17, 2012, 19:57:11 от Nina Style
»
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #197 -:
януари 17, 2012, 20:08:54 »
200 лв
-те само за калъфи нама да стигнат. Цената на платовете е (за най-ниска говоря, с отстъпки и т.н.) 3лв метъра ( данни преди 2 години, цените се качват) Един стол ти изисква поне 1,5м плат. Хайде да сметнем сега...
Аз, поради причина че не намерих за нужно да покривам столовете с калъфи - баха красиви столове, реших да не правя тази инвестиция. В последствие ги получих като подарък, мога да кажа не съжалявам!
«
Последна редакция: януари 17, 2012, 20:15:00 от anelcka80
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #198 -:
януари 17, 2012, 20:09:34 »
Ще подкрепя Нина че инвестицията в калъфи не е само закупуване.Всеки път тези калъфи се перат и гладят.Понякога биват горени и скъсвани,отделно трябва да имаш доста цветове ако си сериозна агенция.Отделно те не се слагат и махат сами.А и самото им ушиване не е мнго евтини-плат шивач и т.н.Отделно че си има различни видове столове и отделно отделни видове калъфи-с облегалка и без.195 за мен е нереално ,но всеки си прави сметката-как вече това е личен избор.
Активен
goldish
Сватбар
Публикации: 168
«
Отговор #199 -:
януари 18, 2012, 08:23:27 »
Ами искате да кажете, че ресторанти, които дават калъфите и украсяват младоженската маса ги подменят всеки път с нови? И куверта пак е около 35 лв? Визирам Акорд примерно, но има много други.
На мен тази оферта за украса ми се струва много добра, но нямам още ресторант и се чудя дали да ги наема въпреки това
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #200 -:
януари 18, 2012, 08:50:04 »
Аз като бъдеща булка също търся най-добрата оферта за всичко, най-вече от към украса, защото считам че е важна, но не е всичко и въпреки това в никакъв случай не подценявам труда и материалите на хората. Съветвам ви да не броите чужди пари - всеки, който има поне малко разум може да сметне най-грубите разходи за една фирма и ще видите как сметките НИКОГА не излизат. Нина много точно е описала как се определя себестойността на една услуга, а сега сметнете грубо и вижте тези 195 лв до къде им стигат на фирмата. Не си мислете, че всичко е ей така - купуваш плат, правиш калъфи и газ на буталата. Тази полемика се е водила и по-назад в темата. Само хора, които не работят или не знаят за какво работят не могат да оценят за какво става дума, направо не знам ако трябва вие да дадете на някого заплата как ще му я определите. Можете да се радвате, че сте намерили добра оферта, но не можете да искате от всички агенти такива цени и аджеба щом едните могат да ги дадат, що другите не могат! Съжалявам за грубия тон и ако съм обидила някого, но супер се дразня от дребнавостта на хората. Стига
от мен! Сега нещо красиво....по темата
decoration95 (24).jpg
(15.18 KB, 160x240 - видяно 2852 пъти.)
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #201 -:
януари 18, 2012, 08:50:45 »
И още нещо
decoration95 (4).jpg
(26.18 KB, 320x213 - видяно 2793 пъти.)
Активен
veseto_87
«
Отговор #202 -:
януари 18, 2012, 09:11:19 »
Цитат на: InLove_Girl в януари 18, 2012, 08:50:04
Аз като бъдеща булка също търся най-добрата оферта за всичко, най-вече от към украса, защото считам че е важна, но не е всичко и въпреки това в никакъв случай не подценявам труда и материалите на хората. Съветвам ви да не броите чужди пари - всеки, който има поне малко разум може да сметне най-грубите разходи за една фирма и ще видите как сметките НИКОГА не излизат. Нина много точно е описала как се определя себестойността на една услуга, а сега сметнете грубо и вижте тези 195 лв до къде им стигат на фирмата. Не си мислете, че всичко е ей така - купуваш плат, правиш калъфи и газ на буталата. Тази полемика се е водила и по-назад в темата. Само хора, които не работят или не знаят за какво работят не могат да оценят за какво става дума, направо не знам ако трябва вие да дадете на някого заплата как ще му я определите. Можете да се радвате, че сте намерили добра оферта, но не можете да искате от всички агенти такива цени и аджеба щом едните могат да ги дадат, що другите не могат! Съжалявам за грубия тон и ако съм обидила някого, но супер се дразня от дребнавостта на хората. Стига
от мен! Сега нещо красиво....по темата
Няма как да ме убедите, а мисля че и много други момичета, че 100 калъфа, 100 панделки и 10 тишлайфера струват 700 лв. , пък ако ще да са не знам какви! Вие наистина ли смятате, че това е цената?
Айде стига!
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #203 -:
януари 18, 2012, 09:58:37 »
Аз най-миролюбиво предлагам просто да изчакаме и да видим всичко ли ще е наред с украсата на момичетата наели ГИС. Няма смисъл да се спори предварително. А дали са хванали промоция или начин за реклама на фирмата чрез услуга в кризисен пазар- е все едно, стига отсрещната страна от договора да си изпълни ангажимента.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #204 -:
януари 18, 2012, 09:58:45 »
Права си
veseto_87
700лв са много пари. Никой не трвърдял че това е нормално. Но за 200 лв не може да се очаква много- тъкмо само калъфи и панделки. В предният си пост говорих за калъфи, които сам да си шиеш.
Не съм броила парите на другите, аз също гледах да пестя, та ние съвсем сами си плащахме всичко. Но 700лв за цялостна украса, включващо букети по масите, аранжировка на булченската маса, свещи, калъфи, пандели и други флинтифлюшки и то в желания цвят (един от хиляди), си е нормална цена. Естествено цените са различни за различните градове. Но помислете и за хората които стоят зад всичко това, всеки иска евтино, но при тези цени на консумативите в България, едва ли е възможна друга реална цена
Не исках да настъпвам никого, съжалявам ако някой се е почувствал засегнат...
«
Последна редакция: януари 18, 2012, 10:02:01 от anelcka80
»
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #205 -:
януари 18, 2012, 09:59:01 »
veseto_87
Коментирахме пакена на въпросната фирма,която беше описала това - - 100 бр. бели калъфа за столове с панделка - 100 бр. х 2,80 лв. = 280,00 лв.
- младоженска маса - 79,00 лв.
- ленти за масите на гостите 20 бр. х 1,00 лв. = 20,00 лв.
- чаени свещници 100 бр. х 3,00 лв. = 300,00 лв.
- комплект арка с 6 колони и 2 сърца - 195,00 лв.
- пано зад младоженска маса - 150,00 лв.
Общо: 1024,00 лв. това се даваше за 195лв. а сега в сайта е на друга цена - 296лв. А не просто 100 калъфи и т.н. Погледни реалните им цени след като изтече тази промоция. Само че първата им оферта беше вместо 100бр. чаени свещи с 50бр.
И ако трябва да бъда честна в тази цена вместо чаени свещи могат спокойно да влезнат естествени цветя!
Колко мислиш,че им е разхода за тези чаени свещи? Които иначе изглеждат много.
emmmmmy
това определено се прави с цел реклама и затова аз съм убедена,че всичко ще е повече от ОК!
Не мисля,че могат да си позволят да преминат в антиреклама. Ако трябва да се възмущавате на цени можете да помислите за тази цена,която също е от пакет на въпросната фирма - -
покривки за масите на гостите от сатен в цвета на една от панделките - 10 бр. х 20,00 лв. = 200,00 лв
Погледнах в сайта какви покривки се поставят и те определено не са драперии дълги до долу,а сатенени покривки с стандартна дължина.
Но когато ти дават под наем покривка за 3,50лв. и да ти се вижда скъпа това вече не го разбирам. Когато се взимат такива пакети /не визирам само тази фирма / просто четете какво включва пакета. Може да изглеждат много неща,а като се замислиш в него няма почти нищо. Например -платно и менче за посрещането,чаени свещи и куп такива дребни неща,които не спомагат кой знае колко за промяната на един р-т.
«
Последна редакция: януари 18, 2012, 10:18:22 от Nina Style
»
Активен
Dimitar_G
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #206 -:
януари 18, 2012, 10:35:41 »
Доста полемики са породили промоциите ни и ме изненадва неадекватното и непрофесионално отношение на част от колегите тук.
Гаранция за коректността ни не е са фактите, че сме 18 годишна фирма, че имаме 4 сватбени салона или пък сме едни от много малкото, които подписват договор (съобразен със ЗЗП и ЗЗД)
Най-голяма сигурност е това, че ако "измамим" наш клиент това е край за бизнеса ни.
Знам, че цените изглеждат прекалено ниски на сватбените агентки, но все пак ние сме едни от големите производители на сватбени и булчински рокли, така че можем да оптимизираме разходите си. Освен това не разчитаме само на едно офисче в един град, а имаме 4 сватбени салона.
Добре е бъдещите булки да знаят, че повечето сватбени агенти нямат собствена материална база, а наемат от по-големите агенции (включително и от нас) и респективно разликата в цената се поема от вас.
В отговор на Nina Style - нито в сайта ни нито във Фейсбук има снимки на наши покривки.
Подобни промоционални пакети сме пускали и през ноември и декември, като част от сватбите са публикувани във Фейсбук .
«
Последна редакция: януари 18, 2012, 12:22:07 от Dimitar_G
»
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #207 -:
януари 18, 2012, 10:37:46 »
Да, най-вероятно това е реклама. Но аз пак казвам - мен като краен потребител, не ме интересува на каква база определят крайната цена. Да - ниска е, факт. Те са със своите съображения да я предложат, а аз със своите да ги наема. Спорът е повече от излишен - който иска може да отиде и на място да види какво се предлагат. Но нека някои хора, наели панделки за 800 лв. не обявяват другите в дребнавост. В случая лично аз мога да си позволя да дам 800 лева за панделки, но няма да го направя - не защото съм дребнава, а защото мога да смятам и не ми излизат сметките за крайна цена, защото имам достатъчно близки с поглед над въпросния бизнес - и те могат да смятат. Така че аз също мога да лепна етикет, който няма да се хареса никому, гарантирам. Така че запазете добрия тон (въпрос на възпитание и още нещо...), моля ви.
пп - знам цените на почити всички агенции за същите неща. Те не са 200 лева. Поне тройно са. Много от въпросните агенции предлагаха скъсани и раздърпани калъфи, панделки от най-долна органза - за 600-700 лв. Не е по-престижно да дадеш тези пари за скъсана украса, не е по-престижно да дадеш тези пари за същата украса. По-престижно е само в очите на комшийте.
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #208 -:
януари 18, 2012, 11:05:06 »
Цитат на: Dimitar_G в януари 18, 2012, 10:35:41
Доста полемики са породили промоциите ни и ме изненадва неадекватното и непрофесионално отношение на част от колегите тук.
Гаранция за коректността ни не е са фактите, че сме 18 годишна фирма, че имаме 4 сватбени салона или пък сме едни от много малкото, които подписват договор (съобразен със ЗЗП и ЗЗД)
Най-голяма сигурност е това, че ако "измамим" наш клиент това е край за бизнеса ни.
Знам, че цените изглеждат прекалено ниски на сватбените агентки, но все пак ние сме едни от големите производители на сватбени и булчински рокли, така че можем да оптимизираме разходите си. Освен това не разчитаме само на едно офисче в един град, а имаме 4 сватбени салона.
Добре е бъдещите булки да знаят, че повечето сватбени агенти нямат собствена материална база, а наемат от по-големите агенции (включително и от нас) и респективно разликата в цената се поема от Вас.
В отговор на Nina Style - нито в сайта ни нито във Фейсбук има снимки на наши покривки.
Подобни промоционални пакети сме пускали и през ноември и декември, като част от сватбите са публикувани във Фейсбук .
Г-н Dimitar_G
Мисля,че в сайта ви има достатъчно украси,които хората да видят.И там покривките присъстват на всяка снимка. Колкото до вашите промоции ще е добре да се върнете назад и да прочетете много внимателно,какво съм написала. Никой не ви осъжда за това,че можете да си позволите този вид реклама.
Даже ви поздравих за това,че сте го измислили много добре. Колкото до инвентара сте много прав,че повечето агенции наемат от по-големите инвентар.В Пловдив нещата стоят по същия начин и ние също даваме на колеги инвентар.
Не можете да ме съгласите обаче,че след като имате 4 салона можете да си позволите да работите на такива цени. Никой уважаващ бизнеса си не вади от едно място за да попълва загубите на от другото.
Не виждам,кое в случая ви обижда при положение,че даже трябва да се радвате,че сте обект на обсъждане при наличието на толкова много фирми в страната. И най-вече че сте фирма,която може да си позволи да работи на каквито си поиска цени без да е застрашено бъдещето на фирмата ви.
Можете правите го /споменала съм и преди това/ Ние не можем и не го правим. И в двата случая няма нищо лошо. Колкото до това дали сте коректни също съм го написала в предния си пост.
Убедена съм,че всичко ще е ок,защото няма да допуснете от тази реклама да се превърнат нещата в антиреклама.
С пожелание за още много бизнес успехи от мен.
Активен
veseto_87
«
Отговор #209 -:
януари 18, 2012, 11:06:27 »
Аз не мога да разбера защо си мислите, че когато едно нещо е 200 лв. то по презумпция е некачествено, а ако е 600 - със сигурност е качествено! А защо не си помислите, че за двете цени ви предлагата едно и също нещо, ама да олатиш 600 е много по престижно, нали?
Ето това е промоцията за 195 лв.
1. Луксозни бели калъфи за столове с панделки - 100 бр. х 2,80 - 280,00 лв
2. декорация на младоженската маса + 4 калъфа с панделки – 75,00 лв.
3. комплект арка, 6 колони, 2 сърца, пътека и менче – 195,00 лв.
4. чаени свещи в стъклени свещници 50 бр. х 3 лв. – 150,00 лв.
5. тишлайфери за маси 50 бр. х 1,00 лв. – 50,00 лв.
За всичко това вместо 750 лева плащате САМО 195 лева!
Няма го половината свещи и паното зад младоженската маса, така че не виждам защо да има разминаване в цените на сайта и в промоциите.
«
Последна редакция: януари 18, 2012, 11:13:25 от veseto_87
»
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]