Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 21:41:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 3 част "
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 3 част " (Прочетена 173397 пъти)
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Отг: " Захранване на бебетата - 3 част "
«
Отговор #435 -:
октомври 31, 2011, 16:37:35 »
Цитат на: sunray в октомври 30, 2011, 22:23:41
Влизам с няколко въпроса, мами
1. Следвам схема за въвеждане на глутен: овес, ръж, ечемик, пшеница. Овеса го въведох, ама за ръжта идея нямам - под каква форма и как да е приготвена?
2. Ели отказа кашата от елда преди месец някъде. Реших, че й е рано и естествено, не я притисках. Преди 2 дни реших да дам овесена каша - но уви, пак не се прие. Пробвах по-гъста, по-рядка, с мляко, без мляко. Аз хапнах, за да ме види. После я оставих да си потопи пръстчетата и да ги лапне. Смесих я с пюре. Не. Та, стигнах до извода, че не й харесва консистенцията, самото усещане. За мирис и вкус няма какво да говорим, защото тя въобще не придвижи каша навътре в устата си. Готово плодово пюре с овес, тоест с минимално количество овес в него, си го хапва, няма проблем.
От друга страна, обича оризова каша - под всякаква форма и гъстота. Харесва я защото е по-фина предполагам. Как да процедирам с кашите? Зърнените култури са толкова полезни и исках да й създам навика да закусва с такива, а какво стана...
Дали да слагам по 1 лъжичка овесена каша към оризовата, и постепенно да увеличавам първата за сметка на втората? Или да изчакам? Нямам представа просто.
Благодаря ви предварително!
Дани, защо не пробваш с овесени ядки, вместо овесена каша. Сиана не харесваше нито оризова, нито овесена каша /ама то по-безвкусно нещо едва ли има де/. От оризовата съм и давала по някоя друга лъжичка, но когато отказа овесената не се замислих нито за момент и направо и дадох овесени ядки. Винаги ги смесвам с пресни плодове /намачкани или пасирани, в зависимост от това колко са твърди/ или със сирене. Добавям и АМ също така.
По същия начин и давам и "ръжена каша" - аз му викам каша, защото не знам точно как да му кажа, но иначе те приличат на овесените ядки, но са ръжени /малко по-едни и по-тъмни са/. Тук ги купувам от едни такива магазинчета за здравословни неща и го наричат ръжени флейки, не знам в Бг как се казват, ако ги има. Има такива и ечемичени и всякакви.
Аз елда никога не съм давала.
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Общо взето съм на принципа, че на детето трябва да му е вкусно, а готовите каши са всичко останало, но не и вкусни
/е, поне за моят вкус, де/
Активен
cRy
Ентусиаст
«
Отговор #436 -:
октомври 31, 2011, 16:59:23 »
Ивето, моята педиатърка каза като малкия стане на четири месец да започнем захранването Аз процедирам така...въвеждам всеки нов продукт по седем дена,като всеки започвам с по няколко лъжички и постепенно увеличавам и реално така картофа,моркова,тиквата докато му ги дам минават три седмици и то сина ми вече стана почти на 5 месеца:))) така си спечелих време,не припирам нещата,лека полека и то си минава времето:))
Активен
kokiche
Професор
«
Отговор #437 -:
ноември 01, 2011, 08:15:00 »
Еха да става бебо в 10:00 голяма благодат
. Кога си лягат тез бечовци? Ние около 7:30,най късно вече сме отворили очи.
За захранването с глутен започнахме с овес/каша/, сега давам не особено успешно ръжени сухсри/на попара и за гризкане от био магазин/ и следва каша със съдържане на пшеница.
Каши си хапваме смесени с плодово пюре /50:50 на око или в полза на кашата/ и друга поезна каша с неутрален вкус и много полезна е просото /хип и холе имат чисто просо/.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #438 -:
ноември 01, 2011, 08:24:43 »
sunray
за тези вкусове...аз успях да пробутам елдата чак на 8-я месец.Всичко си зависи от детето около нас малко изобщо ги проядоха полезните храни.
Моля заповядайте в новата тема
" Захранване на бебетата - 4 "
«
Последна редакция: ноември 01, 2011, 08:28:05 от Данитка
»
Активен
Страници:
1
...
28
29
[