Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
март 04, 2025, 11:42:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 5
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 5 (Прочетена 189599 пъти)
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967
dream on....
Отг: Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 5
«
Отговор #210 -:
февруари 24, 2012, 13:02:25 »
Благодаря ви много на всички:)
Ариел,кутийките ще са 7/7/7.не много големи.Хареса ми това за биберона,мисля че това ще напиша на кутийката.
Свекърва за одеалцето мисля да сложа самолети и топки,ако намеря такива емблемки за пришиване,ако не ще измисля нещо друго.Не намерих снимката,за която обясняваш
МНого ми хареса идеята с отпечатъка.Мисля,че с гипса няма да ми се получи,ако искам да го занеса до там и после да може да се отпечата.Ще потърся нещо в нета как може да се направи
Благодаря ви отново момичета,чудесни сте
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #211 -:
февруари 24, 2012, 16:52:23 »
Цитат на: Monikamaria в февруари 24, 2012, 00:41:01
Момичета, аз искам да питам точно за рамките с отбелязано краче или ръчичка на бебето. Някъде бях чела от какво ги правят, но просто не мога да намеря къде беше.
Купуваше се от книжарница, но ... друго не помня!
Аз искам сама да си го направя - с отделение за ръчичката, за крачето и за снимка, т.е. тройна рамка. Намерила съм си много интересна техника за самите рамки. Но не знам каква е тази смес, в която се отбелязва отпечатъка. Помагайте!
Ariel,
не намирам нищо ужасно в това да си запазиш положителния тест за бременност! Това нещо ти е донесло такова щастие, че...
Пожелавам ти и ти скоро да имаш такъв (или когато пожелаеш) и ще разбереш за какво ти говоря.
Мимси аз съм купувала напарво смес + рамката (за племеницата ми ) .. отбелязхме и крачето - рамката е разделена на 12 и така сестра ми слагше по една снимка всеки месец - да видиш как им се радва сега .Рамката е закачена над кошарката и
Та тази смес ,която беше в компекта е между гипс и пластелин ,сложена е в пакет - след отваряне на пакета се втвърдява за 24 часа - на 100% е безвредно за бебето.
Марката беше сега се сещам Baby Art
погелдни в сайта им ,може да пише нещо по конкретно.
Ариелче и аз като теб бих си запазила положителния тест за бременост.Дори съм си харесала рамка в която има място за един тест и първата снимка от видеозона
«
Последна редакция: февруари 24, 2012, 16:54:29 от Bibsi8792
»
Активен
krasart
Ентусиаст
Публикации: 53
«
Отговор #212 -:
февруари 25, 2012, 00:28:38 »
steli4ka
страхотни идеи, и аз мога само прости неща на една кука, ама май и това съм забравила. Да покажеш после нещо изплетено да оплакнем окото
kiwi
браво много добре са станали
bamce
да се изкажа и аз като прилежна майка на момченце дето си пази следните неща: дрешките от изписването, дрешките от 1-я рожден ден, първите обувки, първата сурвачка (тя е малка и правена от мен
, 3-4 други любими за мен дрешки, свещта от кръщенето, клонката здравец пак от там, косичка,гривните от болницата и табелката му с името, мисля и няколко играчки да запазя едната от които е била любима на татко му като малък- едно жълто пеещо пате (зъбче и тест за бременност не пазя и не мисля да пазя и тука да коригирам
Bibsi8792
че
Monikamaria
е за пазене на теста, не
Ariel
- въпрос на разбиране и усещане)... май това е всичко, занапред ще има и още но немисля да се унясям. И в тоя ред на мисли стигам до следния извод- всяка майка си пази по нещо според собствените си разбирания, аз засега ги държа в една обикновенна кутия, но ще е супер ако имам кутия специално за това. Ако ти харесва идеята може да потърсиш красива голяма кутия (дървена или достатъчно здрава за да издържи през годините), може да я облечеш с нещо, да я боядисаш или просто ако е достатъчно красива да си я подариш така.
Знам че е розово, но много ми хареса
Нещо което получих купено, но може да се направи е табелка за вратата, на която пише че бебето спи примерно да не звънят -
Може също да направиш играчка на бебо- от опит 90% от момченцата обожават ТОПКИ, коли/камиончета, 90% от момиченцата имат принцески период- корони, мноооооогоооо розовоооооо, и всякакви панделки, фиби, гривни и разбира се КУКЛИ.
Аз бях харесала една супер топка ( по -долу), но малко безлична ми се стори за дете, понеже те се впечатляват от цветовете (на мен ми харесва страшно много в оригинал) и според мен не е сложна за плетене. Може да се направи от няколко пастелни цвята. Моето дете в момента е в период на топкоманията- с топки лягаме с топки ставаме, само тях повтаря по цял ден. Имаме над 20 и всички са му много любими
А можеш ли да шиеш? Бих ти предложила няколко не толкова сложни идеи
http://www.melinskibaby.com/files/cache/04f221dfac2237bfe05def5daa7c9ebe.jpg
Ох малко са големи някои снимки, но незнам как да ги намаля
дано не е проблем
За източник на снимките кликни върху тях.
«
Последна редакция: февруари 25, 2012, 00:31:53 от krasart
»
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #213 -:
февруари 25, 2012, 01:03:23 »
Красарт
благодаря за
Твоя пост ме подсети, че съм виждала дървени кутии за декориране в Слънчоглед, в София.
Бамсе
можеш да ги оцветиш и изрисуваш подобно на тези от снимката мисля
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
dream on....
«
Отговор #214 -:
февруари 25, 2012, 08:52:10 »
Оооо дааааа :bravo:суперско.
Бях замислила да направя такива рамки за снимки (мама,татко и аз).
Красарт,мога да шия,машината е в другата стая заредена:))Табелката много ми хареса:)
За отпечатъка реших да помоля мамчето ,да прескоча до тях,да направя едно тесто и там наместо да направим отпечатъка,след това д а го изпечем:)Дано се съгласи:)
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #215 -:
февруари 25, 2012, 11:25:52 »
bamce
, тук се събраха идеи за подаръци, които можеш да му правиш още поне 7 години!
Какво тесто си замислила да правиш, брашно и сол ли? Имай предвид, че калпазанчетата си държат ръчичките свити на юмруче и е доста трудно да му вземеш хубав отпечатък още от първия път.
:offtopic:всичките тези кутии /в моя случай кашони/, май си остават за нас. Ако са на дъщери, може и да си ги вземат, ама синовете, поне моите, само ми се смеят. Вероятно зависи как ще подходят снахите, браво на Красарт, че е уважила патето на таткото /
нямах
това
предвид, ама чак при редакцията на текста го видях и няма да го трия/.
bamce
, снимката вече е в галерията, вчера токът спира няколко пъти.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
dream on....
«
Отговор #216 -:
февруари 25, 2012, 11:39:18 »
:funny:Това с патето ми хареса...
Свекзрва с това тесто мисля да пробваме,стига мама да каже кога и да разреши разбирасе.Струва ми се най - безобидно.Сигурно ще изчакаме и малчо да поресна ,за да почне да си пери пръстите:)
За кутийките,аз лично бих се радвала,ако има изостанала такава,но за сега нищо такова не се появява,само разкази.
Но сега можем да направим ан другите,все пак спомена е много мил.Моята майка ми пазеше такива неща и ми беше много мило ,когато ми ги показваше като голяма:)
Активен
krasart
Ентусиаст
Публикации: 53
«
Отговор #217 -:
февруари 27, 2012, 00:37:58 »
svekarva
разби ме в добрия смисъл и си спомних и аз някои мои двусмислени изказвания тука в Чехия, че те имат идентични думи с българския език но значението е друго или обратното на нашето
като например "Вониш ужасне"- значи "Ухаеш страхотно", пък аз мислех че ме обиждат в началото. "Диваци" на чешки означава "Зрители" на български и разни такива да не ставам много
Аз ако имам такава кутия за спомени ще си е за мое лично удоволствие. Пък и сега като махнах балдахина на кошарата и ми се струва голо и безлично и искам да сложа едно рафтче на легълцето и ще взема там да си измайсторя една такава кутия, че да са ми под ръка и да си ги поглеждам нещата. Аз бих искала да имам някакво наследство от моите първи години, но се оказа имам само една снимка половината от която е излезла и някаква къща явно от друга поза на диапозитива
bamce
за шиене следните неща:
хавлийка (аз ших хавлийка зайче която съм описала наполовина в блога ми, но поради липса на време и начин да направя шаблона на ухото за принтене не съм го публикувала- снимка на хавлийката виж
тук
и
тук
) моята я ших на подобен принцип
http://images.melissaesplin.com/wp-content/uploads/2008/12/hooded_towel_tutorial.pdf
лигавник- всяко дете има нужда- лигави се понеже му растат зъби (някои не се лигавят), цапа се докато яде(аз ползвам такива с ръкави зимата, лятото обикновенни)
торба за играчките: моята реализация от която съм много доволна
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #218 -:
март 01, 2012, 15:42:18 »
аз да покажа първия си декупаж върху дърво..
Стана доста сакат, но все пак сега като работя върху един стъклен буркан виждам напредък. Трябва си упражнения. Използвах кофти материал - ц 200, лак за джанти за покритие после. Нямам медиум за декупаж за момента. Салфетката се набръчква доста с това лепило...
P1230725.JPG
(57.44 KB, 492x358 - видяно 254 пъти.)
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #219 -:
март 01, 2012, 16:59:14 »
Ако разредиш повече Ц200 няма да с набръчква толкова и почвай винаги от средата и изглаждай към краищата.Аз ползвам го правя и с пръсти а не с четка.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #220 -:
март 01, 2012, 17:06:10 »
да, пробвах, като го разредя ми къса салфетката. от средата към края също го следвах правилото, гледах разни клипове преди това. Но определено ще пробвам с медиума когато имам възможност.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
dream on....
«
Отговор #221 -:
март 02, 2012, 09:00:03 »
Аз пробвах върху едни бутилки.Получи се добре.Също използвах ц 200.Малко повече търпение мисля,че е необходимо
Активен
emmmmmy
«
Отговор #222 -:
март 02, 2012, 09:57:32 »
да, сега изсъхна бурканът и е станал без особени гънки, но ползвах малка част/детайл от салфетката. мисля че на стъкло за момента на мен ми е по лесно да се уча.
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
dream on....
«
Отговор #223 -:
март 03, 2012, 13:17:04 »
Казаха ми,че на стъкло било най-трудно,а на мен ми беше супер лесно.Има и нещо друго,колкото по-малки елементи ползваш,толкова по-малко гънки се получават.
Активен
ivkacom
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #224 -:
март 05, 2012, 12:22:38 »
евала за творенията и идеите ви!
Активен
Страници:
1